2012 Eylül Anneleri Paylaşım Alan

ne güzel anlatmışsın macpro...Sigarayı seven için ayrılmak zor. Ben eşime bıraktırdım ama hala " biz severek ayrıldık sigarayla. dünya sağlık örgütü açıklama yapsa sigara sağlığa zararlı değil diye anında başlarım" der. Onun bırakması da çok zor oldu, çok iyi anlıyorum sizi o yüzden...

macpro, haklısın. ben eylülde burun ameliyatı oldum. o zaman 10gün falan hiç içmedim ama gene başladım... ama şimdi bunun affı yok. yarın doğumda hadi diyelim kilosu falan iyi geldi. sağlığı yerinde... ufacık bir sorun olsa kendimi suçlayacağım sigaradan mı diye? bunu bilmeme rağmen içmem zaten affedilemez olan ya... zararını bu kadar bilirken, hayatım boyunca yaşayacağım endişe ve tereddütü bilirken ne bu?

bugün atıyorum paketi. sitedeyim ben servisimi falan yok. market de uzak. ekmeğim bitse üşenirim gitmem yani... evde olmayınca kıvarnırım ederim içemem.... eşim de içmiyor zaten.

kızlar sorun bana içtin mi diye? kızın azarlayın... bırakayım şu illeti... öyle günde 1 tane falan değil hiç içmeyim. Allahım bir şekilde tiksinsem şundan inşallah...

Aaahhh ahh :)
Güzelim bozcaada saraplarını esim tek basına iciyor, bende oyle boynum bükük bakıyorum :)
Ya benim doktorum normalde hic sigara icmeyen bir insanmıs, yanımda icilse kacardım hamile kaldım sigara aserdim diyor.
Cok enteresan bir durum. Zaman zaman isteyecek tabi, ben yıllardır günde bir paket hic aralıksız icmis bir insandım, yediklerimizin
bir tadı varmış meger,gerçek bir tat.Ben sadece karnımı doyurmusum yıllardır.Ama hem hamilelik hem sigarayı bırakmanın etkisi
burnum felaket çalışıyor bu kadarı da iyi değilmiş. Geçen gün eşim kahve içiyordu,salona daha girmeden kapıda sınıf sınıf diye bir iki nefes cektim,"kahveye baileys mi kattın sen" dedim. "Ohaa yani,seni havaalanlarında değerlendirelim" deid o da :)

macpro, al işte kendime kızmam için bir sebep daha sen senelerdir günde 1 paket içermişsin kesmişsin. ben 14-15 yaşından beri içiyorum bu mereti. kötü bir şey yaşadım ergenlik de var başladım... ama hiç günde 1 paket içmedim.. 6-7 tane içerdim hep... şimdi 1-2-3 gününe göre ama azaltmak kesinlikle işe yaramıyor...

en güzeli bu şu an sigarayı bıraktım. siz de utandırın beni... arada sorun... bu da bahane olur.

ya ben asitli şeyler içmem, alkol sosyal ortamlarda elimde kadeh tutarım ayıp olmasın diye en son 10ay önce evlilik yıldönümüzde yarım kadeh şarap içtim... kızartma neredeyse hiç yapmam. hazır meyve suyu 2ayda bir anca içerim... hani bu kadar şeye dikkat ederken bu sigara ne alaka... üstelik zatüre geçirdim ona rağmen içtim...

yok ama bahanesi yok. bir meleğin canı bana emanet. bıraktım bu zıkkımı. Allah yardım etsin bana:)

Ama eşin de az değilmiş, hamile kadının yanında baileys kokutulur mu hiç?? Esefle kınadım....
Ben evde sıcak şarap yapıyordum. Kışın en büyük zevkimizdi. Şimdi mecburen ara verdik. Eşime diyorum ki şarabı çok kaynatıp alkolünü uçurup mu hazırlasam. Ya da alkolsüz şarap mı bulsak bir yerlerden?? Başına vurdu hamilelik ne anlamı kaldı o zaman diyor...

Kızlar sayfa almış yürümüş..Hepsini okuyamadım maleseff..Biz bugun kontrole gittik.Ultrason ölçümlerinde herşey normal dedi doktor. Ve büyük sürpriz bebiş yüksek ihtimalle erkek dedi doktorumuz Çok hareketliydi..Kıpır kıpır her tarafı oynuyordu..İçim bi hoş oldu öyle görünce..Eşimin gözleri doldu hatta. Bir de kan verdik..Bakalım haftaya cıkacakmış sonucu.İnsallah o da güzel çıkar..

Paticim bu arada doktora sordum İmg igg olayını...Bizim için su anda bi enfeksiyon olup olmadıgı önemli dedi..Bundan sonra kapmayacagımızın garantisi yok onu nasıl bilecez dedim dikkat edeceksin dedi Ben çözemedim bu işi

Bak ben unutmam, sorarım hesap ona göre... Eşim de bu aralar günde 1 tane içiyor, beynini ütülüyorum resmen..
Keşke sorunlarımızı çözmekte alkol sigara bir işe yarasa... Yalnızca unutturuyor ama çözüme katkı sağlamıyor.

Aaa bu arada söylemeyi unuttugum birşey daha var.Beklenen dogum tarihi 14 eylül görünüyor.Yani benim dogum günüm

Kesinlikle kendine kızma cünkü iste aslında soyledigim sey de tam olarak bu, daha az ictigin icin daha ozel bir anlamı oluyor ve genellikle cok icenler az icenlerden daha kolay bırakıyor,cünkü bu bir uyusturucu madde bagımlılıgı,kabul etmesi zor ama evet bagımlılık ve bir süre sonra cok ictiginde artık zevk aldıgın icin degil bagımlı oldugun maddeyi vücüduna almak icin iciyorsun,azar azar ictiginde zaten o sigarayı özlemis ve keyifli bicimde iciyorsun insan acıdan kacan, haz aldıgı seye dogru kosan bir organizma,bunun icinde zevk aldıgını düsündügün seyi bırakmak istemiyorsun tabi.Ama sana su kadarını soylıyım sadece kendi kuvvetinle olacak bu ve bırakacaksın buna yürekten inan.Ben herkese soylerdim her denememde,is arkadaslarıma bile soylerdim ki utanıyım icemiyim diye, ama bagımlılık oyle rezil bisey ki yarım sondurdugum sigarayı bile ictim yeri geldiginde,cocuk gibi kendime saygım zedelenerek gizli gizli de ictim, yani kendin istemedikce seni kimse zorlayamaz.Ama sen zaten istiyorsun :) ve eminim basaracaksın.İzmarit icmis bir insan soyluyor bunu yahu :)
daha ne olsun.Cok cok kolaylıklar dilerim.

hehehee :) bende kınadım valla

Bayanlaar
konuya bodoslama girdim am
bu güzel hamöile avatarlarını hangi sitelerden buluyosunuz bana da deyin
ben bulamıyoruum,kokoş avatarımla kaldım ama şu anki ruh halimi yansıtmıyor

kimse cevaplamamış ama ben kendim hallettim

Sigara mevzuu olmuş ben de günde 5-6 içerdim
şimdi 1- max 2 içiyorum
hiç içmediğim günlerde oluyor
insan bir anda bırakamıyor hele de içen bir ortamın varsa
bizim okulda çok keyifli,sohbetli bi sigara içen grubumuz var
onalrın yanına gidiyorum tenefüste e gidince de içiyorum 1 tane:26::26::26:

Aaa bu arada söylemeyi unuttugum birşey daha var.Beklenen dogum tarihi 14 eylül görünüyor.Yani benim dogum günüm

biz seninle bugün aynı şeyleri yaşamışız canım :))) ne güzel.....benim bebişde 03.09 ve benim doğum günüm......bizimkiisi kız görünüyor tek far bu :))

saolun kızlar darısı hepinizin başına inşallah......

Kızlaaar süper haberler bunlar tebrik ediyrm darısı bizlerin başına artıkkk

selam eylül anneleri..
eğer nasipse ben de eylül annesi olucam. bugün 9+5 iz.
bi süredir okuyorum sizi ama yazmıyordum.
çünkü daha önce 2 defa erken haftalarda bebeğimi kaybettim, sağlıkla belli bi haftaya gelmeden kimseye söylemiyoruz.

sigara konusu geçmiş. lise yıllarından beri sigara içen bi bağımlıyım. ama hamile olduğumu öğrenir öğrenmez bıraktım.
daha önce bebeğin kalbi durduğunda kendini insan öyle suçluyo ki, acaba ben çok ayakta kaldım ondan mı sigara içtim ondan mı diye.
bırakamayan arkadaşlar böyle düşünürse kolay bırakırlar sanırım.

sigarayla şunla bunla ilgisi olmuyo olacağı varsa oluyo böyle şeyler ama vicdanı öyle sızlıyo ki insanın.
şimdi çok canım çekiyo sigarayı ama ölsem içmem..

herkese sevgiler..

Çok güzel haberler almışsın gözün aydın. Sanki ben gitmişim gibi doktora sırıtarak okudum. Tekrar tebrik ederim müstakbel oğlunu :)

Test işine cidden hatırladıkça sinirleniyorum. Doktoruma olan güvenimi de kaybetmek istemiyorum, yarın öbür gün gitmeye çalışıcam tekrar umarım mantıklı bir şekilde açıklar. Tamam anlıyorum şu an enfeksiyon olması veya olmaması önemli ama neden bağışıklığın var diyerek gönderiyor bizi o zaman. Neyse doldurmayayım seni de, bir sürü kişiye bu şekilde yapılmış bu da bir yöntem diye telkin edelim kendimizi. Ama yaptıralım da...

Tekrar tekrar gözün aydın :)

sevgili forum yöneticimizden rica edelim cinsiyetleri eklemeye başlasın. Ama başedemeyebilir gibi.... Çünkü şu an patır patır durumdayız...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…