2012 Ekim Anneleri

Canim gozunaydin masallah tontisine ya kocaman olmus,valla sen diye diye erkenden dogurcan zaten suphem kalmadi...arkadan gelmistir kan diye dusunuyorum bende,sen yine kontrol et tbii...

kızlar size soru YİĞİT-EYMEN-UMUT siz olsanız bu isimlerden hangisini tercih ederdiniz

eymen :13:

brck maşallah tosuncuğa zorlamadan olmuştur kanama merak etme bende de oldu 1-2 kez. çok korkmuştum ama

dünden beri kuzucum çok sakin, oğluşum dedim sabah uyuyo musun daha uyanmadın mı? sağlam bir tekme geldi hemen ardından uyanıkmış kuzu

günaydın güzeller evde oturmaya son 3 gün

pzt annemle babam da geliyor

Ahh ah ne guzel bende bi yanim dayanamiyorum artik diye bagiriyo valla,bi yanimda 3 gun bayramda bile sikildin napicaksin,git calis diyo....

kızlar size soru YİĞİT-EYMEN-UMUT siz olsanız bu isimlerden hangisini tercih ederdiniz

Eymen diyorummmmmmm

bu arada canım yiğit ismi bildiğim kadarıyla tek başına koymak iyi değil. mutlaka bir başka isimle berabar konması gerekiyor. emin değilim ama bir arkadaşımın oğlunun adı yiğit böyle bir durumdan dolayı yiğit enes koymuştu. bir araştır istersen.

Canim gozunaydin masallah tontisine ya kocaman olmus,valla sen diye diye erkenden dogurcan zaten suphem kalmadi...arkadan gelmistir kan diye dusunuyorum bende,sen yine kontrol et tbii...

çok sağol cnm.aradım doktoru takip et kan gelmeye devam ederse gelirsiniz dedi asistanı:26:
kızlar neye uğradığımı şaşırdım ama yaa kan gelince.doğum korkusu öyle bişi sanırım.eşimi uyandırmaya çalıştım oda zor uyandı uykulu uykulu bide ona kızdım dedim ilgilenmiyosundoktorum doğsa küveze bile girmeyebilir dedi.Artık korkulacak zamanlarımız geçti dedi.Bakalım hayırlısı

sanırım eymen olucak oğluşumuzun adı ben en çok umutu seviyorum ama babamızda eymende diretiyor bakalım

sezeryan olacaklara tavsiyelerim-
1-epidural oldum hiç korkmayın.dr lar iyiyse(anestezi ve kadın doğumcu) hiç bişey hisstemiyorsunuz.hatta popodan hastaykenvurulduğumuz iğne gibi bile değil.yakmıyor acıtmıyor.tabi kendinizi kasmayın.ben rahatladım girdim telkin ettim kendimi.bebeğime kavuşucam mutlu günler bizi bekliyor diye.bir de epidural için önce cilt uyuşturan iğne vuruluyor sonra kateter takılıyor.saç kılı kadar ince bir şey kateter ucu.ve misina gibi.içi delik onu bantla sabitlediler omzuma iğne yapacakları küçük tüpü yapıştırdılar .ordan ağrı kesici vuruyorlar ameliyat sonrası ağrın olursa diye.hiç korkmaya gerek yok.ben çok tedirgindim.ama çok basitmiş.2 gün sonra benim isteğimle aldılar hiç bişey hissetmedim.
2-sondayı anesteziden sonra taktırın bişey hissetmiyorsunuz
3-lavman popo deliğine krem sürmek kadar kolay bişey.kasmayın yeter.
4-sezeryan olacaklar gecelik götürsüm önü göğse kadar açılan(ben çıtçıt diktirdim)emzirirken süper oluyor.pijama takımımı 0 götürdüm 0 getirdim eve.kullanmadım .hasta bezi çok kullanışlı.sez sonrası ilaçların etkisiyke ishal olunuyor.tutamıyorsunuz.gaz sanıyorsunuz ama cırrr gidiyor.pedler işinizi görmez.en büyük boy hasta bezi aldım iyiki de almışım.hastane de verdi gerçi ama vermezse diye götürdüm.3. gün taburcu olurken normal ped kullandım.kanamam ilk gün biraz vardı.2. ve 3. gün damla damla.adet gibi.
5-saçımı düzleştirip gittim gayet güzel oldu.bone bozmadı bile.kırmızı lohusa tacımla çok hoş fotolar çektirdim.
6-çıkış için elbise götürdüm memnun kaldım.hafif bir makyaj yaptım (parlatıcı-rimel-göz altı kapatıcı ve allık canlı fotolar için )
7-biberon götürün kesin.hatta mama da.çocuk dr umuz sma kullanma tatlı olduğu için emmez ilerde dedi.aptamil aldık onu verdik.süt gelmeyince biberon kurtarıcı oldu.
8-havlu kağıtlar kurtarıcım oldu.
9-bebeğin poposu yara olmasın diye pamuk götürdüm.ılık su ile sildik pişik olmazmış kesinlikle kullananlar memnun.bir de unibaby saf sulu olanı götürdük.sözde saf diyor ama parfüm kokusu geliyor.sadece yoğun kakalarda kullandık ardından pamuğu ılık suya batırıp sildik.
10-zeytinyağını ısıtıp soğutun ve götürün.göğüs ucu için iyi oluyor.lansinoh da aldım ama sonuçta lanolin içeriyor bebeğim kimyasal şeyi niye yutsun.çok ileri yara olursam_ki allah korusun- o zaman kullancam.bebişin poposuna da sürdüm.3 dr da iyi olur dedi.hiç değilse doğal.ısıtıp soğutun.pişik kremine gerek kalmadı şükür.
11-çöp koymak için bolbol poşet(kirli bez vb)
12-bebişiniz 3,5 kg üzerindeyse 0-3 ay giysilere dikkat edin.aldığım bazı çıtçtlı badiler dar geldi iyiki tulum almışım çok iyi oldu.keşke daha çok tulum satın alsaymışım.
13-organik 2 battaniyem hayat kurtardı.sıcak havaya rağmen(klimayı 5 dk çalıştırdım) çok işe yaradı.
14-göbek bağına bez sürtündüğü için primaları göbek oyuntulu kesin ön kısmı göbeğe sürtünmesin.deneme yanılmamla buldum.şimdilik bu kadar.
15-kesinlikle ve kesinlikle battaniye götürün.sez den sonra ilaçların etkisiyle üşüyorsunuz zangır zangır titredim soğuktan battaniye ve 2 kat pike bile ısıtmadı.ama 2 saat içinde geçti.çok susadım sonra 1 damla bile nimetti

yaa ahiç duymamıştım niyeki yiğit değilde enes olabilirmki cnm bende enesi duymuştum tek başına konmaz bide burak düşünüyorum kızlar ben eşimin adınada uygun hem

demek sendede oldu cnm hee..o anda gelmeyip gece gelince korktum bende.ayy dedim doğum başladı
asudeden önce doğurucam dedim
benimki kuduruyo maşallah batırıyo kemiklerini canımı yakıyor..
artık doktor karnımdan baktığında çok cnm yanıyo dünde yandı birazda bastırıyolar ya zor durdum

Son düzenleme:

brck sen bence normal doğum yapıcaksın.. bende çok korkağım ve bende normal yapıcam gibi geliyo herkesş şaşırtarak ve nedense 28 eylül olucak gibi geliyo kırk kere söyleyince olur ya zaten taktım 28 e

brckcımmm doğurucam diye diye getircen oğlanı erkenden bence beklesinler az daha içerde bizde son günlerimizi yaşayalım

brck sen bence normal doğum yapıcaksın.. bende çok korkağım ve bende normal yapıcam gibi geliyo herkesş şaşırtarak ve nedense 28 eylül olucak gibi geliyo kırk kere söyleyince olur ya zaten taktım 28 e

bende normal doğurmak istiyom yaaa bağıra bağıra sezeryandan korkuyorum sanırsam çekilmiycek acı yoktur tamam da ben doğuracağım günü bilmek istemiyorum aniden olsun herşey hastaneye koştura koştura gidelim istiyorum

yaa ahiç duymamıştım niyeki yiğit değilde enes olabilirmki cnm bende enesi duymuştum tek başına konmaz bide burak düşünüyorum kızlar ben eşimin adınada uygun hem

yiğit isminden dolayı koydu diye biliyorum ama sebebi nedir bilmiyorum. benim yeğenimin ismi burak talha. tabi bin hep burak diye çağırıyorum)) çok severim burak ismini..

günaydın kızlarrrrr bis geldik
hasta olanlara ve kaşınanlara çok geçmiş olsun benim de göbüş kaşınıyo tatlı tatlı

Brck oğluşuna maşallahh

BenElse gözün aydın izni söyledin heralde patrona hadi hayırlısı canım

mufffinnnn verdiğin bilgiler için çookkk teşekkürler ben normal doğumdan çok korkuyorum epidural sezeryan istiyodum verdiğin bilgiler içimi rahatlattı

günaydın kızlar.ben mide yanmasından geberecem o dereceyim yağni birde yanmayla birlikte kusmada var ne yapsam geçmiyor fenayım ya şafak 34 geç hemennnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn

aynen yaa sezeryandan acayip korkuyorum çevremdekilere bunu söyleyince çok şaşırıyolar.. sancı çekmek kolay mı diyolar ya herşey yolunda gitsin yeterki ya o kadar sancı çekip ters giderse işler o zaman mecbur sezeryan olucak da..he bi de doğuma bir hafta kala yani yaklaşınca hurma yicem bol bol gerçekten çok etkisi varmış açılmaya aklınızda olsun.

ay inşallah cnmda hiç sanmıyorum yaa anca böyle aniden galeyana gelmem lazım sanırım aniden suyum falan gelir.bakıyolar kafa görünüyo falan anca öyle doğururum
ben normal yapsam herkes şok geçirir milleti toparlayamam o yüzden korkutmıyım insanları haha
brckcımmm doğurucam diye diye getircen oğlanı erkenden bence beklesinler az daha içerde bizde son günlerimizi yaşayalım
beklesin cnm yaa ben beklemeye razıyım zaten.bu kadar durdu ya buna şükür.hep korkum vardı çünkü

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…