2012 Ekim Anneleri

benimkinde de aynı eşim..eşim bayılıyor tabi. ama bıyık altından gülmek var ya öyle yapıyor.ama aynı babası..özellikle yanaklar..

bende isterdim babasına benzemesini , esmer yakışıklıdır benim kociş , görsen nasılda hevesli canım yaaa , dün kangrumuz geldi , yatay pozisyonda denedik hemen 1.5 lt su şişesiyle , keşke bi resmini çekseydim kocişin gülerdik ileride bol bol

canım kanguru gerkli mi hemen hani anakucağının aranasında taşımak daha sağlıklı değil mi

nasıl bişey bu nst ? benimde arada sancı gibi bişey oluyo ama doktor bağlamadı beni :44: tok gitmek gerekliymiş bak bunuda senden öğrendiğim iyi oldu

Yatay kanguru nasıl oluyor:44::44::44:

nasıl bişey bu nst ? benimde arada sancı gibi bişey oluyo ama doktor bağlamadı beni :44: tok gitmek gerekliymiş bak bunuda senden öğrendiğim iyi oldu

iki tane alet bağlıyorlar karnına,birinden kalbini dinliyorsun,biri de sancıyı hareketleri gösteriyor. kalp grafisi gibi bi çıktı veriyorlar. ne kadar hareketliyse o kadaer iyiymiş. bu arada senin elinde de bir düğme oluyor,hareket ettikçe basıyorsun. dün ben hiiiiç durmadım düt düt düt..beni 20 dk tutuyorlar..

Son düzenleme:
canım kanguru gerkli mi hemen hani anakucağının aranasında taşımak daha sağlıklı değil mi

bu aldığımız yatar pozisyondada kullanılabiliyor die aldık erkenden ama benim yatay pozisyon pek hoşuma gitmedi açıkçası , bacaklar çıkıyo deliklerden , gerçi battaneye sarıp konulabilir o zaman çıkmazda , bi denemek lazım onuda , ben elde çanta gibi taşınan portbebe veya pusetleri sevmiyorum , o yüzden ya babasling yada kangru alalım dedik , kangruda erkek bebeklere zararlıymış ama kız bebeklerle ilgili bişey okumadım , o yüzden tercih ettik ama dediğim gibi yatar pozisyonunu kullanışlı görmedim o yüzden biraz büyüyünce oturtarak kullanıcaz sanırım , kangru bu
Soft&Dream Kanguru

sırt üstü yatırıyolar belinden beri göbeğine iki tane şey bağlıyolar hareket ettiği zaman basmam gereken bi düğme vermediler bana:) başımda durdu zaten hep ordaki bayan. 10 dk kaldım ben nst de. aç karnına olduğum için ve sabah erken olduğu için oğlum uyanmamıştı sağıma döndürdü beni bi ara sonra tekrar sırt üstü uyandı sonunda oğlum iyiydi sonucu. mutlaka tok gel dedi bana

ayrıca nst ye girmeden önce idrar tahlili verdim. her kontrole gittiğimde önce idrar tahlili sonra nst ve dr.a muayene olcakmışım artık. zaten daha kaç sefer gideceğiz ki ne kaldı şunun şurasında bebişleri pırtlatmaya

hümmm iyiymiş o zaman acı filan yok yani , 36. haftada randevumuz var o zaman bağlayabilir sanırım ben tok gidiyim , gerçi hiç vaktinde giremiyorum randevuya , illaki sarkıyor , araya sonuç gösterenler filan giriyor bende acıkıyorum o arada yine ama çantamı doldurup gidiyim o zaman :125:

canım güzel günlerde eskitin İnşallah 3 kişilik ailenizle

Esim ise gitti abim geldi kizin odasindaki fazlaliklari aldi kendi evine koyucak odamiz biraz daha ferahladi perdemizde gelsin halimizda serilsinde odamiz tamamlansin sonra da kizcem ne zaman isterse gelsin

Kolostrum - Az St sitesinden kolostrum(ağız sütü) hakkında önemli bilgilere ulaşabilirsiniz. Ben ufak bir alıntı yaptım.

Kolostrum

Doğumdan sonra ilk 5 günde salgılanan süte kolostrum denir. Kolostrumda, olgun (mature) süte oranla daha fazla bulunan antienfektif öğeler, A vitamini, sodyum ve çinko bebeği ilk birkaç gün içerisinde enfeksiyonlardan korumaktadır. Kolostrum, bebeğin gastrointestinal sistemini immünoglobulinler ile mukozal bir tabaka oluşturarak kaplar ve böylece yenidoğan bebeği dış ortamdan gelecek patojen mikroorganizmalara karşı korur. Kolostrum 5-10 günler arasında geçiş sütü şeklini alarak, 3. haftadan sonra olgun (mature) süt özelliğini taşır.

Kolostrumun özellikleri:
• Olgun sütten daha fazla oranda protein içerir (% 3-3.5 g).
• Yağ ve laktoz içeriği olgun süte oranla daha azdır.
• Enfeksiyon ve alerjiden koruyan antikorlar ve akyuvarlar, Sekretuvar IgA, laktoferrin, makrofajlar. T ve B lenfositler gibi antienfektif etmenlerden zengindir.
• Barsağın olgunlaşmasını sağlayan, alerji ve intolerans gelişmesini önleyen epidermal büyüme faktörlerini içerir.
• A, D ve B12 vitaminleri, sodyum ve çinko içeriği olgun süte göre daha yüksektir.
• Bilirubinin barsaktan atılmasını sağlayarak sarılığı önler.
• Kolostrum, maternal kanın genel yapısını ve özelliklerini yansıtır. Bu fizyolojik benzerlik, intrauterin yaşama alışmış yeni doğan için bir avantajdır.

Kolostrum içermiş olduğu besin öğelerinden çok, enfeksiyonlardan koruyucu özelliği ve bebeğin gastrointestinal sistem fonksiyonlarının düzenlenmesinde yararlı etkileri nedeniyle önem kazanmaktadır.
Bu nedenle bebeğe ilk verilecek besin anne sütüdür.

Yrd. Doç. Dr. Gülhan Samur
Hacettepe Üniversitesi-Sağlık Bilimleri Fakültesi
Beslenme ve Diyetetik Bölümü

normal doğumu o kadar istiyorum ki yanlış düşünüyorum biliyorum ama normal olacaksa gününden önce de gelse olur diyorum bazen.aslında bebeğin anne karnında bi günü bile çok önemli. maddi açıdan da normal olsun istiyorum çok. eşimde kızıyo bana sezeryan daha pahalı deyince ben. siz sağlıklı olunda ister normal olsun ister sezeryan paranın ne önemi var diyo ama tam kurban öncesi oluyo halen doğum masrafını kenara ayırabilmiş değiliz artı kurban parası da var çok kafama takıyorum eşimde kızıyo bana sen düşünme bunları diye ama düşünmeden de yapamıyorum

amin canım hepimiz inşallah aldıklarımızı iyi günlerde kullanmayı nasip etsin rabbim , gelsin artık miniklerimizde evimizin neşesi olsun

Canım İnşallah bencede hep böyle düşünelim nefret ediyorum "aman bugünlerinin kıymetini bil bebiş gelince azınızın tadı kalmayacak eşinle de aran açılacak" diyen cadolozlardan....

evet canım doğum paketinde var

Ya ne süper bizde öle bişi yok hangi hastane canım bizde sadece kapıya süs takacaklarmış...

amin canım hepimiz inşallah aldıklarımızı iyi günlerde kullanmayı nasip etsin rabbim , gelsin artık miniklerimizde evimizin neşesi olsun

Canım İnşallah bencede hep böyle düşünelim nefret ediyorum "aman bugünlerinin kıymetini bil bebiş gelince azınızın tadı kalmayacak eşinle de aran açılacak" diyen cadolozlardan....

evet canım doğum paketinde var

Ya ne süper bizde öle bişi yok hangi hastane canım bizde sadece kapıya süs takacaklarmış...

Canım mutlaka araştır sizin kangurunun doğumdan itibaren kullanılıp kullanılamadığını, aksi halde bebeğin kalçası zarar görebilir.

Bursadayım canım ben Özel Jimer Hastanesi...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…