Canım arkadaşların dediği gibi bir daha gitme oraya. Hamilelikte iyi bir hastaneymiş, çok iyi doktormuşdan ziyade moral çok önemli. İlgisiz, hastanın isteklerini anlamayan bir doktor isterse dünyanın en iyi doktoru olsun.. O odadan mutsuz, kafan karışık çıkıyorsan bitmiştir her şey.
Canım ne yazık ki bebeğin kilosunun doğumla çok ilgisi yok. Kafa çapı daha çok etkiliyor. Bebeğin omzu takılır falan diye korkutuyorlar yüksek kiloda. Ki 3.800 benim geldiğim ülkede sezaryenlik bir durum değil. 1.70 boyunda, 50 kg'la hamile kalan küçücük kalçalı bir hamile 4.5 kg bebek doğurdu. Hem de ilk doğumuydu. Ama oradakilerin teknikleri var. Hadi çatala çık demiyorlar. İlk önce yürütüyorlar, sonra çömelip ayakta ıkındırıyorlar.. Mesela o kadını yan döndürüp ıkındırmışlar. Bebek daha kolay çıkmış o pozisyonda.
şu linke bir göz atabilirsin:
Doğum Kendi Başlamalıdır.
Canım ne yazık ki bebeğin kilosunun doğumla çok ilgisi yok. Kafa çapı daha çok etkiliyor. Bebeğin omzu takılır falan diye korkutuyorlar yüksek kiloda. Ki 3.800 benim geldiğim ülkede sezaryenlik bir durum değil. 1.70 boyunda, 50 kg'la hamile kalan küçücük kalçalı bir hamile 4.5 kg bebek doğurdu. Hem de ilk doğumuydu. Ama oradakilerin teknikleri var. Hadi çatala çık demiyorlar. İlk önce yürütüyorlar, sonra çömelip ayakta ıkındırıyorlar.. Mesela o kadını yan döndürüp ıkındırmışlar. Bebek daha kolay çıkmış o pozisyonda.
şu linke bir göz atabilirsin:
Doğum Kendi Başlamalıdır.
canim gözunuz aydin, masallah oglusunadaslm kızlr anca yazayabiliyorum doğumum süper geçti fakat doğumdan sonrası berbattı baya ağır geçti oda ikinci doğum olmasından kaynaklıymış doktorumun ekibi harikaydı fakat çıktıktan sonra sonda takmayı unutmuşlar bende fenalaştım daha sonradan taktılar bayılmalar ayılmalar zor geldi baya.oğlişimle ben şuan çok iyyiz teyzeleri.3500 53cm doğdu geceler ingalamalar acayip güzel duygu.sütüm yok sma veriyorum bende ama süreklide emzirmeyi bırakmıyorum bizden şimdilik bu kadar kib grşmk üzere
slm kızlr anca yazayabiliyorum doğumum süper geçti fakat doğumdan sonrası berbattı baya ağır geçti oda ikinci doğum olmasından kaynaklıymış doktorumun ekibi harikaydı fakat çıktıktan sonra sonda takmayı unutmuşlar bende fenalaştım daha sonradan taktılar bayılmalar ayılmalar zor geldi baya.oğlişimle ben şuan çok iyyiz teyzeleri.3500 53cm doğdu geceler ingalamalar acayip güzel duygu.sütüm yok sma veriyorum bende ama süreklide emzirmeyi bırakmıyorum bizden şimdilik bu kadar kib grşmk üzere
yarın son nst canlarım alt üst bakacak, plasentamın durumuna falan, inşallah hayırlı haberle dönerim son anda moralim bozulmaz bozulsada allahın takdiri buna şükür,ne yapalım geçicek inşallah hele bugün hep çarşamba olsun istedim biran evvel bu stresten kabustan uyansam bebeğimi kucaaklasam normal hayata dönsem,sadece ev işi yemek çamaşır bebeğimin bakımı kızımın okulu sadece onlarla ilgilensem,yine günlere gitsem bana gelseler,pastalar yapsam eşime ,hoplasam zıplasam,pantolonlarımı giysem yeni kapatmıştım saçımı bir sürü cici kıyafetler trenckotlar almıştım onları giysem,gece yemek yiyebilsem,deliksiz wc ye çıkmadan uyusam,eşimlede kardeş olmuştuk son 26 haftadır normale dönsem,az kaldı dimi kızlar artı olarak birde oğluşumuz olacak inşallah annelik hakkaten fedakarlık isteyen bir görevmiş allahın izniyle zor olan kısmı bana göre bitmek üzere, biliyorum asıl zorluklar şimdi başlayacak uykusuz geceler ama en azından ruhen ve bedenen daha rahat olacağız allahın izniyle banada dua edin kızlar emi
benim de yarın kontrolüm varrrrrr
bakalım doktor amcamız ne diyecek bize
benim zilli evde sancılandırıyo beni doktora gidince sıfır sancı
başka kimler gidiyo kontrole
Offff hadi yaaaa artık benim de 38,39. Haftalarım olsuuuuuunnnn sabırsızlanıyorum :))
Kİzlar doguruyorum, nolur dua edin cok korkuyorum
kafa çapı kaç olmalı bilgin var mı canım benımkı sadece 1 hafta ileri 97
di 100 ü geçmemesi lazım dedi doktor
kafa çapı kaç olmalı bilgin var mı canım benımkı sadece 1 hafta ileri 97
di 100 ü geçmemesi lazım dedi doktor
kızlar selam bıraz sancım oldu benım çapa ya gıttım nst ye bagladılar kalp atısı duzensız dedıler serum verdıler,neye ugradıgımı sasırdım sonra usg ıle baktılar hersey normal kalp atıslarıda duzeldı.sebeb ne olabılır dıyorum bılemıyoruz dedıler ne sorsam bılemıyoruz dıyorlar serum bıtene kadar nst ye baglı kaldım kocaman serum bıtmıyor offff..yattıgım odada tel cekmıyo esımede haber veremedım adam catlamıs meraktan serumda uzun surdu Allahım kabus gıbıydı moralım bozuldu...bırde benı yalnız bıraktılar odada ne gelen var ne giden en son doktor geldı herşey normal dedı kaptıgım gıbı cantamı kaçtım resmen esımı aradım kendı hastanemıze gıttık,dogum katına cıktım ebe hemsıreyı cagırdılar nst sonucumu gosterdım gayet normal gorunuyor dedı baktı telaşlıyım kendı nst sıne bagladı gayet normal hiç endıse etmeyın dedı kadın...psıkolojım bozuldu resmen yaaa hala kendıme gelemedım kalbim nasıl çarpıyor bir görsenizzz kime neye inanacağımı şaşırdım yaaa
çok faydalı bilgiler paylaşım için teşekkürler baya bi rahatladım açıkcası... :)
Sezeryan,3630 gr,53 cm emisiyoruz Rabbim sana sukurler olsun
Sezeryan,3630 gr,53 cm emisiyoruz Rabbim sana sukurler olsun
Sezeryan,3630 gr,53 cm emisiyoruz Rabbim sana sukurler olsun[/QU
geçmiş olsun canım ne mutlu oğluşunu kucağına almışsın darısı başımıza.bende sabırsızlıkla oğluşumu kucağıma almayı bekliyorum.....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?