çok hoşsun kız pepe haa
canım hiç acı çekmedin mi ya dikişlerim felaket acıyordu benim doğrulamıyordum ama normal doğumda gibi gelip giden parmaklamıyordu en azından o hikayeler beni çok korkutmuştu :18:kimse ellemedi oramabir sonda taktılar o kadar ben bayılınca takın dedim dinlemediler ama lavman yapmadılar
4 yapmış burdaki dr un biri
Lafın gelişi şoka girdim ben de kız
Yapmışlardır bence sen farketmemişsindir
Nasıl sonda yoktu kız sondasız apandisit bile almazlar
kız ben doktora dedim ki ben sezaryan istiyorum ama artık yasak nasıl olucak bana dediki sen yeterki ödemeyi yap o bizim için çoçuk oyuncağı dedi ben şok oldumresmen kendi ağzıyla dedi bu yasa daha çok para alsınlar diye çıktı sanırım yoksa değişen birşey yok aldıkları ücretler katlandı
yanlış biliyorsun canım arkadaşım
yasanın esas çıkış nedeni şudur;
amerikada da vve diğer avrupa ülkelerinde yasak olan sezeryan doğum bizde de yasak olması gerekirke ve sınır atıyorum %3 ken dünya çapında sezeryan ile doğum yapan ülkeler arasında birinciyiz yani yasakları çiğneyerek sağlığımza zarar verdik, Dünya sağlık örgütü türkiyee uyarıda bulundu.. ve sağlık bakanlığı bçyle bir uygulama başlattı, çok para kazanmak ,ile alakası yok, ama bazı şereksiz doktor veya hastaneler bunuda paraya döktü yada kılıfına bir şekilde uydurdu, bir de adamlar doktorlu yemeni ediyor, kimlerin ellerindeyiz..
ben doğuma kadar 3 tane doktor değiştirdim hepsi aynı kafadaydı birtanesi normal doğumu deneyebilirsin dedi ama oda maddi durumun varsa sezaryan yaptır dedi ben sezaryan yaptırdığıma pişman değilim çünkü normal doğum konusunda kendime hiç güvenmiyordum.ama doktorların bu davranışları beni etkiledi doğrusu yasaya uyulmuyor hala durumun varsa yaptırıyorsun denetleme yok sanırım
ya aslında bakmayın siz benim tekrar doğursam sezeryan olur dediğime tabiki herşeyin normali olduğu gibi en güzeli normal doğurmak.sancı işi zor ama herkezin eşiği farklı ve herkez aman aman bi sancı çekmiyor.doğum olayı kolay aslında sancı olmasa ıkın ıkın 2-3 ıkınmada çıkıyo ve hiçbişey hissetmiyosun zaten dikerkende uyuşturuyolar ki doktor bana düzgünn ıkınırsan çok müsaitsin kesiksiz doğurursun dedi.ben beceremedim korktum.
sırf o korkumdan kendimi sıktım doğum sonu çektiğim ağrıda yine kendi halt yemem.kasların kasılmış kendimi sıktım diye.
ama ne şekil olursa olsun en önemlisi dünyaya bebeklerimizi getiriyoruz o şekilde yada bu şekilde.
ama biri benden tavsiye istese normal doğumu tavsiye ederim.
tabiki normali iyi ya anne hazır degilse ben mesela
ıkınamam çocuk kalırsa arada nefes alamazsa dikişler nasıl olur ay falan filan
doguramayacak cesareti olmayan ne yapsın o zaman
ya aslında bakmayın siz benim tekrar doğursam sezeryan olur dediğime tabiki herşeyin normali olduğu gibi en güzeli normal doğurmak.sancı işi zor ama herkezin eşiği farklı ve herkez aman aman bi sancı çekmiyor.doğum olayı kolay aslında sancı olmasa ıkın ıkın 2-3 ıkınmada çıkıyo ve hiçbişey hissetmiyosun zaten dikerkende uyuşturuyolar ki doktor bana düzgünn ıkınırsan çok müsaitsin kesiksiz doğurursun dedi.ben beceremedim korktum.
sırf o korkumdan kendimi sıktım doğum sonu çektiğim ağrıda yine kendi halt yemem.kasların kasılmış kendimi sıktım diye.
ama ne şekil olursa olsun en önemlisi dünyaya bebeklerimizi getiriyoruz o şekilde yada bu şekilde.
tabiki normali iyi ya anne hazır degilse ben mesela
ıkınamam çocuk kalırsa arada nefes alamazsa dikişler nasıl olur ay falan filan
doguramayacak cesareti olmayan ne yapsın o zaman
kız sana bişey deyimmi sençocuk doğurmak için ameliyat olmayı göze aldınya normali her halukarda yapardın eminim ben buna.çocuğunun geleceğini düüüşününce mecbur ıkınıyorsun ve zaten herşey normal olduğu için normal akışında gelişiyo sen ıkınman gerektiğini anlıyosun ve yapıyosun bunu ben başta engel olmaya çalıştım ama sonra 3 ıkınmada çıktı ıkınmak doğurmak falan zor değil bacım zor olan sancıydı.bence sezeryan olan biri ondan korkmayan biri normal doğumu çok rahat yapar.bence sende o cesaret var bende sezeryandan korkuyordum mesela.
normal doğumm
aramızda hamile yok dimi :26:şahsen ben sırf doğum anını düşününce 2.den vazgeciyorm
coook zordu coook
epidural de istemedim ıkınamam diye
sancı denen şeyi yaşamayan bilemez en sonunda ölüyorummmmmm diyerek masaya cıkardıklarını biliyorum
hatta annem bu kadar dayanıklı olduğunu bilmiyodum dedi
oğlum cıktıktan sonra bile kafamı kaldırıp bakamadım
Allah kimseyi o anda bırakmasın herkesi kurtarsın
vay be ben neymişimm
evet canım normal en güzelidir ama bizim gibi korkak olunca çok zor ben kaldıramazdım kendimi biliyorum
normal doğumm
aramızda hamile yok dimi :26:şahsen ben sırf doğum anını düşününce 2.den vazgeciyorm
coook zordu coook
epidural de istemedim ıkınamam diye
sancı denen şeyi yaşamayan bilemez en sonunda ölüyorummmmmm diyerek masaya cıkardıklarını biliyorum
hatta annem bu kadar dayanıklı olduğunu bilmiyodum dedi
oğlum cıktıktan sonra bile kafamı kaldırıp bakamadım
Allah kimseyi o anda bırakmasın herkesi kurtarsın
vay be ben neymişimm
zormuş canım doğumun ama yinede bu anı yaşadığın için mutlusun sanırım.
bence her kadının doğasında var cnm normal doğum
ama işte korkularımız ve ÖN yargılarımız yüzünden su yüzüne cıkmıyo o kadar
ahh canım ahh bende ne sancı çektim doktor artık ağrı kesici iğne yaptı ama hiçbi işe yaramadı eşime telefonda al beni vazgeçtim doğurmayacağım diyordum.doktorlara bırakın beni nolur diye yalvarıyordum sanki bıraksalar napıcaksam.
ama sezeryan olan arkadaşlarım çok ve hepsi çok şikayetçi normal doğumdan sonra hiç doğurmamış gibi oluyosun ama arkadaşlarım sezeryanın hala izlerini yaşıyoruz diyorlar.ben öncesindede çok korkuyordum sezeryandan ona rağmen artık yeter beni sezeryana alın diye bağırıyordum doktorlara hemşirelere.ama yinede sezeryana da cesaret edemem şuanda.en azından doğurdum bitti diyorum.
ama tabi en iisi bidaha doğurmamak ne sezeryan ne normal.ben böle diyince aile büyükleri kızıyorlar olurmu tek çocuk diye ama napalım ben doğurucam onlar değil.
hadi ilkini isterken bişi bilmiyoduk cahil cesaretiydi benimki şimdi ne yaşıyacağımı biliyorum buna rağmen gelde doğur doğurabiliyosan.
aynen
içimden hastaneden kaçmayı geçirdim yanereye kadar gideceksem bırakın beni doğurmıcam dedim
ayy utanaraktan söylüyorum ama hatta çocuk çıktığında bana vermek yanma getirmek istediler o ilk an bende istemiyorum dedim.hemşirelerde dedi nasıl istemiyosun bu kız güzelini bizim olsun o zaman falan. o lafı nasıl dedim bilmiyorum hemşire annemin arkıydı o anlatmış anneme kzın böle dedi diye.nasıl kötü oldum utandım hala aklıma gelir istemiyorum deyişim.ama tabi o anlık bişeydi ıstma şeyine koydukları an kucağıma almak için heycanlanıyordum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?