2012 Ekim Anneleri

canım tabi ki anlatıp herşeyi paylaşıcaz...

sor bakalım pekiştir herşeyi aklında kalmasın hiçbir şey sor ki için rahatlasın tatlım,,,düşünüp biz şişeceğimize soralım doktorlar şişsin

iloşş söyle kızım şu annen olcak coyotee hanıma nasılmış iyimiymiş

elim kolum bacaklarım çok uyuşuyo..halim yok hiç. mesai nasıl bitecek bilmiyorum..durduk yere ağladım yarım saat. sinirlerim alt üst..kendimi hiç ii hissetmiyorum. içimdede tuhaf bi his var. sanki çok yakında doğurcakmışım gibi :26:sizede böyle abuk sabuk hisler gelio mu? şiddetli bi paranoya hissediyorum şuan,çığlık atasım var. kendimden halimden korkuorum şuan

Gercekten heyecan dorukta:)))

Minataha canim zorla kendini birkac hafta kaldi yemeye calis ben yiyorum +17 kg oldum ama umrumda degil.kendimi hala ince hissediyorum(tamam abartmiyim bazen bidon gibi de hissediyorum)

Oglusimu gorduk simdi ise gidiyoruz...masallah hersey yolunda suyu,durusu iyi kafa asagida yine donemez artik herhalde

Ntd de sanci cikmayinca catiya bakmadi,ben kendimi hazirlamistim muayene olacaktim ama

Son 3,5 gun calisiyorum,haftaya persembe yine kontrole

kızlar geldim şimdi nst ye girdim çok şükür iyi sorun yok dedi artık 3 günde 1 girecekmişim nasıl gidip gelicem bilmiyorum doğum yaklaştı zamanı nezaman olur acaba dedim sürpriz bir kanama olmassa 1 ekime kadar durabilir sıkıntı olmaz dedi pazartesi yine nst var yine konuşuruz çok önemli değil tarih dedi gel bide bana sor neolacaksa olsun dedim içimden yüzüne karşıayrıca sondayı ameliyat sırasında taksalar dedim eğer genel anestezi olursa olmaz epudural yada spinal olursa olur dedi aradaki fark dedim aynı ikiside belden dedi madem niye adı değişikki:26:3 gün sonra yine yollardayım eşimde gündüz vardiyası kızımda okula başlıyor babanesi onu götürür bende nstye çok sıkılıyorum hatta boğuluyorum allahım hayırlısıyla alsam bebeğimi kucağıma artık ne yapalım 1 ekim olursa tam 17 gün kaldı ne kaldı dimi

azracım çok şükür güzel haberler getirmisin

canım spinalde daha hızlı uyuşuyormuş belden aşağısı ama katater hemen çıkarılıyormuş yani sonrasında ağrı pompası olayı yok..

ama epiduralde katater takılı kalıyormuş doğumdan sonra sürekli ağrı pompası ile omurilğe ağrı kesici veriliyormuş..daha rahat olduğu söyleniyor...zaten spinali daha çok devlet hastaneleri yapıyormuş diye duymuştum :44:

hiç rahat oturamıyorum ben ağrıyan belim de değil üst kısmı sağda göğsümün arkası neden olurki acaba kızlar ?? birde bizim rdv gelecek cuma daha bir hafta var 38 dolacak hayırlısıyla.. babamızla konuştuk az önce bir an önce gelse oğlumuz diyo, eksiklerimiz varmı ona bakcaz yarın tamamlicaz eğer varsa ama bulamıyorum :)

Epidural Anestezi nedir?

Epidural Anestezi vücudun belden aşağısında belirli bir bölgede ağrı iletimini engelleyen bölgesel Anestezi türlerinden birisidir. Anestezi uzmanı, deneyimli bir doktor tarafından uygulanır. doğum ağrısını kontrol altına almanın en etkili yöntemi olmakla birlikte sezaryen başta olmak üzere bel seviyesi altında yapılan pek çok operasyonda Epidural Anestezi uygulanabilir.

Uygulamada dura adı verilen zarın önüne ulaşılır ve buraya lokal Anestezik madde verilerek ağrı uyarılarının beyine ulaşması engellenir. Epidural adı da buradan gelir. Bu bölgedeki motor fonksiyonları sağlayan sinirler de etkilenirse tam bir Anestezi meydana gelir ve uygulama yapılan bölgenin altında kalan kısımda duyu ile birlikte hareket kabiliyeti de ortadan kalkar. Hasta bu durumda bacaklarını ne hissedebilir ne de oynatabilir. Bu sezaryen ameliyatlarında uygulanan Epidural Anestezidir. Doğumda ise amaç sadece ağrıyı gidermek olduğundan Epidural aralığa daha az dozlarda Lokal Anestezik ile birlikte güçlü ağrı kesiciler de verilir. Bu sayede motor kayıp olmayacağından anne adayı ağrı duymadığı halde dokunmaları hissedebilir ve bacaklarını oynatabilir. Bu nedenle bu uygulamaya ise Epidural Aneljezi denir. Lokal Anestezik ilaç miktarı çok düşük dozlarda verilirse anne adayının doğum eylemi sırasında yürüyebilmesi dahi sağlanabilir.

Spinal Anestezi nedir

Anestezik ve ağrı kesici maddelerin dura zarının çevresine değil de zarı deldikten sonra spinal sıvının içine verilmesidir. Epidural Anestezinin etkisi yaklaşık 15-20 dakika içinde başlar ve uzun süre devam edebilir. Oysa Spinal Anestezi hemen etki eder ancak etkisi daha kısa sürelidir. Spinal anestezide hastanın bel omurları arasından çok ince bir iğne ile girilir. Bu sırada hastanın pozisyonunu ayarlamak çok önemlidir. Yan yatar pozisyonda veya oturur pozisyonda uygulanabilir. Ancak, baş mutlaka göğüs kafesine doğru eğilmeli ve her iki diz karına doğru çekilmelidir.

Spinal iğne zarları geçerek BOS sıvısının içine girince ilaç verilir ve hasta sırt üstü yatırılır. Bu nedenle çok kısa sürede etkisi başlar Anestezi, iğne yapılan seviyenin iki üç omur üzerinden başlayarak ayak parmaklarına kadar yayılır. Bu tür anestezi ağrısız doğum, sezeryan gibi kadın-doğum ameliyatlarında, fıtık, apandisit gibi genel cerrahi ameliyatlarında ve bacaklardaki ortopedi ameliyatlarında tercih edilir. Bu tür anestezi yönteminde de epidural anestezide olduğu gibi bilinç kaybı olmaz. Hastanın şuuru açıktır, ancak anestezi yapılan bölgede ağrı olmaz. Epidural anesteziye göre dezavantajı, kateter yerleştirilmediğinden ilaç etkisi geçtikten sonra ek dozlar imkanı yoktur. Bu yöntemde baş ağrısı görülme ihtimali epidural anesteziye kıyasla daha fazladır.

maşallah size cnmm ben daha hiç girmedm nstye belki bu gidişimzzde girerim 35.hafta olucak bana sanki doktorum son zamanlarda umursamıyo gibi geldii geçiştiriyo gbi hareketleri var bu saatten sonrada doktor değişirmi bilemedim ama kızmaya başladım

Cok gec kalmis senin doktorun ben ilk 26. haftamda girmistim gerci benim erken dogum riskim vardi ama

ben nstye ilk 31 de girdim. bu doktorumun tercihi. ama normali 36 dan itibaren zaten...

iloşş söyle kızım şu annen olcak coyotee hanıma nasılmış iyimiymiş

Aradiginiz ilos su an yaramazlikla mesgul,lutfen daha sonra tekrar deneyin!
Canim iyiyiz cok sukur,bugun ne giysem izleyip oturuyorum,kizim zip zip zipliyoo,sen nasilsin oglus nasil,haftaya bugun kucakta olacak hayirlisiyla pamuk

teyzoşlar biz geldik

günümüzü aldık 20 eylülde geliyoruz inşallah 19u gece 12de yatış yapıcaz hastaneye

hem heyecanlandım hem tırstım

kemeraltına da gittim ,kapı süsümüzle bebek şekerlerimizi hallettik

Aradiginiz ilos su an yaramazlikla mesgul,lutfen daha sonra tekrar deneyin!
Canim iyiyiz cok sukur,bugun ne giysem izleyip oturuyorum,kizim zip zip zipliyoo,sen nasilsin oglus nasil,haftaya bugun kucakta olacak hayirlisiyla pamuk

yerim onu ben portakal poposuna bakmadan yaramazlıkmı yapıyor fındığım

bizde iyiyiz oğlumla yata yata büyütüyoruz karpuzları

inş. canım inş. haftaya bugün hayırlısıyla kucağımızda olur inş.

kuzum nerlerdesn merak ettim doğurmaya gittin sandım demek geliyo oğluşun 20 eylüldee çok sevindimm darısı başımıza bizi haberdar et olurmu merak ederizz

canımmmm aynı gün geliyor oğullarımız

çok sevindim tatlım beni yanlız bırakmadın ne güzel

eee kızlar hadi bakalım doğuma 3. aranıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…