2012 Ekim Anneleri

Canım ben de yurtdışından Türkiye'ye geldim.. Üstelik ben doğum yapıp yeniden döneceğim. Geldiğimde 5. ayım bitiyordu. İlk gittiğim doktor bana saçma bir sebepten dolayı "sezaryen" dedi. Öyle moralim bozuldu ki. İkinci doktorum iyi birisiydi ama muayene doktoruydu. Yani bir hastanede çalışmıyordu. O da 27. haftalıkken başladı, bu bebek ters böyle giderse normal doğuramazsın diye. Bebeklerin geneli 30. haftadan sonra dönüyormuş. Ki öyle de oldu. 30. haftamda döndü Allah'a şükür. En son 32. haftamda gittiğimde bebeğin boynunun arkasından kordon geçtiğini, gelişiminin bir hafta önden gittiğini ve tipime bakarsa çatımın müsait olmayacağını söyledi. Yani bebeği tehlikeye atamazmışız! Bana "ben muayene doktoruyum. muayene saatimde senin doğumunla uğraşarak burada hastalarımdan olamam. yani doğumun hiçbir şekilde 12-5 arası olamaz" demiyor da.. neyse. ben de başka bir hastaneye gitmek istedim 32. haftamda.. Bu hastanede 6. aydan sonra hasta kabul edemediklerini söyledi. Nasıl olur, parasını vereceğim dedim, doğum için acile gelsem kabul edemez misiniz yani dememe rağmen ısrarla olmaz dediler. Eşimin çalıştığı yerle ortak olduğunu öğrenince, hastanenin başhekimi beni kabul etti. Ama diğer türlü hiçbir şansım yoktu.

Benim geldiğim ülkede de normal doğum o kadar doğal ki. Herkes sezaryenden korkuyor. "Sizin ülkenizdeki kadınlar niye böyle acayip? Sezaryen bir ameliyat, nasıl sezaryen isterler." diye bana soruyorlardı.. Herkes normal doğuma öyle çok motive olmuş ki. Hamile bir kadın hiçbir şekilde sezaryen düşünmüyor. Ki doktor da hiçbir şekilde sezaryen kapısını açmıyor. Yapılacak bir şey yoksa sezaryen oluyor kadınlar. Bebek ve anne ölümü de çok düşük. Ama Türkiye'ye geldiğimden beri o kadar çok sezaryen lafı duydum ki, artık sinirlerim çöktü. Sezaryen istemiyorum, normal doğum istiyorum dediğimde bana düşüncesiz, uzaydan gelme muamelesi yapılıyor. Doktorlara da hiçbir şekilde güvenemiyorum. Geldiğim yerdeki türkler ve oranın vatandaşları 4 kg'lık bebekleri çatır çatır doğururken, burada 3.5 kg'lık bebek sorun oluyor.

Sen hangi doğum şeklini istiyorsan onu seç. Ama ben de Türkiye'deki doktorlara güvenmiyorum. Bir insan sezaryen isteyebilir ama doktorun sezaryene yönlendirmesi "normal olabilecekken", yalanlar uydurması tam bir sahtekarlık.

Canim pozitif destegin icin çok çok teşekkürler bekde epidural normal yapicam ins senin gibi güzel güzel anlatacağım günler de olur ins :) Rabbim evladına hayirli ömür versin güle güle büyür ins :)

slmmmm kızlar yarın dr kontrolümüz var hayırlıısyla 10 dan geriye sayım başladıı yarın ilk kez çatı muayenesi yapılacak heyecan bastıı beni yine tatlı tatlı dr miz ne diyecek bu sefer diye . eşiminde yarımıyla biraz temizik ütü bitirdik çok şükür ama yinede yorulmuşum oturunca anladım öle işte bendeki haberler bunlar birazdan Krem diye dizimiz başlicak onu izlices .eeee sizlerden naber ?

canımm benim artistim monalisam

Amin canım inş. darısı hepinizin başına
Hastaneden çıkmadan önce çocuk doktorumuz geldiğinde kendisi de söyledi zaten canım...hastanelerdeki fanus şeklindeki bebekleri koydukları yataklar bile eğimli canım...özellikle bu şekilde olması çok önemli dedi doktorumuz,,bizde sevi bebenin yatağını söyledik harika dedi...emzirdikten sonra yatırsan bile midesinden yukarı çıkmıyor emmiği süt böylece rahatsız etmiyor..sıcak su torbasını hiç kullanmadım daha canım...

kendi annemde kayınvalidemde hacca gittiği için doğumumda yanımda olamadı..zaten olsalardı bile doğumdan sonra haber vermeyi düşünüyordu eşim...

yanımda eşim kaldı çok şükür kimseye muhtaç etmedi bizi...kendi başımıza daha güzel idare ettik şimdi evimizdeyiz ve gayet rahatız çok şükür..

Asudem buralar sensiz pek bir garip kaldi ozledim guzel sohbetlerimizi hos bebis gelince bizde sik gelemeyecez orasi malum

Ayrica yeni tickerin cok guzel olmus canimcim oglusun istahliymis maasallah hem kilosu da guzel cikmis doktorun olctugu degerle nasil cikti?

canım benim seni yürekten kutluyorum..sezeryan olduğun halde nasılki üstesinden gelmişsin,maaşallah vallahi

bazen insana sadece eşi yetiyor.başkalarının olmasından herşeye karışmasından iyidir,doğum sonrası ruh halide değişiyor çünkü

bebeğin nasıl canım buarada sen nasılsın?toparlandınmı?

aman hemşom sakin ol,1 ekimi bekle olur mu???

sinir etti beni 1 haftadır nedir bu netten çektiğim şeytan diyo ara küfret

arasam da müşteri hizmetlerini açmıyo .................... lerrrr

ee napıyon hemşocum durumlar nasıl normalci oldun sen de bir avazda inşallahhh prenses kızın napıyo

kız asuuu sen ne zaman geldin

hiç özlemedim seni

zaten sen artık farklısın

anne oldun biz daha doğuramadık beğenmezsin sen bizi

doğum öncesi triplerim canım hepsi sana bi günah keçisi arıyodum zaten

tosun paşa recebi de hiç merak etmiyooommm

(meraktan geberiyom resmini koysana gıcıkk )

Aynen canım bende özledim arada fındığımdan fırsat buldukça geliyorum..

Tickerin darısı senin başına inş. tatlım

Canım çok şükür şimdilik iyi gidiyoruz en son hani salı günü gitmiştim ya o gün 3900 demişti ama hep 200 artı 200 eksi olabilir ama bebeğiniz fazlası olabilir diyordu..doktorumuzun tahmini tuttu doğum kilosu konusunda..

bu doguranlar ne cabuk gelıyor dıycem de ben nerdeyse amelıyathaneye sıze yazarak gırıcektım onları unuttum.harbıden bıran olsun yazamadan duramadım.hep kk daydım yanı.o anı sızlerle paylasmak ıstedım hep umarım basarılıda olmusumdur

hiç sorma camoka bende bir cesaret normal istiyorum...içim rahat kolay olacakmış gibime geliyor.inşallahta öyle olur.

kızımda okula gidip geliyor,onunla uğraşıyorum sabah 8'de servis alıyor 12'de yemeğe geliyor ve 1'de gidip 3'de evde oluyor..

benide doğum heyecanı sarmış iyice ağırlaşmış durumdayım küçük kızımızı bekliyoruz..

okul heyecanımız alışmamız çok şükür bitti,kardeşimizin gelmesi kaldı...

sonra düzenimiz ona göre olacak..

canım benim boşver kayınvalde yada anneyi eşim bile yanımda değil. 1 aydır 15 gündür il dışı görevde ve daha 15-20 gün yok. doğuma 1 ay kaldı...ama ben kimseyi istemiyorum. zaten doğumdan sonra kayuın valdem kışı çıkarana kadar kalır kesin..birde erkenden gelmesini istemiyorum..tek başıma iadere ederim diye düşünüyorum..annem zaten gelemez işlerden dolayı.

ne o şekerim bıraktığımdan bu yana hamilelik tribine girmişsin bana bak bana hanımmm bana trip atma sana bir lohusalık tribi atarım görüürsün

ayy senii çok özledimm kızz ana yüreği dayanamadım yine gell gell

resim sonra babamız kızıyo hem önce doğum hikayemizi yazalım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…