Hanımlar merhaba,
3 gündür giremiyorum foruma, var mı doğuran arkadaş?
Bende size ç.tesi gününden beri başıma gelenleri anlatayım, dualarınızı eksik etmeyin. Allah hepimize erken veya miadından sağlıkla bebeklerimizi kucağımıza almamızı nasip etsin.
Evet, ç.tesi randevum vardı. Gittik, nst'ye girdik. Oğlum fılfır fılfır içimde. Kalp atışları oynadıkça yükseliyor, çok iyi. Sancı rakamlarına bakıyorum 40,60,100 falan görüyorum ama bende bir saflık sormayın gitsin. Hiç birşey hissetmediğimden olsa gerek. Doktora göstermek için bekliyoruz kapısında. Eşim seni şimdi direk doğuma alırlarmış diyor, ben daha dur odası yok bebeğin diyorum. Artık aramızda yatırırız diyorum. Gülüyoruz. İçeri girdik, benim soğuk kanlı doktorumun nst çıktısını görünce suratı düştü biraz. "Hemen muayene edeceğim." dedi, "Senin düzenli sancıların var." Eşimle şoka girdik tabi, çatala çıktım. Muayene etti, "Açılma yok ama yumuşamış rahim ağzın" dedi. "35+3 erken daha bebek doğumu için" dedi, "en azından 37 haftalık olmalı, şu an olursa sezaryen olur zaten" dedi, erken doğumlarda sezaryen yapılıyormuş. 3-4 günün dahi öneminden bahsetti. Hemen yatış işlemleri başlattı. Elimize verdi bir kağıt ve ben kendimi serum takılırken buldum. Bebeğin ciğeri için iğne yapıldı. Hızlı bir serum yedim. Nst'ye bağlandım, nispeten daha iyi çıktı. Doktorun kontrol etti, ebelere, hemşirelere talimat verdi. Ama akşam yine sancılarım yüksek çıktı, gece 3 de doktorum arandı. İlaç tedavisine başlandı. 24 saat serum kolumda, iğneler, ilaçlar... O kadar bunaldım ki, Pazar günü nst sonucu iyi çıkınca çıkmak istedim. Sadece 1 saat uyuyabildim, oğlumuda uyutmadılar zaten. Her nst de uyandırıldı. Kaç kere girdim nst'ye artık saymayı bıraktım bir süre sonra. Bu sabah tekrar hastaneye gittim, nst'ye bağlandım. Allah'a şükür iyi çıktı. 2 gün sonra tekrar gideceğim. İlaç kullanıyorum şu an. Rahim kasılmaları için. Doktorum 37 haftalığıa kadar bebeği içeride tutmaya çalışıyor.
Sanırım oğlum miadını doldurmayacak.
Allah'a şükür sağlığı yerinde ama. 2.900 gr çıktı. Kilosu çok iyi. Hatta ben gününü doldurursa 4 kiloyu geçecek diye hesap ediyordum.
Allah'tan hakkımızda hayırlısı. Şimdi kanama, su, sancı bekliyorum. Gerçi ilaç kullandığım zaman zarfında olacağını pek sanmıyorum. İlacıda 37 haftalığıa kadar kullanabileceğim en fazla, çünkü ilaç rahmi yoruyormuş. Doktorum "daha fazla veremeyiz" dedi. 7-8 gün sonra bu bekleyişler, heyecan dahada artacak artık bende.
Hepimiz için hakkımızda hayırlısı...
selamm kızlarr
girip okuyorum fakat ağrılarımdan dolayı herkese yorum yapma fırsatım olmuyo kusura bakmayın kıslar
çarşamba sabah 09:00 da spinal sezeryan olucam inşallah
pek heyecan yok gibiydi fakat bugün biraz biraz başladı gibi :)
dua edin arkadaşlar
Kızlar bugün sabah randevum vardı. Nst ya girdim... Bebeğimin kalp atışı 160 ın üzerindeydi. Dr. hızlı dedi. Tekrar nst ya aldılar beni. Onun öncesinde kan ve idrar tahlili verdim. İkinci Nst dede 180'i geçip 200 e dayandığı oldu kalp atım hızının bebeğimin. Dr. çok taşikardik dedi. Yarın sabah kahvaltıdan sonra tekrar gel dedi... Nedir şimdi bu bunca zaman sonra anlamadım :S Tam herşey yolunda derken... Allah ım inşallah birşey çıkmaz bebeğimde. Çok korkuyorum...
Arkadaslar doktor kontrolunden ciktik cok sukur hersey yolunda bebegimiz 3300 gr olmus
Doktor israrima dayanamadi o kadar psikolojim bozulmus ki artik sezeryan kararima saygi gosterdi 1 ekim saat 10 da Allah nadip ederse spinal olarak kizima kavusucam
Felisimfelisle ayni doktorumuz o gunu felisimde dogum yapacak arkadadinla ayni gune alayim seni dedi saat 9 da onu alacak sonrada beni bakalim iki hafta var kiz beklerse ozanana kadar olacak. Olan budur arkadaslar simdi disardayim aksama yazarim yine
mrb kızlar nihayet gelebildimgittiğimde önce nst ye bağladılar biraz durunca yine fenalık geldi doktorum geldi böbreğimin çok ağrıdığını halsiz olduğumu ve çok korktuğum için sabahtan beri ağladığımı söyledim ultrasona soktu böbreğimde taş varmış bol su içmemi düşmesse tedavi görmemi söyledi doğumdan sonra bunların gayet normal olduğunu hormonlarında etkisiyle hassas olan kişiliğimin dahada etkilendğini söyledi ve 26 eylül çarşamba sabahı sezeryanla kuzumuza kavuşacağımızı hiç panik yapmamamı ve kendimi genel anesteziye ayarlayıp cesaret gelirse belden olmamı söyledi.....bebeğimiz şükür kilosuda iyi dedi 1 yatırıp ertesi gün çıkarıcam dedi inşallah herşey anlattığı gibi olur hala şoktayım yani 1 hafta mı var hala inanamıyorum rabbim kimseyi bu yolda eğlendirmesin inşallah sağlıkla huzurla mutlulukla alırım oğlumu kucağıma
Su. Saatte ogurmekten nefret ediyorum,yok boyle bisey yaaa,bitmedi gitti!
Edamcim sen de mi 1 ekim de doguruyosun,ne guzel,artik kusmayacaksin az kaldi,benim daha vaktim var ama sabrim hic yok,bir an evvel hem bebegime kavusup hem de 9 ay onceki gibi normal,bulantisiz hayatima donmek icin cildiriyorum.agzimin tadi bir an yerine gelmedi aylardir,bir daha hamilelik dusunmek cok zor boyle oluncaaa,oysa ki kardes istiyordum minnakima...ama boyle olursa gene kabus gibiii:18:
Valla bana deseler ki zaman doldu yarin cikariyoruz bebegi,atlarim hemen tamam diyeeevet canım bende 1 ekim kervanına katılmış bulunmaktayım
ayyy canım aslında aldırmak için 1 ekimi beklemeye gücüm kalmadı ama korkuyorum da :18:
ben anneme çekmişim hamile kaldığım da adete 1 hafta 10 gün kala kusmaya başlıyorum..
3 kere hamile kaldım 3 ünde de böyle oldum..baktım 1 hafta 10 gün kusuyorum diyorum adet günümü beklemeye gerek yok hamileyim..
yani ben 2011 aralığından beri kusuyorum böyle..canıma tak etti resmen..
sabah 9 da randevum vardı 10 da gidebildim kusmaktan evden çıkamadım..arabada ölüyorum artık dedim..
bugün tartıldım yine yarım kilo vermişim..delirmek üzereyim kısacası..
sabrım kalmadı artık..eğer bugün nst bağlanmasaydım kesinlikle ayın 27 sini kabul etmiştim..
aylardır evde oturmaktan bunaldım artık
Valla bana deseler ki zaman doldu yarin cikariyoruz bebegi,atlarim hemen tamam diyee
Nst ye daha hic girmedim,senin ayin 27 sinde kac haftakik oluyor tam olarak?
bağırmaları duymasaydım ben de tamam dicektim zaten
ayın 27 sinde 38+0 oluyorum canımm..
1 ekimde de 38+4 olucam inş..ama beklemeyebilirmiş..
Hakkimizda hayirlisi olsun insallah canim,ben uyuklamaya calisicam opuyorum seni...
geçmiş olsun canımm..bebişin acele etmeden zamanında gelir inş..kendine çok dikkat et..
güzel haberler teker teker geliyor
dualarımız seninlesağlıkla bebişinize kavuşursunuz inş..
canım panik yapma benim bebeğimde nst de 185 leri kadar görüyor..çok hereketli demişti dr um..
seninle de gündaş olmuşuz canımmhakkımızda hayırlısı olsun inş..
maşallah ece hanıma
canım ne güzel gününde belli olmuş..
hakkında hayırlısı olsun inş..
dualarım seninlee..sağlıkla kavuşursunuz inş bebişinize
sorma canım yaaa öğürmekten ağlıyorum resmen 9 aydır içim dışıma çıktı..
allah yardımcımız olsunn..
güzelim hani 10 gün içinde hastaneden para almıyorlar ya onu diyorumhmm ben de haftaya pazartesi gidicem kan tahlillerim yapılacakmış
10 neysini kaçırmıcan kız anlammadım:26:
ama cımeka konusmus doktorla gununu dolduracakmıs 11 ekım miş yani
11 ekim dedi doktorum ama bence de beklemez o kadar.. hem sez de son ana kadar beklenmiyor ki!!hayırlısı bakalım. bir umut haftaya salı gittiğimde belli olması..evet öyleymiş ama sanmıyorum 11 ekime kadar kalacağını hayırlısı olsun bakalım
ama yalnız kalmazsındaha çook haber gelir
canım hayırlı olsun.benim kızda 1.sınıfa başladı,geçen hafta alışma haftamızdı yarım gündü.bugün tam gün başladı.servise verdik,bende sabah 8'de atladım servise kızımla alışsın diye neyse sonra eve döndüm,kızım akşama kendisi geldi,alışmış gibi görünüyor,zaten tek çabam kardeşi doğmadan okula alışması,derslerine gelince bebek işi anne diyor.eee 1 sene kreşe,1 senede anaokuluna gitti kızım bu sene olacak eğitim-öğretimde anaokulu düzeyinde benim için avantaj oldu lakin kızım için dezavantaj oldu,bildiği şeylerden bile kolay şeyler yapıyorlar habire boya,şarkı,oyun,beslenme o kadar..
günaydın kızlar
birazdan doktorumuza gideceğiz,,perşembe gününden önce son kontrolümüz doktorumuzla...inş. güzel haberler getiririz sizlere
hepinizi kocaman öpüyoruz oğlumla
günaydın kızlar
birazdan doktorumuza gideceğiz,,perşembe gününden önce son kontrolümüz doktorumuzla...inş. güzel haberler getiririz sizlere
hepinizi kocaman öpüyoruz oğlumla
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?