ayy maşallah prensesee... canım niye erken doğum riski var ki yaa:44:selam kızlar kızmla doktor amcasına gittik kızım büyümüş kocaman olmus:) tam 2000 gram dedi sağlığı falan yerinde çok şükür ama biraz erken doğum riski war dedii
selam kızlar kızmla doktor amcasına gittik kızım büyümüş kocaman olmus:) tam 2000 gram dedi sağlığı falan yerinde çok şükür ama biraz erken doğum riski war dedii
maşallah cnm kocamannn olmuşniye erken doğum riski var?:26:
ayy maşallah prensesee... canım niye erken doğum riski var ki yaa:44:selam kızlar kızmla doktor amcasına gittik kızım büyümüş kocaman olmus:) tam 2000 gram dedi sağlığı falan yerinde çok şükür ama biraz erken doğum riski war dedii
selam kızlar kızmla doktor amcasına gittik kızım büyümüş kocaman olmus:) tam 2000 gram dedi sağlığı falan yerinde çok şükür ama biraz erken doğum riski war dedii
maşallh kzına cnmbı benm yedıklerm yaramıo galıba bebısıme cılız bebek olcak neden erken dogum rıskın var??
saol canım plesentası aşağıdaymış biraz sıcak ve yorgunluk tetikleyebilir temkinli dawranalım 37. haftaya kadar çalışma seni izne ayıralım dedii
hoşgeldınnnn...maşallah canımm cok şükür saglıklı ya,, erken daha,dinlenırsın kuzum, oyle düşünme,sen le ben bırgun arayla dogurcaz)
sağolasın canım.. başka zaman olsa doktora gitmek aklıma gelmezdi ama oğlum olunca söz konusu bi damla kan gördüm eşimi aradım ağlıyorum resmen telefondaa yazık adam nasıl geldiiğini bilememiş...
çatı kontrolü yapmadı amaa en azından korkuyu atlattım hehenstdede bool bool ooğluşumun kalp atışlarını dinledik..
Çook teşekkür ederim canım şimdiden 2ltyi bulmuşturr.. doktor ya taş yada böbrek genişlemesi dedi gebelikte oluyomuş zaten artık bool bool su içip yatıyorumm hehe
bencede enmantıklısı o çalışmasan iyi edersin.napalım bizde heyet raporu için kapı kapı dolaşacaz artık doğumdan sonra.
rapora kullanılmayan günler doğum sonrasına aktırlacaktır diye yazdırın yeni mevzuata göre erken doğumdaki gün sonraya aktarılıyor
Öğretmen arkadaşlar bu konuyu ben şişli ilçe milli eğitime sordum
Biz şu an yz tatilinde olduğumuz için doğum izni dilekçesi vermemize gerek yokmuş. Ama isterseniz verin dediler.
5 hafta çalışabilir raporu da işe yaramıyormuş. Çünkü bilfiil çalışıyor olmak gerekiyormuş yönetmeliğe göre.
Ben doktordan raporumu gönderdim SAT'a göre 32+0'da olduğum gün 5 hafta çalışabilir raporu aldım okula verdim.
Belki insaf eder kabul ederler diye.
Doğumun 2 veya 3 hafta erken olduğunu düşünürsek, doğum olduğunda doğum raporunu okula veriyoruz. O günden itibaren 8 haftalık doğum izni başlıyor. Doğumdan önce kalan o 2-3 haftayı da 8 haftanın sonuna ekliyorlar.
canım çalışma oo zamann ne kadar çook içerde kaldıı o kadar iyi ufaklık için bool bool dinlen..saol canım plesentası aşağıdaymış biraz sıcak ve yorgunluk tetikleyebilir temkinli dawranalım 37. haftaya kadar çalışma seni izne ayıralım dedii
teşekkürler canım.. hepimiz dikkat edelim boool boool su içelim çok sıvı kaybımız oluyoo bu sıcaklardaa..çok geçmiş olsun ...
arkadaşlar tuzlu su fln demişlerdi canım birde eve gidince tuzlu suya koymayı dene bakalım bellki geçer..ayaklarım çok fena şişiyo kızlar..az önce bi tane koliyi masanın altına koyup üstüne de ayaklarımı uzattım birazcık rahatlar belki ya bıktım bu ayak mevzusundan..cici cici ayakkabılar aldım hiç birini giyemiyorum terlikten başka..inmiyolar bi türlü..
maşallah kızına canım, maşallah:))))
oglunun sünneti he, o sen tecrubelısınoglun kaç yasında sımdı? sünnet benmde aklıma takılıyorda, oyuzden sordum,
rapora kullanılmayan günler doğum sonrasına aktırlacaktır diye yazdırın yeni mevzuata göre erken doğumdaki gün sonraya aktarılıyor
eylülde doğum yapacağımız için 5 haftayı aktarma hakkımız engellenemez. bu memurun seçimi değil.
herhangi bi yerde öğretmenler için ayrı bi hüküm yok, bu yazılanlar söylenenler sadece yorum.
hatta sendikalar bile bu yorumu yapıyo.
aktif çalışıyo olmak gerek evet ama bu hüküm bütün memurlar için yazılmış, yaz tatilinde kendi seçimi olmadan izinde olmak durumunda kalan öğretmen ayrıca belirtilmemiş.
bu gibi durumlarda memurun lehine yorum yapılması gerekir ama nedense hem meb hem memurlarnet hem de sendikalar farklı yorum peşinde.
ben de haftaya alıcam çalışabilir raporumu okula vericem, insaflarına da bırakmıcam bu konuyu. yasal olarak önümüzde bi engel yol çünkü.
öğretmen arkadaşlara tavsiyem sadece meb in lafına bakarak hareket etmeyin.. hakkınızı arayın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?