slm kızlar biz geldik
şekerlik16 bebeğin gelişimi önden gidiyor doğumu etkilermi demişsin arkadaşım benim bebişimde öyle en başından beri dr etkiler tabi dedi erken gelebilir zaten gününü beklerse büyük olur sezeryanla alırız dedi ama sormayı unuttum sezeryan için 10 gün falan önce almıyolarmı bebeği gününü beklerse ne demekti ay ben dr gittimmi niye nutkum tutuluyor anlamıyorum yaa konuşamıyorum bile drla
cumartesi gittim doktora gelişimi önde gidiyor dedi, eşim o zaman dahamı erken olacak diye sordu. doktor hayır dedi. gelişimin önde gitmesi gününden erken doğacağı anlamına gelmez dedi.
al işte hangisine inanalım bence olay bebeklerde bitiyor bakalım yaşayıp göreceğiz
Canım tercih senin ama eğer normal doğum istiyorduysan suni sancıyı dene derim ben. Birde genital bölgeden ilaç mı ne veriyorlarmış. Rahim yumuştıcı diye birşey. Açılmayı kolaylaştırıyormuş.. Denersin önce normal doğum yolunu. Zaten açılma olursa epidural falan yaparlar sanıyorum. Tabi bildiğin üzere garantisi yok normal doğum yapmanın suni sancı ile. Olmaz ise seni sezeryana alacaklar.
Kısacası zor bir tercih ama ben olsam böyle yapardım. Önce normali denerdim. Çok ama çok istiyorum çünkü... Sonra aklıma takılmasın diye...
merhaba kızlar,suyumun azalması nedeniyle yarın doğuracağım kısmetse...sezeryen veya suni sanı ile doğum başlatılacak...ama henüz karar veremedim,suni sancı ile normal doğurabilir miyim size nasıl bir süreç acaba bilgisi olan var mı?
merhaba kızlar,suyumun azalması nedeniyle yarın doğuracağım kısmetse...sezeryen veya suni sanı ile doğum başlatılacak...ama henüz karar veremedim,suni sancı ile normal doğurabilir miyim size nasıl bir süreç acaba bilgisi olan var mı?
rahimden verilen ilaç çok fena bişimiş arkadaşım onunla açılması olmadı yine.bide çok derine yerleştiriyolarmış..
ve tekrar çıkarması var o ilacı bide:18:
Ozaman tamam canım.. Çok güzelmiş. Bu arda bizde oğlumuza bebek odası almadık. Genç odası kıstıkrdık indirimde onu aldık. Dolabımız kçük ama bizim. Anca ilk okulda idare eder sanıyorum. Etmez ise de değiştiririz mesele değil. Çok uyguna aldık çünkü. Zaten yarın öbürgün oğlumuz başka birşey ister diyerekten böyle yaptık. Odasına ilave olarak karyola beşiklerden alacağız olacak bitecek... Belki diyorum şu arabalı yataklardan ister de alırızBen çok seviyorum onları... Utanmasam kendime alıcam o derece yani
uyguna aldıysanız sorun yok canım ilerde o ister ister arabalı yatak annesi dediğin gibi bizde öyle düşünüyoruz şimdikiler hep istiyor valla kuzenlerim aldı mecburen arabalı çok güzeller ama dimi :)
aslında bende zaman zaman sezaryene eğilim göstersemde normal olsun istiyordum,hatta bu sabah öyle karar vermiştim doktordan çıkınca ama evde ailem biraz caydırdı.yani sancıyı çekip doğuramama ihtimalinden ötürü...evet zor bir tercih,bakalım ne karar vericem...Canım tercih senin ama eğer normal doğum istiyorduysan suni sancıyı dene derim ben. Birde genital bölgeden ilaç mı ne veriyorlarmış. Rahim yumuştıcı diye birşey. Açılmayı kolaylaştırıyormuş.. Denersin önce normal doğum yolunu. Zaten açılma olursa epidural falan yaparlar sanıyorum. Tabi bildiğin üzere garantisi yok normal doğum yapmanın suni sancı ile. Olmaz ise seni sezeryana alacaklar.
Kısacası zor bir tercih ama ben olsam böyle yapardım. Önce normali denerdim. Çok ama çok istiyorum çünkü... Sonra aklıma takılmasın diye...
sağol canım,inşallah dediğin gibi olur.çatı muayenesi filan yapılmadı henüz,bebeğin kafası aşağıda,doktor deneyebiliriz dedi.zaten yeni düzenlemedn dolayı doktor tıbbi bir zorunluluk olmadıkça yönlendirme yapamıyor sanırım..ayy çok güzel ve heyecanlı... doktor normal doğum için bir sakınca görmediyse ben olsam denerdim yani ben normal istediğim için ama dediğim gibi bir risk yok ise...
hayırlısı ile sağlıkla kucağına alırsın inşalalh ve hangisi olursa olsun umarım çoooook kolay bir doğum olur..
sağol canım,aminnnnCanimcim Allah sana ve yavruna yardim etsin,hersey yolunda gider insallah,bzi senin yanindayiz,sakin tedirgin olma,dogum cesidi konusunda doktorun ne diyor peki?
ayyyyyçok heyecanlı... allahım sağlıkla miniğini kollarına almayı nasip etsin...
neeeeeeeee
yarın doğuruyomusunnn ??????????
ayy çok heycanlandım şimdii canımmm
bence sezeryanla doğur canım gecenlerde eylül annelerimiydi tam hatırlamıyorum sancısı gelmeden ama senden farklı bi nedendendi sanırım doğuma alınmış dr u ona sezeryanı tavsiye etmiş eğer sendede sancı falan yoksa hiç zorlama olmazsa zaten sezeryan yapıyomuş dr direk
Nasıl yaaa :18: Geri mi çıkarıyorlar sonra birde??? Ben fitil gibi birşey diye okumuştum. Atıp bırakıyorlar sanmıştım... O dediğini bilmiyorum... Enteresanmışş.. Şimdi arkadaş doğuma giderken konuşmayalım bari.. Dr.una sorsun da işine gelirse yaptırır en iyisi
Nasıl yaaa :18: Geri mi çıkarıyorlar sonra birde??? Ben fitil gibi birşey diye okumuştum. Atıp bırakıyorlar sanmıştım... O dediğini bilmiyorum... Enteresanmışş.. Şimdi arkadaş doğuma giderken konuşmayalım bari.. Dr.una sorsun da işine gelirse yaptırır en iyisi
anaam bebiş geliyor hıı hadi bakalım hayırlısı bi avazda inşallah heheee haberlerini bekliyoruz tatlım bide bişi sorucam kızlar bi ekim annesi doğurmuştu ikizdi sanırım onun bebişleri çıktımı acaba hastaneden
aslında bende zaman zaman sezaryene eğilim göstersemde normal olsun istiyordum,hatta bu sabah öyle karar vermiştim doktordan çıkınca ama evde ailem biraz caydırdı.yani sancıyı çekip doğuramama ihtimalinden ötürü...evet zor bir tercih,bakalım ne karar vericem...
sağol canım,inşallah dediğin gibi olur.çatı muayenesi filan yapılmadı henüz,bebeğin kafası aşağıda,doktor deneyebiliriz dedi.zaten yeni düzenlemedn dolayı doktor tıbbi bir zorunluluk olmadıkça yönlendirme yapamıyor sanırım..
sağol canım,aminnnndediğim gibi doktor pek yorum yapmadı bana bıraktı,sanı çekip normal doğuramama olasılığın var dedi:44:
evet,bencede çok heyecanlı ve garip,ağlayasım var
evet,zaten sancım filan yok,tamamen dışarıdan müdahale ile başlayacak doğum,bende bebeğe bişey olumu diye korkuyorum,daha erken ve kendiliğinden başlayan bişey değil çünkü:44:
tatlım senin o dediğini benim ilk gebeliğimde kürtaj sırasında vermişlerdi hap gibi fitil şeklinde açılma yapsın diye kötü bişi değil hatta kendim yerleştirmiştim
tatlım senin o dediğini benim ilk gebeliğimde kürtaj sırasında vermişlerdi hap gibi fitil şeklinde açılma yapsın diye kötü bişi değil hatta kendim yerleştirmiştim
cnm ona uygulanan öyleymiş..
sonra zaten sezeryan oldu..
neyse laplacenin için hangisi uygunsa o olur inşşş
kolay doğum nasip olsun her iki türlüde farketmezz
bir ikizimiz var evet hatta ondan sonra 3 tekiz doğum var.
sinem8484 ikiz annemiz
sinem33
burcuerdem
peksimett
yoksa sinem33 doğurmamış mıydı?birininki doğumu durdurmuşlardı ilaçla sanırım..masumiyet bunları listeye yazalım mı???
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?