2012 Ekim Anneleri

hiç sordunmu doktora benim çarşamba günü kontrolüm var ama doktora nasıl tarif ediceğimi bilmiyorum

valla en son gittiğimde karnımın alt bölgesindeki acı ve ağrı daha ağır bastı onu sordum normal dedi,bu aşağıyla ilgili durumu anlatmadım,tarifi de gerçekten zor,benim aklıma acaba kemikler mi açılıyor yavaş yavaş gibi bir durum geliyor..seninki de böyle birşey mi?? sanki kemikler açılıyor.ama neden ben sadece yatakta sağa sola dönerken oluyor onu anlamıyorum..bence vücut yapımızla alakalı ve vücutlarımız hazırlık aşamasında olduğu için..

aynen benimde otururken bişey yok oturduğum yerden kalkarken yataktan kalkarken dönerken çok acıyo aynen kemik acısı gibi annemler vücudun hazırlanıyo diyo ama baya baya sızlıyo yani bakalım doktora sorucamda nasıl tarif edicem onu bilemedim

aynı sorun bende de var cnm doktorum aşağı tarafın doğum için hazırlandığını söyledi çok normal bi durum dedi

Son 3 gundur anlik sancilarim oluyordu ve sorun etmiyordum normal diyordum ama bugun sabahtan beri alt tarafima anlik sanci, bel agrisi, gobek deligimin orada parcalanma hissi ve karnimin tas gibi olmasi beni cok endiselendirdi Ustune midemde bulanmaya basladi. Korktum biran icin ama simdi karnimdaki aci disinda fazla birsey kalmadi:) Oglumun haraketlerinde bir azalma yok:) Herhalde bunlar yinede normal. Sadece yarinda devam ederse dr a gideyim diyorum. Isin kotu yani benim dr um 2 hafta yok yedek bir dr bulsam iyi olacak yada guvenecegim bir yer!! Gercek hamilelik simdi basliyor

ne diyerek sordun doktora bende sorucamda?
benim özellikle ayakta durunca kasıklarımda karnımın altında sancı oluyor bazen bıçak saplanıyormuş gibi canım yanıyor dedim bi de otururken kalkarken de oluyor dedim doktorum normal olduğunu şimdilik sıkıntı olmadığını söyledi

Canim artik hepimizin orasinda burasinda degisik agrilar cikiyor,dr lar duzenli devam etmiyorsa sorun yok diyor genelde,ama sen yine de ihmal etme enfeksiyon olabiliyor ben cok yasadigim icin....bakalim su kalan kisa zamanda beler yasicaz Allah bilir:)))

olur öyle arada ama lütfen işkenceye dönüştürme yazıkkk valla bu gün şöyle bir baktımda kendime dip boyası ortasına inmiş serpil çakmaklı saçlarımla bile güzelim yani sadece kaş,bıyık operasyonu yaptırdım birde bu gün makyaj yaptım her zamanki milli kıyafetlrimden birini giydim yinede güzel olduğumu düşünüyorum sende güzelsin,hepimiz güzeliz, biz dünyaya bir canlı getirecek olmanın,bir kadına bahşedilen en güzel şey olan doğurganlığı yaşıyoruz çok şükür.bizde bir dahaki ramazan bayramına giyinir kuşanırız olmaz mı.zaten bu gün kuzenlerim şişko şişko deyip durdular bana öyle sevdiler beni.merakla bekliyolarmış bebeğin gelmesini

ne yaptı peki doktoru bişey vermişmiydi çarşamba kontrolüm var ama nasıl tarif edicem bilmiyorum

yok canim burdaingiltere)kolay kolay ilac vermezler.kiz cekti neyapsin ama onunki siddetliydi geceleri cok aglardim acisindan derdi ama o cok yoruyordu kendini ozmana iki kat daha artiyordu acilari ona her hamilelikte artar agrilarin demisler hamile kalmaya korkuyorum sirf bu yuzden diyor.ama seninki ayni olcak diye birsey yok belki dogum yaklastikca noormal olan birseydir seninkisi

merhaba kızlar.. hepinize hayırlı sağlıklı mutlu huzurlu bebeklerimizle ve sevdiklerimizle nice mutlu bayramlar diliyorummm...

bundan sonra bayramlarımızın daha da anlamlanmasını temenni ediyorum.. çocuklarımıza; akrabalara gidilip el öpmesini öğretmek ,harclık vermek ,seker toplatmak ,bayramlık almak vs... eminim bundan sonra daha neşeli gececektir onların sevinçlerine heyecanlarına ortak olmak...

bugün tüm gün eşimin ailesindeydik çok güzel geçti benim annemler memlekettelerdi biraz buruk ama yine de mutlu bir bayramdı ilk günü..

ailedeki gencler toplanıp emirgana gittik tabu oynadık ayakkabıları cıkarıp topraga bastık çok eglendik defnoşumla, ama yorulduk dinlenmeden önce bir bakyım dedim ama gecmişi okuyamadım umarım herkes iyidir..

tekrardan hayırlı bayramlarrrrr

ah canim neden boyle anlayissizlarki anlayamayirum kim istemezki buyuklerini ziyaret etmeyi gezmeyi ama malum sebepler ve hakli sebeplerden kipirdayamiyoruzki.ben hamileligimden beri hic biryere gitmedim annememlr turkiyede kayinvalidemler almanyada biz ingilterdebenimde dusuklerim oldugu icin korktum kipirdayamdim hicbiryere.benimde gorumcemin dugunu varkasim 24 benim dogum ekim 23.1 hafta oncesi kina gecesi var kayananm gelecegimizden emin.esim bugun bakariz duruma gore belki ben yalniz gelirim dedi soylendi durdu sakin oyle bir sacmalik yapmayin olurmu diye cocuk cok kucuk olur nasil gelelim diyo bisey olmaz,bende konu acildikca stres oluyorum .sende uzme kendini bosver bebislerimiz sagsalim gelsinlerde daha cok gelir gideriz ins.

amin ins canim..ne guzel bir bayram gecirmissin.bizim buralarda pek bayram yokki.birkac aileyi ziyaret ettik donduk evimize esim hafta ici zaten calisiyor.yarin bende alisverise cikayim diyooorum kalsik bir gun yani.

ben de biliyorum bu nicki
katılmazdı sohbetlere
allah yardımcısı olsun bebeği iyiymiş çok şükür
2. bebeğimiz de oldu şeker gibi hem de
darısı bizlere kızlar sağlıklı sıhhatli ve zamanlı gelsinler inşallahhh

günaydın şeker anneler
bayramın 2. gününden tekrar merhaba
kasık ve vajina ağrısından bahsedilmiş bende de aynılarından var
ayy hele geceleri uyanıp lavaboya gideceğim zaman kalkmak için verdiğim çabayı görseniz
her yanım ağrıyo dayak yemişim sanki
yoksa kociş dövüyo mu ben uyurken
bana da doktor normal demişti rahim kendini doğuma hazırlıyomuş ondanmış bu ağrılar
bayram ama gelen giden yok ben de kızımın cicilerini yıkıyorum dünden beri
3 makine zillinin kıyafetleri bitmedi bi türlü
hepinizi

ben de şimdiden diyorum kurban bayramında biz yokuz falan diye,daha kırkı çıkmıcak çünkü-zamanında doğarsa-bişey demiyorlar da ben şimdiden söyliyim de beklenti içine girmesinler...

BEN ANNE OLMASAYDIM EĞER;
Topuksuz ayakkabılarla da şık olunabileceğini bilmeyecektim.
Hamileliğim esnasında 68'li kilolara kadar çıkıp kendi çapımda ilk defa bir alanda rekorumu kıramayacaktım.

ANNE OLMASAYDIM EĞER;

O küçücük ellerle re
nkli kartonlardan yapılmış bir kâğıt parçasının bu kadar değerli olabileceğini öğrenemeyecektim.
Kan yapsın diye danadili haşlayıp üzerine yumurta kırıp ağzının tadına da uysun diye çikolatalı pudingle karıştırmak gibi yaratıcılığın sınırlarını zorlayan tarifler keşfedemeyecektim hiç.
Su almak için elimde kumanda ile buzdolabını açtığımda kumandayı buzdolabına koyacak kadar ya da evden çıkarken telsiz telefonu çantama atacak kadar kendimden geçmeyecektim.
Birinin canı yandığında ötekinin bu acıyı hissedebilmesinin sadece ikiz kardeşlerde olduğunu sanacaktım.

ANNE OLMASAYDIM EĞER;
Sabahın köründe gözü kapalı mutfağa kadar gidip, süt ısıtıp yine gözü kapalı dönme yeteneğini kazanamayacaktım.
Üzümün çekirdeklerini tek tek çıkarmak için insanüstü bir uğraşa asla girmeyecektim.
Bir insanın gaz çıkarması beni bu kadar mutlu edemeyecekti.

ANNE OLMASAYDIM EĞER;
Büyüdüğünde arkadaşlarınla birlikte partilerde Süper Anne olarak eğlenmeyi hayal edemeyecektim.
Babanla belki daha az kavga edecek ama sevginin evlat denilen başka bir boyutuna giremeyecektik.
Sevginin böylesine karşılıksız olanını hiç tadamayacaktım.
Telaşsız sevişmenin hayalini kuramayacaktım.

ANNE OLMASAYDIM EĞER;
Annemi bu kadar çok sevdiğimi anlamayacaktım.
Annesinden zorla ayırdılar diye "Uçan Fil Dumbo!" çizgi filminde böğürerek ağlamayacaktım.
Geceleri kesintisiz uyuyacak, hafta sonunda sabahları istediğim saatte kalkacaktım ama uyandığımda yanağıma konmuş minik ellerin sıcaklığı ısıtmayacaktı yüreğimi.

ANNE OLMASAYDIM EĞER;
Çantamda sürekli bisküvi, ıslak mendil, bir adet oyuncak, düşer bir yerin kanar diye ayıcıklı yara bandı taşımayacaktım.
Acıyı geçiren öpücüğün gücüne inanmayacaktım.
38,5 derece ateş beni de yakıp kavurmayacaktı.

ANNE OLMASAYDIM EĞER;
Yağmur sonrası çamurlu sularda zıplamanın keyfine varamayacak, sen bir lokma daha fazla yiyesin diye kalabalığın ortasında kafamda peçete dansı yapmayacaktım.

SEN OLMASAYDIN EĞER; yaşamın karmaşıklığını unutup tekrar basit yaşamayı öğrenemeyecektim.

SEN OLMASAYDIN EĞER; ben asla "anne" olmayacaktım. Bir çocuk doğduğu anda, bir anne doğarmış... Bu lafın doğruluğuna inanmayacaktım!

çok güzel tamamını okuyun değerli anneler
rabbime çok şükür hepimize bu güzel duyguyu yaşattığı için

gunaydın kızlar nasılsınız

bayramınız mübarek olsun hepinizin

bayramınız nasıl geçiyor ? benim evde yalnız ve sıkıcı pff eşim çalışıyor...

eve geldiğinde de anca 2 kapı belki o da aile büyükleri sadece...

siz nasılsınız iyi misiniz ?

günaydınn n n bayram güzelleri... ya a aben gece tuvalete kalkarken diğer arkadaşlar gibi çok çaba sarfediyorum ve karnım taş gibi oluyo ya hatta göbek değiliğimin sağ tarafı ayrı bi top sol tarafı ayrı bi top şeklinde kaskatı.. normaldir işallah

Canim kolay gelsin,kuzunun kiyafetleriyle ugrasmak en guzel bayram olmus sana:))))

Herkese bayramin ikinci gununden merhabaaaa diyorum...

Azraaaa kiskanclik demissin cok normal canim,aman yap makyajini bak aynaya biyle daha guzelim,kocam bana asik olmasin da naaapsin de:)))))ben oyle yapiyorum,en basta takilmistim biraz ay yaglandim falan diye ama simdi gayet mutluyumresimlerini de gormustum gayet guzel bir kadinsin kocan sansli bence:)))

Herkes agrilardan bahsetmis benimki de farkli bakalim hicbirinizde var mi???
Gece lavaboya kalkinca tabanlarima basamiyorum sanki 100 tane falaka cezasi yemisim gibi:)))ahh layarak gidip donuyorum,ammmaann cok fena....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…