canım benim bebişin için biraz sakin olmaya çalış.o an herşey kendiliğinden gelişir zaten o anları düşünme sen sadece bebeğini kucağına alacağın anı düşün.
Canım benim nst de 2 kere üst üste bebeğimin kalp atışları yüksek çıkmıştı.. Hatta bizim oğlanın kalb 200 e dayanıyordu. Dr. çok taşikardik görünüyor dedi. Ertesi gün tekrar çağırdı. Ben ertesi gün olana kadar nasıl sıkıldım anlatamam ama sonra nst ye bir girdim hiçbirşey çıkmadı :) Gayet normaldi herşey. Dr. a sordum peki ne oldu diye... Dün heyecanlandı demekki birşeyden dolayı ama bugün sakin dedi... Önemli olan sürekli kalp atışının o şekilde devam etmemesi dedi... Sen de takma kafana... Kontrole gittiğinde nasılsa iyi haberlerini alacaksın bebeğinin. Ben artık hep böyle dşünüyorum :=)
kızlar haklısınız eşimde sizin gibi düşünüyor..
öyle bir kafama taktım ki başıma ağrı saplandı resmen..
kendimi çok sıktım heralde baş dönmem başladı..
uzandım iyi geldi şimdi..
ne kadar zormuş meğer..sezeryene girerken ne yapıcam bilmiyorum..
cuma günü eşimin ailesi il dışından gelicek..
ne kadar rahat edebilir uzanabilir yatabilirim bilmiyorum..
bunu da kafama takıyorum..o yüzden beklemim diyorum ama ben hazır değilim galiba :18:
kendimi hala hazırlayamamışım doğuma
selam kızlar nasılsınız uzun yorucu ve üzüntülü bir gece geçirdim dün akşam kayınvaldemi kaybettik perişan haldeyim daha 57yaşındaydı...oraya gidememkte ayrı bişey evde daha çok üzülüyorum...
Bebeğin hareketlerinde sancı makinesinde hareketlilik oluyor bu doğru, 70,100 çıkıyor bende ama o grafik farklı oluyor. Tepeler ince oluyor. Sancı tepeleri dağ gibi yükseliyor. Anlatabildim mi bilmiyorum. Yani poposu ve ayağını diktiğinde grafik çok farklı oluyor. Sancı anında çok farklı oluyor. Bunu 10 günde sayamayacağım kadar çok nst ye girmiş biri olarak söylüyorum.
Poposu ve ayağını diktiğinde rahim kasılması diye doktara gidecek olsak yandık, hastane bahçesinde kalmamız gerekiyor.
Selam kızlar bugün kontrolümüz vardı geldiğimden beri ağlıyorum.... zaten bebeğim kilolu bir bebek değildi sürekli iğne yapıyorum pıhtılaşma nedeniyle 1 ay önce de boynuna 2 kez kordon dolandığını öğrendik.. 15 gündür ben 2 kilo aldım ama oğlum hiç kilo almamış.. doktorumuz cumartesi günü aç gelmemi ve testlerden sonra ya cumartesi ya da pazartesi günü bebeğimi sezaryenle alacağını söyledi.. normal doğum yapabilirsin diye ısrar eden bir doktordu ama şimdi sezaryene döndük.. şuan 2.170 gr. bir de bu yetmezmiş gibi bugün nst çekilirken sezaryen olacak bir aile geldi bende bebeğimin boynunda kordon olması ve pıhtılaşma olması nedeniyle beslenemiyor dedim doğum yapacak kişinin yakını bana döndü feci bir yüz ifadesiyle """hiii o yaşamaz, ölür" dedi.. o anda o nst aletlerini fırlatıp kızı boğasım geldi.. bir ağlamaya başladım şu saat oldu hala ağlıyorum.. var mı çevrenizde bu şekilde minik bebek doğuran nasıl olacak çok korkuyorum..
o bebeğin poposu ya da ayağı değilmiş. rahim kasılma anında toplanıyor ve tepeler oluşturuyormuş. ben de hiç sancı hissetmiyordum ama o anda yani kasılma anında sancı çıkıyor.
Yaa ne guzel benim de tam tersi hic uyuyamiyorum hergun gozlerim kipkirmizi geziyorum gece ztn 4saat uyuduktan snra bi uyaniyorum bir daha tik yok cildircam nasil uyuyosunuz nolur bana da bi yol gosteriiin((
ben 4 yastıkla uyuyorum canım , zaten başım için ortopedik yastık kullanıyordum şimdi mideye fazla yer kalmadığı için başım biraz yüksekte yatıyorum , yani 2 yastık baş altıma alıyorum , 1 tane büyükçe yastık belime koyuyorum , bu çok rahat ettiriyor beli destekleyince hiç dönme ihtiyacı bile hissetmiyorum , nasıl yattıysam soluma öyle uyanıyorum sabah bir tanede büyük yastıkta bacaklarımın arasına alıyorum , sende bu şekilde bir dene istersen , umarım faydası olur
Cnm aslnda ben de oyle yatiyorum ama sorun rahat edememekten cok ya hormonal ya psikolojik, uykum cok hafifledi hemen uyaniyorum ve cok zor daliyorum geri2gibi uyaniyorum saat 5e kadar falan uyumuyo gibi oluyorum ruya fln gormeden surekli bi saga bi sola donerek geciyo zaman sonra tekrar dalip 8de tamamen uyaniyorum ( son 2 haftadir boyle ondan once hic olmuyodu ((
kızlarım,canlarım,yoldaşlarım,bugün hastanede kontrolüm vardı,ve çooooook sancılandım.çatı muayenemde de doktorum evet sancıların var dedi. ve bebeğim 4200 olmuş,sezeryana karar verdik veeeeeee cuma alalım istersen dediben de tamam dedim. 28 eylül cuma günü kızımız liva kollarımızda olacak inşallah..değişik duygulardayım,karmakarışık oldum,heyecan panik neler saysam neler...şu anda da sancım var,fazla duramayacağım.detayları kendimi iyi hissettiğimde bildiririm....ilk defa geçmişi okuyamıyorum. bugün sabahtan itibaren bana özet geçerseniz çok sevinirim..hemen listeye al beni artistim
ya bana neden kimse cevap vermemis uzgunum zaten.bebeginin suyu fazla cikan yada bu konu hakkinda bilgisi olan yok mu?
sayfalar hızlı akıyor belki arada kaynamıştır ama hep eksik oluyorda su fazlasını ilk kez duydum :26: doktorun endişelenmediyse sıkıntı yoktur canım , stress yapmamaya çalış
ben yinede sanmıyorum çünkü ben bebeğimin döndüğünü hissediyorum resmen ve ondan sonra mesela poposuyla ayakları yer değiştiriyo , eğer senin dediğin gibiyse bebek nerde canım ? birde ben konuşunca hep hareket ediyor kızım , banada doktorum bu çıkıntı ne die sorduğumda ultrasonda bakarak orda poposu var şu an dedi bende ordan biliyorum ama illaki arada kasılmada oluyordur ama ben bebeğim diye sevdiğimin rahmim olduğunu sanmıyorum yinede çünkü tepki veriyo minnoşum
kızlarım,canlarım,yoldaşlarım,bugün hastanede kontrolüm vardı,ve çooooook sancılandım.çatı muayenemde de doktorum evet sancıların var dedi. ve bebeğim 4200 olmuş,sezeryana karar verdik veeeeeee cuma alalım istersen dediben de tamam dedim. 28 eylül cuma günü kızımız liva kollarımızda olacak inşallah..değişik duygulardayım,karmakarışık oldum,heyecan panik neler saysam neler...şu anda da sancım var,fazla duramayacağım.detayları kendimi iyi hissettiğimde bildiririm....ilk defa geçmişi okuyamıyorum. bugün sabahtan itibaren bana özet geçerseniz çok sevinirim..hemen listeye al beni artistim
sorunda o zaten canim endiselendirdi bizi:)36.haftadayim iki hafta once normaldi buhafta yukselmis cok olmasida iyi ddegilmis.bebek dogum aninda bile pozisyon degistirebilir dedi,su erken patlayabilir bebek dogum kanalinda degilse plesanta erken ayrilabilir kordon vajinadan sarkabilir dedibu yuzden dogumu suni sanci vererek erkn baslatabiliriz dedi.yarin yine seker testi ve ultrason yapilcak ins azalam vardir
ya bana neden kimse cevap vermemis uzgunum zaten.bebeginin suyu fazla cikan yada bu konu hakkinda bilgisi olan yok mu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?