merhaba kızlar,
bugün kontrolde kızım 3300gr çıktı evet gerçekten fazlası eksiği hadi 2800gr olsun dedi dr. ve doğumda 3600 olur bu bebek dedi...400ü görür müyüz diye de espri yaptı?
fazla değil mi arkadaşım ben iri bebk olmasından ve doğuramamaktan korktum şimdi...siziin var mı böyle endişeleriniz?
of zayıf bir dert şişman bir dert normal istiyorum bende medistate kavacıkta olacak doğum ama...ama ne bileyim korktum korktum korktum.......
merhaba kızlar,
bugün kontrolde kızım 3300gr çıktı evet gerçekten fazlası eksiği hadi 2800gr olsun dedi dr. ve doğumda 3600 olur bu bebek dedi...400ü görür müyüz diye de espri yaptı?
fazla değil mi arkadaşım ben iri bebk olmasından ve doğuramamaktan korktum şimdi...siziin var mı böyle endişeleriniz?
of zayıf bir dert şişman bir dert normal istiyorum bende medistate kavacıkta olacak doğum ama...ama ne bileyim korktum korktum korktum.......
canım doktorumun bi kaç tavsiyesi dışında ekstra bişey yemiyorum...ama tereyağ, eski kaşar, kaymak çok fazla tüketiyorum ve ciğer yerim ayda 1 kere birde hamileliğimin 18. haftasından itibaren tüm çorbalarımda kemik suyu kullanırım annemin tavsiyesi...tam buğday ekmeği yerim normal öğünlerde ama hergün mutlaka mısır ekmeğini yoğurdun içine koyup 1 tabak yerim...mısır ekmeğini kayınvalidem trabzondan yollar tereyağ ile yapar...bunları doktorum bilir ve söylediğimde ooovvv demiştidevam ediyorum 16. haftadan bu yana bu yediklerime ve birde eski kaşar peyniri gerçekten tavsiye ederim...sabah kahvaltısından önce aç karnına kaymak, yumurta sarısı , bal ve cevizi karıştırıp ağzıma atıyorum 2 kaşık bişey oluyor zaten biraz bulamaç ama alıştım artık..aç karnına yediğim için kana daha çabuk karışıyor ve bebeğe daha çabuk geçiyormuş..
yediklerim bundan ibaret canım
İstanbulda bir cok kuaforde var artik canim belki vardirda dikkatini cekmemistirilk hafta eller sahane gicir gicir duruyor ojeler hic cikma derdi yok normal french yaptirdiginda bir iki gun icinde ucundan cikmaya baslar bunda hic boyle bisey olmuyor.
Canim capacity de var mesela pro nail yerin adi en alt katta ben yesilkoyde yaptirdim el ayak 80 liraya capacity de 75 liraymis ustelik yesilkoydekiler ojeyi cikarmaya para istiyorlar 9 lira capacitydekinde bedavaymis neler ogreniyoruz
Bu oje ozel her kat suruldugunde bir makinaya sokuyorlar kurutmak icin normal asetonla da cikmiyor iste. Ojeler hep duruyor tirnaginda cikmiyor sadece tirnaklar uzadigi icin dipleri cikiyor sac boyasi gibi
Ojeler hava aldigindan tirnakta sararmada yapmadi hic hatta abdest alma muhabbeti oldu bunlarla alabilirsiniz tirnaklar hava aliyor dediler o kisimda biraz kafam karisik ama tatil doneminde cok rahat ettim hep piril pirildi ojelerim
Bende dogumda ve sonrasinda bakimli olmak birazda olsa duzgun gorunmek adina yine bu ojelerden dusunuyorum ama doktorum bisey derse yaptirmam tabi bilemiyorum bir sakincasi olur mu ama bende cok gordum oyle makyajla az da olsa ojeyle doguma girenleri :26::26::26:
kızlaar cok sükür uyku seti fazla toplanmadan hallettim cok korktum toplanacak diye elyaflarııı ama cok sükür korktuğum olmadııııı
ne stresli işti bu bee
ohhh cok sukur hallettin,darisi basima.
miss missss uyusun bebisss
merhaba kızlar,
merhaba kizlar
masumiyet tatlim gecmis olsun cok fena sismis arkadaslar da solemis zaten ayaklarinin altina yastik koy dinlendir.
kizlar son gunler artik dahada zor geciyor kaburgalarim resmen kirildi artik baskidan oturamiyorum yatamiyorum ne yapcam sasirdim.
ayrica bu hafta cok isim var turkiyeye gelecegim icin valiz hazirliyorum evde gunluk isleril oluyor dinlenme sansimda cok az malesef tabi bu arada belimde agrimaya basladi su haftayi atlatip sag salim bi turkiyeye gelsem....
canımmm carsamba kontrolünde unutmazsan sorarmısın doktoruna... ona göre ben de yaptırmak isterim.. bu arada ne kadar gidiyor,gerci tırnak uzama süresine göredir ama ortalama ne kadar sürede çıkarttırmak gerekiyor..
Gercekten az kaldi.gunler cabuk geciyor.ogretmen arkadaslar tatile siz de alistiniz mi.benim 37.haftam 19 eylul carsamba gunu basliyor.carsamba okula gidecek miyim gitmeyecek miyim bilemedim.sanirim o gun rapor alicam. İki gun bebi idare etseler ne guzel olur.
asude seni okudukça ben bebeğimi besleyemediğimi düşünüyorumsüt içemiyorum ,süt ürünleriyle pek aram yok. yumurta sevmem ama haftasonları 1 tane de olsa yiyorum. akşam yemek yapmak zor geldikçe kahvaltı yaptım hep, sabah kahvaltılarım da poğaça ,gevrekle geçti gitti
doktor hep kilosunun iyi olduğunu , çok güzel beslediğimi söyledi bu zamana kadar ama ben yine de vicdan azabı duyuyorum. süt yerine hep kalsiyum hapıyla beslendi yavrum.
Kızlar merhaba... Ay nezamandır hep siz reflüden konuştukça benimki o derece değil diye kendimce seviniyordum. Ama dün gece bir vurdu ki sormayın. Hatta gündüzden başladı. Sürekli ekmek yedim asidi bastırsın diye. Su içtim falan günü geçirdim ama gece olunca 2 yastıkla yatmama rağmen yukarı yukarı çıktı asit... Aman aman o neydi öyle. Ağlayacaktım sinirden. Uykum da tatlıdır benim. Sinirim bozuldu. Sabah da kalkınca uykusuzlukla beraber bazı şeyler aklımı kurcalamaya başladı. Mutfağa indim. Sofra hazırlarken ağlamaya başladım. Eşim işe çok geç kaldı benim yüzümden. Benimle ilgilendi. Zaten cebimizde azıcık paramız kaldı. Yarısınla git kendine alışveriş yap, kuaföre git, anneni özlediysen git annene hatta kal orada falan dedi. Yarın optimuma gidelim alacak birşeyin varsa oradan al dedi ama ben nasıl ağlıyorum... Adam şaşırdı ne yapacağınıHala mutlu değilim. Bebeğimin kalan eksikleri sinirimi bozuyor, park yatağı var ama beşik almadık henüz. O kafama takılıyor. Evde temizlik var. Onu dşünyorum. Çantamı hazırlamadım ve hazırlamak da içimden gelmiyor... ooooffffff depresyona mı girdim yaaa
deme öyle kuşum yaa kıyamam sana olurmu hiç ne demek besleyememek balım benim...bakma sen ben evdeyim ondan durmuyor ağzım hem bak sende Allaha şükür izne çıkıyorsun bir de annecğin geliyor ohh bak ne güzel mamalar yersiniz oğluşunlasonra sende başlarsın haa bire tıkınmaya evde oturunca
nerede oturuyosun? optimum diyince merak ettm de :)
sıkma canını .hoş bnm de sürekli ağlayasım gelio ama :) park yatak aldıysan beşiğe ne gerek var ? beşik alana kadar bebişine istediğin başka şeyleri alsana :)
daha ne olsun maşallah... yayla usulü besleniyorsun desene... ben bunları yediğimi doktoruma söylesem topa tutar beni :)) fazla kilo istemiyor,bebeğin de cok kilolu doğmasını istemiyor.. ben de defnoşum da onun kriterlerine göre cok az öndeyiz o kadarına bişey demiyor ama her zaman beslenmeye dikkat edilecek diyor hergün az meyve bol sebze öneriyor..
Kızlar merhaba... Ay nezamandır hep siz reflüden konuştukça benimki o derece değil diye kendimce seviniyordum. Ama dün gece bir vurdu ki sormayın. Hatta gündüzden başladı. Sürekli ekmek yedim asidi bastırsın diye. Su içtim falan günü geçirdim ama gece olunca 2 yastıkla yatmama rağmen yukarı yukarı çıktı asit... Aman aman o neydi öyle. Ağlayacaktım sinirden. Uykum da tatlıdır benim. Sinirim bozuldu. Sabah da kalkınca uykusuzlukla beraber bazı şeyler aklımı kurcalamaya başladı. Mutfağa indim. Sofra hazırlarken ağlamaya başladım. Eşim işe çok geç kaldı benim yüzümden. Benimle ilgilendi. Zaten cebimizde azıcık paramız kaldı. Yarısınla git kendine alışveriş yap, kuaföre git, anneni özlediysen git annene hatta kal orada falan dedi. Yarın optimuma gidelim alacak birşeyin varsa oradan al dedi ama ben nasıl ağlıyorum... Adam şaşırdı ne yapacağınıHala mutlu değilim. Bebeğimin kalan eksikleri sinirimi bozuyor, park yatağı var ama beşik almadık henüz. O kafama takılıyor. Evde temizlik var. Onu dşünyorum. Çantamı hazırlamadım ve hazırlamak da içimden gelmiyor... ooooffffff depresyona mı girdim yaaa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?