2012 Ekim Anneleri

kızlar ben bıberon alacagımda 125 ml.çok kucuk geldı bana 260 ml.alsam yenı dogana emzıgı uyarmı ...bu konudada bir şey bilmiyorum,bilenlerden cevap beklıyorum

tabii artık deli tekmeler azaldı, kafasını poposunu falan kaldırmaya çalışıyor artık. Dün gece yeminle bel çukurumdaydı, ön taraf yetmedi arkaya dolanmaya çalışıyor bu oğlan dedim eşime. Geceleri bizim de biraz düzene girdi sanki ama göbeğimde elimi gezdirinde yine de dayanamayıp karşılık veriyor horozum!

biraz kıskanacak mıyız ne:44: ya da bana öyle geldi.. biryerde okudum bebeklerin eşyalarını kullanma ve bebek gibi davranmalar olurmuş

evet aynen dediğiniz gibi oluyor. biz buna regresyon yani gerileme dönemni deriz. eve yeni bir kardeş geleceği mzaman sık olur çocuklarda. dikkatleri üzerine çekmek ve ilgi istediği zaman yapar. atlatmanın en iyi yolu ona bebekliğinden ve onun için de aynı hazırlıkları nasıl yaptığınızı nasıl heycenlandığını...vs. varsa bebeklik fotolarını göstererek anlatmak gerekir. birde bebek doğunca onunla ilgili sorumluluklar vererek.

biraz kıskanacak mıyız ne:44: ya da bana öyle geldi.. biryerde okudum bebeklerin eşyalarını kullanma ve bebek gibi davranmalar olurmuş

evet aynen dediğiniz gibi oluyor. biz buna regresyon yani gerileme dönemni deriz. eve yeni bir kardeş geleceği mzaman sık olur çocuklarda. dikkatleri üzerine çekmek ve ilgi istediği zaman yapar. atlatmanın en iyi yolu ona bebekliğinden ve onun için de aynı hazırlıkları nasıl yaptığınızı nasıl heycenlandığını...vs. varsa bebeklik fotolarını göstererek anlatmak gerekir. birde bebek doğunca onunla ilgili sorumluluklar vererek.

kızlarr bendemi bi acayiplik var oğlummu uyanmıyo acaba hiç ben geceleri hiç oğlumun hareketleriyle uyanmıyorum nasıl yatarsam öyle kalkıyorum sadece tuvalete kalkıyorum o kadar uyuyomki acaba bizim paşa yada annesinin uykusu çok ağır uyanamıyo

kızlar ben bıberon alacagımda 125 ml.çok kucuk geldı bana 260 ml.alsam yenı dogana emzıgı uyarmı ...bu konudada bir şey bilmiyorum,bilenlerden cevap beklıyorum

emzik boyutları biberonun hacmiyle alakalı değil, biberon ağzının dar veya geniş oluşuyla alakalı canım. Bebeğinin aylarına göre de yavaş akışla başlıyorsun, sırasıyla orta akış, hızlı akışla devam ediyorsun. Ben dr. Browns 240lık al, geniş ağız, doğal akış. Bebeğin hava yutmasını engelliyor, hem de cam biberonlerın aksine tuz buz olmuyor.

ben ikisinden de alacağım,emzik kısımlarını zaten aya göre alıyorsun,yani ml olayı değil.çocuk büyüdükçe uç kısmını değiştiriyorsun..

bence bu erkek çocukları annelerine hiç kıyamıyor kızlar gibi cadı değiller... vallahi benimkisi keyfi ne isterse onu yapıyor...1 gece sakinse ( ki onun sebebide gündüzü uyuyarak geçirmesi oluyor) ertesi gece bilki sabaha kadar içimde savaş var...resmen yana yatınca kedi gibi tırmalıyor :) uyandığı zamanda karnımı tam ortalayıp bir geriniyorki yani umrunda değil benim canım acımış...öyle olmuş...böyle olmuş... yani kısacası bu erkek annelerini çok şanslı görüyorum ben oğulları maşallah şimdiden anneci... :)

canım annene eksikleri tamamlayacağız diyerek aldıklarını öğrenebilirsin..
sonuçta alınan birşey bir daha alınmasın yazık günah..

aldıklarını az cok biliyorum da sorun o değil görmediğim için aynı seyleri almaktan korkuyorum neyse artık aynı olursa da canı saolsun napalım...

benim oğlum hiç öyle değil canım yaa tekmelerine 7-8 kere uyanıyorum geceleri..
benle birlikte babasını da uyandırıyor hoşş babası onu sevmek için uyanmaya yer arıyor zaten

ama bu 2 hafta içinde senin söylediklerini 1-2 gece bende yaşadım..
bana tuhaf geldiği için dr uma sordum..dr um da normal olduğunu artık gece ile gündüzü ayırt ettiğini söyledi..

tatlım ben 2 tane ufak bir tane de büyük aldım hastane cantamızın içine ufak olanını koydum büyüğüüne ilk basta gerek yok bencee... yalnız biberonların emzikleri normal onlara damaklı emzik alıcam bebeklerin damak yapılarına onlar uygun olurmuş... emziklerim de hep damaklı

edammm + st1984 + seda32 + zeynepazra + tugceserdar + Coyote+ + esmerim33 + ksel + seherozcan + Oglusum12 + sarisekerim86 + aycaca + gulcan87 + semiha0102 + SadSad + şekerlik16

öyle olcak artık care yok baska ya da değişimli giydiricem ufak aldıklarını saklayamam cünkü...

ben de saklamayı düşünmüyorum canım..
ufalmadan giydirebildiğim kadar giydircem..
küçük bebekler üstünüde pek kirletmez sanırım..
keyfi değiştiricez artık..

valla bence hiç takmayın böyle şeyleri hepsi boş... benimde kardeşim evleniyor 16 eylülde ama ben gidemeyeceğim çünkü doktorum 36. haftadan sonra artık heran normal doğum sancıları olabilir dedi.. ve açıkçası ben hiçbirşey için kızımı riske atamam isterse herkes küssün ne yapayım yani...

hmmmmmm o zaman 240 lık dr browmn alayım yenı dogan emzık mı alayım yanına,hastane cantama koyacamda süt gelmezse falan diye canım ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…