nasıl hatırlamıyon kız 1. ders miydi 2.ders miydi birinden sonra 20 dk beslenme saati olurdu
beslenmeler açılınca sınıfı o müthiş yumurta kokusu sarardıkimisi soyup getirmiş kimisi kabuklu
herkes birbirinin çantasına bakardı ne getirmiş diye ikram ederdik birbirimize
o mavi çantaları ben de hatırlıom ama o zamanki plastikler sağlıklıymış diye düşünüyorum aslında o zamnki herşey sağlıklıydı bence
o kadar çikolata şeker yerdim hastalanmazdım
en sevdiğim horoz şekeri
valla bunları söyleyip uygulamaya hazırlanan sayın çok değerli pek kıymetli bakanımız biliyodur öğrencileri nasıl etkileyeceğini
avrupalı olacak ya eğitim sistemimiz laf olsun diye her sene bi değişiklik yapıyo allah ............ nası biliyosa öyle yapsın öğretmen düşmanı adam
herşeyi ankaradaki okullara göre yapıo bu doğudaki öğrenciler öğretmenler napar diye düşünmüyo seni bakan yapanın
düşün yani batıda millet tablet akıllı tahta kullanıyo biz burda kara tahtaya tozlu tebeşir sallıyoruz eğitim ne kadar ilerde
ben tablet deyince çocuklar ilaç sanıyo
sayın bakanımız bişeyler başardığını sanıyo doğudaki okullar hep tökezliyo sonra sayın bakanlık müfettişim gelip 40 dk lık derste beni denetliyo offfff offffff yarama tuzbastın
sen sus
annene söylerim bak
bu arada yicek bişeyler götüreyim acıkırım ben
ne bileyim valla hatırlamadım,belki de ben hep onları yerli malı haftası olarak düşündüm bütün bir yıl boyuncaama sıranın altına simit koyduğumu hatırlıyorum,orada o kururdu,ben yavaş yavaş 5..dersin sonuna kadar kemirirdim..beslenme çantamı hergün okula götürüp getirdiğimi hatırlıyorum...ıyyy neler neler yerdik bakkaldan,marka mı bakıyorduk tarih mi!!! ye gitsin..
bizim orada gazhane denen bir yer vardı,oraya bakkallardan tarihi geçmiş ürünleri atarlardı. biz de duvara tırmanır içeri atlar,patlayıncaya kadar yerdikbedava bedava bir çocuğa ne kadar tatlıdır o şekerlemeler,çikolatalar...oooo sanki hazine bulmuş gibi sevinirdik..hatırlıyorum da çikolatalar heryeri kahverengi olması gerekirken hani bayatlayınca böyle tozlu gibi beyaz gibi oluyor ya hep öylelerdi.ama bilmiyorduk biz onların tarihleri geçmiş şeyler olduğunu..bilsem yemezdim gerçekten..yıllar sonra öğrendik.. iyi ki bişey olmamış..
cimekacım kaç doğumlusun bu arada?
aynen çikolata olsun yeter tarih marih bilmezdik
ya bizim zamanımızda horoz şekerleri vardı ne çok yerdim bi de leblebi tozunher seferinde boğazıma kaçırırdım
hatırlıyo musun leblebi tozunu içine çubuk sokup çekerdikha bi de yumyum vardıböyle uzun yumuşak bi şeker emer emer götürürdük yaaa özledim çocukluğumu
Valla canım allah kolaylık versin... Öğretmene ayrı zor, öğrenciye ayrı zor.. Eğitim sistemindeki değişiklikler artık hepimizi yordu. Birinle okuluyla ilgili konuşurken sen kredili sistem mi, notlu sistem mi, eski kredi sistemde mi okudun gibi on tane soru soruyoruz. Benim kardeşim lise 1. sınıfta, sınıf tekrarı yapmak zorunda kaldı mesela. Aynı notlarla ertesi sene sınıf geçen öğrenciler oldu. Çünkü alttan ders verebiliyorlardı ama kardeşimin senesinde kaldırdılar o hakkı. 1 senelik değişiklik neler mal oldu düşün. EEE doğuddaki öğrenci ne yapsın. Tablet i nereden bilsin, kıyamam ben ona. Batıda alışveriş merkezlerinde yürüyen merdivenlerden şikayet ediyoruz. Yavrucağızım orada kömür sobası yakıyor. Birde yaz ortasına kadar ders işlenirse klimasız dersliklerde ne yapacaklar çok merak ediyorum. Nasıl akıl toplayacak, nasıl rahat ders çalışabilecekler... Tüm türkiye için düşünüyorum bunu... Konuşsan çok var da... Haa birde okulun ilk zamanları 66 aylık bebeklereoyun öğreteceklermiş. Oyunu zaten oynatıyordu ilk okul öğretmenleri ama dozunda... Şimdi benim korkum ya o çocuk okulu oyun yeri sanıp sonra derslere geçerken zorlanırsa, istemez ise.....
Leeblebi tozunu bir kere de yemeye çalışırdık.. Aman boğulacak gibi olup olup köşesinden dönerdim her seferinde... Hele o yumiyum.. Emdikçe uzardı... Çok güzeldi. Birde daha yenice birşey ama caprisun lar vardı.. Ben en çok safarisini içerdim.. Sanırım hala var caprisun
hemşerim sen öğretmenmisin?ilköğretim de misin?peki,
benim kzım da ilkokula başlıyor nasipse,ayını tam doldurdu hatta 2 sene kreşe gönderdim...
bişey sorucam sana sistem farklı mı?olacak hani 66 aylık çocuklarda olacağı için anaokulu tarzındamı işleyecek müfradat çok meraktayım benim kızım çoğu şeyi zaten biliyor onun için sıkıcı olur.bir bilgin var mı?canım...
ahhh canım aslında herkes bu durumun farkında ama bi bizim başımızdaki şaşkaloz bakan farkında değil o kadar hızlı sistem değiştiren bir ülke oldukki eminim bizim bu hıza avrupa yetişemiyodur
olan çocukla ona sistemi aşılayacak öğretmene oluyo ha tabi bi de işin veli boyutu var onlar da garibim öğretmen ne diyosa onu yapmaya çalışıyo hatta bazıları artık boşlamış durumda
çalıştığım okulda 2000 öğrenci var sınıflar 60 lık ve sadece 1 tane kız öğrenci lavabosu var düşün artık kokuyu pisliği
artık sınıflardan hiç bahsetmeyeyim görmek lazım
ama gelen müfettiş bunları görmüyo fedakar olun diyo sürekli ulannn napayım tuvalet mi yapayım ben git bakanına söyle sistemden önce türkiyedeki bütün okulları fiziki olarak aynı şekle getirsin
ahhh ahhh anlamıyolar canım valla kıymeti kalmamış mesleğimizin
canım evet caprisun naylonların içinde olurdu yumuyimlar da çok lezzetliydi kız aman o okul yılları şimdi kızım okula başlayacak benim yaşlandım ben ya
sen kaç doğumlusun
Leeblebi tozunu bir kere de yemeye çalışırdık.. Aman boğulacak gibi olup olup köşesinden dönerdim her seferinde... Hele o yumiyum.. Emdikçe uzardı... Çok güzeldi. Birde daha yenice birşey ama caprisun lar vardı.. Ben en çok safarisini içerdim.. Sanırım hala var caprisun
O caprisunlar ne guzel patlatilirdi ama :)
sağol canım.desene yine oyun ağırlıklı sen sorunca bana bildir ayrıntılı olarak aman çok üzüldüm ya kızım 74 aylık artık....büyüdü..sadece a ve e bir dönem boyunca nasıl olacaksa.evet canım şimdi ilköğretim değil ortaokullu olduk branş öğretmeniyim yani
bu arada hayırlı olsun prensesin 1.sınıfa başlıymuş evet canım ben de okudum duydum 1. sınıflara ilk dönem oyun oynatcaklarmış ikinci dönemse sadece a ve e harfleri öğretilecekmiş
anasınıfı öğretmenleri diyoki biz niye okuduk madem böyle olcak biz çalışmayalım haklılar tabi diyorum ya saçma sapan sistem getiriyolar
aynen senin kız da sıkılır tabi daha önce kreşe de gitmiş biçok şeyi biliyo aman sana şunu söylim yinede öğretmeniyle konuşursun ama çocuğa eğer söylenildiği gibi yılda 2 harf öğreteceklerse sen evde bişeyler kazandır çünkü o tip çocuklar sıkılır ve okuldan soğurlar hele ki sınıf kalabalıksa kötü olur öğretmenin o öğrenciye farklı şeyler vermesi lazım çocuk doyuma ulaşamaz
yarın seminerimiz başlıo sınıfçı arkadaşlara sorarım canım seni bilgilendiririm bi sıkıntın olursa yazrsın burdan
Ooofff of o ne öyle yaaa? Hastalık bile bulaşır herkese.. Salgın olur o tuvalette valla. Fedakar olun ne demekmiş yaa... Fedakar olmasan orada ne işin var ki zaten? Özel okullarda öğretmenlik yaparsın. Arıca kendileri fedakar olsun ozaman.. O maaşları cebe indirip milletine bir zeytini 4 kere de yiyin diyine kadr kendileri kahvaltıda 4 zeytin değil 1 zeytin yesinler de biraz halka insinler. Veliler şaşkın, öğrenciler şaşkın. Aman aman bu ne yaa... Bazen yazık mı ettim bu çocuğa diyorum ama kendi zihniyetimizde insanlar lazım memlekete...
Ben 87 doğumluyum canım. Sen ? Özledim o günleri bee...
sırf boğulmamak için su taşırdım yanımdaaynen yumiyumları uzatmak en büyük zevkimdi zaten
caprisun ben hatırlamıyom ben 82 liyimbizim zamanda yoktu ama biliyorum lisede hatırlıyom onları:44:
sağol canım.desene yine oyun ağırlıklı sen sorunca bana bildir ayrıntılı olarak aman çok üzüldüm ya kızım 74 aylık artık....büyüdü..sadece a ve e bir dönem boyunca nasıl olacaksa.
bende 86 doğumluyum canım.
kizlarcim muhabbetinizi bölmus gibi olcam kusura bakmayin, bir sorum var, bebislerinizi yikamak icin banyo sungeri aldiniz mi, hani sekilli sekilli renkli köpurtmek icin? yada ne kullancaksiniz yun keseler falan mi?
cimekacım kaç doğumlusun bu arada?
aynen çikolata olsun yeter tarih marih bilmezdik
ya bizim zamanımızda horoz şekerleri vardı ne çok yerdim bi de leblebi tozunher seferinde boğazıma kaçırırdım
hatırlıyo musun leblebi tozunu içine çubuk sokup çekerdikha bi de yumyum vardıböyle uzun yumuşak bi şeker emer emer götürürdük yaaa özledim çocukluğumu
ben kendim ördüm oğluşuma odamızı eklediğimde görürsün canım..kendim yaptım diye söylemiyorum çok yumuşak ve çok güzel oldu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?