evet canım çok zor her türlü imkandan uzağız
ama emin ol burayı ve şartları görsen eminim haline şükrederdin
inşallah ambulansa gerek kalmaz inşallah gece bişey olmaz ben gece gelen sancıdan çok korkuyorum şuan eşim işte yalnızım allaha emanetiz rabbim yardımcımız olsun
bir de en çok şunu merak ediyorum sezeryan sonrası uyuşma geçtikten sonra kalkıp yürümek gerekiyomuş ya
o ilk kalkış şekli nasıl olacak dikişliyiz sonuçta
acaba özel bieşy yapmamız gerekiyo mu acımaması için kuvvetimizi kolumuza vermemiz gerekiyo heralde:44:
ayyy içim bi garip oldu nasıl ayağa kalkıcam ben ya yanlış bi hereket yaparsam dikişlerime bişey olmaz de mi:26:
bişey sorcam yine arada kaynayacak gerçi ama sorayım.37 haftadayım benim oğlan hala midemde.kaburgalarıma batıyor.iice irirleşti.bebek kanala ne zaman girer.sizinkiler kaçıncı haftada indi aşağıya.artık zor nefes alıyorum.
canım epiduralin en büyük avantajı katater 24 saat takılı kalıyormuş ve uyuşukluğun geçtikten sonra olan ağrılarını ağrı pompası sayesinde dindiriyormuşsun...hatta bugün video eklemiştim Kaan Kocatepenin onda hepsini anlatıyor...izle istersen kararını ona göre veririsn
Maalesef hatırlamıyorum, zaten ilk heves diyerek pazarlık falan yapmamıştık ki o zaman. Süsleme paket fiyatlarına da baktım yaaa cimrilik etmeyeyim diyorum ama kapı süsüm, şekerim, şerbetim, yastığım, tacım, balonlarım zaten hazır, onların katacağı bir şey yok yani. Bir de tam bir kontrol manyağı olarak her şeyi kendi zevkime göre seçtim, hiçbir şeyi hastanenin tercihine bırakmadım.
evet canım onu biliyorum ağrı kesici veriyolarmış kataterden
ben epidurali tercih ediyorum zaten
sadece doktorum sormadı aslında ben söyledim epidural yapıyo musunuz diye o da evet dedi
ama ayrıntılı konuşmadık epidural ve spinal olarak bi de saat vermedi bana haftaya onları sorucam bakalım benim doktor ne dicek
benim 3 arkadaşım epidural oldu çok rahatlardı o yüzden tercihimi epiduralden yana kullanıcam inşallah güzel geçer
bu arada 20 eylül de doğuma girmeden msj at bana giriyorum diye dua edicem bol bol
bi de işlem bitince kendini ne zaman iyi hissedersen bi msj at iyiyim diye
aramana gerek yok yormak istemem seni sadece iyi haberlerini alayım yeter
ben hiç unutmuyorum kızımda genel anestezi oldum sanırım oğlumdada olucam ilk oturma pozisyonunu 10 dakikada birinin elini tutarak alıyorsun ve bacağını yere salmak içinde 10 dakika geçiyor karşımdaki kadın bayılmıştı kalktığında çünkü başın dönüyor eşiminde sırtından 1 kova ter boşalmıştı ellimi tutarken kalktıktan sonra yavaşça koridorları geziyorsun bağırsakların yerleşsin gazın gelsn diye
inşallah bizimkilerde rahat geçer canım
sabah ararım şekerim sesini duyayım girmeden ağlaşırız bi on dakkaçıkıncada ararım oğlumun ağlamasını dinletir kafanı şişiririm
Canim senin sorunu da yanitladim okudun mu? Neden spinal demissin
uyusluk yapma asu şimdiden böyle dedin ya benim gözler doldu
rabbim hepimizi korusun allah yardımcımız olsun
ayyy ne bu ağlama şimdi
gülücez bundan sonra inşallah evlatlarımız güldürsün yüzümüzü
inşallah canım yavrularımızla hep gülelim mutlu mutlu
ağlama kızz kıyamam sana
dualarını bizden esirgeme zaten camoka teyzemiz
ooo kızlarcım dalmışsınız yine doğum çeşitlerine. herşey için artık çok geç.bence doğurmak değil hamile kalmak delilik.insan acı çekeceğini bile bile nasıl hamile kalır dimi.doğuracağız işte bir şekilde.stres yapmayın.ne kadar rahat olursak o kadar acı eşiğimiz az olurmuş o kadar kaslar az gerilip az acı çekermişiz.normal doğurup hiç acı çekmeyeninide gördüm, sezeryan olup zır zır ağlayanda gördüm.Rabbim yardım edecek hepimize inşallah.stres yapmayın yeter
bugün çok yoğun bir gündü benim için;sabah 7'de uyandım ve şimdi oturabildim...kısaca;
sabah 7'de kahvaltı hazırladım kızımı okula gidecekti,uyandırdım formasını giydirdim,elini yüzünü yıkadı,saçlar tokalandı,kahvaltımızı yaptık,8'de servise bindik yanında gittim ilk servis günü olduğu için çokta komik görünüyordum bu aradakarnım kocaman.neyse onu okula teslim edip eve döndüm ve geldim evi toparladım,duşumu aldım saat 3'de doktor randevüm vardı,gittim;
beni nst ye bağladılar çok sıkıcı bir durum beklemek neyse herşey normal çıktı.sancım yokmuş bebek normal kilosu:2900 gr kızım.ve 35.haftamda ters olan bebek 37.haftamda dönmüş ve kesinlikle normal doğum olacaksın dedi ilk doğumunda normal dedi.ama ben sezeryan olmak istiyorum dedim kendi özel doktorumla görüşeceğim dedim(bu benim doktorum değil devlet hastanesinin doktoru)ne zaman uygun sezeryan benim için dedim sonuçta 1,5 saat uzakta doktorum bana gidersem hemen gün alır ve 2 gün içinde yatış yaparım diye düşünüyordum hep.ama bu doktor sana çok kırıldım dedi normal en sağlıklı olanı iyi düşün dedi kendiside 2 sezeryan olmuş ve çok pişman 3.olsa normal isterim dedi.
sizce ne yapmalıyım?herşey normal ken sezeryan olmak çok mu?yanlış olur..de cesaretim inanın ki hiç ama hiç yok,ilk doğumumu 19 yaşında yaparken daha cesaretim varmışşş diyorum kendi kendime,ben ilk doğumumdan sonra şiddetli olarak doğum sonrası depresyon yaşadım ve 1 yıl sürdü.şimdiki korkumda aynı şeyleri tekrar yaşamak.tamam biliyorum normal doğum en sağlıklı olanı ve buna inanıyorum,yapmayıda isterim,sonrası yine ilk doğumda yaşadıklarım gibi olursa bunu kaldıramam 2.çocukla.bilmiyorum sizde oldumu ilk doğumunu yapmış arkadaşlar "doğum sonrası depresyon"diye bir durum var ve bu 3 şekilde açıklanıyor hafif,şiddetli,çok şiddetli olarak ben hepsi araştırıyordum bunların tabi hepsi veya bir çoğu çevresel faktörlerden kaynaklanan bişey...
ilk doğumunu yapan arkadaşlar bunlardan haberdar olmalısınız,çoğu kadında olan bir depresyon bu.
SİZE SORUYORUM SEZERYAN OLMAK MI?ÇATIR ÇATIR DOĞURMAK MI?ne yapsam bilemedim...lütfen yardımcı olun karar vermek zorundayım artık...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?