var canım ayarı..dikkat te ettim.herhslde ısısını mı anlamadım nedir..peki o leke çıkar mı?yanık gibi de değil. belli belirsiz sarı su gibi bişey..
canım zaten 36 haftalık olmuşsun bebek gelişimini tamamlamış hiç dert etme ,suyun gelırse gıder pırtlarsın..
yaa ben de istiyorum ama erkek cocuklar ıcın zararlı denılmıstı takımları sıkışıyormuşbirde önümüz yaz olsa çok keyifle kullanırım önümüz kış ,yaza da 8-9 aylık oluyor o zaman kullanılır mı bunlar ??
brckk son haftanmı artık iş yerinde bende 15inde bırakıyorumm işi
bu hafta son diye ümit ediyorum cnm:)
daha eleman bulamadılar.o gelecek işi devredicem öğreticem falan
bu hafta ben buraya giremem eleman alınırsa zaten
anladım cnmm çekil artık istirahate ama bence sen evde daha çok bunalıma girersin kendini dinlicen ya her sabaha acaba bugün doğurcakmıyıym diye uyanırsın artık :))))
Günah falan işlemiyorsun bu şekilde düşünme canım...senin korkman bile kendini kötü hissetmen bile sezaryen olman için yeterli..Doğum konusundaki tercihini tabi ki sen yapacaksın canım...kendini nasıl huzurlu hissedeceksen o şekilde yap doğumunu...bu sadece senin vereceğin karar
işte sezaryan olman için bunlar en büyük nedenler bence...normal doğum olunca illa ki ebelerin eline kalıyorsun doktorlar binbir nazla geliyor yada hiç gelmiyorlar...ebelerin yaptırdığı normal doğumda bastıra bastıra neyse anlatmama gerek yok herkes duymuştur illa ki çevresinden...yurtdışında bile hep normal doğum yapılıyor diyor ya hani herkes, evet öyle ama ordaki şartlarla bizim ülkemizdeki şartlar maalesef aynı değil...daha doğrusu insana verilen değer aynı değil...hiç yurtdışında devlet istiyor diye illa normal doğum yaptırabilmek için kadının vajinasını neşterle parçalayarak bebeğin yüzünü keserek normal doğum yaptırmaya çalışan doktor duydun mu? yok balım duyamayız zaten çünkü orda ki sağlık koşulları bizim ülkemizdeki gibi değil...orda devlet çok çocuk istiyor diye normal doğuma teşvik edilmiyor insanlar yada sgk ya çok yük oluyor diye bağırta bağırta doğurtulmuyor kadınlar..doğal yolla olan doğumda en iyi koşulları sağlamayı başardıkları için normal doğum yaptırıyorlar..bizde birgün bu koşulları 1. sınıf özel hastaneler haricinde diğer tüm hastanelerde sağlarsak o zman kadınlar doğumdan korkmaz hele normal doğumdan hiç korkmaz..
nacizane düşüncem bu şekildedir elbette aksini düşünenler vardır...
güzel arkadaşım sen kendini huzurlu hisset hiç vicdan falan yapma..nasıl huzurlu nasıl mutluysan o şekilde yap doğumunugünah mı acaba diye de kendini huzursuz etme...
var canım ayarı..dikkat te ettim.herhslde ısısını mı anlamadım nedir..peki o leke çıkar mı?yanık gibi de değil. belli belirsiz sarı su gibi bişey..
Günah falan işlemiyorsun bu şekilde düşünme canım...senin korkman bile kendini kötü hissetmen bile sezaryen olman için yeterli..Doğum konusundaki tercihini tabi ki sen yapacaksın canım...kendini nasıl huzurlu hissedeceksen o şekilde yap doğumunu...bu sadece senin vereceğin karar
işte sezaryan olman için bunlar en büyük nedenler bence...normal doğum olunca illa ki ebelerin eline kalıyorsun doktorlar binbir nazla geliyor yada hiç gelmiyorlar...ebelerin yaptırdığı normal doğumda bastıra bastıra neyse anlatmama gerek yok herkes duymuştur illa ki çevresinden...yurtdışında bile hep normal doğum yapılıyor diyor ya hani herkes, evet öyle ama ordaki şartlarla bizim ülkemizdeki şartlar maalesef aynı değil...daha doğrusu insana verilen değer aynı değil...hiç yurtdışında devlet istiyor diye illa normal doğum yaptırabilmek için kadının vajinasını neşterle parçalayarak bebeğin yüzünü keserek normal doğum yaptırmaya çalışan doktor duydun mu? yok balım duyamayız zaten çünkü orda ki sağlık koşulları bizim ülkemizdeki gibi değil...orda devlet çok çocuk istiyor diye normal doğuma teşvik edilmiyor insanlar yada sgk ya çok yük oluyor diye bağırta bağırta doğurtulmuyor kadınlar..doğal yolla olan doğumda en iyi koşulları sağlamayı başardıkları için normal doğum yaptırıyorlar..bizde birgün bu koşulları 1. sınıf özel hastaneler haricinde diğer tüm hastanelerde sağlarsak o zman kadınlar doğumdan korkmaz hele normal doğumdan hiç korkmaz..
güzel arkadaşım sen kendini huzurlu hisset hiç vicdan falan yapma..nasıl huzurlu nasıl mutluysan o şekilde yap doğumunugünah mı acaba diye de kendini huzursuz etme...
ahh ahh ahhh... sabah sabah ödümü kopardın asudeeee... normal doğum yapacaklar için fazla korkutucu olmuş yaa:84:
gunaydin arkadslar yurtdisinda ki dogumdan bahsedilmis.ben gecen il oglumu yurtdisinda dogurdum normal dogum ile.simdide allah kismet ederse yine normal dogum yapicam.hersey mukemmeldi,hic agri hissetmedim sanci hissetmesim desem yeridir.
slm kızlar
asudecim tamamen katılıyorum sana! sevcancım, aslında korkutucu birşey değil bunlar, asude son derece güncel olaylardan bahsetmiş, eminim ki buna karşılık gelen kötü sezaryen örnekleri de vardır ama benim asudenin yazısından çıkarımım şu oldu: iyi ya da kötü doğum şekli diye birşey yoktur, kişiye/duruma uygun doğum şekli vardır. İkinci bir nokta da insana verilen değer ki, maalesef ülkelerin gelişmişliğiyle doğru orantılı görüyorum bunu. 35 sene öncesinde devlet hastanesinde doğumda bağıran kadınlara küfreden ebelerden sonra geldiğimiz noktaya bakınca geliştiğimiz kesin de daha kırk fırın ekmek yemek lazım. Tıp fakültelerine diyalog ve empati dersi koymak lazım. Ancak o zaman çoğumuzun doğum anıları askitomunki gibi olabilir.
günaydın camokacımmm
bende neyi neden istediğimizin farkındayım senle
günaydın kader arkadaşım
ahh ahh anlarsın sen beni tabi
sen daha çaalışıyon mu kız sen bırak işi pazartesi ben devralıyorum
bütün yaz kıçımı devirip yattım 35. haftada sen kalk okula git olur mu bu ya yapılır mı bana
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?