2012 Ekim Anneleri

Gunaydin kizlar, neler kacirmisim neler bugun dogum yapan arkadaslara allah kolaylik versin bol sansli bebisler olsun... Bu plasenta yaslanmasindan ben de cok korkuyorum belirtileri nelerdirki acaba? Laplacein erken dogurma nedeni neydi? Buarada bu sbh uyandigimda sag elim davul gibi sismis parmaklarimi kiciramiyorum nedense((

Gunaydin Hanimlar
Dogum gunumde radikal bir karar alarak gune basladim. Bebegimi sezeryanla dogurmaya karar verdim genel anestezili doktorumla bu meseleyi gorusucem o da bana zorluk cikara bilir ama ne fiziken ne de ruhen digerini kaldira bilecek gucum yok. Esim dun canimi sikti yine. Bizim burda nefret ettigim iki hastane var efendim suyum gelirse acil beni oralara goturecekmis acilde mantik en yakin hastaneymis. Evet istedigim yer gittigim yer biraz uzak ama aylardir oraya gidiyorum doktorum belli boyle sacmalik mi olur benim acil durumlarimda hep o berbat yerlere gittik oralardada bir de dogum yapacagim fikri beni delirtiyor ihtimaline bile tahammul edemiyorum. Hos benim ethicada da nobetci doktor yok bir keresinde kanamam olmustu nobetci doktor yok diye baska hastane aramistik. Simdi bu hamileligimde aniden suyum gelince esimle hastane tantanasi mi yasayacam yoksa orda nobetci doktor yok ebeler varmis onlarin eline dusucem yok doktoru arayacaklar o da sisliden gelecek belki gecenin bir yarisi hem normal diye baslayacaz garantisi yok ki onca sancidan stresden izdiraptan sonra beni sezeryana alsa neye yarar.
Kafamda bin tane sey varken esim bana destek olacakken beni aksam daha cok gerdi valla biktim isterse 10 kat kessinler sonrasinda annem var zaten esime hic guvenmiyorum adamdan birsey istersin hep oteler kaldi ki ameliyatli halimde ona muhtac olmak aman aman iyi ki ailem var hem onlar daha buyuk stresde bizde mi kalsan diyorlar ama ben 20 li yaslarimda degilim bugun 34 u dolduruyorum bir anda coktum kendimde o stresi o sikintiyi kaldiracak gucu bulamadim kendimde ameliyat agrilarina razi oldum sirf su kizimi sag saglim dogurayimda sonrasinda 10 mu 15 gun mu agrisini ceker sonra hayatima devam ederim dedim. Zaten baska cocuk dogurmayacam esim sagolsun beni ilkinde bezdirdi

bir de hareket saymayı ben hiç anlamıyorum artık.çünkü tekme yok,sürekli dalgalar yapıyor,gerinmeler var. 1 2 3 diye sayabileceğim şeyler olmuyor. ama genel olarak hareketli diyebilirm.

zaten tekme atmayı değil harketleri sayacakmışız..doktorum beli haftadan sonra tekme atmaz fazla dalgalanmaları hissettiğin hareketleri say demişti..

canım alah kolay doğum nasip etsin inşalah..

benim doktorumda 24 saat içinde 10 kez hareket etmesi yeterli dedi.anlamdım şimdi neye inanacağız..

canım benim doktorumda sabahtan akşama kadar 4-5 kez hareketini hissediyorsan yeterli dedi..kii daha fazla olduğu bile oluyor

büyüdükleri için hareket alanları az zaten birde artık hareketlerini dalgalanma şeklinde hissediyoruz bu da normalmiş...

Ufakim ama ayagim 40 numaraaaaaa,naaaber
Senin var mi boyle buyuk ayaklarin
yok benim böyle ayaklarım36-37 giyiyorum üüü
dün ben resmimi koydum siz görmedinizzz
zaten kıskanırsınızz iyikide görmediniz haha
annem ayakların biraz şiş diyor ama bana hiç şiş gelmiyo nedense:)
farketttimde ellerimde şiş bugün yüzük zor girdi

DR bize Ekim'in ilk iki haftası demişti. İsallah 10-10-12 olur evlilik yıl dönümümüz yada 11-10-12 babamizin dogum gunü:))
hadi bakalım inşallah cnm ama biz eylül anneleri olucaz
günaydın kızlar.... Umarım herkesler iyidir....
günaydın cnm iyiyiz şükür sen nasılsın?

Son düzenleme:
kızz çayı döktüm gülerken hem okuyup hem yazıp hemde tıkınamıyor insan yahuu bari güldürmeyin

asuuu kiskandin mi kiz ayaklarimi sen deee
Esim 40 41 giyiyo,onun ayakkabilari olmaya basladi,diyo ki ortak giyeriz senleee
Bi de gecenlerde yerimden kalkarken zorlandim,kalkinca da popisi geriye ite ite yurumusum galiba,bana diyarbakir karpuzu dediiiiiiiiiiiii

cimeka kullanıcısından alıntı
canım tamam da fiilen çalışıyor olması gerekir diye de altı çizilmiş bir madde var.. orada kopuyor olay...fiilen işte olduğunu zamanlar aktarılabilir..

CANIM HESAP BASİT. 32+0 DAN SONRA NE KADAR ÇALIŞABİLİYORSAN o kadarını doğum sonrasına aktaracaklar.atıyorum 35+0 da dayanamadın ayrıldın 3 haftayı doğum sonrasına aktaracaklar..fiilen çalışıyordan kasıt bu.. zaten 21 gününü (37+0 dan sonrasını) aktaramıyoruz.. mecburi izin yapacağız..32+0 ili 37+0 arasında kim ne kadar çalışabiliyorsa o kadarını aktarabilecek.

Kizlar yarın Doguma giriyorum bebegin hareketleri zayıflamıştı Dr acil alması gerekti ilk dogum benden
canım..allah kolay doğumlar nasip etsin..hayırlısı ile inşallah yawrunu kucağına alırsın..

bende aynı dertten yakınıyorum. aylardır hemde benim tek bir sandaletim oluyor aylardır onu giyiyorum.normalde bende 39 giyiyordum bi spor ayakkabı almıştı 41 numara nacak oldu çok üzüldüm..yağmurlar yağmasın diye dua ediyorum. ay sonuna kadar mümkün değil tabi. çalışınca daha sıkıntı işte işe gidip gelirken ne giycem ben diye kara kara düşünüyorum, çok geriliyorum:44:

benim ayaklar hala 39 kıskanırım tabii bende büyümek istiyorum

karnım çok aşağı sarktı son 2 haftadır o yüzden bende kalkmakta zorlanıyorum birde penguen yürüyüşüm günden güne artıyor

masumcum günaydın kararın hayırlı olsun cnm

doğum gününde kutlu olsun

böyle bigünde üzme kendini lütfen

Boşver böyle karamsar düşünme eşin emin ol bebişinizi eline alınca hayat bir anda değişecek baba olduğunu hissedecek ayrıca da on kat yirmi kat boşver düşünme böyle şeyleri isterlerse elli kat kessinler sonuçta Allahın izniyle İnşallah beş dakikalık bir ameliyat şu anda bir diş dolgusu bile saatler sürüyor en azından annen var şanslısın ve ona güveniyosun inan ben de anneme hiç güvenmiyorum bir iyilik yapar kırk kere başına kakar bin pişman olursun negatiftir tipik kaynana varidir o derce yani bence bir kaç yıl sonra bu kaygılarımıza gülüp geçeceğiz İnşallah.....

O kaçırdıklarını bende kaçırmışım arkadaşım, kime ne oldu, kim doğuruyor? Biri bana anlatsın. İnşallah sıkıntılı durumlar yoktur.
Bir arkadaş erken doğurmuştu bebeği küvezdeydi, çıktı mı, ondan haber var mı?

Bu hafta doktor kontrolümde iki şey öğrendim.
1- MAgnezyum ilacımı içmiyordum kramplar geçti diye, doktorum "erken doğumu da engelliyor, içmelisin" dedi.
2- Nst'ye doğumhanede girdim, ebe ile tanıştım. Normal doğum esnasında ne giyildiğini sordum. " hastane kıyafeti oluyor ama doğumdan sonra en az 2-3 saat kanama kontrolü olacağı için gecelik giymen gerek, sonra pijama giyersin"dedi.

Biz iyiyiz Allah'a şükür. Oğlum 2.250 gr olmuş, yaklaşık 1 kilo almış. Bense sadece 250 gr almışım:) Çok mutlu oldum:)
Allah sağlık versin cümlemize.

tedingin olmayın kızlar. şimdiden kafaya takarsanız depresyon kaçınılmaz olur.. önleminizi önceden alın ki sonrasında sıkıntı yaşamayın. aşağıdan okuyabilirsiniz. kafanıza takılan bişey olursa yardımcı olurum.. şunu aklınızdan çıkarmayın.. bebekleimizi ilk etapta eşimizden bile kıskanabiliriz, kendimiz bakmak isteyebiliriz. 1 haftaya kadar bu tarz durumlar normal.. ilerlerse sıkıntıdır.. bu durumda mutlaka bir psikoloğa gidin. artık kendi kendine geçmez çünkü..

Postpartum Depresyonu Nedir?

Postpartum depresyonu, çocuk doğumunu takiben oluşabilen beyin kimyasındaki değişikliklerin neden olduğu bir çeşit biolojik rahatsızlıktır. Gebelik sırasında, hormon, özellikle de progesteron ve östrojen düzeyleri, dikkate değer şekilde yükselir, ve çocuğun doğumundan sonra da saatlerle günler arasında bir zaman içinde hızla düşer. Ayrıca gebelik sırasında plasentanın ürettiği, insana kendini iyi hissettiren hormonlar olan endorfinlerin miktarı da doğumdan sonra bariz şekilde düşer. Gebelik ve çocuk doğumuyla ilgili büyük hormonal değişikliklerden, tiroid bezleri bile, kadınları depresyon riskine daha fazla açık hale getirmek suretiyle etkilenir.

Postpartum Depresyonuna Girdiğimi Nasıl Anlarım?

Uzmanlar, belirtilerin ciddiyeti ve süresine göre sınıflandırılmış olan üç genel postpartum ruh hali bozukluğu çeşidi tanımlamaktadır. "Bebek melankolisi", yeni annelerin ortalama yüzde 50 ila 75'ini etkilemekte ve genellikle doğumdan sonraki birkaç gün içinde ortaya çıkmaktadır. Annelik melankolisi olan kadınlar, genel bir bunalma hissinin yanında, alışılmıştan daha fazla gözyaşı dökme hissi, alınganlık, ve endişe tarif etmektedir. Tıbbi veya psikolojik yardım olmadan iki hafta içinde bu belirtiler genellikle azaldığı için, bu hislerin normal ve geçici olduğuna dair telkin ve duygusal desteğin yanında biraz ek dinlenme ve çocuk bakımında fazladan yardım alarak çoğu kadın bu durumla gayet iyi başa çıkar.

"Psikoz", postpartum depresyonunun daha ileri boyuttaki bir formudur. Az rastlanmakla beraber psikoz, sizi ve çocuğunuzu korumak için derhal tıbbi tedavi gerektiren, yaşamı tehdit edici bir acil durumdur. Psikozunuz varsa, aşağıdaki şu belirtileri yaşıyor olabilirsiniz:

Hiç kimse olmadığı halde sesler duyma
Acıdan kurtulmak için kendine zarar verebileceğinizden korku duyma
Bebeğinize zarar vermeyle ilgili fikirlere kapılma
Hızlı kilo kaybı ve yemek yemeyi reddetme
Kırk sekiz saat veya daha fazla uyumadan devam etme
Düşünceleriniz size ait değilmiş gibi hissetme
Bebeğinizin bakımını, ona karşı pek fazla sevgi duymadan, "otomatik hareketlerle" yapıyor olduğunuzu hissetme
Doğum yapan yaklaşık 10 kadından 1’inde postpartum depresyonu gelişmektedir.
Onlardan biri olduğunuzu düşünüyorsanız, şunları yaşıyor olabilirsiniz:

Normalden daha fazla ağlama
Çoğunlukla kendini üzgün hissetme
Konsantre olamama ve sıkıntı içinde hissetme
Eşyaları nereye koyduğunuzu hatırlamakta zorluk çekme
Eskiden keyif aldığınız şeylerden keyif alamama
Çok yorgun olduğunuz halde bebeğiniz uyuduktan sonra bile hala uyuyamama
Günün çoğunda yorgun olma
Hep böyle hissedecekmiş gibi hissetme
Yalnız kalmaktan korkma
Böyle hissetmeye daha fazla devam etmek durumunda olmaktansa ölmüş olmayı isteme
Genellikle, belirtiler farkedilmeden geçer çünkü bunların yeni bir bebeğin bakımının getirdiği stresin birer parçası sanabilirsiniz. Utanma, suçluluk, ve "iyi bir anne"nin küçük veya hiç yardıma ihtiyaç duymadan yeni bir bebeğin bakımına ayak uydurmasının bunalımıyla başa çıkabilecek yetide olması gerektiği şeklindeki yanlış inanış gibi sebeplerle yardım istemekte gecikebilirsiniz. Ayrıca bir bebeğe göğüsten emzirmek ve adetlerin geri dönmesi, vücudun biokimyasını değiştirebilecek ve bir depresyonun zamanlamasını etkileyebilecek önemli hormonal olaylardır.

Postpartum Ruh Bozukluğu Riski Taşıyor muyum?

Bir postpartum depresyonunu önceden belirlemek için kesin bir yol olmamakla birlikte, bu rahatsızlığa yakalanma riskini arttıran faktörleri tanımlamak mümkündür. En önemli risk faktörü, sizin veya ailenizin depresyon veya manik-depresif rahatsızlık geçmişidir. Daha önce postpartum depresyonu geçirdiyseniz, bu da bir başka depresyon ihtimalinizi arttırır. İlaveten, gebelik sırasında depresyonunuz olduysa ve adet öncesi ruh hali sendromu geçmişiniz varsa risk artmaktadır.

Evlilikte gerginlik, bebekle ilgili sağlık sorunları, komplike bir gebelik ve doğum, ve sosyal destek eksikliği gibi gerginlik verici durumlar postpartum depresyon riskinizi arttırır. Çocuklukta cinsel suistimal veya travma geçmişi, ailenizde kimyasal bağımlılık, gebelik konusunda kafanızı karıştıran olumsuz hisler ve bir anne olarak yeni rolünüzle ilgili yaşadığınız zorluklar, sizi postpartum depresyonuna sokacak psikolojik faktörler arasındadır.

Postpartum Ruh Bozukluğu Tedavileri Nelerdir?

Postpartum ruh bozuklukları için tedaviyle ilgili kararlar belirtilerin ciddiyetine göre değişmektedir. Ancak, uzman görüşü, vasıflı bir aile terapistinden alınacak psikoterapiyle birlikte antidepresan ilaçların kullanımını genellikle destekler. Aile ve çift terapisi de, aileyi ve/veya partneri depresyonu daha iyi anlaması ve anneye destek kaynağı olmasını sağlamak suretiyle ayrıca etkilidir. Bir evlilik ve aile terapisti, her birinin hislerinin tarihçesini keşfetmek ve ailenin hemen uygulamaya koyabileceği çözümlere odaklanmak üzere çiftle birlikte çalışabilir.

Grup psikoterapisinin, postpartum ruh bozukluğu yaşamakta olan diğer kadınların katılımını sağlayarak, çocuğun doğumundan sonraki ilk aylarda birçok kadının hissettiği "kabuğuna çekilme" hislerini azaltarak, depresyonu düzelttiği görülmüştür. Emziriyorsanız, antidepresan alırken bunu sona erdirmeniz gerekmeyebilir. Kendi özel koşullarınız için uygun olacak ilaç seçenekleri konusunda doktorunuzla mutlaka görüşün.

Postpartum Depresyonunu Engelleyebilir miyim?

Postpartum depresyonun engellenmesi her zaman mümkün olmasa da, ortaya çıkması halinde belirtilerin ciddiyetinin azaltılması mümkündür. Hayatınızdaki stres etkenlerini doğumdan önce saptayın ve azaltmaya çalışın. Gebelik sırasında ve bebek geldikten sonra kendinizi daha az yalnız ve bunalmış hissetmeniz için, bir destek sistemi yerleştirin. Çocuğunuzun doğumunu takip eden aylarda, boş zamanlarınız için plan yapın, bol bol dinlenin, hislerinizi reddetmeyin ve böyle hissettiğiniz için kendinizi suçlu hissetmeyin. Erken teşhis ve düzgün tedaviyi sağlamak için kendinizi postpartum ruh bozuklukları konusunda eğitmek en iyi yollardan biridir. Postpartum ruh bozuklukları tedavi edilebilir ve bu konuda uzman bir terapistten yardım almak şarttır Alıntı .
--------------------------------------------------------------------------------

kızlar günaydın bu arada herkese..okuduğu kadarıyla herkesler ii çok şükür..iki bebiş bekliyoruz bugün, hadi bakalım hayırlısı ile güzel haberler alalım...
masumiyet, frhnrfhn..doğum gününüz kutlu olsun..

masumiyet canım, seni anlayabiliyorum. bi gece benimde kanamam olmuştu en yakın hastaneden başlayarak 4 hastane gezdik ortada doktor filan yok, ben sinirden eve geldim. kanamam meğerse makattanmış en son yerde öğrendik filan. sinir krizi geçiriodum. eşimle gece tartışmıştık. bende o zaman sezeryan olayım hiç uğraşmayayım diye düşünmüştüm. yani hamilelikte sadece biz değil eşlerde gergin oluyo. ama tabiki karar senin..sonuçta normal veya sezerayan, önemli olan sağlıkla yawrunu kucağına alabilmen..hem annende yanında destek olucak..sezeryan ile doğum yapıp çok rahat atlatanlarda var canım..sıkıntı yapma kendine..allah hayırlısını nasip etsin..

canım benim nice senelere bir daha ki doğum gününde inş. tatlı kızınla pasta üfler beraber yersiniz

kendini nasıl huzurlu hissedyorsan doğumunu o şekilde yaşa canım...inş. Rabbim hepimize hayırlısıyla doğumlarımızı yapmayı...evlatlarımızı kucağımıza alıp bakabilmek için çabucak ayağa kalkabilme gücü kuvveti verir...
ne mutlu ki anneciğin var yanında sana ondan güzel zaten kim bakabilir ki...seni de yavrunuda sarıp sarmalar sende çabucak ayaklanır bebeğine güzel güzel bakarsın...

hiçbişey için kendini üzme tatlım doktorunla konuş için daha da rahat edecektir..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…