2012 Ekim Anneleri

BenElse hurmayi beyaz sabunla yikasak iyice steril olmasi icin,kullanacagimiz kadar zemzemi de kaynatsak olur mu ?
ben mikroptan-bakteriden cok korkuyorum,ishal-sarilik vs olmasin...

beyaz sabunla mı?? bence için rahat etsin diye hurmayı kaynar suya koy beklet biraz. beyaz sabun daha tehlikeli bence. zemzemi de kaynatmaya gerek olduğunu sanmıyorum

1 bütün hurma yedircek değiliz ki bebeğe, sadece damağına birazcık sürülecek. bu kadar abartmayalım bence kızlar :26:

bu gözlerlemi yapacaksın yine bu dediklerini

gördünmü beni

çocukları tamamen sterilize bir ortamda yetiştiremeyiz ki kızlar illaki bakteriyle mikropla aşina olcaklar. ki bağışıklığının gelişmesi içinde olması gereken bu.

mesela annem diyor biz kıyafetleri falan bile yıkamıyorduk böyle bebek doğmadan önce. biz herşeyini yıkadık ütüledik ,hatta kendi sütyenim ,geceliklerim bile bebekle temas edicek diye sabun tozuyla yıkadım ütüledim

ama abartmak istemiyorum bebek doğduktan sonra da , sakınan göze çöp batarmış. aşırı titizlenmemek lazım bence

halam umreden getirmişti , 1 şişe var evde koydum çantama. hurmaların hepsini annesi yediği için tosunuma kalmadı tabi gittim geçen gün hurmasını da aldım

benimki geçen yıldan canım umreye gitmiştik eşimle o zman getirmiştik..içim rahat kendim doldurdum şişeye falan...göndereyimmi ondanda

hmmm tamam burda da hacca giden çok oluyo sorayım bi

hurmayı bulurum urfada sadece damağına sürücez zemzemi de başından bir avuç dökücez

. Farklı bı anlam yok tabiki merak ettim adini hic duymamistim. şimdi baktım kendisine . Fakat Niçin böyle bı tepki verdin anlamadım yanlış bı sorumuydu ?

neeeeee

hmmm düşündümde Ayça acaba domestosa mı bassan

kızz sen ne diyosun tatlım sende başından dök sadece zemzemi sadece göbeğine kadar ilk suyu zemzem olsun

:)))) Ya ne bileyim iste,kayinvalidem 5 sene once hacca gitmis ordan zemzem almis,esime de bir pet siseye koyup vermis,ben simdi Allah biliyor ya onu bebegime icirmek istemiyorum ama bu basindan dokme olayi evet daha iyimis Asudecim sagol valla icim rahatladi,habire soruyorlar cunku icerecek misin icerecek misin diye,ustumden yuk kalkti :)))

eve ayır annesi başından dök Doruk paşamızın

tamam canım ilk banyomuzu öyle yaparız inşallah

bir de annem diyodu, ilk banyosunda alyansını 40 kere suya batırıp çıkarıcaz öyle yıkıcaz bebeği diye :26: altın suyuyla yıkanmış olcakmış bebek de :26:

göbek düştükten sonra mı yıkıcaz bebişleri

aynen katılıyorum canım annem de aynısını söyledi biraz bağışıklık kazansınlar
yoksa en ufak bi mikropla karşılaşsalar ki bu mümkün hemen hasta olurlar

evet balım göbişleri düşsün sonra bıcı bıcı yapacaklar

asucum sen bebe yatagının ustune pamuktan ince bir minder gibi yatak yaptırmıştın dimi yanlış hatırlamıyorsam,bende yatağını idaş tan alacağım acaba üstüne yaptırsam mı pamuktan ince bir şey :26: ne işe yarıyor acaba ??

. Farklı bı anlam yok tabiki merak ettim adini hic duymamistim. şimdi baktım kendisine . Fakat Niçin böyle bı tepki verdin anlamadım yanlış bı sorumuydu ?

Farklı bir anlam yoksa tepkide yoktur o zman...merak ettiğiniz bir konuda aydınlanmış oldunuz

bebegime benden habersiz bir seyler yedirip icerecekler diye kabuslar gorur oldum,ondan evhamim cok buyuk.
Annem musade etmez de eger kayinvalidem gelirse cok fena.

Gorumcemin bebegin emzigini yalayip(aklinca oyle steril oluyor) bebegin agzina oyle veriyor...Daha tahmin edemeyeceginiz bir suru deli sacmasi hareketler...
ve simdiden psikolojim cok fena-korkuyorum.

arkadaşların dediği gibi ne kdar durutsa o kadar iyidir..24ü erken bence..olmuşken de ekim annesi ol,adı üstünde...
20 eylül olmasın yaaa,terazi bebeği olsun kuzucuk..

hmmmm baktırsan belki de açılman mı vardı ki? acaba acaba acabalarla geçirecez bu günleri...
hannııııııııım hanımmmm!!! bebeği kim emzirezecek sen bunları yaparsan düşündün mü hiçbol kafeinli gazlı alkolik bir bebek
çok ama çok haklısın. ben de bazen burada okuyorum,bazı ürünler olsun bazı arkadaşların fikirleri olsun,ya da netteki bilgiler..eşimle paylaşınca direk istersen bir de fanus alalım ya da küçük dersen akvaryum da olur diyor
göbek hemen düşer inşallah ta yıkarız bebekleri. yoksa su değdirilmicekmiş..sileriz artık..

biraz daha rahat ve yumuşak olsun diye babannesine yaptırdık canım...biraz büyüyünce kaldırırım diyorum zaten...terletmez yumuşak olur dediler..birde gittiğim hastanedeki çocuk doktoru ilk aylarda bebeğin vücudu yatağın şeklini değil yatak bebeğin vücut şekline bürünmeli demişti..yün için çok yumuşak olur demişti...sonra eşimin abisi adanadan pamuk yolladı onunla yaptırdık..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…