- 30 Aralık 2011
- 3.599
- 1.131
- 133
- Konu Sahibi bal_bocegi
-
- #20.361
yaa kızlar Allah rızası için bana bi akıl verin bı türlü orta yol bulamadım ben yaa
biizm düğüne 24 ceyizin gıtmesıne 17 gun var,şimdi bizim sadece evımız bellı oldu babam badana yapıyo bugun bıtecek ıns,daha banyo-wc kapısı aspıratör takılmadı ölçü aldılar sadece,bunlar olmadan ev temızlenırmı kayınvalıdemler hergun gezıyola hıc acele etmıyolar yaa,üstüne üstlük hhallı ve perde daha bu hafta bakıcaz,oda ıcın tv unıtesı aldık bı onunla yemek odası var ,oturma odamıza aldıgımız kose yetısmeyecekmıs ıptal oldu,bide salon takımımdakı yer fıyatı arttırdı bızde vacgecmıstık ama baska yerdede yetısmıyo,aynı magazanın farklı subesınde krem ve grı rengını yapıyolar vızon yokmus,mutfak masası dun gordum bı tane sıgarsa o alınacak portmanto alıncak,ve bunlar ıcın hep para lazım nısanlımın soyledıgıne gore 5 bın Tl kalmıs ellerınde daha 1 bılezık alıcaktı ve bu saydıklarımdan baska gelınlık,damatlık bı suru sey var,şimdi tutturmus nısanlım para yetmeyecek taksıtle alalım,hem ev kıra hem kredı odeyecegız470 hemde bu taksıtlerı yaa kafayı yıycem ben boyle sorumsuz ınsanlar yuzunden yaa,6 ay evvel aldıgımız tv unıtesıne hıc para vermemıs nısanlım tanıdıklarıydı bıde yanı ben bosuna aldık dıye sevınmısım hepsi ödenecek ve ben bıktım artık bunların para tutmama sorunları yuzunden uzulmekten
yaa kızlar Allah rızası için bana bi akıl verin bı türlü orta yol bulamadım ben yaa
biizm düğüne 24 ceyizin gıtmesıne 17 gun var,şimdi bizim sadece evımız bellı oldu babam badana yapıyo bugun bıtecek ıns,daha banyo-wc kapısı aspıratör takılmadı ölçü aldılar sadece,bunlar olmadan ev temızlenırmı kayınvalıdemler hergun gezıyola hıc acele etmıyolar yaa,üstüne üstlük hhallı ve perde daha bu hafta bakıcaz,oda ıcın tv unıtesı aldık bı onunla yemek odası var ,oturma odamıza aldıgımız kose yetısmeyecekmıs ıptal oldu,bide salon takımımdakı yer fıyatı arttırdı bızde vacgecmıstık ama baska yerdede yetısmıyo,aynı magazanın farklı subesınde krem ve grı rengını yapıyolar vızon yokmus,mutfak masası dun gordum bı tane sıgarsa o alınacak portmanto alıncak,ve bunlar ıcın hep para lazım nısanlımın soyledıgıne gore 5 bın Tl kalmıs ellerınde daha 1 bılezık alıcaktı ve bu saydıklarımdan baska gelınlık,damatlık bı suru sey var,şimdi tutturmus nısanlım para yetmeyecek taksıtle alalım,hem ev kıra hem kredı odeyecegız470 hemde bu taksıtlerı yaa kafayı yıycem ben boyle sorumsuz ınsanlar yuzunden yaa,6 ay evvel aldıgımız tv unıtesıne hıc para vermemıs nısanlım tanıdıklarıydı bıde yanı ben bosuna aldık dıye sevınmısım hepsi ödenecek ve ben bıktım artık bunların para tutmama sorunları yuzunden uzulmekten
canım bende yay burcuyumdur burda anlattığımın aksine özgürlüğüne düşkün tuttuğunu koparan bir burcum ve özelliklerinide taşıyorum ben babama bile yük olmak istemedim lise stajından itibaren çalıştım kendi işimi kendim gördüm sadece bu konuda böyleyim işte kayboluyorum çekiniyorum benimde tek kusurum bu oda beni böle kabul etsin ben ona bişi diyince ben böleyim böle kabul et demeyi biliyo uyuzama haklısın yüzük atıcak bişi yok onda fevri davrandım zaten sakinleşmek için size yazdım direk
ahh bee kuzum nasıl insanlar bunlar böylee bişey diyemiyorummm yaa insan düşünmezmi hiçç bu çoçuklar yani hayata başlıyolar biz destek olalım dieee sıkma canını tatlım inşş herşey yoluna girerr
bu nişanlılıgın boyle zor oldugunu bılseydım yemın ederım 2 yıl daha bekler 3 ayda evlenırdım ,evlenmeden bıktım yasamaktan yaa bişey görmemiş insanlarla anlasmak cok zor,hep en uygunlarına baktım aklım kalsa da uygununu aldırdım,tanıdıklarından aldım sırf ıstedıler dıye,şimdi öğreniyorum kı benı aptal yerıne koymuslar nısanlımın 1.5 yıldır maasını harcamıslar benım ıcın hıcbısey odememısler yaa evlenınce de pahalı dıye ıc gecırdıklerı esyalarımda otururlar rahat rahat,ben en guzel gunlerımde 5 yıl kredı parası odeyerek daha baslamadan mutsuz ve herseyi ne olacak dıye dusunerek gırıcem yenı hayatıma
canım benim yaaa..üzme tatlı canını..son zamanlardaki streslerden çocuklarda bizlerde artık kafayı yedik:))) çoğu erkek böyle davranıyor zaten sıkma canını... şu dünyada mutlu olmanın yolu ne erkekten nede annesinden fazla bişey beklemiyceksin...böylece sorun olmaz
sen onu boş ver ne yaptın drda,dr ne önerdi onlardan bahset bakalım..ben hala gitmedim dra..bir çekingende ben:))))
Canım takma kafana strese ver malum nişanlın da stresli heralde...
Yaptığı yanlış ama katılıyorum sonuçta bilmediğin yere tek gitmen iyi değil ben de istemezdim yani..
Erkeklerin özür dileme huyu pek yok yani istisnalar elbette vardır ama öyle yani genelde:26:
Bence hata yapıldıysa hatalı taraf özür dilemeli ama herkes böyle düşünmüyor ne diyelim
canım ben burda hemcinslerime bile anlatamadım ki kendimi nişanlıma anlatamamam çok normal demekki sorun hastane böylşe bi durum yada her daim yanımda olması değil tanımadığım bilmediğim yerlere yanlız başıma gitmeye çekinirim çünkü kaç kere vukuatım var kayboluyorum ama yinede uzatmadım bildiğim yere gittim ne trip yaptım ne laf ettim durduk yere laf sokuyo bide her tartışmamızda illa ben alttan alıp adım atıcam öle geliyo bi kerede ben alttan alıyim demiyo bu huyuna sinir oluyorum bide özel günüm yakın fazla duygusalım andan birden aşırı sinirlendim
canım bende yay burcuyumdur burda anlattığımın aksine özgürlüğüne düşkün tuttuğunu koparan bir burcum ve özelliklerinide taşıyorum ben babama bile yük olmak istemedim lise stajından itibaren çalıştım kendi işimi kendim gördüm sadece bu konuda böyleyim işte kayboluyorum çekiniyorum benimde tek kusurum bu oda beni böle kabul etsin ben ona bişi diyince ben böleyim böle kabul et demeyi biliyo uyuzama haklısın yüzük atıcak bişi yok onda fevri davrandım zaten sakinleşmek için size yazdım direk
aman kız ne güzel 3 ay nişanlı olcaksınız.
ben süsletmedim canım
Ayyy canım ayyy..seni o kadar iyi anlıyorumki...24 gün kalmış hala zaman var diyorlardır değilmi...bu kadar sorumsuz insanlar bize çattı yani
eşyaların parasını sizmi ödediniz kuzum...kimler ne ödedi?
şu en mutlu anlarımızda birde bunlarla cebelleşiyoruz yani...hadi halı, perde, mobilyaalr hepsi yetişir kuzum..bunları hiç dert etmiyorum ben ama evlendikten sonra kira, borçlar bunlar nasıl ödenecek...hiçmi düşünemiyorlar acaba..hiçmi gençlik yılları akıllarına gelmiyor bu ailelerin...
keşke sana şöle yap böle yap diyebilsem...bende seninle aynı durumdayım ve çıkış bulamıyorum ne yazıkki
bizde erkek tarafı yapar temizliği,annem hayatta bu kadar sorumsuzluga ızın vermez artık,zaten en uygun olanları aldım kıra bulucam dye kac gun dolaştım tanıdıkları varmıs tuttuk,ama 15 gun adamda kaldı anahtar parası verıldıgı halde ve hala kapıları yok aspırator yok benım babam para harcanmasın dıye boyayla ugrasıyo ısten gelınce 3 gundur ama onun annesı hergun ablalarında ord burda temızlık yapalaım gec kaldı demıyo bı kez olsun annemı ev telefonunu alıp araryıp ne yapıcaz dıye sormadı bilemaşallah vallai he. kaba temizliğini yap sonra ince temizlik yine yapılır.
ayrıca bu borçların hepsini ikiniz mi ödeyeceksiniz ?evlendikten sonra insan gezmek istiyor. siz borç ödemekle geçireceksiniz günlerinizi.
üstelik evinizde kira zor günler bekleyecek seni cnm gerekirse evin boş olsun alma bişey borcun az olsn sonra yine sen ödeyip durucaksın çünkü
şuan çok sinirliyim 1 ay kala ayrılmayı düşünecek kadar hemde öfkeyle kalkıp zararla oturmak istemiyorum allahım sabırr
kızlar sizlere bişey söyleyeyimmi evlenmeme 3 gün varken halam benden nişanı atmamı söyledi o kadar morelim bozulmuştuki bende ona inat nikahımda kocişime sımsıkı sarıldım hiç elini bırakmadımmona inat hep güldümm kimsenin ne dediğine sakın bakmayın kızlarr
çok kötüyüm yaa düşünmek ıstemıyorum artık yaa ne günahım vardı da boyle bı aıle denk geldı bılmıyorum Allahım:26:
ne yapabilirizki çekicez canım basından belli oldu ömür bou bu ınsanları cekıcez bız,hiçbisey ödemediler canım,2 bılezık almıslar nısanda 16 gr,buzdolabı ve cam.mak. 4 mılyar ıste bu bana yaptıkları sadece bu,nısan zamanı 20 bın kredı cektı babası onu bunları alıp,gerisini yediler,babası vefat etti simdi borcu sigorta ödemeyecekmıs,bi umudum vardı annesı kredı parasını öder dıye bu cıkınca o umutlarımda gıttı
cektikleri 21 bın tlnın 5ini eniştesi cekti onun borcunu hıc saymıyorum,bu 16 kayınvalıdemın cektıgının taksıtı sadece 470 TL ve 5 yıllık,bu paradan 1 mılyar bohca masrafları desem,2 mılyar yemek odasına,500 gelınlıge verdık,7900 bızeıklerı aldık aha bozulunca para etmez dıye kayınpederın almamak ıcın yerıne 2 bılezık alırım dediği 2 bızeıgım var bırı var 1 tanesıde alınacak,işte balayına 210 tl verdiler,gerisi 5 bın kalmıs 21 bınden ben bu kadar harcadım,gerisini bilmiyorum ve butun kalanlarda hemen alınması sart seyler hadı koltukla köşeye taksit yaptıralım yaa gerısı kızlar gerısınıde ödeyemezler biliyorum,sonra düğün günü yemege gıtmesek,annene sut hakkı vermeek,fırın almasak gıbı seyler söyleyecekler o zaman ben saliha olmaktan cıkıcam işte,zaten bohcamı felanda goturmdıler sırf bu yuzden herseyım yarım kaldı ıcımde,bunlarıda yapmazlarsa hersey zehır olur asıl o zamn
bizde erkek tarafı yapar temizliği,annem hayatta bu kadar sorumsuzluga ızın vermez artık,zaten en uygun olanları aldım kıra bulucam dye kac gun dolaştım tanıdıkları varmıs tuttuk,ama 15 gun adamda kaldı anahtar parası verıldıgı halde ve hala kapıları yok aspırator yok benım babam para harcanmasın dıye boyayla ugrasıyo ısten gelınce 3 gundur ama onun annesı hergun ablalarında ord burda temızlık yapalaım gec kaldı demıyo bı kez olsun annemı ev telefonunu alıp araryıp ne yapıcaz dıye sormadı bile
canım herşeyini dörtdörtlük yapıp ondan sonra borçlara yetişecem diye on parçaya bölünme bence bırak bazı şeyler aksik kalsın düğünden sşnra tamamla benim portmantom banyo dolabım bide oturma odasına televizyonum yok mesela onları düğünden sonra halledicem duruma göre sıkma canını diğerleri hallolur ben cumartesi halı ver de seçtim halılar salı günü geldi perdelerde bugün alınacak yani bi haftabile sürmemiş oldu halı perde işi
herkes senınkıler gıbı değil işte canım,bıe yakındna tuttuk evı yoksa nısanlım annem yalnız dıye uzak olsam alır gotuurur yanıma bunca yaptıklaına ragmen hala onlar gözünde hep yaptı oluyo yaa onu anlamıyorum benım aılem nıye borca gırıyo o zaman bende aldırmayayım onlara onuda ben odeyeyım ama yokk o zaman kzı tarafı yapmadı derlerahh bee kuzum nasıl insanlar bunlar böylee bişey diyemiyorummm yaa insan düşünmezmi hiçç bu çoçuklar yani hayata başlıyolar biz destek olalım dieee sıkma canını tatlım inşş herşey yoluna girerr
şayet sende çalışıyorsan tatlım taksitle alın ödersiniz inşallah allah yuva kurana yardım eder nişanlının ailesi elinde para tutmuyor yada varsada yapmıyor diye ilişkinizi yıpratmayın yıprandımı toparlaması zor...evet haklısın herşey üst üste gelmiş zaman daralmış ama allah daına göre kar verir unutma hepsinin geçeceğine inan sakin ol stres yapma daha doğru kararlar alıp davranın nişanlınla beraber el ele olduktan sonra aşılmayacak sıknıtı yok...( bende kendimden bi örnek veriim gelinliğimi alacağım zaman araştırdım baktım sordum model beğendim nişanlıma söledim annesigilin gelmesini söledim hani kendi kagamdan diomki onlar gelse nişanlım gelinlik parasını vermemiş olur zaten hiç bi katkıları yok geldiler ankaraya gttik gelinlikçiye neyse pazarlıklarını ettiler 400 tl kpora istediler kayınbabam ceplerine 3 kuruş para koymadan yollamış meğer sadece 100 tl vardı yanlrında onu verdiler sadece sonra nişanlım gelinlik parasını verdi meğer sonradan öğrendim annesi gille nişan alışverişi yaptığımdada nişanlım onlara para yollamış) bunlar artık komik geliyo benim nişanlımın kendisiyle iletişim sıkıntımız olmasa bunlar boş geliyorda onla ciddi sorunlarım beni korkutuyor ...özellikle maddi konuları dert etmeyyin hepsi geçiyor allah yardım ediyor...
Canım çok az kalmış. Sen kaba temizliği yap eşyalar yerleşirken arkadaşlarınla yaparsın hiç olmazsa.
Dert edip zehir etme günlerini, bi program yap ve onların yardımlarını hiiç hesaba katma. Görünene göre destek değil köstek olmakla mesguller.
Gerçi ben o evi temizledikten sonra öyle kaynananın burnunu sokturmam içeri.
Kaynananı bi dürt bence silkelenip kendine gelsin. Yediği paranın borcunu asla ödeme.
Nasıl düşüncesiz insanlar ya.
yok kızlar dünden önceki gün yani 15 inde bizim tam bir senemiz doldu nişanlı olarak ama çok eğlenceli ve güzel geçti doya doya yaşadım hiç nişanlılıkla ilgili bi sorunumuz çıkmadı çok şükür normalde de öle kavga eden bi çift değiliz alışkın olmadığımdan en ufak atışmada dağılıyoruz galiba
çok kötüyüm yaa düşünmek ıstemıyorum artık yaa ne günahım vardı da boyle bı aıle denk geldı bılmıyorum Allahım:26:
ne yapabilirizki çekicez canım basından belli oldu ömür bou bu ınsanları cekıcez bız,hiçbisey ödemediler canım,2 bılezık almıslar nısanda 16 gr,buzdolabı ve cam.mak. 4 mılyar ıste bu bana yaptıkları sadece bu,nısan zamanı 20 bın kredı cektı babası onu bunları alıp,gerisini yediler,babası vefat etti simdi borcu sigorta ödemeyecekmıs,bi umudum vardı annesı kredı parasını öder dıye bu cıkınca o umutlarımda gıttı
cektikleri 21 bın tlnın 5ini eniştesi cekti onun borcunu hıc saymıyorum,bu 16 kayınvalıdemın cektıgının taksıtı sadece 470 TL ve 5 yıllık,bu paradan 1 mılyar bohca masrafları desem,2 mılyar yemek odasına,500 gelınlıge verdık,7900 bızeıklerı aldık aha bozulunca para etmez dıye kayınpederın almamak ıcın yerıne 2 bılezık alırım dediği 2 bızeıgım var bırı var 1 tanesıde alınacak,işte balayına 210 tl verdiler,gerisi 5 bın kalmıs 21 bınden ben bu kadar harcadım,gerisini bilmiyorum ve butun kalanlarda hemen alınması sart seyler hadı koltukla köşeye taksit yaptıralım yaa gerısı kızlar gerısınıde ödeyemezler biliyorum,sonra düğün günü yemege gıtmesek,annene sut hakkı vermeek,fırın almasak gıbı seyler söyleyecekler o zaman ben saliha olmaktan cıkıcam işte,zaten bohcamı felanda goturmdıler sırf bu yuzden herseyım yarım kaldı ıcımde,bunlarıda yapmazlarsa hersey zehır olur asıl o zamn
bizde erkek tarafı yapar temizliği,annem hayatta bu kadar sorumsuzluga ızın vermez artık,zaten en uygun olanları aldım kıra bulucam dye kac gun dolaştım tanıdıkları varmıs tuttuk,ama 15 gun adamda kaldı anahtar parası verıldıgı halde ve hala kapıları yok aspırator yok benım babam para harcanmasın dıye boyayla ugrasıyo ısten gelınce 3 gundur ama onun annesı hergun ablalarında ord burda temızlık yapalaım gec kaldı demıyo bı kez olsun annemı ev telefonunu alıp araryıp ne yapıcaz dıye sormadı bile
Canım seni çok iyi anlıyorum. Sen gelip gelmemesinden çok laf sokmasına sinirlenmişsin. E haklısın da bence. Bunu için nişan bozulmaz fevri davranmamakla iyi yaptın.
Üzülme.
Bu arada ben de yay burcuyum ve aynen senin gibiyim.
Kaybolmasamda yalnız bişey yapmaktan hoşlanmıyorum. Mecbur kalmadıkça yapmıyorum zaten.
Bakalım canım 3 ay beni çok strese sokuyo ama.
Benimde aklımda yoktu arkadaşım sorunca acaba süslenmesi mi gerekiyo dedim hemmen size sordum.
Gerek yok bencede.
Canım çok az kalmış. Sen kaba temizliği yap eşyalar yerleşirken arkadaşlarınla yaparsın hiç olmazsa.
Dert edip zehir etme günlerini, bi program yap ve onların yardımlarını hiiç hesaba katma. Görünene göre destek değil köstek olmakla mesguller.
Gerçi ben o evi temizledikten sonra öyle kaynananın burnunu sokturmam içeri.
Kaynananı bi dürt bence silkelenip kendine gelsin. Yediği paranın borcunu asla ödeme.
Nasıl düşüncesiz insanlar ya.
yaa ısın dıger ucunda da annemler var bılıyolar o borcu her sekılde ben odycem barı esyanız altının alınsın dedı aldık bu sefer odemedıklerı ortaya cıktı,bu saatten sonrada o kalsın desem annemın ıcınden hıc cıkmaz bılıyorum,benım uzuldugum var olan parayı kadın bı sekılde torunlarına kızlarına harcadı ama ben oduycem bıde nısanlım annesını hala savunuyo yaa kadın odeyemezse yardım ederız dıye,diyorum ıstemem kalsın sakın benden 1 lıra ıstemesınler ama söyleyemıyorum işte
herkes senınkıler gıbı değil işte canım,bıe yakındna tuttuk evı yoksa nısanlım annem yalnız dıye uzak olsam alır gotuurur yanıma bunca yaptıklaına ragmen hala onlar gözünde hep yaptı oluyo yaa onu anlamıyorum benım aılem nıye borca gırıyo o zaman bende aldırmayayım onlara onuda ben odeyeyım ama yokk o zaman kzı tarafı yapmadı derler
2700 maasımız var yol paraları dahıl,tatlım 600 kıra 470 kredı ve 400 ve daha baska taksıtler nasıl altından kalkıcaz demıyorum bız 2 yıl ıcınde ev alacaktık sımdı 5 yıl kredı odeyecegız asıl ona uzuluyorum
annesı odese bu kez nişanlımın gözünde degeri artacak kadın tek basına kredı oduyo dıyecek ve yıne parası yetmez dıye bızden verecek,seytan dıyo bı kurusunu alma ondan ben öderim ama bana zararı dokunmasa hepsine katlanırım ama yıne yakın oldugu ıcın yardım edıcem anneme,yok sunu alıcam der ben daha da cok üzülürüm bu sfer,gerci dahakayınvalıde benım dolap ve c.makınay bızım eve gelınce beyaz esyasız kalacakmıs nısanlım alacak onları da Allahım bna güç kuvvet versin ben bu kadını nasıl sevıcem boyle hıc bilmiyorum.
kuzucum bukadar ufak tefek şeyler için ayrılmayı ağzına alma bence bunlar ufak tefek şeyler bazen bizler bişeyleri alttan almamız gerekiyo akıl vermek gibi olmayımda cnm bizler neler neler yaşıyoruz ama yutuluyo bazı şeyler yıtmak zorundayız bazen
Ahhh kuzum yaa ahhhh...bilmiyorum nasıl bir duruma düştük...sanki dibi olmayan bir kuyudan çıkmaya çabalamak gibi geliyor bana...
21 bin tl az para değil..bu para ile tüm eşyalar alınırdır..gelinlikte alınırdı...4-5 bin borca girerdini en fazla..nişanlın sana bugüne kadar şunları ödedim, bunları ödemedim diye söylemedimi..hepsini yenimi öğrendin...çok kötü bir durum bu yaaa..
Allah hepimize yardım etsin tatlım...az kaldı düğününede inş düğünden sonra düzelir.
salihacım valla cnm bizde öleyiz ama takmıyorum inanki herşeyimiz borçki benm kayınpederim kaynannam da takmıyolar bu çocuk ne yapacak ne alacak edecek die ama hiç umurlarında değiller gecen pazar ev bakmaya gelmişler işte kaynnanam ev uzak dedi oğluda senmi oturacan anne dedi bana gel kıs dedi begendinmi ben begendim dedim tutuyorus dedi sorma yanii yaa mobilya almaya gidecez baban nerde yok diyo ee baksaydı mobilya borç cnm beyaz eşyada borçtu nişanlım taksitle ödüyo düğünden sonra ödenecek + tv aldık ebn aldım koltuk takımı alcz ben alacam halıları babam alcak perdeleri nişanlımla yine taksit olcak + düğün slaonunuda düğünden sonra takılan altınları ödüycez ama umrumda değil kendime sıkıltı yapamam olur herşey zamanla başta bende sıkıltı yaptım oldu bana oldu olannn ailesi umursamaz hep böleleri bana denk geliyooo
valla canım eldir der her kaynana ezer ama iş nişanlında biter bi yolunu bul kendini böle ezdirme
canım çok sinirlendim bir anda kendimi kaybettim yoksa bırak ayrılmayı bizim birbirimize sesimizi yükselttiğimiz olmamıştır sağolsunlar kızlarla konuştum sakinleştim
ailem bu iş olmasın dıye cok ugrastı anladılar en basta,ama ben sevdiğimden vazgecemedım zaten bı onun ıcın katlanıyorum yoksa sokakta görsem selam vermem o derece farklıyım onlardan,küçümsemiyoum ama mesela ben evde terlık,babet ya da ev ayakkabısı gıyerım onlar cetik patikle terlık gıyıp sokaga cıkarlar,işte herseylerı gozume batıyo boyle,daha hi.bi akrabamla tanısmadılar nısanlımla gıttım heryere cunku gıyımı kusamı bı kenara konusması bıle benı rezıl etmeye yeter kayınvalıdemınbenim kaba temizliğimi eşim ile arkadaşı yaptı.
sonra annemler girdi aramızda sen ben olmadığı için hep beraber girdik yaptık çayizde kaynana gelmez derler dedim geleceksin oda geldi sevdiklerini de çağırdı ( işe yarayacak olanları boş oturanları değil ) yine birlikte yerleştirdik.
canım sen çok rahat davranmışşsın ki onlarda öyleler bu kadar sorumsuzluğa okey demişsiniz diğerlerine de birlikte yaparsınız kalmış 3 haftan artık el birliği ile olmalı olacaksa da
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?