2012 Ekim Anneleri

bende memleketim antalyanın sıcakta olsa hawasını özledim istanbuldayım.

güzel anneler günaydın bizim mesaimiz başladı ancak bu canımın sıkılması için bi neden değil çünkü bu gün mesaim 14:00 bitcek ve kuzumu görmeye gidicem
çok mutluyuummm hoş en son 10 gün evvel gördüm ancak özledim yinede prensesimi

elisa diye var canım teyzem koycak kızına cennet kapısında bekleyen melek demekmiş söylediğine göre. ama idil ismide kulağa çok hoş geliyor.

cnm işten ayrılıcam işteeylülün ilk haftası da gelir bırakırım sanırım

anladım cnm bende daha konuşmadım hiç izin işini buara şehir dışında geldiğinde konuşucam 15i gibi bırakmayı düşünüyorum bende 1 ay dinlenicem artık evimde sorucam napayım geleyimmi doğumdan sonra diye geçici birini bulalımd derse onuda hazırladım ama yokkk olmaz derse bende bırakıcam işi

aaa olurmu hiç cnm bizimki direk kendi koymak istiyo ve bulduğu isimlerde inadına nasıl sinirime dokunuyo saçma sapan isimler ama ben buldum yolunu doğuma kadar anlaşamazsak isim konusunda doğuma girerken vedalaşırken sölücem yada çıkar çıkmaz mutluluğun tavan yaptığı anda beni reddedemiyceği anda sölücem istediğim ismi

1 tanede yanına al cnm doğuma giderken bebeğin ağzına sürersiniz tatlı dilli olur derler

tatlı dili olurmu bilmemde:)) sünnet zaten. bebeğin ağzının girecek ilk şeş şekerli bir şey olmalı.. peygamberimiz hurma sürmüş torunlarının damaklarına. ben yeğenime yapmıştım 3 yıl önce. hurmayı suya ısladım. bir kaşık suyundan verdim. birde ablam eliyle damağına sürdü. bas bas bağıran çocuk anında sustu:))) bende aynısını yapıcam. hastane çantama hurma koyucam..

hayırlısı olsun cnm bi kaç ay evde bakıcaz kendimiz bu güzel en azından
alla alla neden gecmiyor ama bu bulanti canim ya bi tansiyonunu olctursene,yakinda eczane var mi?
12-7 di akşam cnm.Ya annemdede varmış hamilelikte.genetik heralde

Dün doktora gittim kızlar bebeğim hala makat gelişte yani ters.34 haftanın içindeyim . Normal doğumu çok isterken bu gidişle sezeryan olmak zorunda kalacağım sanırım. Doktor bunun için hiçbirşey yapılamayacağını söyledi. Tamamen Bebeğin duruşuyla ilgiliymiş. Sizce bişeyler yapılabilirmi tavsiyeleriniz varmıdır. Benim gibi arkadaşlar çoğunluktamıyız acaba ?

Ah canim ya, ille de memleketim diyor insan iste...Bebisinle beklerim yolunuz dustugunde,falezlere gider cay iceriz,bebislerimiz de sutunu icer

ayyy hakkaten ya atatürk parkında oturup içsek ne güsel olurdu oohhh püfür püfür sen nerde oturuosun canım benim ailem su an andızlı mezarlıgının ordakı bankalar caddesının arkasında oturuo yakınmısın o taraflara

bende ondan içiyorum normalde ama o bitti.bazende bundan yazıyodu
off çok fena yaa bu bulantı:2:

2 gündür benda aynıyım. şimdi işyerindede aynı rurumdayım. sürekli lavaboya gitmekten utandım. bende çöp kovasının dibine kağıt havlulurı serdim. başka türlü olmayacak. çıkarıp duruyorum..

bende zemzem ve hurma götürücem cnm

devam ediyorum önerilerime kızlar

16-yan yatış yastığı çok işe yaradı hastaneye de götürdüm.
17-humana still tea çay işe yaradı sanırsam 3. günde etkisini gösterdi.
18-papilio marka battaniyeleri şiddetle tavsiye ederim.organik ötesi.bebeği sıcak havada bile bayıltmadı.
19-çorap götürün donacaksınız sez.den sonra demedi demeyin.ağustosta ne alaka çorap diyenlerdendim keşke patik de götürseymişim ilk 1-2 saat üşüdüm zangır zangır titredim.susuzluktan canım çıktı çölde gibiydim.
20-doğumda hemşireye verdim sağolsun doğum fotocusundan güzel çekmiş her anını.allah razı olsun.
21-kameranızı hazırlayın çekmeye doyamayacaksınız ilk hareketlerini vb.
22-sütümün daha çabuk gelmesini şöyle sağladım.el yakmayacak sıcaklıkta suda göğüslerimi masajla yıkadım.ya da sıcak suya batırdığınız havlu vb koyun(aşırı sıcak olursa süt peynirimsi oluyor demişti bizim kızlar.aşırı kaynar olmasın)doğumdan 1-2 gün önce hurma yedim.bol su için.humana still tea içtim.olumlu düşününce geliyor.o bebek ordan emecek her geçen gün sütüm artacak diye düşünün.kesinlikle ve kesinlikle göğüs pompası alın.lansinoh afinity aldım gayet de memnunum çekiş gücü iyi.bebişim göğsümün birini yara yaptı damağıyla.bazen sütü sağıp biberonla(avent) verdim.krem sürdüm garmastan üzerine de zeytinyağı(ısıtıp soğutulacak)biberon alan anneyi emmez demişlerdi gayet de emiyor prensesim.herkeste herşey aynı olacak diye bişey yok.olumsuz yorumlara kulak tıkayın.bazıları başına gelmediği halde sırf konuşmak için konuşuyor.epiduralde felç olunuyormuş da bilmem ne de bunu diyen uzak akrabam genel anestezili sez.oldu.bilmeden söylüyor.dedim ki herkeste olacak diye bişey yok1000 de bir kişide belki .arkadaşım oldu bişeycik olmadı dedim susturdum.o nedenle güvenli sitelerden araştırıp gidin.korkunç bişey değil düşünün ben düşüp orası burası kanayan birine bile bakamazdım.
23-doğumdan sonra bebişte gaz olabilir.benim meleğim emerken ayaklarını karnına topluyordu sıkıyor kızarıyor huysuzlanıyordu.ayağına sıcak su torbası koydum(yastık kılıfının içine sardım ki ayakları ısınsın ama yanmasın.hem de lastik kokusu gelmiyor.)işe yaradı huysuzluğu geçti şükür.kaka da yapıyor.karnına direk koymayın bağırsaklara zararlı diye duydum.oonun yerine yatacağı yatağa koyun ısınsın sonra uyutunca ayağına koyarsınız.
24-göbeği için %70 alkol önerdş dr kullanıyoruz düştü düşecek.dua edin kurtulalım.giysi giydirmede sıkıntı oluyor.rahat masaj yapamıyorum.
25-hastaneden çıkarken sevi bebe anakucağı destek minderi çok işimi gördü.kamburlaştırmadı sırtını.
26-dr ve hemşirelerimiz bize her 3 saate bir bebişi uyandırıp emzirin kan şekeri düşmesin dedi.dediklerini uyguladık sarılık olmadı kuzucum şükür

sormak istedikleriniz varsa çekinmeyin elimden geldiğince deneyimlerimi paylaşırım seve seve.bize de önceki topikteki anneler yardımcı oldu sağolsunlar.

Son düzenleme:

Acaba yerleri kalmadıda ondanmı bulanıyo midemiz iyice sıkıştığı için:26:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…