kızlar bişey soracağım. doğumdan sonrası için korse aldınız mı? aldıysanız nasıl bişey aldınız, bedenini falan nasıl ayarlayacağız. ben doğumdan sonra alırım diye düşünmüştüm. dün doğum yapan bir arkadaşım önceden zal, doğumdan sonra 3-5 gün dışarı çıkamazsın dedi..bir de satılan korseler şekilendirici bir beden küçültücü falan diye geçiyor, arkadaşım bana hani bel kaymalarında beli tutsun diye yünlü olanlar varya, korse değil adı ama unuttum ismini ondan önerdi. ben temmuzda doğum yaptığım halde kaç ay titredim hem sıcak tutuyor nemde göbeği toparlıyor dedi... sizler ne düşünüyorsunuz..
bende 37.haftaya kadar çalışabilir raporu aldım bunu takiben 37.haftamda tekrar mı rapor alacağım çalışamaz diye :44:
ben o yeterli sanıyordum. birde ben aslını çalıştığım şirkete verdim kendimde fotokopi kaldı çünkü doktorumun asistanı öyle demişti yanlış mı söyledi
canim ben cevremdeki dogum yapmis arkadaslardan en kaliteli korsenin bile o gobegi tutmak icin yeterli olmadigini,beline siki birsey sarmanin cok daha etkili oldugunu duydum uzun bir sal gibi ben eger sezaryanli olmassa oyle yapcam ins
çok ilginçmiş...çünkü o bize verilen çalışabilir raporunda 37 .haftaya kadar çalışabilir yazıyor,fakat mesela ben 36da falan ayrılacağım,doktora gidip iş göremezlik raporu alacağım. orada da 36. haftada ayrıldığım yazacak dolayısıyla hesap yine aynı olacak.. 32-37 arası değil de 32-36 arası aktarılmış olacak..bunun olması gerekeni bu..yani değiştirmek kesinlikle ve kesinlikle gerekmiyor.çok eminim bu konuda..ben bu işler için yönetmelikleri maddeleri harf harf okudum..ilgili yerlerle de yazıştım..ama sen yurtdışındaysan bilemem..
bende ingilterede yasiyorum canim,esim almanya dogumla ama ingilteredeyiz yani ortada 3 dil var aa ben almanca bilmiyorum,simdiden diyorum sen onunla almanca konus ben turkce okulda ingilizce ogrenir diye ama bu seferde cocugun kafasi karisir esimde banane ben kizimla turkce konusurum diye,oyle daha samimi oluyorus:)ayy planlar cok neyse saglikla dogsunlarda ins
st1984 kullanıcısından alıntı
yok ben dün sordum hastanen verdiği yarım A4 bir kağıt vardı sanırım sizdede öyledir 5 hafta çalışabilir bu süre doğum sonuna eklenecek falan yazıyor hatta orjinali sizde kalacak doğuma gelirken getireceksiniz demişlerdi işte o kağıdı alıp gel tekrar tarih değişikliği yapacağız dedi. Çünkü SGK sisteminde değişiklikler var senin 32. haftada daha 5 hafta çalışabilir diye kağıt yazdıkları zaman 35 gün hesaplıyorlar ama sen 1 hafta yada 2 hafta daha erken çıkmaya karar verirsen ve tarih düzeltilmezse işyerinde o tarihi düzeltemiyor.. yani prosedür anlamında bir sürü ıvır zıvır var... yeni evrak hazırlanıp verilecek sonrada işte çalışamaz yada iş görmezlik raporunu başlatacaklar..
benimkinin başında durum raporu yazıyor . .....kimlik nolu .......' in gebeliği tekil doğumuna 8 hafta kalmıştır. ...tarihinden itibaren kendi isteği ile adı geçenin sağlık durumu, doğuma 3 hafta kalıncaya kadar uygundur.
yazıyor.
Ben tekirdağda yaşıyorum. İşyerindede insan kaynakları ile birlikte sisteme baktık orada zaten hafta değil önüne bir takvim çıkıyor ve oradanada personel şu tarihe kadar çalışabilir diye seçiliyor. mesela sen ilk raporu aldığında 20 eylüle kadar çalışabiliyor sonucu çıkıyordu (5 hafta toplamı olarak) ama sen 1 hafta önce bırakmaya karar verdin tarih o zaman 13 eylül oluyor ve ikisi aynı şey değil.. ben bayramdan önce aldım çalışabilir raporunu ve hastane sgk sisteminde değişiklik var artık çalışabilir raporu sisteme böyle işleniyor dedi... eskiden zaten sisteme hiç girmiyormuş işyeri.. ne zamanki doğum iznin başlıyor onu giriyorlarmış..şimdi ise önce çalışabilir raporun giriliyor sonrada izne çıkacağın zaman doktorunuz yada hastane size iş görmezlik/ yada doğum izni neyse o kağıdı veriyor onu işliyorlar sisteme.. yani 2 işlem yapılıyor... arkadaşımda bu hafta doğum yapacak ondada aynı şekilde oldu oradan biliyorum...
o zaman benim okuduklarım yanlış oluyor ki sanmıyorum,bilgi edinmelerden gelen mailler hala duruyor.. hem arkadaşım ağustosta bir diğeri de haziranda doğum yaptı.benimki gibi yaptılar işlemleri..
yani yere göre değişkenlik gösteriyormu açıkçası bilemiyorum ama burada uygulatılan bu şekilde
canım benim boyum 1,67,17 kilo aldım ben. şuan 93 üm bende. sen ii 5 kilo almışsın sadeceboyumda uzun değil malesef 1.65 ve şuanda kilom 93 toplamda 5 kilo aldım canım
canım benim adı aklıma gelmeyen :)) tarif tmeye çalıştığım bele takılan yanlarında çıt çıtları olan, beline göre ayarlanabilen bir şey varn. olmazsa bende ondan alacağım.. çok uygun oluyor onlar. 5-10 liraya falan..
canım benim boyum 1,67,17 kilo aldım ben. şuan 93 üm bende. sen ii 5 kilo almışsın sadeceben çok aldım. ama çokta şişti heryerim. inşallah daha fazla şişmem şu son bir ayda kapılardan sığmıycam sıkıntı yapma, normal olmazsa sezeryan olur..hiç problem değil napalım..hayırlısı olsun..en önemlisi o..
senin tarif ettiğin şeyi anladım ben. benim bel fıtığı problemimde kullanmıştım ondan. hem sıcak tutuyo hemde sıkı. ama ben onu 25 e mi ne almıştım. yündü. annemde hep diyo en güzeli sıkı bi kuşak bağlamak. annem 4 doğum yaptı. kadıncağız genç kız gibi. ne göbek ne bişi. hep kuşak sarmış o 40 gün boyunca. tabi hep normal doğum. hiç bişeyi kalmamış. ben onun gibi olamam muhtemelen ama deniycem:):)
kızlar ya çok kötüyüm napsam bilmiyorum bugün dr a gttim kontrole 34 haftalık olmuşum ama bebek 1500 gr çıktı geçen ay 29 haftalıkken 1250 idi dr hiç gelişmemiş dedi neden böyle oldu 2 hafta snr tekrar çağırdı yne bakıcakmış normalde 2 kilo falan olması lazım dedi sabahtan beri perişanım napsam da bebeği toparlasam nasıl kilo alayım ya yardımcı olabilecek fikirleriniz varsa çok ihtiyacım var
Bu hamilelikte en gicik oldugum kisim zirt pirt sinirlenmem ve aglamam. Bugun yine o durumdayim ya sabirrrr:)
2 saat sonra doktordayım,bir de ona sorayım...
eleviti yada balık hapını bırakan oldumu tontişler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?