4.5 cm den sonra ölçüm yapılıyormuş dün bir arkadaş söylemişti sağolsun..
bizim ki 6 cm olmuş1 hafta önce 3.5 cm di bugün 6 cm olmuş şok olduk görünce
şimdi 3 hafta sonra gidince bir şok daha yaşıcaz
sende gidince şaşıracaksın bebişler bu haftalarda çok hızlı büyüyorlar
ay inşallah bende güzel haberlerlee gelirimmmmmm gelmez şimdi bu hafta sonuuuu
edaaaa sendede kanama alanı vardı deilmi ben öyle hatırlıyodummm
inşallah canımm..ben de diyordum nasıl geçecek bu 1 hafta diye..
şimdi de diyorum nasıl geçecek bu 3 hafta..özlerim ben o zamana kadar
yok canım bende hiç olmadı allaha şükür
ama olsa da hemen dinlenirdim yatardım devamlı o kanama kanalları dinlenmeye bağlı..
kendini yormazsan sorun olmuyor..
tekmelerinii hissetsek biraz daha rahat olacaz az kaldı 1 ay sonra hissetmeye başlarız herhaldee
canım ben 1 ay sonra hissedebileceğimi sanmıyorum..
birazcıkta göbişim var en az 1.5 ay sonra hissederim heralde..
aman olmasın cnmmm
benimde vardı hemde çok fazla büyük ihtimal düşük yaparsın dediler ama miniğim sıkı sıkı tutundu annesine şimdide geçtii şükürler olsun progestanı kestimi doktorun diye soracaktım
topıkte ileride tekmeler konuşmaya başlanırrrr
ilk gebeliğin niye düştü cnmm büyükmüşte beyaa benimkide hafta sonu keser sanırsam dün gittiğim doktor bu haftalardan sonra fayda etmez içme dedi ben kendi doktoruma sormadan bırakmadımcanım ben hamileliğimi adete 4-5 gün kala öğrendim o gün bugündür progestan kullanıyorum..
günde 2 tane alıyorum..önceden 11 haftalık düşüğüm olduğu için ve benim bebişler ilk başta ikiz olduğu için tedbir amaçlı verdi..
hatta ikiz olarak devam etseydi 20. haftaya kadar haftada 1 iğnede vurulacaktım..
dr a sordum bugün ne kadar kaldı dedi progestanın bende 4-5 gün kadar var dedim..
dr da bitinceye kadar devam et daha sonra alma dedi..
konusu bile çok güzel ne heyecan vericidir kim bilir
Canım hoşgeldin... Sen de Eylül sonu Ekim başı derken hangi ay olduğunu bilemezsin... Benim de ekimin 15i beklenen tarih... Kendiminki de 12siBakalım nasıl olacak... Ama annesine çekerse geç doğar. Ben 10 aylık doğmuşum
ilk gebeliğin niye düştü cnmm büyükmüşte beyaa benimkide hafta sonu keser sanırsam dün gittiğim doktor bu haftalardan sonra fayda etmez içme dedi ben kendi doktoruma sormadan bırakmadım
evtt yaaa zaman çabucak geçer inşallah ta kucagımıza alırızz bebişlerimiziiii
canım hem nasip değilmiş hemde dr hatası yüzünden kaybettim..dr 12 haftadan önce bırakamıyoruz lekelenme yapar dedi..
ben ilk gebeliğimde de mide bulantım çoktu 3-4 gün ilacımı alamamıştım alsam da anında lavaboda çıkıyordu..kestim diye lekelenme yaptı bende..dr söyledim çok normal progestanı düzenli kullanmak gerek dedi..o yüzden bu gebeliğimde çok dikkat ettim..
aminnnn canım aminnn
RABBİM buna saglık ve uzun ömür versin cnmmm hayırlısı ile dogsun inşallah
selam kızlar bende az once geldım doktordan cok sukur cook ıyı bebısımız 7cm i gecmıs bıle kocaman olmus nasıl hareket edıyordu anlatamam ellerını sallıyordu yutkunuyordu agzını acıp kapıyor yanı ayaklarınıda gorduk vıp vıplıyordu yavrum benım babmızda gordu sevıncden ıkımızde agladık baya bır kayıpdan sonra (benım dort tane dusugum oldu bundan once ) bu gorduklerımız cok ıyı geldı bıze ıkılı testımızıde verdık sonunda 4 nısanda sonuc alacagız ense kalınlıgını olcmek ıcın doktor 5 dakıka ugrastı ense kalınlıgı 0,155cm cok hareketlı bır bebk olacak dedıallahım sana cok sukurler olsun rabbım ısteyen herkese bu duyguları tattırmayı nasıp etsın
benim ara ara hala giriyor...kızlar kasık ağrılarınız hala devam ediyormu benim arada sncılarım oluyor tedirgin oluyorum artık geçmesi gerekmezmi?
doğru cevaplar gelmiş gerçi ama ben de bişey eklemek istedim içtiğimiz su hem bebeğin suyunu oluşturuyor hem de bebiş bu sudan içiyor ve bu şekilde böbrekleri de çalışıyor ve artı o da idrarını yapıyor,ve bunu tekrar içiyor ama şimdi bu idrar ona zararlı değil ..günaydın kıslarr nasılsınızz
ben bi yalnış anlamayı düzeltmeye geldim bizin içtiğimiz suyun bebeğin suyuyla hiç bir alakası yokmuş dün doktora gittim bişey varmı bebekte diye meraktan oda öyle dedi sen su içmezsen kabız olursun idrar yolu enfeksiyonu olursun dedi buda gebeliği riske sokar ama bebeğin suyuyla alakalı deil dedi
maşallahKızzzlar ben geldimmmm dr umuz ense kalınlığınımızı ölçtü parmaklarımızı saydı buynumuza baktı maşallah bi sorun yok dedi
kan almadı gerek görmüyorum dedi bende dr uma çok güvendiğim için neden diye sormadım allahım sabırsızlıkla bekleyen arkadaşlarımında
yardımcısı olsun inanamadım hareketlerine
ooooo bu ne hızzz. ama iyi olmuş almamışsın,zaten sonra kararın da değişebilir..şöyle bi 6.7.aylar gelsin alırız büyük eşyaları...seyhan sen benim yaptıgımı biliyomusun ben geçen haftaa istediğim bebek arabasını buldum ve uygundu eşimin ve kaynanamın ısrarlarına dayanamadım aldım ama tabiikii gecee sabah olmadııı düşün düşün erken diyeee sonraa arabayı eşime verdim veee dogruu iadeyee sanki üstümden yük kalktı vallaaa
eee geldin mi güzelim,göremedim daha....kızlar merhaba bebişlerimi görmeme son 4saat kaldı kalbim durcak sanki heycadan çok korkuyorum onlara bişey olcak die riskim çok çünkü benim 2düşüğüm var kan pıhtılaşması var bide ikiz olunca riskler dahada artıyor inşallah akşama size güzel haberi verebilirim bütün gece düşük yaptığımı gördüm rüyamda saatler geçmek bilmiyor bugün dualarınız esirgemeyin lütfen
hem de nasıl zorlaşmak...ahhhhh ahhhhh....çok şükür...Allahım bugünlerimizi aratmasın...yok ya keşke evde olsam canım çalışıyorum gücüm yeterse son aylara kadar da calısmak istiyorum bide benim huyum asla haftasonuna iş bırakmam dinlenirim gezerim herseyi haftaiçi aksam yapıyorum saat 8den sonra camasır ütü temizlik calısan için ev işleri cok zor bide hamilelik daha zorlastırdı valla
canım ben gittim,kilom ve tansiyonuma bakıldı.kart oluşturuldu.1 ay sonra tekrar gel dedi..bilgilendirme broşürleri verdi.. zaten aile hekiminle değil izlem odasındaki ebeyle görüşüyorsun..aşıların tarihleri var o takip edecek..doğumdan sonra bebelere de o bakacak...ben devlet hastanesinde yaptırmıştım beta hcgyi.ama sağlık ocağında da yapılabiliyormuş,sonradan öğrendim...slm kızlar.b en bişey soracağım size. sizler gebelik haftası olarak önde olduğunuz için danışmak istedim...
ben yarın ilk kez sağlık ocağına gideceğim. kayıt yapılması gerekiyormuş.orda hamileyim demek yeterlimi ne gibi işlemler yapılıyor. kan testi hcg yapıyorlarmı, sonuç ne zman alınıyor birde telefonla öğrenebiliyormuyuz.ayrıca gebelik takip odası varmış, orada neler yapılıyor.ultrason yok sanırım.ne gibi takipler yapılıyor.
bide aşı olcakmışız galiba
bilen yardım ederse sevinirim....
yüzüstü yatamayacağımız zamanlar çok yakın...hep sola yatacağız...amaniiiiiiiiiiinnnbende hep yüzüstü yatıyorum istesemde sırt üstü yatamıyorum bide yüzüstü yatınca bebege baskı oluyomusur acaba ama baska türlüde yatamam ki
çok güzel haberlerkızlar ben geldimmm
2 li teste gittim ve tam zamanında gitmişim..sata göre 11+5 görünüyorum ama ultrasyonda 4 gün kadar büyük çıktık
ense kalınlığımız 0.9 çıktı..dr çok iyi olduğunu aslında kan vermeye bile ihtiyaç olmadığını söyledi ama ben vermek istediğimi işi sağlamak almak istediğimi söyledim ve kanımı verdim..
dr gelişimi ve ölçüleri çok iyi dedihiç bir sorun görünmüyor maşallahı var dedi
ellerini parmaklarını tek tek saydıo kadar şekerdi ki kalbim duracaktı heyecandan..
burnunu bacaklarını kafa yapısını her tarafını tek tek inceledi yaklaşık yarım saat ultrasyonda kaldık..
yüzü tam bize bakıyordu dr bak bize bakıyor görüyor musunuz dedi çok heyecanlıydı..
cinsiyet için dr çok uğraştı ama bizim ki göstermedi..dr bir dahaki geldiğinde söylicem dedi ve 3 hafta sonraya gün verdi..
burada 1 haftaki önceki kontrolümde 3.5 cm di 1 hafta sonra 6 cm olmasına çok şaşırdıkMAŞALLAH dr hep ileride gideceğe benziyor dedi
dr umla aramızda 1.5 saat var gidiş geliş 3 saat sürdü ama çok memnun kaldık..sanırım 22.ci haftaya kadar bu dr a gitmeye karar verdik..
bizden haberler bu kadar kızlar sevinçle ve mutlulukla döndük evimize
tekmelerinii hissetsek biraz daha rahat olacaz az kaldı 1 ay sonra hissetmeye başlarız herhaldee
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?