2012 Ekim Anneleri

bu aralar içimde sıkıntı var benim de
.en son 1hafta önce kontrolüm vardı 1 hafta geriden geliyordu bebeğim.ya gelişemediyse diye korkularım var içimde.göbeğimi aynada inceliyorum büyüdü mü acaba nasıl diye psikoojim bozuldu sanırım

kıslar saglık ocagından geldım son izlemndi artık.toplamda 14 kg almısım nasıl sizce cok geldı bana daha en az 20 gun war doghuma sezeryan olursa

canım ben de 15 kilo aldım hemen hemen aynı haftadayız.doktorum kızıyor ama diyet te yapıyorum bazen kaçırdığım seyler oluyor.bu aralar canım cok tatlı istiyor mesela

ne marazlısın arkadaşım sen hep biyerin ağrıyooo haaa sen ne nazlı kaynana olursun haaa gelinnnn belim ağrıyo gel ovv gelinn başım ağrıyo ilaç getirrr

hadi ordan uyuzzz
burda herkes aynı bee hergün bi tarafımız ağrıyo:)midemmi çözemedim ama nefessiz kalıyo gibiyim göğsümün altı ağrıo:26:
yok nazımı bi tek goncama yaparım:)

ben hala normal doğum yolundayım... Tekirdağdayım ve doktoruma sordum epidural normal olmak istiyorum olur mu diye... maaalesef burada çok mümkün değil dedi... sebebi ise normal doğumdaki epidüralle sezeryandaki farklıymış... mesela 20 saat sancı çektiysen bu 20 saatin her 1 yada 2 saatinde bir sana beline takılan kataterden ilaç veriliyormuş...bunun içinde hiçbir hastane anestezici bulundurmuyor dedi... zaten olsada ekstra ücretlendiriliyormuş. ancak şanslıysan ve normal doğumunun mesai saatlerinde olursa ve anestezici güvendiğim biriyse olur yoksa normal normal yaparsın dedi... ama tabiki bizim normalmi sezeryanmı 11 eylülde kontrolde belli olacak... bebek poziyonu,çatı falan filan... bende hayırlısı diyorum ne normal ne sezeryan hangisi hayırlısı ise o olsun...

sordugum soruya bır tek sen duyarlı olup cvp verdıgın ıcın tesekkur ederım benım doktorum yarın nasıl bır dogum olucagını soylıycek nts baglancagız bakalım artık normal dogum 2600 epıtural normal dogum 3200 sezaryan ıse 4000 tl dedı gun yaklastıkca ben korkmaya basladımmm ıcımden bır ses eylul ortasında dogum olucakmıs gıbı gelıyor hayırlısı olsun herkez ıcın

inşallah cnm doğum esnasında yaşayacaklarım ikincinin zamanını belirliycek benm hemen 1 2 sene sonrada olabilir 7 8 sene sonradaa ama ikinci olucak allah nasip ederse
insan dogumda yasadiklarini cabuk unuturmus o yuzden korkma valla ben Allah nasip ederse 1-2 sene sonrasina tekrar dusunuyorum 2. yi.

_BALIM_
bende normal dusunenlerdenim canim, normal dogum bana daha rahat geliyor nedense yani sahsen ben dusununce kendimi cok daha rahat hissediyorum. benim annem en son dogumu mecbur sezeryan olmustu o cok uzuluyor öyle olduguna hala der sogukta dikislerim sizliyo diye, sanirim ondan etkilendim, tabi herkesinki ayni olcak degil. yani bebisimiz icin en sagliklisi olsun diyorum.

evet normal dogum daha ıyı amaaa ondada oturup kalkması zor oluyormusss dıkısler bazen sezaryandan fazla oluyormus

:) içindeki o sesi bende kızım durmadan yuvarlanıp,tekmeleyip çıkış yolunu bulmaya çalışırken duyuyorum... Bende nedense hiç ekimde doğacakmış gibi düşünmüyorum... benim anladığım kadarıyla normalde olsam sezeryanda olsam vereceğim ücret 2000 tl. onunda 1200 hastaneye 800 tl de doktoruma... ama sonradan başka ayrıntılar olur mu onu bilemiyorum..sezeryan olursam epidüral sezeryan istiyorum ama... gerçi ondada kimisinde uyuşma olmuyormuş sonradan genele çevrilebiliyormuş... sanırım hepsi anestezicinin el ustalığına bağlı.. bakalım neler yaşıyacağız merakla bekliyorum..

bende tarif konusu açılmışken sorayım sizler karnıyarık içini nasıl hazırlıyosunuz kızlarr

hiç yaptınızmı bilmiyorum ama ben farklı tarif verebilirim.

patlıcanları başta fırında çok cıvımayacak şekilde közleyin sonra hafif kabuklarını soyun sonra borcama alıp ortasını açın. içine koyacaklarınız;
beyaz peynir,yeşil biber ve domates ufak ufak doğranmış.. bunları koyun... sonra üzerine ezilmiş sarımsakla zeytinyağını karıştırıp gezdirin... fırına atın biraz tutun sonra tekrar çıkarıp üzerine kaşar peyniri rendeleyin tekrar fırınlayın.. bu kadar bazit... işlemler uzun gibi gelsede hem çok pratik hem çok lezzetli hemde hafif.. tavsiye ederim bende çok zamandır yapmadım canım istedi :)

hayırlısı olsun hepımız ıcınnnnn rabbım hepımızı agrısız sızısız bır dogum nasıp etsın

alttan muayene edicek dimi cnm çatı muayenesi:18::18:

ben sezeryan istiyodum ama ondanda korkuyorum artık ya napıcam bilmiyorum.çatı muayenesinden korkuyorum doktora sezeryan istiyorum dicem sanırım..bi yanımda diyorki ol çatı muayeneni anlık bişi zaten

canım zaten catı muanesı yapmadan nasıl bıle bılırkı normal doguma musaıtmısın degılmısın dıe?? ben pek korkuyorum catı muanesındenn acıkcasııı amaa normal dogum yapıcagımı pek zannetmıyorummmm

bi yolu olsada keşke ultrasonla görseler hehe:)
kızlar daha önce doğum yapan çatı muayenesi olan varmı?

çatı muayenesi kimisinde hiç acımıyormuş kimisi çok acıdı öldüm diyor... açıkçası olmadığımız için bilemiyorum ama şöyle söyliyim benim kızım cinsiyeti göstermeyince doktor bize o şekilde ultrason uyguladı benim canım acımadı pek fazla.. ama geçenlerde arkadaşla gittik ona bakıldı vajinal ultrasonla ve o çığlık çığlığa kaldı... yani kişiden kişiye değişiyor belkide hiç hissetmezsin bence baktır sonradan aklında kalmasın derim...belki çok kolay bir normal doğum yapacaksın bu ülkede tuvalette doğum yapanlar var unutma :)

cnmcım bence kendini şartlama sezeryana yada normale bence akışına bırak son dk belli olsun çatı muayenesinden de korkma bana normalden ziyade sezeryanın o dikişleri acısı korkutuyo sanki normalde hiç canım acımıcakmış gibi hissediyorum içimden bi ses brck normal doğurcak diyoooo :))))))

ben kıymalı olanı biliyorum bitek bunu hiç denemedim yemedimde ama közlenmesi güzel geliyoo daha hafif olur hem

Kızlar Konya dan da hiç kimse yokmu??
benim cuma günü yeni bir doktorlar rdv um var şimdiye kadar ki gittiği hamile ve izne ayrıldı ve bize yeni söyledi!!! doktor önerisi isteyecektim acillllllllllll lütfen..

aynen cnm ama işte kendini sıkmıcaksın diyorlar.allahım neyi uygun görüyosa o olsun yaa

bende öylediyorum olayım şu çatı muayenesini diyorum acısada anlık acı olacak en azından kendimi denerim diyorum bakalım yaa rabbim ne göstericek:18:

Kızlar selam.. Anca gelebildim. Geçmişe ufak bir göz attım. Aksilik görmedim şükür

Yalnız kafama takılan birşey var... Çatı muayenesinden korkarken nasıl normal doğum yapabileceğinizi düşünüyorsunuz onu anlamadım Yani ben korkmuyorum... Çok zor birşey olduğunu da düşünmüyorum. Daha önce birçok kez de muayene oldum. Genital muayene...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…