2012 Ekim Anneleri

canim ben cevremdeki dogum yapmis arkadaslardan en kaliteli korsenin bile o gobegi tutmak icin yeterli olmadigini,beline siki birsey sarmanin cok daha etkili oldugunu duydum uzun bir sal gibi ben eger sezaryanli olmassa oyle yapcam ins

st1984 kullanıcısından alıntı
yok ben dün sordum hastanen verdiği yarım A4 bir kağıt vardı sanırım sizdede öyledir 5 hafta çalışabilir bu süre doğum sonuna eklenecek falan yazıyor hatta orjinali sizde kalacak doğuma gelirken getireceksiniz demişlerdi işte o kağıdı alıp gel tekrar tarih değişikliği yapacağız dedi. Çünkü SGK sisteminde değişiklikler var senin 32. haftada daha 5 hafta çalışabilir diye kağıt yazdıkları zaman 35 gün hesaplıyorlar ama sen 1 hafta yada 2 hafta daha erken çıkmaya karar verirsen ve tarih düzeltilmezse işyerinde o tarihi düzeltemiyor.. yani prosedür anlamında bir sürü ıvır zıvır var... yeni evrak hazırlanıp verilecek sonrada işte çalışamaz yada iş görmezlik raporunu başlatacaklar..

benimkinin başında durum raporu yazıyor . .....kimlik nolu .......' in gebeliği tekil doğumuna 8 hafta kalmıştır. ...tarihinden itibaren kendi isteği ile adı geçenin sağlık durumu, doğuma 3 hafta kalıncaya kadar uygundur.
yazıyor.

ne zaman yeter artık çalışmıyorum dersen o zaman gidip işgöremez raporu alıyorsun tekrar..yani 32 hafta çalışabilir raporu yeterli değil..34-35-36-37 hangi haftada canına tak ederse sonra bir de doğum raporu alıcaz,doğurduğumuz gün..o 3 rapora göre de düzenlenecek izinlerimiz..

canim ben cevremdeki dogum yapmis arkadaslardan en kaliteli korsenin bile o gobegi tutmak icin yeterli olmadigini,beline siki birsey sarmanin cok daha etkili oldugunu duydum uzun bir sal gibi ben eger sezaryanli olmassa oyle yapcam ins

canım benim adı aklıma gelmeyen :)) tarif tmeye çalıştığım bele takılan yanlarında çıt çıtları olan, beline göre ayarlanabilen bir şey varn. olmazsa bende ondan alacağım.. çok uygun oluyor onlar. 5-10 liraya falan..

Ben tekirdağda yaşıyorum. İşyerindede insan kaynakları ile birlikte sisteme baktık orada zaten hafta değil önüne bir takvim çıkıyor ve oradanada personel şu tarihe kadar çalışabilir diye seçiliyor. mesela sen ilk raporu aldığında 20 eylüle kadar çalışabiliyor sonucu çıkıyordu (5 hafta toplamı olarak) ama sen 1 hafta önce bırakmaya karar verdin tarih o zaman 13 eylül oluyor ve ikisi aynı şey değil.. ben bayramdan önce aldım çalışabilir raporunu ve hastane sgk sisteminde değişiklik var artık çalışabilir raporu sisteme böyle işleniyor dedi... eskiden zaten sisteme hiç girmiyormuş işyeri.. ne zamanki doğum iznin başlıyor onu giriyorlarmış..şimdi ise önce çalışabilir raporun giriliyor sonrada izne çıkacağın zaman doktorunuz yada hastane size iş görmezlik/ yada doğum izni neyse o kağıdı veriyor onu işliyorlar sisteme.. yani 2 işlem yapılıyor... arkadaşımda bu hafta doğum yapacak ondada aynı şekilde oldu oradan biliyorum...

canım çocuğun kafası karışmaz merak etme. zaten 3-4 yaşına kadar dil yapısı tam oturmuyor. daha sonra çocuk hangi dili nerede kulanacağını biliyord. öncesinde hepsini bir birine kerıştırabilir. bu zaten dil gelişimi için iyi bir şey.

evet o kağıt işte... eğer 3 hafta kalıncaya kadar değilde 4 hafta kalıncaya kadar yada 5 hafta kalıncaya kadar çalışacaksan tekrar düzeltme yada yenileme gibi birşey yapılıyormuş...

o zaman benim okuduklarım yanlış oluyor ki sanmıyorum,bilgi edinmelerden gelen mailler hala duruyor.. hem arkadaşım ağustosta bir diğeri de haziranda doğum yaptı.benimki gibi yaptılar işlemleri..

o zaman benim okuduklarım yanlış oluyor ki sanmıyorum,bilgi edinmelerden gelen mailler hala duruyor.. hem arkadaşım ağustosta bir diğeri de haziranda doğum yaptı.benimki gibi yaptılar işlemleri..

yani yere göre değişkenlik gösteriyormu açıkçası bilemiyorum ama burada uygulatılan bu şekilde

boyumda uzun değil malesef 1.65 ve şuanda kilom 93 toplamda 5 kilo aldım canım
canım benim boyum 1,67,17 kilo aldım ben. şuan 93 üm bende. sen ii 5 kilo almışsın sadece ben çok aldım. ama çokta şişti heryerim. inşallah daha fazla şişmem şu son bir ayda kapılardan sığmıycamsıkıntı yapma, normal olmazsa sezeryan olur..hiç problem değil napalım..hayırlısı olsun..en önemlisi o..

senin tarif ettiğin şeyi anladım ben. benim bel fıtığı problemimde kullanmıştım ondan. hem sıcak tutuyo hemde sıkı. ama ben onu 25 e mi ne almıştım. yündü. annemde hep diyo en güzeli sıkı bi kuşak bağlamak. annem 4 doğum yaptı. kadıncağız genç kız gibi. ne göbek ne bişi. hep kuşak sarmış o 40 gün boyunca. tabi hep normal doğum. hiç bişeyi kalmamış. ben onun gibi olamam muhtemelen ama deniycem:):)

evet az aldımm cnm allahtan son 1 aydırda diyet yapıyorum şeker yüzünden ben pek umutlu değlim artık sezeryanı düşünüyorum hep bazen açıp izliyim dişyorum sonra vazgeçiyorummm görürsem kötü olurum aklımdan çıkmaz diye acaba belli olurmuki doğum şekli bu zamanlarda

Ben doktoruma sorucam valla giy derse giyerim,giyme derse giymem,en iyisi bu sanirim.pztsi gittigimizde sorariz bunu da.

Canim bizim elimizde degil maalesef kilo aldirmak,bebek alicaksa aliyor cunku ama sen bu dediklerimize yoklen bakalim belki iyi gelir,kasar,sut,yogurt,muz,haslanmi yumurtanin sarisini her sabah cevizle bulamac yap ye,bali onermiyorum cunku 1 yasa kadar bebekler ve hamilelere iyi degil diyorlr,bi de elinden geldigi kadar stres yapmamaya calis,soluna yatarak dinlen,bebegin saglikli olduktan sonra gerisi onemli degil...

Bu hamilelikte en gicik oldugum kisim zirt pirt sinirlenmem ve aglamam. Bugun yine o durumdayim ya sabirrrr:)

bende sabahın köründe bi fasıl ağladım haberleri izlerken şehit babası askerin gözyaşlarını silerken gösterdiler dayanamdım herşeye ağlar oldum zaten sulu gözümmm hormonların etkisiyle herşeyde duygulancak bişi buluyorum muhakkak

CMS cnm çok dert etme bunu olabilir benimkardeşimde 2.250 gr doğmuş şimdi gör bak deve gibi kız oldu çıktı boyu benden uzun ve gayett sağlıklı belki son zamanlar alıcaksın kilo bunu dert edip kendine stres yaratma

2 saat sonra doktordayım,bir de ona sorayım...

sor bakalım ne diyecek... çünkü dedğim gibi bize şuanda uygulanan işlem bu şekilde... gerçi çokta umrumdada değil tamamen kızıma konsantre oldum evrak işindede ne derlerse onu yapıyorum..sağlıklı bir doğum yapıp güzel kızımı kucağıma bir alsam başka istediğim birşey yok...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…