camokacım sen de 2 hafta gideceksin sanırım,ben seviniyorum vallahi seminer dönemi bizim okulda çok rahat geçiyor bol sohbetli,kahvaltılı vs.. öyle olunca doğum öncesi biraz sosyalleşmiş oluruz gibime geliyor,sabah erken saatte uyanırken aglamazsam tabi
günaydın kader arkadaşım
ahh ahh anlarsın sen beni tabi
sen daha çaalışıyon mu kız sen bırak işi pazartesi ben devralıyorum
bütün yaz kıçımı devirip yattım 35. haftada sen kalk okula git olur mu bu ya yapılır mı bana
bende kendı kendıme nazar degmeyım ama şu son 2 haftadır korku kalmadı belkı cevremdeki arkadaslarım yakın tarihte dogurdular birisi normal birisi sezaryenle dogurdu ve ikiside çok rahatız dediği için midir bilemiyorum artık,ya da kacacak yer yok o yuzden teslim de olmuş olabılırım2 alternatıf var zaten ya normal dogacak oğlum yada kral sezar gibi dogacak kaçış yok kendim kaşındım yanı benım yapacagım bır sey yok kı önce Allah a sonra doktora güvenmek,boşuna stres e gırıp işi zorlaştırmak yerine o kısımları düşünmemek istiyorum... herkes kendı işini yapsın kardeşim,o doktor un işi doktor doktorluğunu,hamile hamileliğini yapsın ne yapabiliriz ki başka..ben hastane odama cıkmışım minnoşum kucagımda emzırıyorum,cici geceliğimi giymişim,lohusa tacımı takmışım,her yerden flaşlar patlıyor artistiz biz çünküm herkes mutlu sonra evımıze gıdecegız bebeğimi odasıyla tanıstıracam bunları düşünüp seviniyorum..ama bence esas kısım eve gelince başlıyacak minnocuk bebekle ben ne yapacağım
camokacım sen de 2 hafta gideceksin sanırım,ben seviniyorum vallahi seminer dönemi bizim okulda çok rahat geçiyor bol sohbetli,kahvaltılı vs.. öyle olunca doğum öncesi biraz sosyalleşmiş oluruz gibime geliyor,sabah erken saatte uyanırken aglamazsam tabi
aaa cnm 2 haftamı başlıcaksın 37 kadar?(cevap vermişsin yeni gördüm)
bu arada sen ne öğretmeniydin cnmm
evet canım 2 hafta gidicem
aslında benim okul da aynen senin bahsettğin gibi kahvaltılı ve bol sohbetli ancak sadece 1 haftasını okuldaki seminerde geçiricem sanırım 3 eylül de 4+4 semineri için bi okulun konferans salonuna tıkılıcaz 9 dan 2 ye kadar tek korktuğum o benim sıkılırım + sandalyede oturmak yorar beni
artık hamişliğimi kullanıcamgözlerine sokucam göbüşümü
sen ilköğretim de misin lisede mi?
ağlama kuzuuu ne guzel kahvaltı yapacaksın işte işyerinde arkadaşlarınla ..bende pazartesi gıdecem işe bak ağlıyormuyum hiççç
bende kendı kendıme nazar degmeyım ama şu son 2 haftadır korku kalmadı belkı cevremdeki arkadaslarım yakın tarihte dogurdular birisi normal birisi sezaryenle dogurdu ve ikiside çok rahatız dediği için midir bilemiyorum artık,ya da kacacak yer yok o yuzden teslim de olmuş olabılırım2 alternatıf var zaten ya normal dogacak oğlum yada kral sezar gibi dogacak kaçış yok kendim kaşındım yanı benım yapacagım bır sey yok kı önce Allah a sonra doktora güvenmek,boşuna stres e gırıp işi zorlaştırmak yerine o kısımları düşünmemek istiyorum... herkes kendı işini yapsın kardeşim,o doktor un işi doktor doktorluğunu,hamile hamileliğini yapsın ne yapabiliriz ki başka..ben hastane odama cıkmışım minnoşum kucagımda emzırıyorum,cici geceliğimi giymişim,lohusa tacımı takmışım,her yerden flaşlar patlıyor artistiz biz çünküm herkes mutlu sonra evımıze gıdecegız bebeğimi odasıyla tanıstıracam bunları düşünüp seviniyorum..ama bence esas kısım eve gelince başlıyacak minnocuk bebekle ben ne yapacağım
ben de ilköğretimdeyim canım fen öğretmeniyim.. dediğin gibi bebişleri kullanıp erken cıkabilirizkullanmak da değil haklı olarak son haftalarımızda uzun süre oturamayız ve kalabalığa gelemeyiz di mi ama
Günah falan işlemiyorsun bu şekilde düşünme canım...senin korkman bile kendini kötü hissetmen bile sezaryen olman için yeterli..Doğum konusundaki tercihini tabi ki sen yapacaksın canım...kendini nasıl huzurlu hissedeceksen o şekilde yap doğumunu...bu sadece senin vereceğin karar
işte sezaryan olman için bunlar en büyük nedenler bence...normal doğum olunca illa ki ebelerin eline kalıyorsun doktorlar binbir nazla geliyor yada hiç gelmiyorlar...ebelerin yaptırdığı normal doğumda bastıra bastıra neyse anlatmama gerek yok herkes duymuştur illa ki çevresinden...yurtdışında bile hep normal doğum yapılıyor diyor ya hani herkes, evet öyle ama ordaki şartlarla bizim ülkemizdeki şartlar maalesef aynı değil...daha doğrusu insana verilen değer aynı değil...hiç yurtdışında devlet istiyor diye illa normal doğum yaptırabilmek için kadının vajinasını neşterle parçalayarak bebeğin yüzünü keserek normal doğum yaptırmaya çalışan doktor duydun mu? yok balım duyamayız zaten çünkü orda ki sağlık koşulları bizim ülkemizdeki gibi değil...orda devlet çok çocuk istiyor diye normal doğuma teşvik edilmiyor insanlar yada sgk ya çok yük oluyor diye bağırta bağırta doğurtulmuyor kadınlar..doğal yolla olan doğumda en iyi koşulları sağlamayı başardıkları için normal doğum yaptırıyorlar..bizde birgün bu koşulları 1. sınıf özel hastaneler haricinde diğer tüm hastanelerde sağlarsak o zman kadınlar doğumdan korkmaz hele normal doğumdan hiç korkmaz..
nacizane düşüncem bu şekildedir elbette aksini düşünenler vardır...
güzel arkadaşım sen kendini huzurlu hisset hiç vicdan falan yapma..nasıl huzurlu nasıl mutluysan o şekilde yap doğumunugünah mı acaba diye de kendini huzursuz etme...
feliscim haklı olabilirsiniz ama ben normal doğum yapmayı cok istiyorum biliyorsunuz ve ben doktoruma cok güveniyorummm.. inşallah bebeğim de normal doğumu zorlaştıracak kadar büyümezse,güzel bir normal doğum anısıyla dönmek istiyorumm..
tabi suan doktorumun dediği vucut yapımın elverişli olduğu,eger bu ay kılo alırsam ya da catı muayenesinde müsaitlik söz konusu olmazsa o zaman dediğin gibi kişiye uygun doğum sekli olan neyse onu yaparım...
Allahım hepimize en hayırlısını nasip etsin.. benim sadece bebeğin yüzüne çizik atılan,vajınası neşterle kesilen örneklerin, burda doğumu yaklaşmış ve normal doğum düşünen kişilere hatırlatılması hoşuma gitmedi o kadar... son zamanlarımız yeterince hassasız ve ilk doğumlarımız coğumuzun,o yüzden korkutucu geldi bana..
yoksa normal doğumun zorluğu ve hastaya verilen değer konusunda aynı fikirdeyim...
evet yaaa 3-14 eylül arası haydi öğretmenler okulaaa
sosyal bilgiler öğrtmnym canım
ben de ilköğretimdeyim canım fen öğretmeniyim.. dediğin gibi bebişleri kullanıp erken cıkabilirizkullanmak da değil haklı olarak son haftalarımızda uzun süre oturamayız ve kalabalığa gelemeyiz di mi ama
o ne yapacağım korkusunu bende yaşıyorumm çok kalabalık insanda istemiyorum çocukla yalnız kalmayada korkuyorum ya bakamazsam diye nasıl kucaklıcam nasıl emzircem altını nasıl değiştircem nasıl giydircem minnacık bebeği bunlar hep kafamda doğumu değil sonrasını düşünüyorum hep ben geçen gün arkadaşımın oğluna bi çıtçıtlı atleti 2 saatte giydirdim ama canım çıktı resmen canını acıtırım diye korka korka dokundum çocuğa bide şunu anladım çok çıt çıtlı kıyafetler kullanışlı olmuyo aradaydı çıtçıtları atletin takana kadar çocuk sıkıldı ağlamaya başladı en iyisi omuzdan sanırım
Tunaydin kizlarYa ben ayaga kaltigimda sanki rahmim altimdan cikacakmis gibi agriyor. Iki buklum yurumekten ve sanki adetliymisim gibi agrilarimdan da korkmaya basladim. Dr um hala gelmedi baska dr a mi gitsem acaba Hic bildigim bir dr da yok yaww
ay ne kadar güzel kızlar yaaa öğretmenler var aramızda..
yüce meslekli insanlar sizi
ama sizden tırsmıyorummmmmkendi öğretmenlerimden çok korkuyodum hihi:)
çocuklara kötü notlar verirseniz pis olursunuz tabigaddar olmayın ulenn
demek fencisinpis fenci
bana da sosyalci diyolarnotlar zayıf olunca pis sosyalci oluyorum
aynen gelemeyiz öyle uzun oturmalara ve de kalabalığa
valla aynı korkular bende de var neyseki annem gelicek bana bırakmaz o ilgilenir
ama o ilgilense bile ben yine de karışırım
dur anne yavaş ol annne kolu acıdı bacağı takıldı
çok biliyosan gel de sen giydir dermişkalırmışım ortada
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?