2012 Ekim Anneleri

benim annem acımasız bir kayınvalide ve görümceyle doğum yapmış bir de bana. damdan çıkmış hayvanlara bakıp ,gelmiş yemek yemişler , annem bulaşıkları falan yıkamış, geldim oturdum yerime birden ıslaklık hissettim diyor bir bakmış suyu gelmiş. bir de hastaneye de götürmemişler, 2 günde zor doğum yaptım diyor evde ebeyle

dediğin gibi bende azcık dolaşsam yoruluveriyorum hemen, çok ağrım oluyor, kaç haftasonu oldu bilmiyorum bu yaz hiç dışarı çıkmadım nerdeyse

canımm dr bana salı günü nst ye mutlaka gir dedi her hafta konrtol olcak artık dedi başkada bişi demedi:44: Allahtan hayırlısı
Senin zaten az kalmış doğuma:) Allah sağlık versin.

Aynen, yaz kış masamda su bardağım olurdu işyerinde. Şimdide salonda bardaklarımı koyuyorum ama yine de çalışırken ki rakamı tutturamıyorum:)

altta kalan bacağımın kökü ağrıyor sızlama şeklinde,bir de dizlerim tutulmuş gibi,uzun süre kıvrık kalmış gibi..dizlerimden aşağı sıkıntım yok...
İşte o sızlama benim tüm bacağımda oluyor, ama üst kısımda daha kuvvetli oluyor. Allah yardımcımız olsun.

İşte o sızlama benim tüm bacağımda oluyor, ama üst kısımda daha kuvvetli oluyor. Allah yardımcımız olsun.

amin...az kaldı az....ben en çok oturma pozisyonunda sıkıntılıyım. dik oturamıyorum tam.yastıklarla destek yapıyorum.onda da kayıyorum anlamadım,sonra uzanıyorum,sıkılıyorum.yatıyorum kalkıyorum,debeleniyorum...poffff....

sonra da çoook şükür Allahım diyorum...

eski insanlar daha bir kuvvetliymiş,biz çok hantallaşmışız,evde oturmaktan sanırım.bende bütün günümü evde geçiriyorum.kahvaltı,bulaşık,ev sil süpür,öğlen derken akşam oluyor bu sefer akşam yemeği hazırla ye yıka uyu..hep aynı işler bizi çok yoruyor bide halsiz düşüveriyoruz..eskiden bahçesi tarlası olanlar hayvancılık yapanlar nasıl yapıyorlardı üstelik 7 8 çocuk doğuruyorlardı.benim ananem 9 tane çocuk doğurmuş 5 erkek 4 kız hepsinide evde doğurmuş.maaşallahı var valla üstelik karnında çatlak dahi olmamış geçen bana karnını gösteriyorbide diyorki kızım doğur 2 az sana kemiklerin kartlaşmadan diyor bidedoğur 3 4 tane daha olsun...aman anane diyorum nerde bende o sabır...

Arkadaşlar merhaba.. Bu gün bende bir enerji var ki sormayın.. Sabahtan beri ortalığı topladım, Çamaşır yıkadım astım, ütü yaptım, yemek yaptım ve bebeğimin çantasını hazırladım. Dün de yazdığım gibi bebeği hazırlarken hastanede boğulmama ve yan yatma yastığını da istemişler arkadaşımın ailesinden. Ben de bunun üzerine oğluma ve kendime ayrı çanta hazırlamaya karar verdim. Şöyle minnak bir çekçekli bavulumuz vardı. Kabin boy dediğimiz. Onun içine bebeğimin kundak battaniyesini koydum. Bez ve ıslak mendilini koydum. 1 takım kıyafet koydum.. ( Yani zıbın, çıtçıtlı badi, çorap, alt, üst, eldiven, yelek, bere ) Sonra ise hemşire istediğinde hemen eline verebilsinler diye minicik boy hurçlar var ya onun içine de bir takım kıyafet ve penya battaniye ve 1 adet bez koydum. Bavulun dizilimi o hurç en üstte, altında boğulmama ve yan yatma yastığı onların altında da diğer malzemeler şeklinde.. Annem veya eşim kim verirse kolaylık olsun diye. Kendime de ayrı bir çanta yapacağım. pijamalarımı, bebeğimin biberon ve emziği kendi pompam ve göğüs kremimi koyacağım. Tabi kendime çamaşır, ped falan... Sizce nasıl ?

Arkadaşlar birde dün gördüm bebişi ilk etapta giydirdikleri şeyler üstünde çok komik duruyor :) Hoş benim hastane çıkışım 0-2 aylık yazıyor. Biraz minik yani ama ben yine de ilk etapta tulumunu giydirsinler istedim. Tulumunu hazırladım. Siz alt üst mü hazırladınız ilk kıyafetini ?

kemikler kartlaşmadan yapalım 3er 5er

Ben eşime iskele babası diyorum:)
O ağırdan aldıkça, yaparız ederiz daha var dedikçe sinirlerim zıplıyor. Herşeyi kendim hallettim annemlerle beraber.
Sanırım bebeklerimiz olduktan sonra "baba" kavramını daha iyi anlayacaklar.

Benide dışarı çıkarmaya korkuyor eşim, çünkü hemen pilim bitiyor.

Neler var canım öyle, eskilere Allah kuvvet vermiş.

Arkadaşlar merhaba.. Bu gün bende bir enerji var ki sormayın.. Sabahtan beri ortalığı topladım, Çamaşır yıkadım astım, ütü yaptım, yemek yaptım ve bebeğimin çantasını hazırladım. Dün de yazdığım gibi bebeği hazırlarken hastanede boğulmama ve yan yatma yastığını da istemişler arkadaşımın ailesinden. Ben de bunun üzerine oğluma ve kendime ayrı çanta hazırlamaya karar verdim. Şöyle minnak bir çekçekli bavulumuz vardı. Kabin boy dediğimiz. Onun içine bebeğimin kundak battaniyesini koydum. Bez ve ıslak mendilini koydum. 1 takım kıyafet koydum.. ( Yani zıbın, çıtçıtlı badi, çorap, alt, üst, eldiven, yelek, bere ) Sonra ise hemşire istediğinde hemen eline verebilsinler diye minicik boy hurçlar var ya onun içine de bir takım kıyafet ve penya battaniye ve 1 adet bez koydum. Bavulun dizilimi o hurç en üstte, altında boğulmama ve yan yatma yastığı onların altında da diğer malzemeler şeklinde.. Annem veya eşim kim verirse kolaylık olsun diye. Kendime de ayrı bir çanta yapacağım. pijamalarımı, bebeğimin biberon ve emziği kendi pompam ve göğüs kremimi koyacağım. Tabi kendime çamaşır, ped falan... Sizce nasıl ?

Arkadaşlar birde dün gördüm bebişi ilk etapta giydirdikleri şeyler üstünde çok komik duruyor :) Hoş benim hastane çıkışım 0-2 aylık yazıyor. Biraz minik yani ama ben yine de ilk etapta tulumunu giydirsinler istedim. Tulumunu hazırladım. Siz alt üst mü hazırladınız ilk kıyafetini ?

bende baktım bebeğimin çantasına kendi eşyalarım sığmıcak, onları ayrı hazırlıcam şimdilik ütüledim askıda bekliyo pijamalarım geceliklerim. hemşireye teslim ediceğim kıyafetleri ayırmadım ama aklımdalar çantayı bir kez daha gözden geçirip onları ayrı bir şekilde koycam en üste

zıbın ve pijama yazmışlar bize hastaneden verilen kitapçıkta ama bende hastane çıkışının yanısıra takım pijama daha koydum (eldiveni ,zıbını, önlüğü ,şapkası da var) .tulum da koydum ama takım vermek gerekiyor sanki hep hastane çıkışları da o şekilde ya :26:

Soguk soguk limonata o zaman sana...hadi bekliyorum.
Ahh ben bu dalip dalip giden depresif bitteri yerim yaa,zavallicik,boynu bukuk

Bu arada ciddi bisey sorucam,hic kola iciyo musunuz?ben cok nadir de olsa iciyorum ve canim deli gibi cekiyooo yaa

ahhh bitter ahhh beni beni bitterini dediği sahne var ya ee yasak aşkın sonu...
diziden sonra uyuyakalmışım gelemedim limonatayı kaçırdımama sen yine yaparsın de mi yoksa saçını başını yolarım

ben hiçiçmiyorum hem doktor hem kociş yasakladı zaten çok kola içen biri de değilim canım

Dik oturunca bacaklarımı açmak zorunda kalıyorum. Bebeğim sanki dizlerimin üzerinde oturuyor gibi hissediyorum:)
Ondan bende yastıkla destekleyip kaymış vaziyette oturuyorum. Yatınca da kalkmak zor. Her kalkışta göbeğimi sıkıyorum çünkü.
Göbeğim sipsivri zaten. Beni görenler ikiye ayrılıyor. Şaşıranlar ve şaşırdığını gizlemeye çalışanlar.

Ben daha çantamı hazırlamadım. Kararsızım iki çanta mı yapsam tek çanta mı?
Yan yatma yastığından da karar veremedim.
Offf.
Gece uyanınca aklıma bunlar geliyor, uykum kaçıyor.:)

Canım sen de ister tulumunu, ister alt üst takımını ver. Ben tulumu se.tim ilk etap için. İki ayrı çanta olsun istemiyordum. Tek düzenli olsun istiyordum ama sanırım ayrı ayrı daha kolay olacak.. Onun çantasında kendi eşyaları olur işte. Birde ben hemen hemşireye verilecekleri içinde ayırdım tamamen. Millet heyecanlı olur falan Uğraşmasınlar birde yanlış vermesinler. Çok sinir olurum. Takıntılıyım biraz çünkü. Ön hazırlık yapıp yapıp istediğimle karşılaşmazsam sinir olurum. Tabi ki elde olmayan sebeplerden ötürü olursa o ayrı ama hata istemem okadar hazırlıktan sonra Sen de ayıracakmışsın zaten. En doğrusu da o bana göre..

ugurlu07 ya sabir arkadasim iste
Allah dagina gore kar verir derler ya :) Biz ne kadar tez canliysak bunlar o kadar rahat. Cok isterdim bende oyle ''yapariz-ederiz-hallederiz-erken-daha 1 ay var''demeyi ama iste yapi meselesi.

Biz yilda 10 kere hasta oluruz bunlar 1 grip bile olmaz. ''amaaan grip mi,o da ne''derler hahahahaah sinirimden guluyorum valla su an. ya sabir ya sabiiirrr

Canım hastanenden bilgi al istersen.. Ben de kararsızdım yan yatma yastığı konusunda ama dün bir baktım ki istemişler arkadaşın ailesinden. Aynı hastane olduğu için hemen ona göre hazırlık yaptım. Sen de telefonla veya gittiğin zaman bilgi alabilirsin. 2 çanta konusu da sana kalmış.. Tek bavulun içine bebeğinkileri ayırmak zor geldi bana. Hepsi minnak minnak malum :=)) Ondan 2 çanta yaptım. Daha doğrusu oğlumunkini yaptım. Kendiminkini yapacağım

ahh ne güzel atlatmışsın doktorun parmakları inceydi sanırım
ben nasıl korkuyodum bu çatı işinden sezeryan istememin bi sebebi de bu çatı

bak içim durmadı kalktım ayırdım şimdi iyi mi

hastane çıkışının alt üst takımı ,çıtçıtlı badisi, zıbını, çorap, eldiven ve şapkasını, bir tane de bez koydum küçük bir çantaya. battaniyesini de koymak lazım mı :26:

oyy heyecan yaptım sanki şimdi hemşire isteyivercekmiş gibi

bir gece rüyamda görmüştüm zaten eşyalarımızı yoktu yanımızda, geçen gece de gördüm bebeklere ne denk gelirse onu giydiriyolar ama diyorum bizim kıyafetlerimiz var onları giydirin babam var yanımda sadece doğumhaneye girmeden hemşireye vermek için kıyafet bulmaya bi yandan da bizim kendi kıyafetlerimizi giydirmesine ikna etmeye çalışıyoruz

her gece doğuruyorum ben ama bir türlü organize olamadan

ahh ne güzel atlatmışsın doktorun parmakları inceydi sanırım
ben nasıl korkuyodum bu çatı işinden sezeryan istememin bi sebebi de bu çatı

Kız çocuğu yaparken yaptın da çatı muayenesinden mi korkuyorsun Allah iyiliğini versin senin... Ne var allah aşkına. Parmak hesabı dedik demi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…