benim günde 15 kere falan olmasına rağmen doktor çok önemsemedi. kaçıncı haftandasın?
kızlar sanırım son haftalar diye artık ( bebişler doğduktan sonra uyuma fırstımız azalacağından sanırım) acaip uyku bastırıyor bana yahu fırsat buldukca uyumak istiyorumm
sizde de oluyor mu böyle ?
evet haklısınız insanlar hem çok acımasız hemde doktor kesilmişler.. doktorumda dedi zaten ters bişey görseydim ben hemen alırdım bekletmezdim diye ama çok duygusallaştım aylardır hep bir sorun çıktı ve ben hep dik durmaya çalıştım hep bu son dedim ama herşey sürekli üstüste geliyor.. ilk bebeğimi 13 haftalıkken pıhtılaşma bozukluğu nedeniyle kaybettim.. bu bebeğimde ilk 3 ay kanama yüzünden yattım sonra down sendromu riski çıktı amniyosentez yapıldı sonrasında 27 haftalık erken doğum riskiyle 4 gün hastanede yattık sonra tam geçti derken 30. haftada tekrar sancılar başladı durdurdular ama bu seferde kordon dolanmasını öğrendik ve şimdide gelişmediğinidediğim gibi hiç rahat bir hamilelik yaşayamadım hep bir sorun.. allahtan doktorum muhteşem bir adam başkası olsa ben kesin bu kadar sakin olamazdım.. yazdıklarınızı okuyunca biraz daha rahatladım.. şimdi internetten biraz araştırma yapayım bakalım..
merak etme canım. bu kasılmaların bu haftalarda olması çok normal. benim de 36. haftamda başladı kasılmalarım.
Nasılsınız hanımlar
Dün kontroldeydim.. Bebişin poposu, ayağı diye sandığım şey meğer rahim kasılmasıymış. Ben nereden bileyim? Bu arada sizin rahim kasılmalarınız günde kaç kere oluyor. Sık mı, aralıklarla mı geliyor?
kadın doğum doktoru vermiyor canım. zaten onlardan alınan olmuyor. çünkü kendi raporlarıyla çelişmiş oluyorlar..hem 5 hafta calışabilir vermiş oluor hemde ....dan dolayı şu kadar rapor diyemiyor... doktor bana başka bir branştan al dedi. sağlık ocağından alabilirsin..ama onlar en fazla 5 gün veriyor. ben askeri doktordan aldım eşimden dolayı 10 gün aldım. tanıdğın bir doktor varsa kadın doğumcu hariç ondan al. seninde banim gibi 5 ekimde doluyor sanırım süren. 32 raporunu bende 31.08 de almıştım. şimdi 10 gün rapor aldım. 4 ekimde bitiyor. 1 gün çalışıcam. 5 ekimde doğum iznine ayrılıcağım..
merhaba herkesee...
kızlar biz son kontrolümüzden döndük..
bebeğim çok iyi ve keyfi yerindeymiş..
1 ekime kadar bekleyebilirmiş..istersen 1 ekimde de alabiliriz dedi..
eve gidip düşün karar ver dedi..
kafam çok karıştı..
yarın sabah mı pazartesi sabah mı diye düşünmeye başladım..
çok arada kaldımm
Selam kızlar bugün kontrolümüz vardı geldiğimden beri ağlıyorum.... zaten bebeğim kilolu bir bebek değildi sürekli iğne yapıyorum pıhtılaşma nedeniyle 1 ay önce de boynuna 2 kez kordon dolandığını öğrendik.. 15 gündür ben 2 kilo aldım ama oğlum hiç kilo almamış.. doktorumuz cumartesi günü aç gelmemi ve testlerden sonra ya cumartesi ya da pazartesi günü bebeğimi sezaryenle alacağını söyledi.. normal doğum yapabilirsin diye ısrar eden bir doktordu ama şimdi sezaryene döndük.. şuan 2.170 gr. bir de bu yetmezmiş gibi bugün nst çekilirken sezaryen olacak bir aile geldi bende bebeğimin boynunda kordon olması ve pıhtılaşma olması nedeniyle beslenemiyor dedim doğum yapacak kişinin yakını bana döndü feci bir yüz ifadesiyle """hiii o yaşamaz, ölür" dedi.. o anda o nst aletlerini fırlatıp kızı boğasım geldi.. bir ağlamaya başladım şu saat oldu hala ağlıyorum.. var mı çevrenizde bu şekilde minik bebek doğuran nasıl olacak çok korkuyorum..
canım bebek çıktıktan sonra ayağa kalkıyor zaten bebeği temzilerken hemşireler yanına gidiyor baba ve bişey demiyorlar gezinmesine...eşim kalktı kucağına alıp foto çektirdi epey gezindi bebeğin yanında hiçbişey demiyorlar...
Dün ve Bugün hareketlerimiz cok azaldı yemek yedim 20 dk yattım bir defa oynadı Dr gitsemmi yaa?
pek anlamadım ama bendede oluyor o , resmen dönüyor karnımda sonra biyerleri çıkıntı oluşturuyor , biraz geçince yine dönüyor başka biyerde çıkıntı oluyor , bu rahim kasılmasımıymışki :26: ben hiç öyle hissetmiyorum ama
evet, sıklaştığında doğumu başlatıyorlarmış. o kasılmaların sebebi de, bebek aşağı inmeye çalışıyormuş bir de rahim ağzı açılıyormuş.. eğer kasılmalar geldiğinde yürürseniz daha açılmalarınız hızlanırmış.
canım onlar kasılmaysa bende bir haftadır tavan yapmış durumda. baazen başlayınca 1 saat aralıksız sürüyor..bende bebeğim diye seviyordum..çok şaşırdım şimdi. ama benim genelde akşamları belli saatlerde oluyor. hergün oluyor yani. bende bebiş siye düşünüyorum.
benim 32. Haftam 27 Ağustos'ta idi ama doktorum raporu 31.inde verdi normalde sürem 1 ekimde doluyorken şimdi 5Ekimde doluyor olacak, o kadar dayanabilecek miyim bilmiyorum. Pazartesi kontrolümde söyleyeceğim doktoruma, gerekirse hemen ayrılmak istiyorum izne diye, o yol göstersin kendisi yüzünden fazla çalışmış olacağım yoksa... pooff sinir oldum şimdi
Canim ya cook duygulandim,o haftalarda ki korkularim geldi aklima,simdi kucagimda oglum,senin ki gibi birsey yasamadim yardimci olamayacagim ama bebisinle sana saglik mutluluk dilemek icin yazdim...sadece tek birsey soyleyebilirim,Allah rizkini yazdiysa her sekilde yaninda olacaktir,korkma...hanımlar merhaba tecrübenizden yararlanarak birşey sormak istiyorum.. ben 18 haftalık hamileyim 2 gün önce gittiğim kontrolüm de doktorum bebeğin rahim ağzına yakın oldugunu erken dogum rıskımın oldugunu söyledi bu gibi durumlar yaşayanınız var mı ? yardımcı olursanız çok sevinirim..
Evet bi kaç şey okudum ve hemen kapattım biraz yürüyüşe çıkayım bari iyi gelir belki.. sadece onu besleyememek sanki benim suçummuş gibi kendime çok yükleniyorum oysaki ben 17 kilo aldım ama bebişim almıyor
aynennn hatta öğlen uzanmıştım uyuyup kalmışım az önce uyandım dahave doğuran kızları gördükçede erken doğurmamaya kadar verdim :)) 40 dolsun hatta 41 filan olsun , ben anca uykumu almış olurum gecede uyuyorum ben 1 kez wc kalkıyorum sadece keşke uyku depolanabilen bişey olsaydı :44:
o bebeğin poposu ya da ayağı değilmiş. rahim kasılma anında toplanıyor ve tepeler oluşturuyormuş. ben de hiç sancı hissetmiyordum ama o anda yani kasılma anında sancı çıkıyor.
Canim Allah yardimcin olsun,bisey soracagim,yiruyemiyorum demissin ya,tam olarak agri mi sancimi nerede oluyor,bi anlatabilir misin?
hakkında hayırlısı olsun canım ama bi sorun yoksa bence 1 gün bile kalsa kardır die düşünüyorum
Canimben senin yerinde olsaydim bir kac gun daha beklerdim madem hersey yolunda bebek iyi cunku karninda kaldigi her gun onun icin kilo demek karnimizda daha guzel buyuyorlar hem haftanda onde senin yine sen bilirsin tabi annesi sensin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?