2012 Ekim Anneleri

y bana çatın dar da demedi ön kemiğin biraz önde nedir yaa.. allah senin de yardımcın olsun yarın hemen yaz buraya e mi. artık neyse alnımıza yazılan o olucak arkadaşım...

haklısın tamam gelir gelmez yazarım bakalım ne olacak canım bak ne güzel oğluşum doğuruyor bile belki bize de nasip olur bu şekilde mucize gibi...

arkadaşım ne oldu canım benim suyun mu geldi?
Allaha emanet ol hastaneye mi gidiyorsun bişi yazmadan çıkma forumdan ne oldu söyle...

Dun geceden sancilandim canim sabaha karsi gitmistim dr a 2 cm duzensiz sanci vardi 1 saat once geldim duzenli geliyo acilma devam Allah im yardim etsin kocam kiziyi ver ben yaziyim kizlara

haklısın tamam gelir gelmez yazarım bakalım ne olacak canım bak ne güzel oğluşum doğuruyor bile belki bize de nasip olur bu şekilde mucize gibi...

valla süper ya ama onun 2cm açıklığı vardı zaten bugun. allah kolay doğumlar nasip etsin inşallah. canım bi de senin bebişin kafa ölçüsü nasıl benimki bi hafta öndeymiş de.

valla süper ya ama onun 2cm açıklığı vardı zaten bugun. allah kolay doğumlar nasip etsin inşallah. canım bi de senin bebişin kafa ölçüsü nasıl benimki bi hafta öndeymiş de.

benimki 40 hafta ölçüsünde alnı geniş dedi arkadaşım ne yedik biz bu tosunlar şişti böyle...:)

benimki 40 hafta ölçüsünde alnı geniş dedi arkadaşım ne yedik biz bu tosunlar şişti böyle...:)

:))) valla yumurta bsüt içmiyorum iki gündür hee ya ben 38 de gittim kafa ölçüsü 39 kilosu da 3400 çok mu büyük yani sanki doktorun canı sezeryan istiyo gibi . ay biri de yüreklendirse beni yaparsın sen diye yok anacım annem bile istersen sezeryan ol demeye başladı.

al benden de o kadar dün 3600dü velet...
ben yarın biraz kafa tutucamdr.a sezaryan derse...yani 1 hafta daha en azından...3600 doğuran 3800 doğuramaz mı cidden ne bilim?

ben yarın biraz kafa tutucamdr.a sezaryan derse...yani 1 hafta daha en azından...3600 doğuran 3800 doğuramaz mı cidden ne bilim?

bakalım ne dicek doktorun.. yarın tekrar çatıya bakılıcak mı? işallah açıklığın çıkar

Ben 6.ayın sonunda geldim türkiyeye. Ve durumumu anlattım. KEyfimden gelmedim mecbur kaldım. ve bütün test sonuçları,detaylı ultrason videolarıyla. Hiç bir problemim yok. Sadece bundan sonra devam edilecek kaldığı yerden.Parasını verdiğim halde böyle oldu.Neyse Allah bundan sonrasını hayırlı kılar inşallah.
Aslında seni çok iyi anlaıyorum.2-3 haftadan sonra bebişinizle yalnız kalarak zorlukları öğrenmen lazım.Benim elimde olsa bende yapardım ama bizim henüz kendimize ait bir ev yok. Annamlerle kalmak zorundayım. İnşallah herşey gönlümüzce olur.

Aaa sende de mi sancı var? benimde hergün sık sık sancı giriyor. Kasıklarımdan karnıma doğru ama bıçak saplanması gibi. yerde kıvranıp duruyorum. öyle şiddetli sancılarım oluyor. Bebek aşağıdaymış ama kanala girmemiş. sancılarım için doktor birşey demedi. Düzenlide değil.Rabbim biran önce sağlıkla kavuştursun yavrularımıza. sana da geçmiş olsun canım.

Benim geldiğim ülkede de sezaryen yok.Yani elbette var ama tamamen devlet gözetimi altında oluyor. Ama gerek yok. çünkü hem doktorlar hemde gebeler eğitiliyor. normal doğum nasıl yapılır. kolaylaştırmak nasıl olur. herşeyi devlet ödüyor. bana devlet gebelik maaşı bağlamıştı. ne hastaneye ne de ilaçlarıma (demir,folikasit ve vitaminler) hiç para ödemedik. yediğim yiyecekler bile doktorum tarafından kontrol ediliyordu. Eğer hala orada olsaydım normal doğumdan hiç şaşmazdım. ama türkiyede bana bu güveni verecek(bu şehir için konuşuyorum.elbette çok iyi hastaneler ve türk doktorları var.lafım bulunduğum şehir içindir) Hatane ve doktor yok maalesef.ve doktorlar beni sezaryene değil normal doğuma teşvik ediyor.ancak doğumuna girmeyiz diyor.ya da direkt sonradan gelen hastayı kabul etmem deyip kestirip atıyor. çünkü artık doktorlar sezaryen yaptıkça puanlarından düşüyormuş. bu da terfilerini etkiliyormuş. her doğum başına yüksek puan alıyorlarmış.ama doğuma kendisi girmeyip ebeler yapacaksa ben nasıl güveneyim? tıp fakültesinde bağırarak sancı çekenlere hiç müdahale edilmiyor ama geldiğim ülkede hemen akapunktur iğneleriyle ağrı dayanabilecek şiddete indiriliyor. eğer gebeleri normal doğuma yönelmek istiyorlarsa ilk önce sistemi değiştirmeleri lazım. Bilinçlenmek ve bilinlendirmek lazım.kötü doğum hikayeleri neden diğer ülkelerde bu kadar yaygın değil?
Senin durumunda çok ilginçmiş.Neden hemen bahane bulup öyle diyorlar ki? önemli olan senin moralin ve motiven. son ana kadar belki değişir değil mi? inşallah senin hakkında hangisi hayırlıysa o şekilde olsun canım. Sakın moralini bozma.kısmetimizde böyle olmak varmış.Bebeğimiz için pozitif olmalıyız.[/QUOTE]

Şu an zorunlu ve isteğe bağlı sezaryen diye bir şey var. İsteğe bağlı sezaryende puan düşüyor sanırım. Ve doktorlar ne yapıp edip onu zorunlu gibi gösteriyorlar. Normal yaparsa puan alır sanırım ama çoğu doktor da onunla uğraşmıyor. Gecenin bir köründe sancısı tutan kadınla kim uğraşacak diyor heralde.

Benim ilk gittiğim doktor hastanenin sahiplerindenmiş. Onun puan almak gibi bir derdi olacağını sanmıyorum. Çünkü adam doktorluğun yanında hastanenin sahibi. İkinci doktorum da muayene doktoruydu. Dediğim gibi, muayene saatinde benim doğumumla uğraşmamak için sezaryene yönlendirmeye çalışıyordu. Yoksa daha 30 haftasına bile gelmemiş bir hamileye "bebek ters, sezaryen olur bu gidişle vs" demesini aklım almıyor..
Evet morlimi yüksek tutmam lazım. Çok önemli bir şey olursa sezaryen tabi ki olunur. Dğer ülkelerde nasıl olunuyorsa ama.

kızlar selam bıraz sancım oldu benım çapa ya gıttım nst ye bagladılar kalp atısı duzensız dedıler serum verdıler,neye ugradıgımı sasırdım sonra usg ıle baktılar hersey normal kalp atıslarıda duzeldı.sebeb ne olabılır dıyorum bılemıyoruz dedıler ne sorsam bılemıyoruz dıyorlar serum bıtene kadar nst ye baglı kaldım kocaman serum bıtmıyor offff..yattıgım odada tel cekmıyo esımede haber veremedım adam catlamıs meraktan serumda uzun surdu Allahım kabus gıbıydı moralım bozuldu...bırde benı yalnız bıraktılar odada ne gelen var ne giden en son doktor geldı herşey normal dedı kaptıgım gıbı cantamı kaçtım resmen esımı aradım kendı hastanemıze gıttık,dogum katına cıktım ebe hemsıreyı cagırdılar nst sonucumu gosterdım gayet normal gorunuyor dedı baktı telaşlıyım kendı nst sıne bagladı gayet normal hiç endıse etmeyın dedı kadın...psıkolojım bozuldu resmen yaaa hala kendıme gelemedım kalbim nasıl çarpıyor bir görsenizzz kime neye inanacağımı şaşırdım yaaa

cnm benım ya gecmış olsun
bayagı bı korkmuşundur emınım ama bak şukur bışey yokmuş kendı hastnenızdede sorun cıkmamış
puffff cok hassas bı dönem ınsan herşetydn korkuyo

çok geçmiş olsun bi daha da gitme oralara aman...sakinleş arkadaşım bişi olmayacak Allah ın izniyle bak 2side normal demiş sonuçta...

Canım ne yazık ki bebeğin kilosunun doğumla çok ilgisi yok. Kafa çapı daha çok etkiliyor. Bebeğin omzu takılır falan diye korkutuyorlar yüksek kiloda. Ki 3.800 benim geldiğim ülkede sezaryenlik bir durum değil. 1.70 boyunda, 50 kg'la hamile kalan küçücük kalçalı bir hamile 4.5 kg bebek doğurdu. Hem de ilk doğumuydu. Ama oradakilerin teknikleri var. Hadi çatala çık demiyorlar. İlk önce yürütüyorlar, sonra çömelip ayakta ıkındırıyorlar.. Mesela o kadını yan döndürüp ıkındırmışlar. Bebek daha kolay çıkmış o pozisyonda.

şu linke bir göz atabilirsin:

Doğum Kendi Başlamalıdır.

Canım arkadaşların dediği gibi bir daha gitme oraya. Hamilelikte iyi bir hastaneymiş, çok iyi doktormuşdan ziyade moral çok önemli. İlgisiz, hastanın isteklerini anlamayan bir doktor isterse dünyanın en iyi doktoru olsun.. O odadan mutsuz, kafan karışık çıkıyorsan bitmiştir her şey.

cnm benım ya gecmış olsun
bayagı bı korkmuşundur emınım ama bak şukur bışey yokmuş kendı hastnenızdede sorun cıkmamış
puffff cok hassas bı dönem ınsan herşetydn korkuyo

çok geçmiş olsun bi daha da gitme oralara aman...sakinleş arkadaşım bişi olmayacak Allah ın izniyle bak 2side normal demiş sonuçta...

sağolun kızlar teşekkur ederım ...çok şukur ıyı dedıler,şunun şurasında ne kaldı sağ salim atlatıp bebeklerimize kavussaydık ya..birde çapa bana sabah 9:30 da gel bir daha bağlayalım dedı nst ye..gitmicem ,

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…