2012 Ekim Anneleri

canım benim pc oturma odasındaydı,salona aldım yemek masasının üstünde şimdi.leptop bizimkisi her odaya gidebilir ama neti komşuyla ortak kullandığımız için diğer odalara kaplo yetmiyor,kaployu uzatıp evin içinde dolandırmak istemedim.salon iyi oldu.

bizde bir netbook bir de laptop var ve oturma odasında kullanıyoruz.bizde de yok ayrı bir oda.. biz kapatamayız çünkü ikimiz de öğretmeniz internet olmasa da bu aletlere muhtacız.bebek oturma odasındayken açmayız.onun dışında yapacak bişey yok.. bir de kaktüs acayip çekermiş radyasyonu.hani minicikler var ya onlardan sıralıcam tv ünitesinin üstündeki ince uzun rafa..

Canım hayırlısı olsun senin de çantan :) Ben 2 ağız mendili koydum, 1 tane de omzuma koymak için koydum. Yeter herhalde.. Zaten 1 gece kalınır maksimum.. İnşallah ekstra kalmak gerekmez tabi...

Canım interneti ne diye kapatıyorsun? Evde bebeğinle ilgili çok araştırma yapacaksın daha. Bence kapattırırsan çok zorlanırsın. Kullanmadığın zamanlarda fişi falan çekili olur laptop'sa eğer.. Kullanacağın zaman açar bakarsın. Bebek uyurken akşamları girebildiğinde girersin. Yada onu uyuttuğun başka zamanlarda ama tamamen kaldırmak ilerisi için de çok sıkıntılı olur senin için. Tabi tercih senin...

bu mudur mavibattaniye????

Anam nasıl buldun kııııı Nasıl da korkmuştum kalbini duyamıcam diye ama... Dr.a gittim. Dedi ki şuan kalp atışını görebiliyoruz sadece duyamıyoruz dedi. Ben de '' Neden yavaş mı atıyor bebeğimin kalbi '' demiştim. Gülmüştü dr.cuğum bana. Aman stress yapmayın. Cihazın algılayabileceği kadar ses çıkmaz şuan normal dedi. Ama bak nasıl hareket ediyor kalbi dedi.. Sonra dedim ki artık birşey olmaz demi bebeğime dedim. Garanti veremiyorum gebelik bu. İlk 3 ay risklidir tabi ama %80 mi ne ( şimdi hatırlayamadım ) gebelikler sağlıklı doğumlarla sonuçlanır dedi :))) Allah seni ne yapmasın. Neler getirdin aklıma...

kaktüsü ilk kez duydum , taşlar var bildiğim işe yarayan ama onlarında orijinalini bulmak zor , bizim ev cafe gibi zaten , eşimin işyeri bil. var , şu an kullandığım masa üstü var birde laptop var aslında balkonu kapatsak pc odası gibi yapsak olur ama benim ne hayallerim vardı yaa , hava güzelken kızımın anakucağını koyarım balkona ana-kız keyif yaparız diodum , bilemedimki ne yapsak

öfff ne biliyim yaa düşün düşün çıkamadım içinden , illaki lazım olucak ama benim komşularım var tecrübeli hep , annemde olucak yanımda o yüzden çok dert etmiyorum , bi internetten alışveriş yaparım diodum bebekle çıkamazsam die , onu yapamam sadece o kadar , bakalım akşam eşimle konuşiyimde bir çözüm bulabilecekmiyiz acaba :44:

Kızım dogdu.1.950 kuvozr gırmedı.7 cm acılmam vardı bebek strese gırdı sezeryana aldılar.mınık ama cok guzel.emıyoda

78e kadar okudum sıkıldım onar onar gitmeye başladım.168 de de buluverdim rastgele.79dan başlasam bulunmayacaktı..

bence balkon kapamaya gerek yok.. hele ki başka oturacak balkon yoksa...kaktüs al sen de..bebek yanınızdayken de açmayın pc internet...

Evlerdeki radyasyondan nasıl korunuruz?

Alınacak bazı küçük önlemlerle, evlerdeki elektronik cihazların yaydığı radyasyondan korunmanın mümkün olduğu bildirildi.

Gazi Üniversitesi (GÜ) (GNRK) Sorumlusu Arzu Fırlarer, yaptığı açıklamada, insanların evlerinde de elektromanyetik alanlara maruz kaldığını belirtti.

Elektromanyetik alanların oluşturduğu radyasyondan uzun süreli etkilenilmesinin psikolojik rahatsızlıklara, üreme ve görme fonksiyonlarında olumsuzluklara, bağışıklık sisteminde zayıflamalara neden olabileceği uyarısında bulunan Fırlarer, bazı önlemlerle evlerdeki elektromanyetik alanların azaltılabileceğini söyledi.

Fırlarer, ”Birçok hastalık bağışıklık sisteminin çökmesiyle insan vücudunda etkili oluyor. Bu nedenle bağışıklık sistemimizi güçlü tutmamız gerekir. Sağlıklı bir yaşam için yaşam alanlarımızın kalitesini yükseltmeliyiz” dedi.

Arzu Fırlarer, evlerde oluşan elektromanyetik alanların azaltılması için alınacak önlemleri ise şöyle sıraladı:

”İlk olarak kablosuz internet kullanıyorsak bundan vazgeçmemiz lazım. Komşumuzun kullandığı kablosuz internet de evimizi etkileyebilir. Komşularımızı da bu konuda uyarmalıyız. Mikrodalga fırını mümkün olduğunca az kullanmalıyız.

Eğer kullanıyorsak çalıştırdığımız süre içinde mutfakta bulunmamamız, çocuklarımızı bu alandan uzak tutmamız gerekir. Evimizde tüplü televizyon varsa arka tarafının yaşam alanımıza dönük olmamasına özen göstermeliyiz.

LCD televizyonlar tüplü ve plazma televizyonlara oranla daha az elektromanyetik alan oluşturur. Bilgisayar monitörlerinde ve televizyonlarda LCD ekranların tercih edilmesi gerekir.

Evlerde tasarruflu ampul ve floresanların yerine sarı ışık yayan ampulleri kullanmalıyız. Sarı ışığın oluşturduğu elektromanyetik alan floresan ve tasarruflu ampullere oranla daha azdır.

Ayrıca komşularımızın evlerindeki buzdolabı, çamaşır makinesi, televizyon gibi cihazların arkalarının da bizim yaşadığımız odalara dönük olmaması sağlanmalıdır. İnfrared ısıtıcılar da en az iki metre uzaktan ve bir yere asılı olarak kullanılmalıdır.”

-”BEBEK TELSİZİ KULLANILMAMALI”-

Bebek telsizlerinin de elektromanyetik alan yarattığına dikkati çeken GÜ Non-İyonizan Radyasyondan Korunma Merkezi (GNRK) Sorumlusu Fırlarer, ”Bebek telsizleri mikrodalga fırın kadar elektromanyetik alan oluşturuyor. Bu nedenle bebek telsizlerinin kullanılmaması gerekir” diye konuştu.

Fırlarer, açık cep telefonlarının bebeklerin yakınına bırakılmasının da ”yanlış” olduğunu söyledi. Gece uyurken odaların elektromanyetik alanlara karşı ”güvenli” duruma getirilmesi gerektiğini anlatan Fırlarer, şöyle konuştu:

”Vücut geceleri melatonin hormonu salgılıyor. Bu hormon vücudun biyolojik ritmini düzenliyor.

Eğer gece boyunca elektromanyetik alan etkisi yoğun olursa söz konusu hormonun salgılanması azalıyor. Bu durum da asabiyete, bağışıklık sisteminin etkilenmesine neden oluyor.

Bu nedenle gece uyumadan önce mutlaka yatak odalarımızdaki televizyonları düğmesinden kapatıp fişini çekmemiz, kablosuz interneti fişinden çekmemiz, cep telefonunu kapatmamız gerekiyor. Bazı çocuklar telefonlarını yastıklarının altına koyuyor. Bu çok sakıncalı bir davranıştır.”

Kızım dogdu.1.950 kuvozr gırmedı.7 cm acılmam vardı bebek strese gırdı sezeryana aldılar.mınık ama cok guzel.emıyoda

maşallah minik kuzucuğa . Allah analı babalı büyütsün inşallah.

ne güzel küvöze de gerek kalmamış, emsin annişini de büyüsün hemencecik

gözün aydın canım ya gözlerim doldu vallahi

ayyy jet gibi....daha sabah kontrole gittin akşamına bebek kucağında..bak küvöze de girmemiş.. sen nasılsın?ikinizin sağlığı yerindedir umarım. uygun zamanında hikayeni bekleriz..bir de şeyi soracağım ultrasonda kaçtı kilosu???

pc ye gelene kadar neler var baksanıza , mikrodalgam yok allahtan hiçte sevmiyorum , tv de tüplü değil , bebek telsizide almadım ,internette kablolu bu durumda tek ampuller kalıyor benim değişecek , en güzeli bebekim uyanıkken bizimle oturacağında pc yi açmamak sanırım , zaten bu düğmeden kapanan prizlerden var bizde , düğmeyi kapatınca modem filan hepsi kapanıyo , biraz rahatladım yaa , internetsizde olur aslında ama olmasının faydası daha çok olur sanıyorum

baksana güzelim komşularınki bile ne kadar etkiliyor? tamamen uzak tutmanın imkanı yok bebekleri

Canim benim sana da ECE ne de kocaman maasallah
Cok sevindim bebeginin kuveze girmemesine bak gordun mu hersey gayet yolunda sen Ecene kavustun darisi bana ve aycaca ya
Bizim isim benzerligimiz var diye dedim arkadaslar yoksa darisi hepimize tabi ki

kız bizim bebeler kalsın mı içimizde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…