doğurmaya mı gittiniz yoksaAllah ım hayırlısıyla o günleri de görecek miyiz..2 ay sonra günleri saatleri saymaya başlıcaz..ne heyecanlııııııııııııı
[sıze=2]hadi gözün aydın canım çok güzel bi tatil olur inş 3 kişilikBizim kendi işimiz olunca iznede ayrılamıyosun tatilede gidemiyosun öle oturup şehri bekliyoz [/sıze]
kimsecikler yokken topiği bekledinde şimdi nereye kayboldun kıızz
burdayımmmmmmmmmmmmmmm
agustosun ortasındann sonraa sonbahar yapragı gıbı dokulucez bencee.. allahım sagsalım kavusmayı nasıp etsın hepımıze ınss... ben oncelık yapabılırımm belkı.. ter bastı sımdıdensen ilklerdeesin doğum yapacak:) agustosun ortasından sonra her an gum gum gumm:)))
aynen cnm bende senın gıbıyımm 12 saat uuzaklıkta aılemm kımsem yok sadeece esım ve ben.. basım sıkıssa kımsecıkler yok zor ama alısıo ınsan elden baskabısey gelmıo bızde yaza gıdıpp mevlut yapıcaz bakalım nasıl olcak karısık ıslerbende aynı canım.. bayramdan hemen sonra kavuşmak istiyorum ben aslında nasipse.. kurbana kadarda büyüsünki ananesini babanesini dedeleri teyzeleri ziyaret edebilelim :) gidip memleketten altınlarımızı toplayıp gelelim bi güzelde tatil yaspalı el öpelim harçlık toplayalımhahah ne paragöz oldum bir anda şaka bi yana doğumumu en uygun zamanda yapıp sağlıklı sıhatli memlekete gitmek benimde derdim.. çünkü ben yaklaşık 7 aydır kimseyi görmüyorum.. memleket 18 saat gidemiyorumda.. annemi babamı kardeşlerimi çok özledim..
ayy onları bende okuyunca cok heyecanlanıyorumm .. 41 haftalardaa catlarım ben walaa..evet yaa bende catlarım merktan, sonda heyecan dahada artıyooo, hazıran annelerınden dogum yapmayanlar var,ben bugunde doguramadım yazmışlar, suanda 40+5 te 40 +6 da.eger 41+1 de fılan olmassa sunu sancı verılcekmış, dun okudum onları bıraz............ nasıl beklıyorlar, bakalım biz nasıl olucaz, :))
kızlarrrrrrrrr hazıran annlerıne gırdım bı ıletı caldım
allahım bizede hayırlı saglıklı boyle kolayca doğum nasıp ınşallah.Amin.
^^^^evet kızlar doğurdum evime geldim bile
gece bir anda suyum geldi,ama hiç sancım yoktu dra gitmeyelim diyorum ben halabaktım baya su geliyor dr a gittik 7cm açıklık varmış,30dk suni verdiler 9 cm oldu,20 dk da ıkındım doğdu.toplam 1 saat 20dk da doğdu bebeğimson 20 dk zordu,şimdi evdeyim 3600kg,51 cm doğdu.sütüm de hemen geldi evdeyiz şimdi ben de çok iyiyim koşabiliyorum bile 3 dikişim var.öyle kızlar ^^ boyle yazmıs yaa, inşallah bizimde boyle kolay olur :))
hehee bunu hıc duymadım cok komıkk ılk dogurursan sorarım ben sanaayyhh anneciimmm 41+1geçen hafta eşimle bir kebapçıya gittim orada manda yoğurdu ikram ettiler ben de ilk defa yedim bu yoğurdu tadı çok hoşuma gitti. Anneme anlattım annem de dedi ki "ne yaptın kız manda yoğurdu yedin şimdi doğmak bilmez " mandalar geç doğum yaparmış ya... bakalım ne olcak?
sakın olmak cok onemlı cnmm no panıkbenim teyzemin gelini de sancısı başlamış bir kitabı varmış gebelik ile ilgili kitabı önüne almış. elinde saat sancılarını takip etmiş sıklaşmasına göre iice sıklaşınca annesine eşine haber vermiş dr a gitmişler çok kolay doğum yapmış. bu takip sırasında annesi demiş ki aynı sancıyı hastanede de çekeceksin evde rahat ortamda bekle demiş. ama tabi soğuk kanlı olmak lazım ben ölee olamam hemen koşarım hastaneye
cnm bızımde tayın ısımız olmadı ... ben okadar cok uzulmedımm acıkcası eger olsaydı sımdı bu halımle ev toplucaktımm dogum nerde olucaktı v.ss karısıcaktı ısler.. ben allahtan herseyın hayırlısını ıstıyorumm .. demekkı bu hayırlıssıymıs deyıpp kabullendımm eylulde bıdaha varr belkı esım ozamanda dılekce yazar.. tabıkıde ıssızlerı dusununce halımıze bınlerce kez sukurler olsun cnmm ya ısssızz bı kocamız olsaydıkızlar moralim çok bozuk ağlamamak için kendimi zor tutuyorum.cemrem üzülmesin diye...yine nallıhan da kaldık..tayin listesi açıklanmış.eşimin ismi yok..çok bunalıyorum burada.kimsem yok yanlızım..birde kışları hep depresyona giriyorum...sabahtan akşama kadar evdeyim.çevrem de de kafa dengi bayan yok napıcam bilmiyorum...inş.cemremin varlığı bütün sıkıntılarımı unutturur...o kadar zorki ..ama isyan etmemeye çalışıyorummm..o kadar işsiz varken en azından eşimin işi var diyorum...ama bi yere kadar ...
ınss hersey duzelırr cnmm hakkında hayırlısı neyse o olsunn ..hayatta hersey ıstedıgımızz gıbı olmuo malesef. bebegını dusun cnmmm senın durumundan daha kotu durumda olanları bıde dusunn ..3 yıl boyunca hep dualarım da hayırlısını istedim...belki de benim için hayırlı bu ama ben mutlu değilim...yaşadığım yeri evi sevmiyorum.kiradayız diye eşya almadım.eşimin ailesinin kullanmadığı eski eşyaların içinde otuyorum.güzel bi evim olsun ailem sevdiklerim yanımda olsun istiyorum.zor gliyor inan ki burda 1 yıl kalacağımı bilmek..son 1 yıl olduğunu bilsem o da dert değil...eşim içinde üzülüyorum onun da amirleriyle sorunu var..
zaten doğumumu ailemin yanında istanbulda yapıcam kızımın kırkı çıkana annemde kalıcam...ama sonrasında bi başım sıkışsa kimse olmayacak yanımda
masallahh canımmmm kocaman olmus tosuncukkk .. annesı cok gusel beslemıss bebegını..gozun aydın cnmm ..sanırım ozele gıdıosunslm güzel annişler ;
herkes iyidir umarımmmm
biz doktordan geldik, oğlum 1498 gr ve 38 cm olmuş çooook şaşırdım, kilosuna göre 2 hafta, boyuna göre 1 hafta öndeymiş,
ben bu ay 4 kilo almıştım, doktor ,bu ay çok kilo almışsın ama bebeğinide iyi beslemişsin yanlız kalan 3 ayda da 4 er kilo alırsan çok olur, en fazla 72 kilo ile tamamlamalısın dedi, şimdi 65 kiloyum, yani toplamda 15 kilodan fazla olmamalıymış. eğer bebek böyle hızlı kilo almaya devam ederse normal doğuramazsın dedi, ama bazen kilo alımı yavaşlayabiliyor dedi.
şu an ters duruyormuş, ayakları aşağıda ama 37. haftaya kadar dönebilir şu an hiç sıkıntı değil dedi. şu an ki en önemli şey suyunun bol olması ve plasentanın iyi durumda olması dedi.
son haftalarda plasenta yaşlanmaya başlayıp, üzerinde kireçlenmeler başlıyormuş. bir daha tekrar 4 hafta sonra , yani 32. haftada kontrole gidecekmişiz, sonra 34. ve 36. haftalarda yani 15 günde bir , 36. haftadan sonrada duruma göre haftada bir çağıracakmış.bu arada epidural ve spinal anestezi arasındaki farkı sordum, spinalde belden iğne 1 sefer yapılıp hemen iğne çıkarılıyormuş ve uyuşukluk etkisi yaklaşık 3-4 saat sürüyormuş, bu nedenle spinal anestezi sezeryan için daha uygun dedi, ama epiduralde belden takılan iğne 24 saat boyunca orada kalıyormuş ve ihtiyaç duyuldukça ilaç veriliyormuş, bu nedenle epidural anestezi, normal doğum için daha uygun dedi, malum normal doğumda süreç daha uzun oluyor. normal doğumu epiduralle yapmak istersem 600 tl ekstra ödememiz gerekiyormuşBu arada oğluşumun yüzü içe doğru duruyordu, bu sefer yüzünü göremedik ama olsun, o tombik kolları bacakları görmekte çok güzeldi
moralını bozmak ıcın cok erken cnm son haftda bıle donebılıomus bebeklerr .. sıkma canınıBebişi benim bebişim gibi yan duran anneler;
Ben bebişimin hareketini 3 noktada hissediyorum, göbeğimin solu, hemen yanı ve sağı.
Bu da baş, popo ve ayaklarmış, doktor öyle söyledi.
Doktorunuz bu konuda birşey söyledi mi size? Benimki sorun yok şimdilik daha erken dedi. Ama internette araştırdım, düzelmezse eğer bu durumda normal doğum asla olmazmış. Sezaryen gerekirmiş. Moralim bozuldu
ıı tatılllerr cnmm eglenın gelınnnn kızınlaa....Yuppppiii tatile gidiyorum hemde ilk defa 3 kişi
Merhaba kızlar.. Ay çok mutluyum bugün izne çıktık çok şükür... Bide bu gece tatil için yola çıkacağız... çok heycanlıyım ilk defa koca bir göbişle 2 canlı olarak giricem denize... Kızımı bol bol suda tutucam o da içeride ferahlar umarım ... Hazırlık yapıorum şimdi .. Görseniz daha bebiş olmadan 1 valiz bnm eşyam oldu bide prenses olunca babaya yer kalmıcak heralde biz süslüler yüzünden
ayyy bu haftayı da bitirdik çok şükür...
yooook yok bacım senin benim iteklememle yürümicek bu muhabbet
ayyy bu haftayı da bitirdik çok şükür...
vallahi ya bitiyor az kaldı benim son 2 saatim kaldı ama :126::126::126:müşterilerin gitmesi de son 15 dk
amin canım inşşşşşşş ben öğretmenim bugün bitti bizim iş. Ama eşim özel sektör ona göre ayarladık o da tam bu haftaya denk getirdi iznini çok şükür iyi de olduBiraz kafa dağıtmak ve doğa yürüyüşleri yapmak istiyorum
arkadaşımın bebeği oldu 40 günlük onu görmeye gidiyorum şimdi ayy çok heyecanlı ya darısı bizeee:):)
ben son dr. a gittiğimde bir bebek vardı bi kadının kucağında, öyle küçüktü ki, ya bu kaç günlük dedim, bir haftalıkmış, çok güzledi maşallah.
bankacımısn yoksabenim 5.30 da bitiyor çok şükür kızmla kaçıcaz sana da kolay gelsin sekeriim
ayy bu doğum yapan arkadasım 2.700 gr doğurdu hastaneye gittim doğurduğu gün hani bebek kız dedim içde içinde yatıyor dedii minnicik di gerçekten görmedimm sadece battaniye war gibiydi rezil oldum:) ayy bu kadar küçük şeylere nasıl bakıcazzz
arkadaşımın bebeği oldu 40 günlük onu görmeye gidiyorum şimdi ayy çok heyecanlı ya darısı bizeee:):)
masallahh canımmmm kocaman olmus tosuncukkk .. annesı cok gusel beslemıss bebegını..gozun aydın cnmm ..sanırım ozele gıdıosun
teşekkürler canımmmözele gidiyorum evet , sanırım devlet hastaneleride son zamanlarda kontrolleri sıklaştırıyordur, değil mi ?
https://www.lohusashop.com/shop/urun_detay.asp?urun_id=243
https://www.lohusashop.com/shop/urun_detay.asp?urun_id=264
bende bunları sıparıs vermeyı dusunuyorum pıjama takımlarını
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?