- 16 Aralık 2008
- 42.755
- 11.637
- 823
Ben Kadir gecesinde rüya gördüm, 2. bebeğime hamileyim ve kız olduğunu öğreniyorum. Sabah eşime anlatıyorum, ne dese beğenirsiniz; " Sen önce bir taneyi doğurda..."
Adam haklı ama, hele ki ilk aylarım çok zor geçti, eşimin pek ümidi yoktu.
Havadan mı sudan mı, yediklerimiz den mi bilmem, ama hepimiz mi çok nazlıyız:)
Büyüklerimiz tarlada bahçede çalışıyormuş. Ben dün iki dolaştım diye akşam yattığım yerden kalkamadım.
Allah sağlık versin hepimize, öyle ya da böyle son aylarımıza geldik. İnşallah sağlıklada kavuşuruz.
dokunmatik mi?
ben elimle uygun boyuta çekiyorum..
Senin zaten az kalmış doğuma:) Allah sağlık versin.canımm dr bana salı günü nst ye mutlaka gir dedi her hafta konrtol olcak artık dedi başkada bişi demedi:44: Allahtan hayırlısı
Aynen, yaz kış masamda su bardağım olurdu işyerinde. Şimdide salonda bardaklarımı koyuyorum ama yine de çalışırken ki rakamı tutturamıyorum:)3 lt supermis,ben de saglam su icerim...
Calisirken genelde masamizda oluyor su sisesi gozumuzun onunde ondan lik lik icebiliyoruz tabi
ayni uygulamayi evde de yapmani tavsiye ederim gozunun onunde dursun sise,bir sure sonra disiplin ediniliyor zaten.
İşte o sızlama benim tüm bacağımda oluyor, ama üst kısımda daha kuvvetli oluyor. Allah yardımcımız olsun.altta kalan bacağımın kökü ağrıyor sızlama şeklinde,bir de dizlerim tutulmuş gibi,uzun süre kıvrık kalmış gibi..dizlerimden aşağı sıkıntım yok...
İşte o sızlama benim tüm bacağımda oluyor, ama üst kısımda daha kuvvetli oluyor. Allah yardımcımız olsun.
benim annem acımasız bir kayınvalide ve görümceyle doğum yapmış bir de bana. damdan çıkmış hayvanlara bakıp ,gelmiş yemek yemişler , annem bulaşıkları falan yıkamış, geldim oturdum yerime birden ıslaklık hissettim diyor bir bakmış suyu gelmiş. bir de hastaneye de götürmemişler, 2 günde zor doğum yaptım diyor evde ebeyle
dediğin gibi bende azcık dolaşsam yoruluveriyorum hemen, çok ağrım oluyor, kaç haftasonu oldu bilmiyorum bu yaz hiç dışarı çıkmadım nerdeyse
eski insanlar daha bir kuvvetliymiş,biz çok hantallaşmışız,evde oturmaktan sanırım.bende bütün günümü evde geçiriyorum.kahvaltı,bulaşık,ev sil süpür,öğlen derken akşam oluyor bu sefer akşam yemeği hazırla ye yıka uyu..hep aynı işler bizi çok yoruyor bide halsiz düşüveriyoruz..eskiden bahçesi tarlası olanlar hayvancılık yapanlar nasıl yapıyorlardı üstelik 7 8 çocuk doğuruyorlardı.benim ananem 9 tane çocuk doğurmuş 5 erkek 4 kız hepsinide evde doğurmuş.maaşallahı var valla üstelik karnında çatlak dahi olmamış geçen bana karnını gösteriyorbide diyorki kızım doğur 2 az sana kemiklerin kartlaşmadan diyor bide doğur 3 4 tane daha olsun...aman anane diyorum nerde bende o sabır...
Ben eşime iskele babası diyorum:)luna82 coook tatlisin :)
sabah kahvaltida benzer olayi yasadim esimle bu ay odemeler baya yuksek onlari konusuyorduk birden benim yuzum dustu,farkina vardi,ardindan ''merak etme istedigin ne varsa alicam kizina,eksigi kalmiyacak''dedi
Allaaaaah sen misin bunu diyen :) ''babamin evinden getirmedim ben bu bebegi,senin de kizin bu''diye gurledim resmen
Demesin mi ''ya ne guzel bir lafmis bu hahahahaha cok komiksin''
Ne yapican iste, esim benim ilk bebegim oyle avutuyorum kendimi :)
benim annem acımasız bir kayınvalide ve görümceyle doğum yapmış bir de bana. damdan çıkmış hayvanlara bakıp ,gelmiş yemek yemişler , annem bulaşıkları falan yıkamış, geldim oturdum yerime birden ıslaklık hissettim diyor bir bakmış suyu gelmiş. bir de hastaneye de götürmemişler, 2 günde zor doğum yaptım diyor evde ebeyle
dediğin gibi bende azcık dolaşsam yoruluveriyorum hemen, çok ağrım oluyor, kaç haftasonu oldu bilmiyorum bu yaz hiç dışarı çıkmadım nerdeyse
Arkadaşlar merhaba.. Bu gün bende bir enerji var ki sormayın.. Sabahtan beri ortalığı topladım, Çamaşır yıkadım astım, ütü yaptım, yemek yaptım ve bebeğimin çantasını hazırladım. Dün de yazdığım gibi bebeği hazırlarken hastanede boğulmama ve yan yatma yastığını da istemişler arkadaşımın ailesinden. Ben de bunun üzerine oğluma ve kendime ayrı çanta hazırlamaya karar verdim. Şöyle minnak bir çekçekli bavulumuz vardı. Kabin boy dediğimiz. Onun içine bebeğimin kundak battaniyesini koydum. Bez ve ıslak mendilini koydum. 1 takım kıyafet koydum.. ( Yani zıbın, çıtçıtlı badi, çorap, alt, üst, eldiven, yelek, bere ) Sonra ise hemşire istediğinde hemen eline verebilsinler diye minicik boy hurçlar var ya onun içine de bir takım kıyafet ve penya battaniye ve 1 adet bez koydum. Bavulun dizilimi o hurç en üstte, altında boğulmama ve yan yatma yastığı onların altında da diğer malzemeler şeklinde.. Annem veya eşim kim verirse kolaylık olsun diye. Kendime de ayrı bir çanta yapacağım. pijamalarımı, bebeğimin biberon ve emziği kendi pompam ve göğüs kremimi koyacağım. Tabi kendime çamaşır, ped falan... Sizce nasıl ?
Arkadaşlar birde dün gördüm bebişi ilk etapta giydirdikleri şeyler üstünde çok komik duruyor :) Hoş benim hastane çıkışım 0-2 aylık yazıyor. Biraz minik yani ama ben yine de ilk etapta tulumunu giydirsinler istedim. Tulumunu hazırladım. Siz alt üst mü hazırladınız ilk kıyafetini ?
Soguk soguk limonata o zaman sana...hadi bekliyorum.
Ahh ben bu dalip dalip giden depresif bitteri yerim yaa,zavallicik,boynu bukuk
Bu arada ciddi bisey sorucam,hic kola iciyo musunuz?ben cok nadir de olsa iciyorum ve canim deli gibi cekiyooo yaa
coyotee beni özle dönüşüm muhteşem olacakbitterin helvasınıda artık bensiz kavur
o camoka gelirse bi zahmet telefonuna baksın yemek yemeyi ve bihteri izlemeyi bıraksın
Dik oturunca bacaklarımı açmak zorunda kalıyorum. Bebeğim sanki dizlerimin üzerinde oturuyor gibi hissediyorum:)amin...az kaldı az....ben en çok oturma pozisyonunda sıkıntılıyım. dik oturamıyorum tam.yastıklarla destek yapıyorum.onda da kayıyorum anlamadım,sonra uzanıyorum,sıkılıyorum.yatıyorum kalkıyorum,debeleniyorum...poffff....
sonra da çoook şükür Allahım diyorum...
Ben daha çantamı hazırlamadım. Kararsızım iki çanta mı yapsam tek çanta mı?Arkadaşlar merhaba.. Bu gün bende bir enerji var ki sormayın.. Sabahtan beri ortalığı topladım, Çamaşır yıkadım astım, ütü yaptım, yemek yaptım ve bebeğimin çantasını hazırladım. Dün de yazdığım gibi bebeği hazırlarken hastanede boğulmama ve yan yatma yastığını da istemişler arkadaşımın ailesinden. Ben de bunun üzerine oğluma ve kendime ayrı çanta hazırlamaya karar verdim. Şöyle minnak bir çekçekli bavulumuz vardı. Kabin boy dediğimiz. Onun içine bebeğimin kundak battaniyesini koydum. Bez ve ıslak mendilini koydum. 1 takım kıyafet koydum.. ( Yani zıbın, çıtçıtlı badi, çorap, alt, üst, eldiven, yelek, bere ) Sonra ise hemşire istediğinde hemen eline verebilsinler diye minicik boy hurçlar var ya onun içine de bir takım kıyafet ve penya battaniye ve 1 adet bez koydum. Bavulun dizilimi o hurç en üstte, altında boğulmama ve yan yatma yastığı onların altında da diğer malzemeler şeklinde.. Annem veya eşim kim verirse kolaylık olsun diye. Kendime de ayrı bir çanta yapacağım. pijamalarımı, bebeğimin biberon ve emziği kendi pompam ve göğüs kremimi koyacağım. Tabi kendime çamaşır, ped falan... Sizce nasıl ?
Arkadaşlar birde dün gördüm bebişi ilk etapta giydirdikleri şeyler üstünde çok komik duruyor :) Hoş benim hastane çıkışım 0-2 aylık yazıyor. Biraz minik yani ama ben yine de ilk etapta tulumunu giydirsinler istedim. Tulumunu hazırladım. Siz alt üst mü hazırladınız ilk kıyafetini ?
bende baktım bebeğimin çantasına kendi eşyalarım sığmıcak, onları ayrı hazırlıcam şimdilik ütüledim askıda bekliyo pijamalarım geceliklerim. hemşireye teslim ediceğim kıyafetleri ayırmadım ama aklımdalar çantayı bir kez daha gözden geçirip onları ayrı bir şekilde koycam en üste
zıbın ve pijama yazmışlar bize hastaneden verilen kitapçıkta ama bende hastane çıkışının yanısıra takım pijama daha koydum (eldiveni ,zıbını, önlüğü ,şapkası da var) .tulum da koydum ama takım vermek gerekiyor sanki hep hastane çıkışları da o şekilde ya :26:
Dik oturunca bacaklarımı açmak zorunda kalıyorum. Bebeğim sanki dizlerimin üzerinde oturuyor gibi hissediyorum:)
Ondan bende yastıkla destekleyip kaymış vaziyette oturuyorum. Yatınca da kalkmak zor. Her kalkışta göbeğimi sıkıyorum çünkü.
Göbeğim sipsivri zaten. Beni görenler ikiye ayrılıyor. Şaşıranlar ve şaşırdığını gizlemeye çalışanlar.
Ben daha çantamı hazırlamadım. Kararsızım iki çanta mı yapsam tek çanta mı?
Yan yatma yastığından da karar veremedim.
Offf.
Gece uyanınca aklıma bunlar geliyor, uykum kaçıyor.:)
Dun aksamki yalanci dogum sancisindan sonra bugun doktoruma gittim.
Ultrasondan karnima bakti,''iyi dedi erken dogum sinyali degil''dedi...''Ama her ihtimale karsi alttan da bakmam lazim acilma var mi
diye''dedi ve ben o an kizlar nasil bir heyecan nasil bir korku anlatamam,esimle goz goze geldim''kurtar beni''der gibi.
iceride hemsire beni hazirladi,''hocam hazir''dedi ben daha da bir heyecanlandim ''acimiyacak di mi''dedim :)
...veeeee cooooook kolaymis kizlar yahu,ne aci ne sizi hic bir sey olmadi :) cok kolaymis :)
acilmam yok,sorun yok...son aylarda rutin olacak bir seymis bu yalanci dogum sancisi,panik yok dedi :)
bu arada normal doguma elverisliymisim''simdilik zamaninda gelecek gibi gozukuyor'' dedi...
haftaya NST'YE girecegim ins...
CATI dan korkmayin rahat olun gercekten :)
Canım sen de ister tulumunu, ister alt üst takımını ver. Ben tulumu se.tim ilk etap için. İki ayrı çanta olsun istemiyordum. Tek düzenli olsun istiyordum ama sanırım ayrı ayrı daha kolay olacak.. Onun çantasında kendi eşyaları olur işte. Birde ben hemen hemşireye verilecekleri içinde ayırdım tamamen. Millet heyecanlı olur falanUğraşmasınlar birde yanlış vermesinler. Çok sinir olurum. Takıntılıyım biraz çünkü. Ön hazırlık yapıp yapıp istediğimle karşılaşmazsam sinir olurum. Tabi ki elde olmayan sebeplerden ötürü olursa o ayrı ama hata istemem okadar hazırlıktan sonra Sen de ayıracakmışsın zaten. En doğrusu da o bana göre..
ahh ne güzel atlatmışsın doktorun parmakları inceydi sanırım
ben nasıl korkuyodum bu çatı işinden sezeryan istememin bi sebebi de bu çatı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?