- 20 Şubat 2009
- 1.634
- 5
- 116
mrb arkadaşlar bu topiğe girmek için çooook çok geç kalmışım,ama napiim geç olsun güç olmasın dimi...18 aylık bi kızım var ve ona bi erkek kardeş gelecek kısmetse,aslında kasımın 7 sine denk geliyor doğumum ama sezeryan olacağı için 30 ekimde alırız dedi drumuz..kızım minik olduğu için pek giremiyorum..30.haftamdayım şu an ve hepiniz benden önce doğum yapacaksınız muhtemelen...allah hepimize sağsalim kucağımıza almayı nasip etsin inş. ara ara girmeye ve sizi takip etmeye çalışacağım...
merhaba arkadaşlar nasılsınız bayadır giremiyorum bugün kontrolüm vardı yine sancım çıktı doktor yatış verdi ama ben yatmadım 27. haftadada yatırmışlardı sonra çıkardılar 3 yaşında oğlum var bakacak kimse olmadığı için yatmadım inşallah 36da veya 38 de alırlar ilkim sezeryan olduğu için 40 akadar bekletmez diyorlar bilmiyorum valla ama ben çok sıkıntılıyım paylaşacak kimsem yok bunları sizler hepiniz kardeşim ablam gibisiniz kib allah sağlıklı kolay doğumlar versin
kızlar merhaba,bugün kontrole gittim,tam 35 haftalığım bebeğim 2600 gr,doktor zayıf dedi şaştımbana normal geldi,sizce nasıl? benim haftalık kontrollerim başladı,nst yede girdim ondada bebeğin nabzı düşükmüş ortalama 130,3 gün sonra tekrar çağırdı,he bide suyumda azalma varmış biraz.yani bissürü şey söyledi kafaya takılacak cinsten,ama hangini takayım zaten şurda doğuma ne kadar kalmış,pat diye doğuracam daha hiçbişeyim hazır değil off kafaya takılacak şeylerden,strese girmekten nefret ediyorum ben en iyisi hazırlıklarımı tamamlıyım,noolur nooolmaz he birde ben aç girdim nst ye o etkilermi acaba bilen varmı?
selam kızlar bugün dr ye gittim nst vs. oldu buarada çok sık kasılmalarım ara ara bel ağrılarım olıuyor dr kan sayımına baktı HGB düşük çıktı ve yarın misafirimizsin doğumun çok yaklaşmış dedi sana serum takacaz yoksa bebek heran gelebilir dedi ....çok koruktum ilk duyduğumda sonra bebbek gelebilir kelimesi çok içimi ısıttı sonra yerini ttalı heyacana bıraktı :)) tabikide zamanında gelmesi daha önemli sağlık olsun 2800 de kilosu çıktı minnoşumun maaşAllah yarın gidecez bakalım bu ne serumu bilmiyorum ama araştırdığım kadarıyla benim gibi erken doğum riski taşıyan annlerde bu ilaç (serum) doğumu geçiktiyormuş
dipnot: bir doğum çantam bile yok :)
selam kızlar bugün dr ye gittim nst vs. oldu buarada çok sık kasılmalarım ara ara bel ağrılarım olıuyor dr kan sayımına baktı HGB düşük çıktı ve yarın misafirimizsin doğumun çok yaklaşmış dedi sana serum takacaz yoksa bebek heran gelebilir dedi ....çok koruktum ilk duyduğumda sonra bebbek gelebilir kelimesi çok içimi ısıttı sonra yerini ttalı heyacana bıraktı :)) tabikide zamanında gelmesi daha önemli sağlık olsun 2800 de kilosu çıktı minnoşumun maaşAllah yarın gidecez bakalım bu ne serumu bilmiyorum ama araştırdığım kadarıyla benim gibi erken doğum riski taşıyan annlerde bu ilaç (serum) doğumu geçiktiyormuş
ayyyy valla imreniyorum siz böyle deyince,ne güzel olur bebişler anneler babalar,kaynaşırsınız..Allah arttırsın sıcaklığınızı...bu arada kulağım çınlıyordu dünacaba diyorum:44::44::44:
canım sezeryan istiyorum desen bile alttan bakıyor bu aylarda bizim kesin sezaryan olduğu halde cuma günü gittiğimde alttan baktı mesela...açıklık olup olmadığını kontrol ediyor her ihtimale karşı sanırım...sezaryandan da çatıdan da korkmuyorum hatta kat çıksalar onadan da korkmamyeter ki oğluma kavuşayım
ama hiç hissetmedim parmakları inceydi sanırım
sezaryanda süt gelmeme diye bişey yok süt emzirdiğin andan itibaren süt süt tüllerinden aşağı inerek gelmeye başlar...
ayrıca sezaryan da artık epidural diye bir yöntem var nette araştırmaya gerek duyarsanız muhakkak okursunuz...
bu yöntem sayesinde anne 5 saat sonra ayağa kalkıyor ve daha sonra hiç sıkıntı çekmiyor ertesi gün yada en geç 2. gün çıkıyor evine gidiyor...
sizin dediğiniz gibi bebelklerini alıp evlerine gidiyorlar..sezaryan olanlar hastanede sürüm sürüm sürünmüyor yani...
ayrıca sezaryan olanlar epidural veya spinal yöntem sayesinde artık bebeklerini çıktıkları anda görebiliyor...
doğum sonrasında belden aşağıları uyuşuk olduğu için yatakta oturup bebeklerini kucaklarına alabilyorlar...
ayrıca normal doğumda vucut ne yaptığını anladığı için mi bebekler oksijensiz kalıp ölebiliyor yada vakumla çekilip kafaları su topluyor!!
normal doğum elbette ki iyi olandır ama lütfen sezaryan olmak zorunda kalan insanların gözüne sokarcasına sezaryan tüüü kakakaa demeyin...kaç kat kesiyorlar bebeklerini kucaklarına alamıyorlar hatta feryat figan bağırıyorlarr ayyyy yazıkkkk diye hayıflanmayın kimin başına ne geleceği belli olmaz !!!
coyotecim ben doktora sordum cok dönuyorum kordon dolanması olur mu dedım hayır suyu iyi dedi :26:Canim valla ben bunu duyduktan sonra korkumdan geceleri bile hep kalkip donuyorum,bazen unutup oldugum yerde donunce hareket ediyor mu diye dinliyorum,hareket edince rahatliyorum.bir komsumun bebegi karninda kordon dolanmasindan vefat etti,donmeden mi oldu bilemem ama gene de dikkat edelim ne olur ne olmaz,Allaha emanetler tabii.
zaten ilginç olan şu ki,bebeimin heryeri haftasıyla uyumlu ultrason kağıdına göre,iki haftada 600 gr almış.anlamadığım nokta bu,evet suyunda azalma var çok hafif ama dediğin gibi zaten ne kaldı doğuma hatta evet doğsa heran doğabilir 36 haftadan sonra erken doğuma bile girmiyor.birde beni 1 hafta büyük hesaplıyor doktor,28 eylül son gün dedi,o zamana kadar olmazsa suni sancı filan dedicumartesi tekrar giricem nst ye,o zaman tok girerim,ama zaten bebeğimin nabzı her seferinde 140 filan çıkıyor,çok pipirik bu doktor yaaa,hiç bana göre değil
beni görüyo kadın fil gibi,ondan heralde canım.yaa haklısın ne takcam,en fazla doğururum napiim
ayy cnm sana diorum ama bende çok pimpirikliyim seninle aynıyız senin bebiş 2600 bi arkadaş daha yazmış 2800 benim minnoş 2370
doktor normal dio benim doktorda çokmu rahat ne:)inşallah sağlıklı bi şekilde en azından 3 kg yi bulur doğuma kadar.
İyi aksamlar arkadaslar
Doktor kontrolumuze bugun gittik yarin doktorumuzun isi varmis iyi de oldu kizimi merak ediyordum az da olsa ozlem giderdim yalniz yine yuzunu gostermedi zilli alamadik resmini
Kilosu 2550 gr olmus cok sukuranne baba cok uzun degil 3000 gr dogsa yeter sonra alir nasilsa doktor 2 hafta sonraya cagirdi bi de daha once idrar kulturumda bir virus cikmisti antibiyotik kullanmistim 5 gun sabah aksam onun icin vajinadan ornek alacakmis o biraz moral bozucu tabi alttan muayeneler ama bu sattten sonra kacinilmaz olucak maalesef
Simdilik bu kadar bugunlere geldigimize de sukur Allah tamamina erdirmeyi nasip etsin cumlemize
Azracim ipad kullandigim icin youtube linki veremiyorum ama youtube a doktorum sezeryan yazinca aytugla zahidenin programindan video cikiyo.onu izledim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?