evet canım önerilmiyor ama uzun süre kullanılmadığı sürece sıkıntı olmaz. uzmanların bahsettiği korseler, hani eski yabancı filmlerde olurya elbiselerin altına giyerler iplerini iyice sıkıştırırlar. vücuda şekil versin diye. otarzda olanlar. onlar tehlikeli çünkü bazen organların yerini bile değiştirebiliyormuş. bizim alacağımız öyle değil. zaten en önemlisi çok sıkı olmamalı. amaç göbek sarkmasın. derli toplu dursun diye.. korse yerine karına sarılacak bir tülbent, çarşafta olabilir..
aa hiç görmemiştim, söylediğin iyi oldu. Bende civilden bakayım.
Bayanlar dün hiç girmedim, var mı gelişme? Doğuran arkadaşlar henüz girememiştir herhalde nete ama yeni doğuma gidenler var mı?
Biz dün kalan eksiklerimizin tamamını hallettik. Kararsız kaldığım ürünler kaldı. Uyku seti, gecelik-pijama, mevlüt şekeri, anakucağı, çanta... Ama canımız çıktı resmen, akşam eve gelince kendime çok kızdım bu kadar yorduğum için. Oğlum bile akşam yemeğinden sonra kendine geldi. Allah sağlıkla kullanmamızı nasip etsin aldıklarımızı.
Bugünde artık yıkamaya başlayayım diyorum çamaşırları, haftasonu kısmetse çantalarımızı hazırlarız.
Hanımlar English Home dan aldım uyku setini falan. İnanın hem kalitesi çok iyi hem fiyatı çok uygun. Eminönünde ki outlet magazasında 75 liraya uyku seti vardı ama pembe. Ben normal magazasından 140 liraya aldım. Nevresim takımı aldım 25 liraya, pike aldım 9 liraya outlet bölümünden.
Havuzlu Han, Şark Han da falan mevlüt şekeri çeşiti çok fazla yok. Kuru kahvacinin sokağından buldum bir tane şekerci, çok çeşit vardı. Ben almıştım, tasarım için kalan parçaları oradan aldım. İnşallah tasarımını becerebilirim.
kizlar emzirme sutyeni ben gecen yil dogum yaptigimda aldim ve hic memnun kalamdim hic kullanisli bisey degil.onun yerine yarim atlet tarzinda rahat ve cotton olan sporcularin kullandigi bi sutyen kullanmistim cok memmnun kaldim.simdi ise medela marka bi sutyen aldim.emzirenlere ozel gene yarim atlet tarzinda olanindan ve normal sutyen seklinde olanindan aldim.simdiden takmaya basladim .inanin cok rahat uzerimde sutyen oldugunu bile hissetmiyorum.sizlerede tavsiye ederim.
kizlar emzirme sutyeni ben gecen yil dogum yaptigimda aldim ve hic memnun kalamdim hic kullanisli bisey degil.onun yerine yarim atlet tarzinda rahat ve cotton olan sporcularin kullandigi bi sutyen kullanmistim cok memmnun kaldim.simdi ise medela marka bi sutyen aldim.emzirenlere ozel gene yarim atlet tarzinda olanindan ve normal sutyen seklinde olanindan aldim.simdiden takmaya basladim .inanin cok rahat uzerimde sutyen oldugunu bile hissetmiyorum.sizlerede tavsiye ederim.
herkese merhaba... dün kontrole gittik kızım 2719 grm olmuş... doğum 2 ekime kaymış dedi doktor... ama bu defa suyun gelirse,sancın olursa yada kanaman olursa hemen hastaneye gitmen gerekiyor dedi.. bundan sonra galiba artık her an bişeylerin olma ihtimali var.. alttan kızımın hep ittiğini ve orada yumuşak birşeyin hep esneme hissi verdiğini söyledim çok normal çünkü orada bir yumuşak doku var ve gerçekten bebek ittikçe o esniyor dedi :) kafası aşağı doğru ama normal doğum pozisyonuna uygun şekilde değil dedi.. şekli 2 hafta daha böyle olursa normal doğum olmaz dedi.. bakalım kısmet... birde biraz canım sıkıldı.. mesanesi doluydu çişini yapmamış dedi ve mesane yanında bir şişlik var dedi.. yaa mesanenin şekli, yapısı doğuştan böyle olacak dedi.. ya şuanda çişi olduğu için yanıltıyor yada yumurtalıkta kist var dedi.. östrojen hormonu arttığı için olabiliyormuş.. bazı bebeklerde 1-2 hafta içinde doğumdan sonra yokoluyormuş bazılarındada 1 yaşa kadar ameliyat yapılıyor dedi.. takip edicek bundan sonra.. inşallah öyle değildironun dışında suyumuz iyi... plasentada iyi dedi... çok şükür genel anlamda hep iyi şeyler duyduk darısı iyi haber bekleyen herkesin başına..
herkese merhaba... dün kontrole gittik kızım 2719 grm olmuş... doğum 2 ekime kaymış dedi doktor... ama bu defa suyun gelirse,sancın olursa yada kanaman olursa hemen hastaneye gitmen gerekiyor dedi.. bundan sonra galiba artık her an bişeylerin olma ihtimali var.. alttan kızımın hep ittiğini ve orada yumuşak birşeyin hep esneme hissi verdiğini söyledim çok normal çünkü orada bir yumuşak doku var ve gerçekten bebek ittikçe o esniyor dedi :) kafası aşağı doğru ama normal doğum pozisyonuna uygun şekilde değil dedi.. şekli 2 hafta daha böyle olursa normal doğum olmaz dedi.. bakalım kısmet... birde biraz canım sıkıldı.. mesanesi doluydu çişini yapmamış dedi ve mesane yanında bir şişlik var dedi.. yaa mesanenin şekli, yapısı doğuştan böyle olacak dedi.. ya şuanda çişi olduğu için yanıltıyor yada yumurtalıkta kist var dedi.. östrojen hormonu arttığı için olabiliyormuş.. bazı bebeklerde 1-2 hafta içinde doğumdan sonra yokoluyormuş bazılarındada 1 yaşa kadar ameliyat yapılıyor dedi.. takip edicek bundan sonra.. inşallah öyle değildironun dışında suyumuz iyi... plasentada iyi dedi... çok şükür genel anlamda hep iyi şeyler duyduk darısı iyi haber bekleyen herkesin başına..
ben yaşamıştım 6.aydaydı sanırım,cildiyeci bir krem verdi,kadın doğumcuma sordum yuh dedi,meğer o yasaklı ilaçlardanmış..kendisi bir hap verdi sadece bir tane içtim geçti.bir de felistil jel kullandım birkaç kez. şimdi sinek minek ısırırsa kullanıyorum o jeli..bir de dr buz uygulayabilirsin dedi.ama gerek kalmadı
güle güle kullan...link bulup kopyalar mısın??
önemli değil canım inşallah kabul olur dualarımızKızlar okuduğunuz dualar için hepinize ayrı ayrı çok teşekkür ediyorum, Allah razı olsun , Allah ım hepinize sağlıklı ve kolay doğumlar nasip etsin inş..Bize de bu güzel duyguyu yaşamayı nasip etsin inş.
normal tarihim 11 ekim,doktor da ona göre konuşuyor ama sez olacaksa beklenmez.çünkü çocuğun kanala girmemesi gerek..ben sanki 5 ekimde doğuracağım,öyle bir his var içimde.
sancı falan başlarsa,ve kesin sezeryan olman gerekiyorsa sezeryan olur.ama sancı demek açılma demek.. iyi gidiyorsa açılma, normal yapılır..
cnm penyelerde uç belli olma durumu var oluyomu peki dar bişi giyincee
Kızlar daha önce de sormuştum ama cevap alamadım ya bizim oralarda derlerki doğum yapan kadın güzelleşir gençleşir hücreleri yenilenir vs. acaba tüm bunlar sezeryan yapanlar için de geçerli midir?
maşallah bebişine canım bende gittim ya dün bana 16 ekim dedi sezeryan olcam 1 hafta önce alırım dedi ultrason ölçümünü dikkate almadı ama yinede 10 gün sonra bi gitcem sonra haftalık gitcem ona göre bakarız dedi çok erken almam dedi bana
canım Allah hayırlısını nasip etsin...
günaydın kızlar hayırlı cumalar
hayır canım malesef sezeryan için geçerli değil zaten vücut doğum yaptığını bile anlamıyormuş sezeryanda , normal doğum için geçerli o dediğin birde için tamamen temizleniyor diyorlar hani çok kan geliyorya normal doğumda ama sezeryanda oda yok malesef , herşeyin doğaya uygunu doğal olanı makbul olduğu gibi doğumunda normali makbul tabiki ama çeşitli sebeplerle sezeryan yapmak zorunda kalınıyor işte , ben sadece korku yüzünden sezeryanı tercih edenleri anlamıyorum ama çünkü artık epidural die bişey var ve çok memnun yaptıranlar , çok kolaydı normal doğum diyorlar
yanlış değilsem cetryndi. sadece kolumun arkası olmasına rağmen berbattı..offfff canım çok kötüyüm ben hala
iğne hap 2 tane krem losyon verdi hem cildiyeci hem kendi doktorum onayladı ilaçları ama hiç faydası yokkk
sen hangi hapı kullandın?
kızlar selam gecmısı tamamen okuyamadım sonra bakacagım artık merak edıyorum yoksa:26:..dun aksam 18 agustosta dogum yapan arkadasıma gıttım..beraber gebelık gecırmıstık o benden 1.5 ay önde ıdı gıttım baktım bebeği görunce bır duygulandım anlatamam tarıf edılemez bır duygu arkadasımda sen oğlunu kucagına alınca hüngür hüngür ağlayacaksın dedi minnacık bır kız bebek agzı yuzu fındık kadar ama bır emıyor o çeneye Allah bır guc vermıs yara yapmış meme başlarını,oda kaucuk meme başı almıs onu takıp emzırıyor meme ucu catlak kremıde işe yaramadı dedi,ama kullandıgı çatlak kremının markası farklıydı bende umutsuzluga kapılmadım,benım kı işe yarar dıye tesellı oldum hastane cantana kaucuk meme başı koy dedı ..:26: bırde şu an ıtıbarıyle alış verişi kes dedı aldıgım bır cok şey boşunaymıs dedı..
birde arkadasım hastaneden cıktıgından berı bebekle tek basına ustelık sezaryen oldu(iki aile tarafıylada problem var ),yemegını herseyını yapıyor yaprak sarması bıle yapmış ya yuh dedım ben normalde üşenirim bir de bebekle düşünemiyorum dedim..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?