2012 Ekim Anneleri

Zzaten normal yapabilirsem emin olun daha oglusun kafa cikar cikmaz topige yazarim:)))

Allah razi olsun kizlar,dualariniz icin bu ara ihtiyacimiz olan tek sey bu cunku...

inşallah kolaylıkla çıkar canım kafası..

ve bize yazarsın..kafa çıktıktan sonra bir anda o sancıları bitmesi bir mucize sanki...yaşamış biri olarak çok iyi bilirim...

bir kafa daha var,onuda çıkarsaydım bir hayırlısıyla...ne mutlu bana:119:

Zzaten normal yapabilirsem emin olun daha oglusun kafa cikar cikmaz topige yazarim:)))

Allah razi olsun kizlar,dualariniz icin bu ara ihtiyacimiz olan tek sey bu cunku...

Bekliyoruz canm sakın bizi habersiz bırakma merak ederiz bizde seni duasiz birakmayiz tabiki :)

Ayy oyle oluyormuş dimi çevremde de oyle anlatıyorlar kafa çıktı mı dogum bitiyor gibi oluyormuş :) sen daha nice kafalar çıkarırsın cnm merak etme Rabbim yardımcımız olsun :))

mşallah bende sabah aynı senin gibiydim şimdi ise biraz yemek yaptım geberiyorum yorgunluktan hiç keyfim yok sabahta bel ve kasık ağrısıyla uyanmıştm geçti ama bu seferde hiç halim yok heryerm ağrıyor ,sanki çok yorgunum ben iyice ağırlaştım galiba hayırlısıyla bitse şu stresss

Ayy oyle oluyormuş dimi çevremde de oyle anlatıyorlar kafa çıktı mı dogum bitiyor gibi oluyormuş :) sen daha nice kafalar çıkarırsın cnm merak etme Rabbim yardımcımız olsun :))

evet canım mesele kafanın çıkması,sonra yüzün gülüyor ve dünyaya yeni gelmiş gibi oluyorsun..sanki yeniden doğuyorsun...

bide normal doğumdan sonra bütün günahların affediliyormuş ALLAH katında inşallah.

canım kuzum bir doğsunda hayırlısıyla...arkası kalsın 2 kızım bana yeter....

Bana cevap yazan bütün arkadaşlarıma desteklerinden dolayı çok teşekkür ederim. İnanın normal doğuma türkiyeye gelinceye kadar destekleyen ve normal doğum diye direten ben,buraya geldikten sonra tamamen değişti. Çünkü türkiyede hiçbirşeyin garantisi yok. özellikle bulunduğum şehirde karşılaştığım kötü olaylardan sonra ben normal doğumu kaldıramam. Adet sancılarımda bile bağıra bağıra acile gidip 2 gün yatan biri olarak doğum sancısını nasıl dindirebilirler. birde saatlerce o sancıyı çektikten sonra bebeğime vakum ya da açılmama durumda uygulanacak sezaryende durumumu düşünemiyorum. İstanbul,Ankara gibi şehirlerde olsam yine normal doğumdan vazgeçmez özel hastanede yapardım. ama burada özel hastanede ultrason aletleri bile fi tarihinden kalma! birde doktorlar parasını verdiğim halde beni muayene etmek istemiyor.sebep olarak gebelik başından beri takibinde değilmişim. Ben gelirken bütün test sonuçları,uygulanan tedaviler,bebeğin detaylı 3d ve 4d videoları herşeyi ayrıntısıyla getirdim.ama istemiyor.biriside tamam seni takibe alırım ama doğumuna girmem ebeler ve nöbetçi doktorlar yapar diyor!!! sizce normal doğuma ne kadar güvenebilirim??? sonunda bir doktor buldum tanıdık vasıtasıyla. çok şükür halimden anladı. korkularımdan bahsettim son gittiğimde. bana bir sonraki kontrolümde detayları konuşuruz ama eğer çok korkun varsa ve gerçekten strese gireceksen bu stres bebek için iyi olmaz dedi. ve kontrol kartıma 'bir sonraki kontrolde epidural sezaryen konuşulacak' yazdı. Ama bu durumu eşim ve kayınvalidem birtürlü anlamıyor. onların ülkesinde doğumların 99% kolay olarak sonuçlanıyor.Evet o ülkede sezaryen yasak ama normal doğum için 5.aydan itibaren devletin ücretsiz sağladığı yoga,egzersizler,motive toplantıları ve doğum anında açılmayı acısız kolaylaştıran özel yöntemler var.en ufak hatada doktor sorumlu ve devlet doktorluğunu bile elinden alabilir.o derece disiplinli. Eşim ve kayınvalidem yabancı. kendi ülkelerine göre düşünüp beni zorluyorlar.Onlarda sağlık için zorluyorlar biliyorum.kötülük için değil ve ilk defa kayınvalidem benim hayatıma karışıyor.eşimle bu zamana kadar bir defa bile tartışmamıştık. onlarıda kırmak istemiyorum. ama bu son 1 haftadır tartışıp duruyoruz tartıştıkça karnıma sancı giriyor ve 5 dk yerde kıvranıyorum.
Bu arada bana çatı muayenesi falan hiç yapılmadı.sanırım haftaya yapılır.

Canim sen yine de stres yapmamaya calis,bence kimse kimseye karismamali,herkesin yasadigi farklidir...sinirlendim bende canim yazip sinirlendirmiyim seni de daha cok...

kızlar slm,

size bişey sormak istiyorum. doğuma bir iki hafta kala yanınızda kimse kalacak mı? anneniz ya da kayınvalideniz? size yardımcı olması için illa biri kalmalı mı bunu merak ediyorum. ben evde tek başıma idare ederim gibi geliyor ama eşim illa annelerden biri olsun diyor.zorlanırsın destek olurlar diyor. sizin nedir durumlar merak ettim :)

Canim sen yine de stres yapmamaya calis,bence kimse kimseye karismamali,herkesin yasadigi farklidir...sinirlendim bende canim yazip sinirlendirmiyim seni de daha cok...

Teşekkür ederim canım. Ben unutmaya çalışıyor. Rabbim öncelikle yavrularımıza sağlık versin. Doğum şeklini ve tarihini Allahtan başka kimse bilemez. Ben biraz anlayış beklerdim. Ama benim sinirlendiğim şey doktorların bana tavrı. Ben hamileyim. Dünyanın öbür ucundan gelmişim. zaten yorgunluk ve hassasiyet var. Paraysa fazlasıyla veririm yeterki beni ve bebeğimi sağlıkla kavuşturmak. Ne demek baştan takip etmediğim bir hastayı kabul edemem!!! etsem bile doğumuna girmem diyor. Neyse sizleride sinirlendirdim ve strese soktum özür dilerim ama inanın birileriyle dertleşmeye ihtiyacım vardı. Daha zaman var. Rabbime sığınıyorum. Hakkımızda hayırlısı nasılsa öyle olsun inşallah hepimiz için.

şu emzik olayına sinir oluyorum,eğer kazık kadar çocuk olmuş hala bıraktıramamışsa anası babası,elbette sağlıksız olacaktır,diş yapısını bozacaktır ve davranış bozukluğu olarak kalacaktır..bebeklikte hatta taaaaa büyüyene kadar dönemler var insan hayatında, oral dönem 0-1 yaş arasıdır,ve çocuğun haz kaynağıdır emme,kendini öyle mutlu,güvende hisseder..ellerini sürekli ağzına götürür falan.. bu çok normaldir. ben 1 1.5 yaşına kadar eğer kendi de isterse vericem emziği..bu dönemlere dikkat edelim kızlar,ve çocuğa ters etki yapacak şekilde davranmayalım.. mesela zamanı gelecek cinsel organlarıyla ilgilenecekler,hatta gidip sağa sola sürtme gereği duyacaklar,hatta sizin üzerinizde birşeyler denemeye kalkacak,eğer biz ayıp,yapma,döverim,yakarım,pis gibi şeyler söylersek,o dönemde takılıp kalacaktır çocuklarımız..bu sefer biz görmeden yapmaya çalışacak,ve bunu yaptığı için kendinden utanacak,pişman olacaktır her seferinde..okumak gerek bunları...

hangi şehirdesin? Bursa'daysan sana yardımcı olabilir benim doktorum o konularda çok anlayışlıdır.

Canim benim dogumuma 1 hafta kaldi Allah nasip ederse ben sahsen dogum oncesi degil de dogum sonrasi destege ihtiyacim olucaktir sezaryen olucagi icin en az 1 hafta yanimda annem veya kayinvalidem olsunn isterim

valla canım benim annem geleli bir hafta oldu. iyi ki de geldi,çünkü ben çooook ağırlaştım,hiçbirşeyi yetiştiremiyorum..birlikte temizlik yaptık eşim annem ben.. benim yaptığım söylenirse tabi şimdi annem sağolsun pek çok şeyle ilgileniyor.. bence biri olursa rahat edersin. ben hem yardım için istedim hem de eşim okulda olduğu zaman aniden birşey olsa yanımda biri olsun diye..

haaaa biz bu arada farklı memleketteyiz. aynı memlekette olsak yatılı gelmezdi en azından bu kadar erken...

canım benimde annem yarın gelecek kısmetse kayınvalidemi asla istemem yardımdan çok yorulurum çünkü elini bişiye sürmez ben kürtaj olduğumda geldi kendisi klimayı açtı yattı benle annem etrafta döndük ama annem gelince hem yalnız kalmam hemde sağolsun herşeyde yardımcı olur bana eğer sende yalnızsan uzaktalarsa iyi olur bence gelmesi her yönden destek olur sana...

masallah sana canim.bende ayniyim valla son 1 haftadir dun carsiya ciktim dolastim ordan arkadaslarla esimle uzak bir yere bogurtlen toplamaya gittik.bu sabah erkenden kaltim recelimi yaptim,kalan bogurtlende turta yaptim enfes olduP:)yemek yaptim ev isi yastik yorgan isi falan:)bir hafta oncesi tabak kaldirmaya dermanim yoktu:)

Canim dr larin cogu oyle maalesef,benimde sabah gittigim dr hem suratsiz hem de ilgisiz geldi,acikcasi insallah simdi dogurmam diye gecirdim icimden...

Casper canim oncesibde temizlik falan yapicaksan yardim icin olabilir,onun disinda tek basina da idare edersin cok uzak degilseniz...

Mercim sen yazdin galiba cibinlik konusu...ben su yikama islerinden hic anlamam,maalesef fikir veremiyorum...

canım çok geçmiş olsun güzel haberlerini bekliyoruz hayırlısıyla..
benim nişanımın geldiği gece de bebişimin kalp atışları düzensiz çıktı..
dr tatlı birşeyler ye dedi kahvaltı yap dedi..sabaha karşı 5 di kahvaltı yaptım meyve suyu içtim kalp atışları düzeldi..
benim de şimdi ara ara lekelerim geliyor nişandan sonra normalmiş..
benim 3 gün oldu hala bekliyor çok şükür

kendini çok yorma bol bol dinlen canımm..
uzan çok fazla ayakta kalmamaya çalış..çünkü kasılmaların çoğalıyor canın acıyor..

bu arada serum vermek için takılan kelebek çok acıtıyor mu :18:

Son düzenleme:
mrb arkadaslar uzun zamandır takıp edemıyorum bayada yazışma olmuş doğum yapan varmı çok merak ettım kısmetse yarın benımde kontrolum kesın gunu verıcek doktorum sezeryan için hakkımızda hayırlısı olsun hepımızın çok az zamanlarımız kaldı artık :18::18:

Sonuna kadar sana hak veriyorum.Mutlaka başımıza bunlar gelebilir. Ben elimden geldiğince okuyup araştırmaya çalışırım. Zaten çocuğumun dikkatini eğitim oyuncaklarıyla meşgul etmek ve ben de onunla oynayarak dil öğrenmek istiyorum. Ama ileri boyutta bir problem olursa eğer yapacak birşey yok hemen uzmanlardan yardım alırım.

hangi şehirdesin? Bursa'daysan sana yardımcı olabilir benim doktorum o konularda çok anlayışlıdır.

tatlım çok teşekkür ederim ilgin için. Ben ıspartadayım. 2 özel hastane ve tıp fakültesinde 2 doktora gittim. en son tıp fakültesinde prof.bir doktor beni kabul etti. şimdiden sonra neler olacak inan bilmiyorum. Sadece pozitif düşünmek istiyorum.

Ben şu an annemin evinde kalıyorum ve teyzem de doğum sonrası bebek için gelip 3-4 aylık oluncaya kadar burada kalacağız.hep beraber cümbür cemaat ^^ aslına bakarsan kayınvalideminde yanımda olmasını isterdim. bence annelerden biri olursa sana destek olur yardım edemese bile psikolojik olarak güç verir diye düşünüyorum. gündüzleri mutlaka yorgun,uykusuz ve sinirli olacaksın. hiç olmazsa sen 5-10 dk dinlenirken bebekle ilgilenir.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…