- 31 Ağustos 2011
- 1.921
- 6
- 66
Tunaydin kizlarYa ben ayaga kaltigimda sanki rahmim altimdan cikacakmis gibi agriyor. Iki buklum yurumekten ve sanki adetliymisim gibi agrilarimdan da korkmaya basladim. Dr um hala gelmedi baska dr a mi gitsem acaba Hic bildigim bir dr da yok yaww
evet şekerim ilkokul hatıralarım hep hüzünlühep fırça hep fırça üstelik sadece bana sanki cami avlusunda buldu beni
asude kalk tahtayı sil...asude kalk haritayı al öğretmenler odasındanbu nasıl eğitim kardeşim annen mi var derdin var
emin ol o öğretmenlerden hala var
hatta birçoğu şehir merkezinde biz gençler ise doğuda ya da ilçelerdeyiz
ben 5 yıldır doğudayım mesela batıya gelsem şehir merkezine bi süre bocalarım düşünüyorum
biz buralarda imkansızlıklardan dolayı mesleğimizi iyi bir şekilde yapamadığımızı düşünürken adamlar her türlü imkanı olan okulda oturup çocuk korkutuyo
tabi bunların sayısı az
Lunacim korkutmak icin soylemiyorum ama su meshur sancilar da ayni adet sancisi gibi oluyormus,sen git bi doktora kuzum,en azindan ne yapman gerektigini soyler.
hanı hamıle oldugunda gözun hep hamılelerı secer ya kalabalık arasından bıle,bakarsın hmmm bu gebe dersın yada yok şişko göbeği dersin,ister istemez gözler ilk olarak göbişlere takılıyor,mesela bakıyorum kocaman bır göbis..aha kesın 8 aylık dıyorum sonra kafamı kaldırdıgımda erkek oldugunu göruyorum..bazı adamlar resmen 9 aylık lar ..ayy yazıkmış onlara yaaa nasıl yaşıyorlar ...göbekli olmak ne zor birşey miş hadı bız neyse dogumdan sonra rahatlayacağız... ya o adamlar cık cık cık yazık..resmen yaşam kalıtesini düşürüyorlar kendi elleriyle
ya ne olursa olsun bence ilköğetimde öyle azar ,fırça,tehdit gibi şeyler olmamalı küçücük beyınler ,korkak ve kendıne güzensiz oluyor..mesela ben artık bir şey söylemeye çekınırdım yanlış mı söyleyecem acaba diye..cocugumun bunları yaşamasını istemem ama izinde vermem...eskiden sankı çocugu eğitmek azardan,tenkit ten gereksiz disiplin den gecer diye bir inanışları vardı..şimdi yemezler canım,yedirtmem ben oğlumu o tiplere ..hala varmış nesilleri tükenmemiş
kızlar bız zamanı gelsınde miniklerimizi kucağımıza alalım diyoruz ya..alışmıştık tepiklere falan sonra özlermiyiz acaba göbişimizde oluşlarınız
ya ne olursa olsun bence ilköğetimde öyle azar ,fırça,tehdit gibi şeyler olmamalı küçücük beyınler ,korkak ve kendıne güzensiz oluyor..mesela ben artık bir şey söylemeye çekınırdım yanlış mı söyleyecem acaba diye..cocugumun bunları yaşamasını istemem ama izinde vermem...eskiden sankı çocugu eğitmek azardan,tenkit ten gereksiz disiplin den gecer diye bir inanışları vardı..şimdi yemezler canım,yedirtmem ben oğlumu o tiplere ..hala varmış nesilleri tükenmemiş
geçen doktor suyun sınırda demişti,plesanta yaşlanmış demişti,belki hatırlarsınız.bu sabah erkenden yine nst için hastaneye gittim,nst de ciddi bir problem çıkmadı ama suyum iyice azalmış.kritik sınırın altına düşmeek üzere,yani özetle 7 eylüle kadar beklerse iyi dedi doktorum,yani suyun idare etmesi açısından,bebeği sıkı takip et dedi doktor acil bişey olursa gel dedi,ve pazartesi tekrar gideceğim duruma bakacak,acil bişey gördüğü anda müdahale edecek.yani şuan beynim bomboş,hiçbişey hissetmiyorum,ne korku,ne stres ne üzüntü...herşeyin hayırlısı,bu arada benim doğum günüm de 7 eylül...birde bir ara başka bir doktora daha görünsemmi diye düşündüm,sonra dedim kafamı daha çok mu karıştırırım,doktoruma güvenmelimiyim.büyük ihtimalle güveneceğim...
geçen doktor suyun sınırda demişti,plesanta yaşlanmış demişti,belki hatırlarsınız.bu sabah erkenden yine nst için hastaneye gittim,nst de ciddi bir problem çıkmadı ama suyum iyice azalmış.kritik sınırın altına düşmeek üzere,yani özetle 7 eylüle kadar beklerse iyi dedi doktorum,yani suyun idare etmesi açısından,bebeği sıkı takip et dedi doktor acil bişey olursa gel dedi,ve pazartesi tekrar gideceğim duruma bakacak,acil bişey gördüğü anda müdahale edecek.yani şuan beynim bomboş,hiçbişey hissetmiyorum,ne korku,ne stres ne üzüntü...herşeyin hayırlısı,bu arada benim doğum günüm de 7 eylül...birde bir ara başka bir doktora daha görünsemmi diye düşündüm,sonra dedim kafamı daha çok mu karıştırırım,doktoruma güvenmelimiyim.büyük ihtimalle güveneceğim...
hmmmmm,ben yokken mesleğimden bahsedilmeye başlanmış..
ben de 3 yıl van 3 yıl batmanda çalıştım,batıda ilk yılım bitti.
doğuda evet bence öğretmene değer veriliyor,ama eğitime değer verilmiyor,düzelteyim, benim gördüğüm bu..yani daha da doğrusu veli ne yapması gerektiğini bilmiyor ki,eti senin kemiği benim diyor atıyor çocuğu okula..batıda ise tam tersi bu sefer rahatsızlık verici bir durum aşırı bilinçlilik var,onlar bunu bilinçli olmak sanıyor aslında,bilinçsizce çocuklarının her hareketinin arkasındalar..çocuklarına zarar verdiklerinin farkında değiller. 6 yıl ilköğretimde çalıştım,çocuklar temizdi,çünkü öyle evde internetmiş,telefonmuş,tv keyfiymiş pek bilmezlerdi..yani gözlerini açmamışlardı..burada lisedeyim onun için fazla kıyaslayamıyorum,lisede öğrenci artık kendine gelmiş oluyor,sen bakıcı gibi onu yap bunu yap demiyorsun.. bazen ilköğretimde kendimi çoban gibi hissettiğimi hatırlarım..
Brck evet benim de gıcık olduğum öğrenciler var,genelde boş konuşan tipler..ama heryerde var onlardan,işte lisede çocuktur deyip gülüp geçemiyorsun da..
kızlar ben dün itibarıyla okula başladım.2011-12 kapanış toplantısı vardı.sene sonu değerlendirmesi ve sorumluluk ortalama yükseltme sınavı görevlerini aldık. 6-7-8 eylül görevim var.10 eylülde de toplantı var sene başı toplantısı. sonra yine boşum. dün müdürüme dedim ki verdiğim rapor noldu işlendi mi falan dedim o da duruyor dedi,çalışamaz raporunu getirince ikisinin arasındaki farkı hesaplıcaz donraya aktarıcaz dedi.bir de doğumda rapor veriyor ya dr., orada da şu tarihe kadar çalışamaz yazacakmış.bir de benim 18-19 eylül oluyor 37.hafta,onu sordum bana 2 günden ötürü program verecekmisiniz dedim,hani hocam gelmenize bile gerek yok idare ederiz der sandım. o da 17 eylülde alırsınız raporu dedikaldım böyle.. amaaaaan 2 -3 günün hesabını yapamıycam..inşallah,şu hesaplamalarda hata yapmazlar..
evet bende işin o kısmındayım ve hiç minik bir bebeğin altını değişmedim ...rezil olacam hastanede falan6 aylık arkadasımın bebeği vardı baydy sini giydireyim dedım kafasından gecerken ağladı nasıl panık oldum halbukı soguk kanlı davranan insanımdır ama telaşlandım belkı emanet diye ama zor geliyor bana..bir de bakıyorum mıllet bebek arabasında uzman kaldırımdan ındııyor hooop otobuse atlıyor oradan vapura falan geçiyor hop tek elle arabayı kapatıyor,uzmanlaşmıslar kendımı düşünemıyorum bile
ayyy canım ya allah yardımcın olsun inşallahh en uygun zamanda doğar doktoruna güveniyorsan gitmezsin başka doktora
yinede sen bilirsin bu arada kaç haftasında bebişin
tatlım dilerim sağlıkla bebişini kucağına alırsın dualarım bundan yana... iyi haberlerini bekliyoruz...
Allaha emanet olun canim,en hayirlisi olsun hakkinizda.
Kızlar günaydın
Fenalardayım ben çıldırcam, eşim şehir dışında ben annemlerde kalıyorum, yerimi mi yadırgıyorum yoksa artık bebiş yüzündenmi bilmiyorum ama kaç gecedir 5 te ancak uyuyabiliyorum sabah da pıt diye 9da uyanıyorum. bir de 5te uyuyana kadar kaç kez bi sağ bi sol yapıyorum ve çok korkuyorum bu bbeğe zarar veririmii? o da ben uyumayınca kıpır kıpır oluyor zaten.. ooof offf ne zormuş anne olmak şimdiden bile :/ sizde durumlar nebir de bizim uykusuz kalmamız onun gelişimini etkilermiki ?
kızlar bız zamanı gelsınde miniklerimizi kucağımıza alalım diyoruz ya..alışmıştık tepiklere falan sonra özlermiyiz acaba göbişimizde oluşlarınız
şırnakta çalışmış bir öğretmenden ilk defa böyle şeyler duyuyorumçoğu veli ilgisizliğinden şikayetçidir
yanlış anlama aslında öğretmenlik doğuda kutsallık kazanıyo ben de 2 buçuk yıl mardinin köyünde çalıştım ama öğrenci istekli olsada çok az veliden ilgi gördük 3 ü geçmez yani
ben de çok severek yapıyorum mesleğimi ama dediğin gibi idare-öğrenci-veli üçgeni çok etkiliyor bi öğretmeni
bize göre hala yüce meslek ama artık velilerin o kadar kutsal bakmadıkları da bi gerçek
eskiden bir veli öğrencisinin durumunu sormaya geldiğinde çekinirdi öğretmenden saygılı olurdu şimdi nerdeyse dövmeye geliyo alttan almak zorunda olan biz oluyoruz
o zaman benim 37.haftamda çalışamaz raporu almam gerekiyo yani öyle mi
ben 32. hafta raporumu 13 ağustosta aldım ve 37. haftam tam 17 eylül oluyo şimdi napmam gerekiyo canım:26:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?