2012 Ekim Anneleri

evet çok işe yarıyormuş sab simlex..
abimin eşi kullandı mükemmel birşey diyor..
abisinin bebeği oldu 24 saat ağlıyormuş artık morarıyormuş bu damla sayesinde rahatlamışlar..
erkek bebeişlerin gazları daha fazla oluyormuş nette okuduğuma göre..
ben çok korkuyorum..çünkü bebek ağlasa ne yaparım bilmiyorum..
dilinden de anlamıyorsun ki..
bizim dr direk bu damlayı öneriyormuş..abimin eşine önermiş..
sanırım özele giriyor devlet karşılamıyor..

diğer yazdıklarını da not alıyorum canımm..
muhakkak işimize yarayacaktır..

Cimeka kimyonu kaynatiptami vericez birde sab simleks ilacin sahteleridevarmis ve bu ilac saglik bakanli onayli drgilmis o yuzfen.korktum bu ilactan

Cimeka kimyonu kaynatiptami vericez birde sab simleks ilacin sahteleridevarmis ve bu ilac saglik bakanli onayli drgilmis o yuzfen.korktum bu ilactan

kimyonu sıcak suya atıp birazcık bekletecekmişsin,kaynatmak yok yani,sonra süzmek gerek ama o kısmı nasıl olacak bilmem.

sab simplexin sahtelerini bilmem ama eczaneler güvenlidir herhalde

Son düzenleme:

Bende malt icecegini doguma girmeden iki gun once icerim diyordum ama sor bakalim doktora ne diyecek ben bir de dogumda cocuk doktoru olarak metin bicer girebilir mi diyecem acaba secme sansimiz var mi? Cocuk doktoru olarak ona goturmeyi dusunuyorum sonrasinda

İnsaallah bizde hayirlisiyla atlatiriz asudem ben cok heyecanlaniyorum :18:

şimdi okudum da nette,anne sütüne karıştırıp veren de varmış kimyonu...

canım bu damla kaç günden itibaren kullanılıyor acaba yarın çarşıya gidicem acaba alıp vde bulundursammı:26:Sab Simplex

selam kizlar, Nasilsiniz? dogumlar baslamis. Allah anali babali saglicakla buyumeyi nasip etsin insallah. darisi bizlere olsun.uzun suredir sizleri takip ediyor yazmiyordum. bir kac gundur esimle tartisip duruyoruz. sebep ise benim asiri korkularim ve stres. normal dogum dusunuyorduk daha once yurtdisinda yasarken. cunku orada hamilelik donemi ozel egitimler,hergu yogalar,yuruyusler var.bunu hastane hamilelere yaptiriyor. birde doguma yakin ozel akupunktur yapiliyor. bu da dogum sirasinda hem acilmayi kolaylastiriyor hemde ikinmayi destekliyor. ama turkiyeye tasindik ve turkiyede ne bir egitim var(bulundugum sehire gore yaziyorum) ne bir kolaylik var. benim bulundugum apartmanda toplam 6 hamile vardik. 4u dogum yapti. 4u de normal diye gitti doguramadi sezaryenle yaptilar. hemde saatlerce sanci cektikten sonra. bende bunu gorunce acyip korktum ve karar degistirip epidural sezaryen olmaya karar verdim.Ama esim asla kabul etmiyor. Taaa dunyani obur ucundan kayinvalidem bana emir veriyor. sezaryen olursan anne olamazsin,annelegi hisedemezsin bilmem ne diyor. ama bilmiyr turkiye sartlarini. esimde diyorki eger sezaryen olursan senin yuzune bir daha bakmam. ben arada kaldim ama inanin her gece ruyalarima giriyor. kalp carpintilariyla uyaniyor ve kisa surede sancilarim basliyor. acayip korkuyorum. inanin elimde olan birsey degil. sizce esimi ve kayinvalidemi nasil ikna edebilirim. bu sekilde normal doguma girsem bile rahat ikinma yapamam. dayanamam. bebegimin sagligi icin ne yapmaliyim???

allah allah ne demek sezeryan yaparsan bir daha yüzüne bakmam!!!!!onlara neymiş acaba??? onlar doğuruversin o zaman senin yerine..

Muskat cevizini nasıl kullandıklarına gelince, çok uzun uğraşlar sonucu pudra şekeri gibi incecik bir toz haline gelecek şekilde rendelerlerdi. Bir adet ceviz yetiyordu o zaman, bir kaç ay gittiğini hatırlıyorum. Hatırladığım kadarıyla tadı biraz acı olduğu için, içine yine çok ince dövülmüş olan toz şekerle karıştırırdı. Şimdi yenidoğanlara şeker verilmediğini biliyorum ama herhalde çok az olduğu için veriyorlardı. Bu tozdan bebeğe meme emmeden önce, ablam parmağını ıslatıp toza yapıştırarak (gerçekten çok az bir miktar) bebeğin diline veya damağına sürüyor ardından hemen emziriyordu. Ne kadar sıklıkla yaptığını tam hatırlayamıyorum ama sanırım her emzirmede oluyordu.(ilk fırsatta soracağım)

Şimdi bu mevzu nerden aklıma geldi derseniz, dün markette baharat bölümünde toz muskat gördüm ve hemen aldım. Doğrusu burda bulup bulamayacağımı (adının ne olduğunu) bilmiyordum ama neredeyse aynıymış. İnternette faydalarını araştırınca, gaz ve mide problemlerine iyi geldiği, mikropları öldürdüğü falan yazıyordu ancak rezene gibi bu da aşırı dozda alınması halinde uyuşturucu etkiye sahipmiş. Bu yüzden aman dikkat.

kusura bakma canım ama okuyunca çok sinirlendim ben
kime ne yahuuu !!! ben nasıl istersem öyle doğururum..
yüzüme bakmak istemeyende bakmaz çok da önemli değil yani..

boşa stres yapıp kendini üzme canımm..
nasıl ne şekilde anlatırsın bilmem ama eşini ikna edip imza alman gerekiyor sezeryan için..

durumuna çok üzüldüm canım :S doğum işinin yarısı fizyolojikse diğer yarısı da psikolojik. ne kadar korkarsan, stres yaparsan o kadar zor oluyomuş normal doğum. bunu anlatmaya çalış, belki işe yarar.
ben de çok zorlandım sezaryene karar verirken çevremdeki herkes yapabilirsin, normal doğum şöyledir böyledir diyip duruyor hala. ben de biliyorum bunları anne olacak benim di mi, çocuğumu ben düşünücem herkesten önce, o çocuğun huzurlu, kendini güvende hisseden bir anneye ihtiyacı var herşeyden önce. eşime bile anlatmakta zorlandım bunları ben de. ağlama krizleri geçirdim.
ben gebeliğimden önce geçirdiğim bir jinekolojik operasyondan ötürü dr tarafından yönlendirildim sezaryene, düşünsene ilk 8 ay sezaryen olucam diyosun. bi gün dr izinli başka dr a gidince normal olabilirsin, o operasyon engel değil buna diyor. sonra kendi dr um da onaylıyor bunu :/ şaka yapıyolar sanki şu an bi dr um da yok benim. güvenimi kaybettim. yarın yeni bi dr a gidicem sezaryende çok iyiymiş muayene olup gün kararlaştırıcam inşallah
bu arada bi süre kendimi hazırlamaya çalıştım yeni duruma ama olmuyor işte... Allah yardımcın olsun canım

Gunaydin.kizlar bizim gaz sancilarimiz basladi sabaha kadar uyuyamiyoruz napcamida bilmiyorum karnini ovuyorum sicak su koyuyorum ama ikinmaktan kirmizi oluyoruz ama yinede gazimizi yapamiyoruz

tatlım bir arkadasım söylemişti bana...

cok gaz sancısı olan bebekleri, babaları sol göğüslerine yatırıp baslarını boyunlarına yaslayarak gaz cıkartmaya calısırlarsa hem bebekler sakinlesirmiş hem gaz cıkartmaları daha kolay olurmus... erkeklerin vücut ısıları kadınlara göre daha yüksek olduğundan ve sol yanlarına yasladıklarında kalp atıslarını ( babaların ) daha iyi hissettiklerinden dolayı anne karnındaki günler aklına gelir ve o huzuru bulurlarmıs bir deneyin isterseniz

merhaba arkadaşlar, 19 eylül sabahı' galiba sancılanıyorum ' dıye yazmıstım buraya. evet gercekten sancıymıs...ve 19 eylulde oğlum kaan dünyaya 14 gün geldi. Çatım çok darmış bebeğimin kafası kanalda sıkışmış, acil ameliyata alındım.çok şükür iyiyiz ama ..sarısı sızlere kızlar

tatlım öncelikle bu durumu eşinle hiiiççç tartışma boşuna üzülürsün.. öncelikle doktorunla görüş ama yalnız kaldığınız bir anda durumunu anlat ve korktuğunu söyle eşinin neler düşündüğünü.. doktor kendisi açıklama yapsın eşine normal doğum yapamaz bu şartlar altında bu stres bebeğin sağlığı açısından da olumsuz olabilir diye.. eşin seni dinlemeyebilir ama doktorunu dinleyecektir.. annesini de kendi ikna etsin.. bırak kayınvaliden ne düşünürse düşünsün bu durum senin ve eşin arasında boşuna birbirinizin kalbini kırmayın.. bebeğin bunu hissediyor ve o da korkuyor tatlı bir dille eşine anlatamıyorsan dediğim gibi doktorunla konuş o bir yolunu bulur eşine söyler.. bebeğin ve sen her şeyden daha önemlisiniz :))

bence eşin ve kayınvaliden çok yanlış düşünüyorlar.bak canım ben ilk doğumumu normal doğum yaptım ve ikincisinide hep normal yapacağım dedim ve şu son günlerin verdiği psikoloji,korku ve kaygılarım beni sezeryana yönlendiriyordu,eşimede anlattım ben galiba yapamayacağım canım dedim normal doğum.oda sen bilirsin nasıl istersen öyle olsun dedi,ister normal istersen sezeryan ol dedi.beni rahatlattı bu cevabı eşimin.sonra doktora kontrole gittiğimde doktorada sezeryan istediğimi söyledim..inan ki tepki verdi ve bebeğin doğum kanalında ve ikinci bir normal doğumun daha kolay olacağını ve bebeğin minyon olduğunu söyledi.ama yinede senin kararın dedi.düşün taşın gel dedi ve ben çok düşündüm ne kadar korkularım varsada bunların üstesinden gelebileceğimi anladım ve kesinlikle NORMAL DOĞUM yapacağım....eşimin şimdi hiç sesi çıkmıyor yüzüme tebessümle bakıyor,yani onun desteği belkide bana cesaret verdi.eşim senin eşin gibi yapsaydı ve bana illa normal doğuracaksın diye bir baskı uygulasaydı inan ben inadına sezeryan olurdum bir şeyi sana engellerlerse inan ona yöneliyorsun ben bunu anladım...

gözün aydın canım Allah analı babalı büyütmeyi nasip etsin inş
ne güzel bebişlerimiz çoğalıyor

doğum hikayeni ve ayrıntılarını ilk fırsatta bekliyoruz

güle güle büyütün inşallah,1. sayfada doğum hikayelerinin linki var,orada hikayeni ve doğum tablosunda da bilgileri paylaşırsan seviniriz..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…