canım benim seni yürekten kutluyorum..sezeryan olduğun halde nasılki üstesinden gelmişsin,maaşallah vallahi
bazen insana sadece eşi yetiyor.başkalarının olmasından herşeye karışmasından iyidir,doğum sonrası ruh halide değişiyor çünkü
bebeğin nasıl canım buarada sen nasılsın?toparlandınmı?
hiç sorma camoka bende bir cesaret normal istiyorum...içim rahat kolay olacakmış gibime geliyor.inşallahta öyle olur.
kızımda okula gidip geliyor,onunla uğraşıyorum sabah 8'de servis alıyor 12'de yemeğe geliyor ve 1'de gidip 3'de evde oluyor..
benide doğum heyecanı sarmış iyice ağırlaşmış durumdayım küçük kızımızı bekliyoruz..
okul heyecanımız alışmamız çok şükür bitti,kardeşimizin gelmesi kaldı...
sonra düzenimiz ona göre olacak..
ne o şekerim bıraktığımdan bu yana hamilelik tribine girmişsinbana bak bana hanımmm bana trip atma sana bir lohusalık tribi atarım görüürsün
ayy senii çok özledimm kızz ana yüreği dayanamadım yine gell gell
resim sonra babamız kızıyohem önce doğum hikayemizi yazalım
Sonuna kadar sana hak veriyorum.Mutlaka başımıza bunlar gelebilir. Ben
tatlım çok teşekkür ederim ilgin için. Ben ıspartadayım. 2 özel hastane ve tıp fakültesinde 2 doktora gittim. en son tıp fakültesinde prof.bir doktor beni kabul etti. şimdiden sonra neler olacak inan bilmiyorum. Sadece pozitif düşünmek istiyorum.
[canım sıkıntın ne geçmişi okuyamadığım için anlamadım. ben ıspartadan5-6 ay oldu balıkesire geleli. 2 yıl orda çalıştım. eşimde ıspartalı. eğer yardımcı olabileceğim bir konu varsa yardımcı olurum..
ne o şekerim bıraktığımdan bu yana hamilelik tribine girmişsinbana bak bana hanımmm bana trip atma sana bir lohusalık tribi atarım görüürsün
ayy senii çok özledimm kızz ana yüreği dayanamadım yine gell gell
resim sonra babamız kızıyohem önce doğum hikayemizi yazalım
yarın son nst canlarım alt üst bakacak, plasentamın durumuna falan, inşallah hayırlı haberle dönerim son anda moralim bozulmaz bozulsada allahın takdiri buna şükür,ne yapalım geçicek inşallah hele bugün hep çarşamba olsun istedim biran evvel bu stresten kabustan uyansam bebeğimi kucaaklasam normal hayata dönsem,sadece ev işi yemek çamaşır bebeğimin bakımı kızımın okulu sadece onlarla ilgilensem,yine günlere gitsem bana gelseler,pastalar yapsam eşime ,hoplasam zıplasam,pantolonlarımı giysem yeni kapatmıştım saçımı bir sürü cici kıyafetler trenckotlar almıştım onları giysem,gece yemek yiyebilsem,deliksiz wc ye çıkmadan uyusam,eşimlede kardeş olmuştuk son 26 haftadır normale dönsem,az kaldı dimi kızlar artı olarak birde oğluşumuz olacak inşallah annelik hakkaten fedakarlık isteyen bir görevmiş allahın izniyle zor olan kısmı bana göre bitmek üzere, biliyorum asıl zorluklar şimdi başlayacak uykusuz geceler ama en azından ruhen ve bedenen daha rahat olacağız allahın izniyle banada dua edin kızlar emi
yarın son nst canlarım alt üst bakacak, plasentamın durumuna falan, inşallah hayırlı haberle dönerim son anda moralim bozulmaz bozulsada allahın takdiri buna şükür,ne yapalım geçicek inşallah hele bugün hep çarşamba olsun istedim biran evvel bu stresten kabustan uyansam bebeğimi kucaaklasam normal hayata dönsem,sadece ev işi yemek çamaşır bebeğimin bakımı kızımın okulu sadece onlarla ilgilensem,yine günlere gitsem bana gelseler,pastalar yapsam eşime ,hoplasam zıplasam,pantolonlarımı giysem yeni kapatmıştım saçımı bir sürü cici kıyafetler trenckotlar almıştım onları giysem,gece yemek yiyebilsem,deliksiz wc ye çıkmadan uyusam,eşimlede kardeş olmuştuk son 26 haftadır normale dönsem,az kaldı dimi kızlar artı olarak birde oğluşumuz olacak inşallah annelik hakkaten fedakarlık isteyen bir görevmiş allahın izniyle zor olan kısmı bana göre bitmek üzere, biliyorum asıl zorluklar şimdi başlayacak uykusuz geceler ama en azından ruhen ve bedenen daha rahat olacağız allahın izniyle banada dua edin kızlar emi
tatlım çok teşekkür ederim ilgin için. Ben ıspartadayım. 2 özel hastane ve tıp fakültesinde 2 doktora gittim. en son tıp fakültesinde prof.bir doktor beni kabul etti. şimdiden sonra neler olacak inan bilmiyorum. Sadece pozitif düşünmek istiyorum.
evet en önemlisi pozitif düşünmek. iyi düşün iyi olsun canım.sonuçta köyden indim şehire bi durumun yok doğuma iki hafta kala doktora gideyim diyen biri değilsin. neden bu kadar anlayışsız davranıyorlar enteresan.hayırlısı olsun tatlım.
Ben şu an annemin evinde kalıyorum ve teyzem de doğum sonrası bebek için gelip 3-4 aylık oluncaya kadar burada kalacağız.hep beraber cümbür cemaat ^^ aslına bakarsan kayınvalideminde yanımda olmasını isterdim. bence annelerden biri olursa sana destek olur yardım edemese bile psikolojik olarak güç verir diye düşünüyorum. gündüzleri mutlaka yorgun,uykusuz ve sinirli olacaksın. hiç olmazsa sen 5-10 dk dinlenirken bebekle ilgilenir.
Artik iyice azaldi gunler canim,bugunlerin kiymetini bilin diyorum,dunden bei o kadar sanciliyim ki o rahat rahat oturabildigim gunleri ozluyorum...Cunku sanci gelicek gidicem dogurcam diyodum ama sanci geliyo yeterli olmadigi icin bekliyorum ve cok yoruluyorum....
Canım ben de yurtdışından Türkiye'ye geldim.. Üstelik ben doğum yapıp yeniden döneceğim. Geldiğimde 5. ayım bitiyordu. İlk gittiğim doktor bana saçma bir sebepten dolayı "sezaryen" dedi. Öyle moralim bozuldu ki. İkinci doktorum iyi birisiydi ama muayene doktoruydu. Yani bir hastanede çalışmıyordu. O da 27. haftalıkken başladı, bu bebek ters böyle giderse normal doğuramazsın diye. Bebeklerin geneli 30. haftadan sonra dönüyormuş. Ki öyle de oldu. 30. haftamda döndü Allah'a şükür. En son 32. haftamda gittiğimde bebeğin boynunun arkasından kordon geçtiğini, gelişiminin bir hafta önden gittiğini ve tipime bakarsa çatımın müsait olmayacağını söyledi. Yani bebeği tehlikeye atamazmışız! Bana "ben muayene doktoruyum. muayene saatimde senin doğumunla uğraşarak burada hastalarımdan olamam. yani doğumun hiçbir şekilde 12-5 arası olamaz" demiyor da.. neyse. ben de başka bir hastaneye gitmek istedim 32. haftamda.. Bu hastanede 6. aydan sonra hasta kabul edemediklerini söyledi. Nasıl olur, parasını vereceğim dedim, doğum için acile gelsem kabul edemez misiniz yani dememe rağmen ısrarla olmaz dediler. Eşimin çalıştığı yerle ortak olduğunu öğrenince, hastanenin başhekimi beni kabul etti. Ama diğer türlü hiçbir şansım yoktu.
Benim geldiğim ülkede de normal doğum o kadar doğal ki. Herkes sezaryenden korkuyor. "Sizin ülkenizdeki kadınlar niye böyle acayip? Sezaryen bir ameliyat, nasıl sezaryen isterler." diye bana soruyorlardı.. Herkes normal doğuma öyle çok motive olmuş ki. Hamile bir kadın hiçbir şekilde sezaryen düşünmüyor. Ki doktor da hiçbir şekilde sezaryen kapısını açmıyor. Yapılacak bir şey yoksa sezaryen oluyor kadınlar. Bebek ve anne ölümü de çok düşük. Ama Türkiye'ye geldiğimden beri o kadar çok sezaryen lafı duydum ki, artık sinirlerim çöktü. Sezaryen istemiyorum, normal doğum istiyorum dediğimde bana düşüncesiz, uzaydan gelme muamelesi yapılıyor. Doktorlara da hiçbir şekilde güvenemiyorum. Geldiğim yerdeki türkler ve oranın vatandaşları 4 kg'lık bebekleri çatır çatır doğururken, burada 3.5 kg'lık bebek sorun oluyor.
Sen hangi doğum şeklini istiyorsan onu seç. Ama ben de Türkiye'deki doktorlara güvenmiyorum. Bir insan sezaryen isteyebilir ama doktorun sezaryene yönlendirmesi "normal olabilecekken", yalanlar uydurması tam bir sahtekarlık.
hayırlı haberler alırsın inşallah canım.
ne güzel yazmışsın canım inşallah herşey gönlünce olur...
gün yaparsanız benide çağır tatlım(çok severim)
azra ikimizin yaşantısı aynı kareler içinde sanki ben yazmışım gibi okudum...
sadece ev işi,yemek,çamaşır,bebeğimin bakımı,kızımın okulu,....ve diğerleri...
bu arada bende tesettürlüyüm...
kızlar bişey sorucam
benim kızımdan kalan bir cibinlik var,yatağı ve uyku setiyle takım renk olarak ve çok kirlenmiş ve birbirinde ben onu yıkamak istiyorum ama nasıl?yıkasam ne ile bir fikir verin
benim de yarın kontrolüm varrrrrr
bakalım doktor amcamız ne diyecek bize
benim zilli evde sancılandırıyo beni doktora gidince sıfır sancı
başka kimler gidiyo kontrole
tül ayarında tül deterjanıyla yıkayabilirsin bence.
benim de yarın kontrolüm varrrrrr
bakalım doktor amcamız ne diyecek bize
benim zilli evde sancılandırıyo beni doktora gidince sıfır sancı
başka kimler gidiyo kontrole
canım ben sağlık kurumlar işletmesi terkim düğünün ertesi günü sınavlarım vardı gitmedim kaldım birdahada üşendim senin anlıyacağın ticaret lisesi mezunu bir ev hanımı oldum,ben memnunum mutluyum hayatımdan kış boyunca en az 4 günüm olur ikisi akraba günü ayda bi,r ikisi arkadaş günü 15 te bir,bu yıl yine herkes beni bekliyor girermiyim diye,hayırlısıyla çıkıp evize bir gelsek kızımda hiç gezmemiştim allah nasip ederse oğlumla gezmek istiyorum zaten günlerin ikisinde annem var bakar diğer ikiside 15 tebir bırakırım 2 saatnormal hayatımıza dönsek inşallah,,,,,,
kızlar slm,
size bişey sormak istiyorum. doğuma bir iki hafta kala yanınızda kimse kalacak mı? anneniz ya da kayınvalideniz? size yardımcı olması için illa biri kalmalı mı bunu merak ediyorum. ben evde tek başıma idare ederim gibi geliyor ama eşim illa annelerden biri olsun diyor.zorlanırsın destek olurlar diyor. sizin nedir durumlar merak ettim :)
kızlar yaa benim ellerim kollarım uyuşuyor gün içerisinde başka yaşıyan varmı böyle bişi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?