ben dalinin granül sabunuyla yıkadım bebişimin tüm eşyalarını canım,bence yumuşatıcıya hiç gerek yok,zararsız densede ben kalıntı bıraktığını düşünüyorumgranül sabunda zaten bebek kokulu çok hoş
ayy hadi inşallah sağlıkla alır bebişini canım..
ben dalinin bebek yumuşatıcısından kullandım cnm çok azıcık birde elde yıkama programı var bende onda yıkadım..
selam kızlar...
daha geçmişe bakamadım, herkes burda ama pek yazan yok galiba. Bugün kocacım geldi çok şükür akşamüstü evime gidicem.
Benim tek sıkıntım arada bir vajinada olan batma şeklindeki ağrı. Sizler nasılsınız?
kızçeler bakın, bizim BAŞAK bebişkoları için ne diyor burda, biraz uzun ama güzel yani
BAŞAK BEBEKLERİ her ebeveynin rüyasıdır: Altı kuru ve temiz, karnı tok, yatağı sıcak tutulduğu sürece! Eğer sistematik bir şekilde beslenirlerse bütün bir gece hiç ses çıkarmadan uyurlar. Ama bir mama saatini bir de alt değiştirmenin zamanını kaçırın, yandınız. Bebek Başak ortalığı hemen velveleye verir. Küçük yaşlardan itibaren beyinleri yüksek bir tempoda çalışmaya başlar.
Ebeveynlerinin seslerini ve tavırlarını, çevrelerinde olup bitenleri hızla analiz ederler. Bu yüzden sessizlik ve sükunet, ihtiyaç duydukları şeylerin başında gelir. Yüksek bir kavrama güçleri vardır. Ama kendilerine olan güvenlerinde birtakım eksiklikler olabilir. Bu nedenle teşvike ihtiyaç duyarlar. Büyüdükçe sevimlileşen bu bebekler, bulmacalı oyuncaklara bayılır. Ona bir şeylerin yerini öğretin ve aynı düzeni korumasını isteyin. Ne kadar başarılı olacağına ve hatta daha iyi bir sistem yaratacağına tanık olacaksınız. Zihinsel yeteneklerini göstermesi hiç de zor değildir. Yeter ki desteklensin ve teşvik edilsin.
Başak bebeği detaycıdır ve hayatının rutin bir düzende geçmesini ister. Bebeğinizin rutininin olması kötü bir şey değil, ama bu rutini değiştirmeyi aklınızdan bile geçirmeyin. Çünkü Başak bebeği aynı anda gelecek birden fazla değişikliğe olumlu yanıt vermeyebilir. Başak bebeği ayrıca yemek konusunda da çok seçicidir. Dolayısıyla yemek saatinde elinizden geldiğince sade olmaya çalışın. Bu özelliklerinin dışında Başak bebeği çok talepkar bir bebek değildir. Yatağı ve altı temiz olduğu sürece bu bebeğin gözü yaşlı olmayacaktır. Üstelik bu bebek en basit oyuncakla bile saatlerce gıkını çıkarmadan oynayabilir.
Kimsenin kendisine fazladan ilgi göstermesine gerek kalmaz. Başak bebeği çevresindeki birçok bebekten çok daha önce konuşmaya başlamak isteyecektir. Çünkü onun beyninde dışarı çıkmaya can atan bir sürü fikir olacaktır. Bu bebek evde ebeveynine yardımcı olmaktan da büyük zevk alacaktır. Doğuştan çekingen olduğu için Başak bebeği başarılı olduğu alanlarda yaygara koparmaz.
Özetle Başak bebeği kendi başına çok mutlu bir bebektir, bununla beraber başkalarına yardım etmeyi ve temizliği de sever. Kendi kendine oyunlar oynamaktan zevk alır. Sonuç olarak Başak bebeği sorunsuz ve iyi bir bebektir. Başak burcunun sindirim ve merkezi sinir sistemi hassastır. Bebeğinizde psikosomatik rahatsızlıklar, tırnak iltihaplanması, bağırsak sorunları, karın zarı iltihabı, hazımsızlık ve gaz rahatsızlıkları görülebilir. Bebeğiniz büyüdüğünde detaylara inmeyi, teferruatla uğraşmayı gerektiren ve titizlik isteyen iş alanlarında tartışmasız başarılı olacaktır. Araştırma, tıp (özellikle biyokimya), öğretmenlik, hemşirelik, psikoloji, sağlıkla ilgili çeşitli hizmetler, garsonluk, temizlik işleri bebeğinize en uygun mesleklerdir. Ayrıca bebeğiniz hesap işleri, muhasebe, sekreterlik, eleştirmenlik, gözlemcilik, kütüphanecilik, arşivcilik, tarih uzmanlığı, bulmaca hazırlama, güldürü yazarlığı veya komedyenlik işlerinde de başarılı olabilir.
şimdi yakın bir arkadaşımdan haber aldım ...
sabah suyu gelmişti 39. haftasındaydı, sancısı felan çokmuş ama, çok kasılmış, eti de çok sıkıymış bir türlü normal doğum olmamış, sezeryana almışlar şimdi içerdeymiş...
sağlıkla çıkarlar inşallah, darısı bizlerin başınaaa
senin tansiyonun kaç çıktı.. dün benim sağlık ocağında kontrolum vardı. 12-10 çıktı.. çok yüksek dedi evde takip not al yüksek çıkarsa hemen dr ile görüş dedi.. dünden beri ölçüyorum 12-9 oluyo bazen 13-9 oluyo.. tırstım bende
ebe hamilelerde 8 den yükarı olmamalı küçük tansiyon dedi..
gözün aydın canım kocan gelmişbende batma şeklinde değilde baskı oluyor arada hem makat bölgesine hem de vajen kısmına,bir de bu aralar çatım genişliyor herhalde ki bacağımı açınca kalça kemiğimde şiddetli bir ağrı oluyor
kızçeler bakın, bizim BAŞAK bebişkoları için ne diyor burda, biraz uzun ama güzel yani
BAŞAK BEBEKLERİ her ebeveynin rüyasıdır: Altı kuru ve temiz, karnı tok, yatağı sıcak tutulduğu sürece! Eğer sistematik bir şekilde beslenirlerse bütün bir gece hiç ses çıkarmadan uyurlar. Ama bir mama saatini bir de alt değiştirmenin zamanını kaçırın, yandınız. Bebek Başak ortalığı hemen velveleye verir. Küçük yaşlardan itibaren beyinleri yüksek bir tempoda çalışmaya başlar.
Ebeveynlerinin seslerini ve tavırlarını, çevrelerinde olup bitenleri hızla analiz ederler. Bu yüzden sessizlik ve sükunet, ihtiyaç duydukları şeylerin başında gelir. Yüksek bir kavrama güçleri vardır. Ama kendilerine olan güvenlerinde birtakım eksiklikler olabilir. Bu nedenle teşvike ihtiyaç duyarlar. Büyüdükçe sevimlileşen bu bebekler, bulmacalı oyuncaklara bayılır. Ona bir şeylerin yerini öğretin ve aynı düzeni korumasını isteyin. Ne kadar başarılı olacağına ve hatta daha iyi bir sistem yaratacağına tanık olacaksınız. Zihinsel yeteneklerini göstermesi hiç de zor değildir. Yeter ki desteklensin ve teşvik edilsin.
Başak bebeği detaycıdır ve hayatının rutin bir düzende geçmesini ister. Bebeğinizin rutininin olması kötü bir şey değil, ama bu rutini değiştirmeyi aklınızdan bile geçirmeyin. Çünkü Başak bebeği aynı anda gelecek birden fazla değişikliğe olumlu yanıt vermeyebilir. Başak bebeği ayrıca yemek konusunda da çok seçicidir. Dolayısıyla yemek saatinde elinizden geldiğince sade olmaya çalışın. Bu özelliklerinin dışında Başak bebeği çok talepkar bir bebek değildir. Yatağı ve altı temiz olduğu sürece bu bebeğin gözü yaşlı olmayacaktır. Üstelik bu bebek en basit oyuncakla bile saatlerce gıkını çıkarmadan oynayabilir.
Kimsenin kendisine fazladan ilgi göstermesine gerek kalmaz. Başak bebeği çevresindeki birçok bebekten çok daha önce konuşmaya başlamak isteyecektir. Çünkü onun beyninde dışarı çıkmaya can atan bir sürü fikir olacaktır. Bu bebek evde ebeveynine yardımcı olmaktan da büyük zevk alacaktır. Doğuştan çekingen olduğu için Başak bebeği başarılı olduğu alanlarda yaygara koparmaz.
Özetle Başak bebeği kendi başına çok mutlu bir bebektir, bununla beraber başkalarına yardım etmeyi ve temizliği de sever. Kendi kendine oyunlar oynamaktan zevk alır. Sonuç olarak Başak bebeği sorunsuz ve iyi bir bebektir. Başak burcunun sindirim ve merkezi sinir sistemi hassastır. Bebeğinizde psikosomatik rahatsızlıklar, tırnak iltihaplanması, bağırsak sorunları, karın zarı iltihabı, hazımsızlık ve gaz rahatsızlıkları görülebilir. Bebeğiniz büyüdüğünde detaylara inmeyi, teferruatla uğraşmayı gerektiren ve titizlik isteyen iş alanlarında tartışmasız başarılı olacaktır. Araştırma, tıp (özellikle biyokimya), öğretmenlik, hemşirelik, psikoloji, sağlıkla ilgili çeşitli hizmetler, garsonluk, temizlik işleri bebeğinize en uygun mesleklerdir. Ayrıca bebeğiniz hesap işleri, muhasebe, sekreterlik, eleştirmenlik, gözlemcilik, kütüphanecilik, arşivcilik, tarih uzmanlığı, bulmaca hazırlama, güldürü yazarlığı veya komedyenlik işlerinde de başarılı olabilir.
canım ben dalin in bebekler için olan yumuşatıcısını kullandım yani özel bir yumuşatıcı var güzel de kokuyor...
ama bazı arkadaşlar da kullanmamaktan yana, tercih meselesi tabi, nasıl istersen, sadece deterjan da yeterli yani, tozu felan gitsin, su görsün yeter maksat o zaten
Ben de Dalan roxy ve hacışakirin lavanta kokulu bebe deterjanlarını aldım, lavanta kokusu paketteyken çok yoğundu hatta paketin olduğu yer günlerdir kokuyor; ama çamaşırda koku kalmadı çabuk geçti işime de geldi. Ben de tozu kiri gitsin diye şöyle bir çalkalattırdım makinede, sadece makineyi yıkama yapmadan önce yıkadım hijyenik hale getirdim çamaşır suyu koyup boş çalıştırdım :))
Yumuşatıcı büyükler için bile sorun olabiliyor; son suda kullanılığ durulanmadığı için kalıntı bırakması muhtemel, zaten bebek giysileri yumuşacık oluyor.Büyüdüğünde dış giysileri için kullanmayı düşünüyorum.
kızlar bebek cildi çok hassas
ben kızım doğduğunda dalin bebek deterjanı kullandım kızım uzun süre kaşındı boynunun altı falan sonra değişik bir sürü sabun falan filan
çözümü yıkama topunda buldum. kızımın çamaşırlarına hiç deterjan kullanmadım ve alerjisi kısa sürede geçti. nerdeyse 1,5 yıldır kullanıyorum. aklınızda bulunsun
canım sıkılıyorrrrr rrrrrr ,, nie yazmıosunuz hiçbiriniz
Ben de sadece granül sabun kullanacağım canım, zaten bebek kıyafetleri yumuşacık, kalıntı filan kalırsa kaşıntı yapar. Teşekkürler yardımlarınız için...
ben de dalin in granül sabunuyla yıkadım sadece, gözle çok zor görünen kalıntılar bıraktı çamaşırlarda, iyi ki incelemişim.
elde yıkama programında yıkadığımdan oldu belki fazla hırpalamadan duruladı makine.
bu yüzden dalinin sıvı deterjanını önermişti arkadaşlar, markette yok diye sabun aldım. bitince sıvı det. alıcam artık.
çareyi de tekrar tekrar durulatmakta buldum, gitti kalıntılar ozaman.
birde bana 36 haftalıkken bebişlerinizin kilosunu yazarmısınız o zamana kntrolüm varda
Bende 36.haftadayim canim oglusum3200 bizimki tombulca biraz:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?