2012 Gelin Adayları Buyrun Sohbete...

2012 Gelinlerinin yaş ortalamaları...

• Ankete Katılan
    993

şayet sende çalışıyorsan tatlım taksitle alın ödersiniz inşallah allah yuva kurana yardım eder nişanlının ailesi elinde para tutmuyor yada varsada yapmıyor diye ilişkinizi yıpratmayın yıprandımı toparlaması zor...evet haklısın herşey üst üste gelmiş zaman daralmış ama allah daına göre kar verir unutma hepsinin geçeceğine inan sakin ol stres yapma daha doğru kararlar alıp davranın nişanlınla beraber el ele olduktan sonra aşılmayacak sıknıtı yok...( bende kendimden bi örnek veriim gelinliğimi alacağım zaman araştırdım baktım sordum model beğendim nişanlıma söledim annesigilin gelmesini söledim hani kendi kagamdan diomki onlar gelse nişanlım gelinlik parasını vermemiş olur zaten hiç bi katkıları yok geldiler ankaraya gttik gelinlikçiye neyse pazarlıklarını ettiler 400 tl kpora istediler kayınbabam ceplerine 3 kuruş para koymadan yollamış meğer sadece 100 tl vardı yanlrında onu verdiler sadece sonra nişanlım gelinlik parasını verdi meğer sonradan öğrendim annesi gille nişan alışverişi yaptığımdada nişanlım onlara para yollamış ) bunlar artık komik geliyo benim nişanlımın kendisiyle iletişim sıkıntımız olmasa bunlar boş geliyorda onla ciddi sorunlarım beni korkutuyor ...özellikle maddi konuları dert etmeyyin hepsi geçiyor allah yardım ediyor...

ahh bee kuzum nasıl insanlar bunlar böylee bişey diyemiyorummm yaa insan düşünmezmi hiçç bu çoçuklar yani hayata başlıyolar biz destek olalım dieee sıkma canını tatlım inşş herşey yoluna girerr

en doğrusunu yaptın tatlım bende yay burcuyum ben 23 yıl diyarbakkırda yaşayıp ev ve iş yolumdan bbaşka hiç bir yeri bilmeyen bir kızdım şimdi ankarayı avucumun içi gibi bilecem nerdeyse

böyle insanlar benim başımda var zannediyordum ama gördümkü çok varmış...

canım herşeyini dörtdörtlük yapıp ondan sonra borçlara yetişecem diye on parçaya bölünme bence bırak bazı şeyler aksik kalsın düğünden sşnra tamamla benim portmantom banyo dolabım bide oturma odasına televizyonum yok mesela onları düğünden sonra halledicem duruma göre sıkma canını diğerleri hallolur ben cumartesi halı ver de seçtim halılar salı günü geldi perdelerde bugün alınacak yani bi haftabile sürmemiş oldu halı perde işi

yasmin verdi canım çekinilecek hiç bişi yokmuş ultrasonda baktı gayet sağlıklısın bi sorunun yok dedi adetin ilk günü başlıycam bu kadar yani on dk lık işmiş bide olduktan sonra bi daha uğruycam tarihi ayarlıycaz düğüne denk geliyor maalesef

yok bu sefer alttan almıycam hep ben alıyorum yaaa

Canım seni çok iyi anlıyorum. Sen gelip gelmemesinden çok laf sokmasına sinirlenmişsin. E haklısın da bence. Bunu için nişan bozulmaz fevri davranmamakla iyi yaptın.
Üzülme.
Bu arada ben de yay burcuyum ve aynen senin gibiyim.
Kaybolmasamda yalnız bişey yapmaktan hoşlanmıyorum. Mecbur kalmadıkça yapmıyorum zaten.

aman kız ne güzel 3 ay nişanlı olcaksınız.

ben süsletmedim canım

Bakalım canım 3 ay beni çok strese sokuyo ama.
Benimde aklımda yoktu arkadaşım sorunca acaba süslenmesi mi gerekiyo dedim hemmen size sordum.
Gerek yok bencede.

Canım çok az kalmış. Sen kaba temizliği yap eşyalar yerleşirken arkadaşlarınla yaparsın hiç olmazsa.
Dert edip zehir etme günlerini, bi program yap ve onların yardımlarını hiiç hesaba katma. Görünene göre destek değil köstek olmakla mesguller.
Gerçi ben o evi temizledikten sonra öyle kaynananın burnunu sokturmam içeri.
Kaynananı bi dürt bence silkelenip kendine gelsin. Yediği paranın borcunu asla ödeme.
Nasıl düşüncesiz insanlar ya.

çok kötüyüm yaa düşünmek ıstemıyorum artık yaa ne günahım vardı da boyle bı aıle denk geldı bılmıyorum Allahım:26:
ne yapabilirizki çekicez canım basından belli oldu ömür bou bu ınsanları cekıcez bız,hiçbisey ödemediler canım,2 bılezık almıslar nısanda 16 gr,buzdolabı ve cam.mak. 4 mılyar ıste bu bana yaptıkları sadece bu,nısan zamanı 20 bın kredı cektı babası onu bunları alıp,gerisini yediler,babası vefat etti simdi borcu sigorta ödemeyecekmıs,bi umudum vardı annesı kredı parasını öder dıye bu cıkınca o umutlarımda gıttı
cektikleri 21 bın tlnın 5ini eniştesi cekti onun borcunu hıc saymıyorum,bu 16 kayınvalıdemın cektıgının taksıtı sadece 470 TL ve 5 yıllık,bu paradan 1 mılyar bohca masrafları desem,2 mılyar yemek odasına,500 gelınlıge verdık,7900 bızeıklerı aldık aha bozulunca para etmez dıye kayınpederın almamak ıcın yerıne 2 bılezık alırım dediği 2 bızeıgım var bırı var 1 tanesıde alınacak,işte balayına 210 tl verdiler,gerisi 5 bın kalmıs 21 bınden ben bu kadar harcadım,gerisini bilmiyorum ve butun kalanlarda hemen alınması sart seyler hadı koltukla köşeye taksit yaptıralım yaa gerısı kızlar gerısınıde ödeyemezler biliyorum,sonra düğün günü yemege gıtmesek,annene sut hakkı vermeek,fırın almasak gıbı seyler söyleyecekler o zaman ben saliha olmaktan cıkıcam işte,zaten bohcamı felanda goturmdıler sırf bu yuzden herseyım yarım kaldı ıcımde,bunlarıda yapmazlarsa hersey zehır olur asıl o zamn

bizde erkek tarafı yapar temizliği,annem hayatta bu kadar sorumsuzluga ızın vermez artık,zaten en uygun olanları aldım kıra bulucam dye kac gun dolaştım tanıdıkları varmıs tuttuk,ama 15 gun adamda kaldı anahtar parası verıldıgı halde ve hala kapıları yok aspırator yok benım babam para harcanmasın dıye boyayla ugrasıyo ısten gelınce 3 gundur ama onun annesı hergun ablalarında ord burda temızlık yapalaım gec kaldı demıyo bı kez olsun annemı ev telefonunu alıp araryıp ne yapıcaz dıye sormadı bile

kuuzm kusura bakmada ailen varken halanda herşeye cacık olmasın ailemden başkası karışmamaz bu millet manyak ayol tepem attıüç gün kalmış halama nee sinirlendim yahuu

Ahhh kuzum yaa ahhhh...bilmiyorum nasıl bir duruma düştük...sanki dibi olmayan bir kuyudan çıkmaya çabalamak gibi geliyor bana...
21 bin tl az para değil..bu para ile tüm eşyalar alınırdır..gelinlikte alınırdı...4-5 bin borca girerdini en fazla..nişanlın sana bugüne kadar şunları ödedim, bunları ödemedim diye söylemedimi..hepsini yenimi öğrendin...çok kötü bir durum bu yaaa..
Allah hepimize yardım etsin tatlım...az kaldı düğününede inş düğünden sonra düzelir.

salihacım valla cnm bizde öleyiz ama takmıyorum inanki herşeyimiz borçki benm kayınpederim kaynannam da takmıyolar bu çocuk ne yapacak ne alacak edecek die ama hiç umurlarında değiller gecen pazar ev bakmaya gelmişler işte kaynnanam ev uzak dedi oğluda senmi oturacan anne dedi bana gel kıs dedi begendinmi ben begendim dedim tutuyorus dedi sorma yanii yaa mobilya almaya gidecez baban nerde yok diyo ee baksaydı mobilya borç cnm beyaz eşyada borçtu nişanlım taksitle ödüyo düğünden sonra ödenecek + tv aldık ebn aldım koltuk takımı alcz ben alacam halıları babam alcak perdeleri nişanlımla yine taksit olcak + düğün slaonunuda düğünden sonra takılan altınları ödüycez ama umrumda değil kendime sıkıltı yapamam olur herşey zamanla başta bende sıkıltı yaptım oldu bana oldu olannn ailesi umursamaz hep böleleri bana denk geliyooo

yaa ısın dıger ucunda da annemler var bılıyolar o borcu her sekılde ben odycem barı esyanız altının alınsın dedı aldık bu sefer odemedıklerı ortaya cıktı,bu saatten sonrada o kalsın desem annemın ıcınden hıc cıkmaz bılıyorum,benım uzuldugum var olan parayı kadın bı sekılde torunlarına kızlarına harcadı ama ben oduycem bıde nısanlım annesını hala savunuyo yaa kadın odeyemezse yardım ederız dıye,diyorum ıstemem kalsın sakın benden 1 lıra ıstemesınler ama söyleyemıyorum işte

herkes senınkıler gıbı değil işte canım,bıe yakındna tuttuk evı yoksa nısanlım annem yalnız dıye uzak olsam alır gotuurur yanıma bunca yaptıklaına ragmen hala onlar gözünde hep yaptı oluyo yaa onu anlamıyorum benım aılem nıye borca gırıyo o zaman bende aldırmayayım onlara onuda ben odeyeyım ama yokk o zaman kzı tarafı yapmadı derler

2700 maasımız var yol paraları dahıl,tatlım 600 kıra 470 kredı ve 400 ve daha baska taksıtler nasıl altından kalkıcaz demıyorum bız 2 yıl ıcınde ev alacaktık sımdı 5 yıl kredı odeyecegız asıl ona uzuluyorum

annesı odese bu kez nişanlımın gözünde degeri artacak kadın tek basına kredı oduyo dıyecek ve yıne parası yetmez dıye bızden verecek,seytan dıyo bı kurusunu alma ondan ben öderim ama bana zararı dokunmasa hepsine katlanırım ama yıne yakın oldugu ıcın yardım edıcem anneme,yok sunu alıcam der ben daha da cok üzülürüm bu sfer,gerci dahakayınvalıde benım dolap ve c.makınay bızım eve gelınce beyaz esyasız kalacakmıs nısanlım alacak onları da Allahım bna güç kuvvet versin ben bu kadını nasıl sevıcem boyle hıc bilmiyorum.

kuzucum bukadar ufak tefek şeyler için ayrılmayı ağzına alma bence bunlar ufak tefek şeyler bazen bizler bişeyleri alttan almamız gerekiyo akıl vermek gibi olmayımda cnm bizler neler neler yaşıyoruz ama yutuluyo bazı şeyler yıtmak zorundayız bazen

ne cins aileler var Allah sabır versin canım sana

heh işte bunu anlatamıyorum nişanlıma hatta o laf soktuğu için ben küsmemişimde ben milletin lafıyla ona stres yaptım diye o bana kızgınmış

neyse öfkeyle kalkıp zararla oturmuycam sessizliğimi koruycam ama o adım atsın gerçi onun adım atmasıda aradım ya daha ne olsun havaları zaten onun hattı faturalı benim kontörlü ne olsa o arar beni farklı bişi yapmış olmuyo ki

bende süsletmedim canım nişanda arabayı

Son düzenleme:

benim kaba temizliğimi eşim ile arkadaşı yaptı.
sonra annemler girdi aramızda sen ben olmadığı için hep beraber girdik yaptık çayizde kaynana gelmez derler dedim geleceksin oda geldi sevdiklerini de çağırdı ( işe yarayacak olanları boş oturanları değil ) yine birlikte yerleştirdik.
canım sen çok rahat davranmışşsın ki onlarda öyleler bu kadar sorumsuzluğa okey demişsiniz diğerlerine de birlikte yaparsınız kalmış 3 haftan artık el birliği ile olmalı olacaksa da

valla canım eldir der her kaynana ezer ama iş nişanlında biter bi yolunu bul kendini böle ezdirme

canım çok sinirlendim bir anda kendimi kaybettim yoksa bırak ayrılmayı bizim birbirimize sesimizi yükselttiğimiz olmamıştır sağolsunlar kızlarla konuştum sakinleştim

yakınımda olmasa düzelır para umrumda olamzdı düğündekı takılarla oderdım bıraz,ama nişanlımda aynı tv unıtesının1.400 borcunu vermemıs yaa benden gızlemıs annesı oyle kıymetlıkı oturalım desem bırlıkte hemen cagırır,zaten en buyuk sıkıntım bu annesi yalnızmıs kadın kocası oldu 2 ay olmadan gezmelere basladı,o yokken bı duysanız konusurken koca meraklısı sankı aptal aptal sakalr yapıyo evlenırım felan dıye,ama nısanlımın yanında sesını cıkaramıyo oda sanıyokı annesı yalnız,o gece ıse gıdıyo kadın 10da kzıının evıne yola cıkıyo 12de geri dönüyo eve ne erkekden cekınır ne konusmaktan tam benım ailemın fıtratına ters bırı yanı

bi de bana denk geldi işye leyla da öyleymıs,biz sanssızız yaa sevgılı konusunda en sanslı benım derdım ustume duser elımı bı an bırakmaz,hep arara,kıskanır,deli gibi bağlı ayrı kalsak ala dayanamaz gelır,ama tek kotu yanı ailesi ve bu sorumsuzlugu onlara cekmıs daha dogrusu onu hep parasını alarak sömürmüşler oda onu sevıyolar düşünüyolar zannedip benı evimizi bile düşünmeden onlara veriyo parasını

aman ha sakın öle bir sinirle olacak iş değil bunlar zaten bizim kızlar terapi gibi geliyolar

ailem bu iş olmasın dıye cok ugrastı anladılar en basta,ama ben sevdiğimden vazgecemedım zaten bı onun ıcın katlanıyorum yoksa sokakta görsem selam vermem o derece farklıyım onlardan,küçümsemiyoum ama mesela ben evde terlık,babet ya da ev ayakkabısı gıyerım onlar cetik patikle terlık gıyıp sokaga cıkarlar,işte herseylerı gozume batıyo boyle,daha hi.bi akrabamla tanısmadılar nısanlımla gıttım heryere cunku gıyımı kusamı bı kenara konusması bıle benı rezıl etmeye yeter kayınvalıdemın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…