E geliyorlar artik hazir ol sende:))
Kizlar farkinda misiniz topikce kafayi yedik temizlikle
Zzaten normal yapabilirsem emin olun daha oglusun kafa cikar cikmaz topige yazarim:)))
Allah razi olsun kizlar,dualariniz icin bu ara ihtiyacimiz olan tek sey bu cunku...
Zzaten normal yapabilirsem emin olun daha oglusun kafa cikar cikmaz topige yazarim:)))
Allah razi olsun kizlar,dualariniz icin bu ara ihtiyacimiz olan tek sey bu cunku...
inşallah kolaylıkla çıkar canım kafası..
ve bize yazarsın..kafa çıktıktan sonra bir anda o sancıları bitmesi bir mucize sanki...yaşamış biri olarak çok iyi bilirim...
bir kafa daha var,onuda çıkarsaydım bir hayırlısıyla...ne mutlu bana:119:
Kizlarr kendime inanamiyorumCevizli kek yaptim, yaprak sarma yaptim, 2 kisiyle skype da gorustum, arkadaslarimla msj lastim, sizi burada takip etmeye devam ettim. Ben sanirim hayatimda boyle dolu dolu bir gun gecirmemistim Halsizlik falan kalmadi Yarinda boyle olsam butun islerim biter doguma kadar
Ayy oyle oluyormuş dimi çevremde de oyle anlatıyorlar kafa çıktı mı dogum bitiyor gibi oluyormuş :) sen daha nice kafalar çıkarırsın cnm merak etmeRabbim yardımcımız olsun :))
Bana cevap yazan bütün arkadaşlarıma desteklerinden dolayı çok teşekkür ederim. İnanın normal doğuma türkiyeye gelinceye kadar destekleyen ve normal doğum diye direten ben,buraya geldikten sonra tamamen değişti. Çünkü türkiyede hiçbirşeyin garantisi yok. özellikle bulunduğum şehirde karşılaştığım kötü olaylardan sonra ben normal doğumu kaldıramam. Adet sancılarımda bile bağıra par diyor!!! sizce normal doğuma ne kadar güvenebilirim??? sonunda bir doktor buldum tanıdık vasıtasıyla. çok şükür halimden anladı. korkularımdan bahsettim son gittiğimde. bana bir sonraki kontrolümde detayları konuşuruz ama eğer çok korkun varsa ve gerçekten strese gireceksen bu stres bebek için iyi olmaz dedi. ve kontrol kartıma 'bir sonraki kontrolde epidural sezaryen konuşulacak' yazdı. Ama bu durumu eşim ve kayınvalidem birtürlü anlamıyor. onların ülkesinde doğumların 99% kolay olarak sonuçlanıyor.Evet o ülkede sezaryen yasak ama normal doğum için 5.aydan itibaren devletin ücretsiz sağladığı yoga,egzersizler,motive toplantıları ve doğum anında açılmayı acısız kolaylaştıran özel yöntemler var.en ufak hatada doktor sorumlu ve devlet doktorluğunu bile elinden alabilir.o derece disiplinli. Eşim ve kayınvalidem yabancı. kendi ülkelerine göre düşünüp beni zorluyorlar.Onlarda sağlık için zorluyorlar biliyorum.kötülük için değil ve ilk defa kayınvalidem benim hayatıma karışıyor.eşimle bu zamana kadar bir defa bile tartışmamıştık. onlarıda kırmak istemiyorum. ama bu son 1 haftadır tartışıp duruyoruztartıştıkça karnıma sancı giriyor ve 5 dk yerde kıvranıyorum.
Bu arada bana çatı muayenesi falan hiç yapılmadı.sanırım haftaya yapılır.
Canim sen yine de stres yapmamaya calis,bence kimse kimseye karismamali,herkesin yasadigi farklidir...sinirlendim bende canim yazip sinirlendirmiyim seni de daha cok...
Teşekkür ederim canım. Ben unutmaya çalışıyor. Rabbim öncelikle yavrularımıza sağlık versin. Doğum şeklini ve tarihini Allahtan başka kimse bilemez. Ben biraz anlayış beklerdim. Ama benim sinirlendiğim şey doktorların bana tavrı. Ben hamileyim. Dünyanın öbür ucundan gelmişim. zaten yorgunluk ve hassasiyet var. Paraysa fazlasıyla veririm yeterki beni ve bebeğimi sağlıkla kavuşturmak. Ne demek baştan takip etmediğim bir hastayı kabul edemem!!! etsem bile doğumuna girmem diyor. Neyse sizleride sinirlendirdim ve strese soktum özür dilerim ama inanın birileriyle dertleşmeye ihtiyacım vardı. Daha zaman var. Rabbime sığınıyorum. Hakkımızda hayırlısı nasılsa öyle olsun inşallah hepimiz için.
kızlar slm,
size bişey sormak istiyorum. doğuma bir iki hafta kala yanınızda kimse kalacak mı? anneniz ya da kayınvalideniz? size yardımcı olması için illa biri kalmalı mı bunu merak ediyorum. ben evde tek başıma idare ederim gibi geliyor ama eşim illa annelerden biri olsun diyor.zorlanırsın destek olurlar diyor. sizin nedir durumlar merak ettim :)
kızlar slm,
size bişey sormak istiyorum. doğuma bir iki hafta kala yanınızda kimse kalacak mı? anneniz ya da kayınvalideniz? size yardımcı olması için illa biri kalmalı mı bunu merak ediyorum. ben evde tek başıma idare ederim gibi geliyor ama eşim illa annelerden biri olsun diyor.zorlanırsın destek olurlar diyor. sizin nedir durumlar merak ettim :)
kızlar slm,
Kizlarr kendime inanamiyorumCevizli kek yaptim, yaprak sarma yaptim, 2 kisiyle skype da gorustum, arkadaslarimla msj lastim, sizi burada takip etmeye devam ettim. Ben sanirim hayatimda boyle dolu dolu bir gun gecirmemistim Halsizlik falan kalmadi Yarinda boyle olsam butun islerim biter doguma kadar
Teşekkür ederim canım. Ben unutmaya çalışıyor. Rabbim öncelikle yavrularımıza sağlık versin. Doğum şeklini ve tarihini Allahtan başka kimse bilemez. Ben biraz anlayış beklerdim. Ama benim sinirlendiğim şey doktorların bana tavrı. Ben hamileyim. Dünyanın öbür ucundan gelmişim. zaten yorgunluk ve hassasiyet var. Paraysa fazlasıyla veririm yeterki beni ve bebeğimi sağlıkla kavuşturmak. Ne demek baştan takip etmediğim bir hastayı kabul edemem!!! etsem bile doğumuna girmem diyor. Neyse sizleride sinirlendirdim ve strese soktum özür dilerim ama inanın birileriyle dertleşmeye ihtiyacım vardı. Daha zaman var. Rabbime sığınıyorum. Hakkımızda hayırlısı nasılsa öyle olsun inşallah hepimiz için.
canım çok geçmiş olsun güzel haberlerini bekliyoruz hayırlısıyla..Tum gecmisi okuyamadim kizlar merak etmissiniz sagolun:)
Kabus gibi bir geceydi,12 gibi yazmistim alt kismim agriyor diye,sonra sabaha kadar kasiklarimda kasilmalar oldu ama nasil bir sanci anlatamam,adet sancisi gibi yuz kati ama,boyle ishal olacak gibi siddetli hata once usuttum sandim,tum gece uyandim sanciyla 45 dk da bir.sabah 6:30 da belimde baslayinca aradim hastaneyi nobetcidr gelin bakalim hemen dedi,nst girdim sancilar duzenli degil geldiginde 40 larda cikti(40 buysa dedim kendime,aci esigim falan yokms onu anladim:))
Oglumun kalp atislari duzensiz cikti,dr serum verdi ac oldugun icin olabilir ama yine de birakamam dedi,aa bu arada en onemli nokta ebe geldi cok normal bir sekilde beni dogimhaneye cagirdi acilmaya bakalim dedi,2 cm cikti,evet acidi ama 3 ya da 4 saniye surdu, sonra nisanim geldi ebe iki gunu beklemez dedi bakalim
Serumdan sonra kalp atislari duzeldi kuzumun Rabbim e sukurler olsun,yarin sabah kendi dr ma muayeneye gidicem,nobetci dr soyledi...
Wc gittigimde hala kan geliyor biraz ama dr normaldedi muayeneden sonra olurmus,Allah im insallah sorun olmaz kendi dr uma gidince icim daha rahat edicek...
Opuyorum hepinizi kizlar,bu arada sabah buraya girdim hastaneye giderken bor tek ben varim,birden yalniz hissettim kendimi,cok alismisim hepinizie:))
şu emzik olayına sinir oluyorum,eğer kazık kadar çocuk olmuş hala bıraktıramamışsa anası babası,elbette sağlıksız olacaktır,diş yapısını bozacaktır ve davranış bozukluğu olarak kalacaktır..bebeklikte hatta taaaaa büyüyene kadar dönemler var insan hayatında, oral dönem 0-1 yaş arasıdır,ve çocuğun haz kaynağıdır emme,kendini öyle mutlu,güvende hisseder..ellerini sürekli ağzına götürür falan.. bu çok normaldir. ben 1 1.5 yaşına kadar eğer kendi de isterse vericem emziği..bu dönemlere dikkat edelim kızlar,ve çocuğa ters etki yapacak şekilde davranmayalım.. mesela zamanı gelecek cinsel organlarıyla ilgilenecekler,hatta gidip sağa sola sürtme gereği duyacaklar,hatta sizin üzerinizde birşeyler denemeye kalkacak,eğer biz ayıp,yapma,döverim,yakarım,pis gibi şeyler söylersek,o dönemde takılıp kalacaktır çocuklarımız..bu sefer biz görmeden yapmaya çalışacak,ve bunu yaptığı için kendinden utanacak,pişman olacaktır her seferinde..okumak gerek bunları...
hangi şehirdesin? Bursa'daysan sana yardımcı olabilir benim doktorum o konularda çok anlayışlıdır.
kızlar slm,
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?