evet ya kızlar koruma yöntemi olarak ne düşünüyosunuz bn hap bi daha hiç kullanmak istemiyorum. bna çok kilo aldırmışlardı onlar yüzünden şişko hamiş kaldım:18:bide doğumdan sonra nasıl korunucaz o var :18:
kızlar tüm gün inanılmaz kasılmalarım oldu.çok üstünde durmadım. yokmuş gibi davrandım.
ama şimdi belimden giren ve tüm kasıklarımı saran bir sancı geliyor. iş yerindeyim. bazen nefesimi kesiyor.
sürekli var. gidip gidip gelmiyor yani10 dk. dır böyleyim.yürüsem aşağı baskı oluyor.
sancılar ara ara mı girer?? bu sancımı??? ayyy hiç bişey anlamıyorum ki yaaa
doğum sancısı belden kasıklara doğru derler ama dur daha 3 hafta beklesn seninki
kızlar tüm gün inanılmaz kasılmalarım oldu.çok üstünde durmadım. yokmuş gibi davrandım.
ama şimdi belimden giren ve tüm kasıklarımı saran bir sancı geliyor. iş yerindeyim. bazen nefesimi kesiyor.
sürekli var. gidip gidip gelmiyor yani10 dk. dır böyleyim.yürüsem aşağı baskı oluyor.
amanin yandık desene.burda bence eşlere büyük görevler düşüyr.anne kendini bebeğe adayıp kocasını unutmayacak,baba da direk karısına cinsel bir objeymiş gibi yaklaşmayacak.önce birbirlerine zaman ayırmaya çalışmalı sanki yeni flört ediyormuş gibi başlamalı,ondan sonra devamı gelir gibi düşünüyorum ama tabi düşünmek yetmiyor.yaşanınca nasıl olur bilemem.zaman hoşgörü sabır gerekli gibi.
ooo kuzular maşallahları var büyüyorlar300-500 gramlardan nerelere geldik doğuran henüz yok ama herkesin eli kulağında.
hadi hayırlısı canım.maşallah bebişine.doğumun heran olabilir yani öylemi.geri sayım başladı.bu arada bulantıda doğum belirtisimi oluyormuş.çünkü benimde ağrım olduğunda bulantım oluyor.
doğumlarımız hepimizin aşağı yukarı aynı zamanlarda olcak ya 40 çıkınca forumu bi sessizlik kaplayacak anlaşılan40 çıkmadan boşver beklesinler zaten evde fırsatta olmaz ki cümbür cemaat
canım konuyu çok güzel özetlemişsin ama uygulamaya yansır umarım
ağrı bacaklarıma da vurdu evet.merdiven çıkamadım şimdi......dedğin gibi takip edeceğim. olmadı doktora giderim.şimdilik bacaklarımı uzatıp oturacağım biraz.canım evde olsan uzan yada pozisyon değiştir derim ozaman biraz geçiyor ama işteymişsin.korkma benim o ağrı gelince yarım saat kesintisiz sürüyor.sonra geçiyor kendiliğinden.yormamaya bak kendini.ağrı bacaklarınada vurur dermansız kalırsın şimdi.sen yinede ağrı sürelerini takip et.birde suyuna ve nişanına da dikkat et.bu ağrı doğumun yaklaştığını gösteriyor.benim ilk kadir gecesi oldu.sonra bayramda oldu.çarşambagünüde hastanede oldu.nst de sancım 100 de çıktı ama gönderdiler eve.bu sancılar hazırlık.ama dediğim gibi sen diğer şeylerede dikkat et.sancın geçmezse doktora muhakkak git canım.herkesde aynı olcak diye birşey yok.
Canım bildigim kadarıyla gelir gider doğum sancıları..ama son evrelere gelmiş de olabilir. İhmal etme sen bi doktorunu ara bence
doğumlarımız hepimizin aşağı yukarı aynı zamanlarda olcak ya 40 çıkınca forumu bi sessizlik kaplayacak anlaşılan
meriç in bebişte de tık yok. sonradan nazlı çıktı eylül bebekleri ;ama gelsinler artıkkkhadi hayırlısı sendede heyecan başlamıştır az kaldı cidden
MERİCDEMİR den haber varmı ya doğum yaptıda giremiyo galiba
doğumlarımız hepimizin aşağı yukarı aynı zamanlarda olcak ya 40 çıkınca forumu bi sessizlik kaplayacak anlaşılan
yok öle demedi bebek aşağıya indiği için baskı alan midenin dengesi bozuluyormuş. Oyüzdenmiş. Bebeğin aşağııya inmeside üst tarafların boşalması 3 4 cm aşağıya kaymasıymış.alt taraflardada yoğun baskı hissetmekmiş. Bel ağrıları, adet ağrısı gibi ağrılar bacak ağırıları ayak şişmeleri son ayda görüllen şeylermiş endişe edilcek bişi yokmuş.
Günaydın kızlar herkese. Derin konular konuşuluyo bakıyorum :) Dün kim izlemişti hatırlamıyorum. Aramızda bebek var filmini izlemeyin desede ben kendimi iyiye de kötüye de hazırlamak istediğim için dayanamayıp izledim :) Orda da doğumdan sonra ilişki baya problemliydi, korktum açıkcası. Anne zaten kendini bebeğe adadığı için çok oralı olmuyor (bazen istese de olamıyor zamansızlıktan), adam da sanırım artık karısını sadece anne olarak görmeye başlıyor. Zor bir dönem, bakalım biz neler yaşıcaz..
canım doktorların dediğine güvenmekten seçeneğimiz yok allah korusu bi durum olsa bunu hiçbirimiz kaldıramayız. bn de normal doğumu ne kadar istediğimi herseferinde dile getiren biri olarak eğer ufakta olsa risk varsa o riski göze alamam. o yüzden doktorla beraber karar vermek en doğrusu sanırım. :44:selam kızlar dr.dan geldik, oğluşum iyiymiş maşallah.
dr.u normal doğumu beklesem nolur diye beklemeye ikna ettim.
bebeğimin suyu azdı hep ama tehlikeli boyutta değil, normal olabilir demişti.
benim daha önce düşükler vs. var, kıymetli bebek beklemeyelim son günleri diyo dr.lar.
38+0 da çatı muayenesi yaparım, bebeğin durumuna bakarım, duruma göre beklemeye devam ederiz 39+0 a kadar gelmezse de suni sancı dedi.
diğer bi dr a daha gidiyorum o direk sezeryan diyo, bebek riske atılcak bebek değil diyo.
normali beklesem bişey olursa kendimi kötü hissederim:26: ama beklemezsem de çok fena içimde kalıcak.
napmalıyım sizce:26::26:
Eşlere büyük görev düşüyor hakkaten ama onların bizdeki hormon iniş çıkışlarından haberleri yok. Bir çok şeyi büyüttüğümüzü düşünecekler. Zamansızlığımızı plansızlık olarak görecekler belki. Yani hem bebeğe hem kocaya yetmeye çalışan aynı zamanda her zaman bakımlı görünmeye çalışan bizler olacağımız için ne yazık ki bizlere çok daha fazla görev düşüyor. Allah yardımcımız olsun :) Tabi bi zahmet kocalarımız da yardımcı olsun :)
Bu arada eşlerin normal doğuma bizimle girmeleri,yanımızda bulunmaları konusunda ne düşünüyorsunuz kızlar?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?