2012 Gelin Adayları Buyrun Sohbete...

2012 Gelinlerinin yaş ortalamaları...

• Ankete Katılan
    993
herkese günaydııın...
dünya kadınlar günümüz kutlu olsunn.. kadınların artık ezilmediği bi dünya da yaşamak dileğiyle

ozamn biraz da bu günle alakalı sorumu sorayım. evlendiğinizde soyadınızı kullancak mısınız? ben çok istiyorum kullanmayı. severim soyismimi.. ama bnm 2ismim var bide kendi soyadım eşimin soyadı derken 4tane oluyo.. brezilyalılar gibi olcam ya ama yine de kullancam herhalde..
sizin fikirleriniz nedir kızlar?

ben direk eşimin soyadını alıcam çünkü kendi soyadımla onun soyadı birleşince gerçek sarı oluyo

Ben eşimin soyismini kullanıcam. Kendi soy ismim kızlık soyismim olarak kalsın...Eşimin soyismini kullanmak çok güzel olcak inş.

bnde istiyodum ama çok uzun oluyo aşkımın soyismini kullancam

Ben de kendi soyismimin sonuna eşiminkini alıcam. Keşke hiçbir şey değiştirmek zorunda kalmasaydım, kendi soyadımla devam edebilseydim.

bende kendı soyadımı kullanmayı cok ıstıyorum ama daha nısanlımla hıc bu konuyla alakalı konusmadık bakalım o nasıl karsılıcak

benimde iki ismim var bide iki soy ismi olursa çok uzun oluyor. 2 soyismi kullansam alfabedeki tüm harfleri kullanmış oluyorum eşimin soy ismini alıcam. ama şöyle bir fikrim var. benim soy ismimi oğlumuz olursa şayet onun ismi olarak kullanmak istiyorum.gayet müsait isim olmaya. böylelikle benim soy ismimde unutulmamış olur :)

ben direk eşimin soyadını alıcam çünkü kendi soyadımla onun soyadı birleşince gerçek sarı oluyo

güzelmiş asında :)

Ben eşimin soyismini kullanıcam. Kendi soy ismim kızlık soyismim olarak kalsın...Eşimin soyismini kullanmak çok güzel olcak inş.

eşimin soyismi güzel bende onunkini alıcam. gerçi güzel olmasaydı da alırdım.

Son düzenleme:
kendi soyadınla kalabilirsin mahkemeye başvuruyolar bunun için

Şimdi lafı geçince tekrar baktım nete canım.
"Madde 187 - Kadın, evlenmekle kocasının soyadını alır; ancak evlendirme memuruna veya daha sonra nüfus idaresine yapacağı yazılı başvuruyla kocasının soyadı önünde önceki soyadını da kullanabilir. Daha önce iki soyadı kullanan kadın, bu haktan sadece bir soyadı için yararlanabilir."

Bu hadiseden sonra arzu edenin senin de söylediğin gibi sadece kızlık soyadını kullanabilmek için soyadı tashihi davası açması gerekiyormuş. Gel gör ki bu davaların bir kısmı şu üstteki 187. madde ve ailenin birliği bütünlüğü vs.. açıklamalarıyla reddedilebiliyormuş.

Ben eşiminkini de kullanıcam şimdilik. Mahkemeyle falan uğraşamam açıkçası.

Herkesin Kadınlar Günü Kutlu Olsun Benim İsmim 6 Harf Soy adım 5 nişanlımın Soy adı 7 Harf Çok İstiyorum Aslında Ama Net Karar Veremedim

kızlar benmki aradı kaçık ya aşkım kadınlar günün kutlu olsun diyo delü dedim .

ben eşimin soy ismini alıcam.. eminim ki çocuklarımız doğduğunda eşimin soyismini daha da çok benimsicem bizim çocuklarımız ve bağımız tam bir aile

ben kendi soyadımı çok beğeniyorum ama nişanlımın soyadı tam 12 harf ikisi arka arkaya çok uzun olur. seferoğullarınınoğulları gibi bi soyismim olacak annem hala söyleyemiyo neydi onların soyisimleri yaa diyo hep

Herkesin Kadınlar Günü Kutlu Olsun Benim İsmim 6 Harf Soy adım 5 nişanlımın Soy adı 7 Harf Çok İstiyorum Aslında Ama Net Karar Veremedim

iki ismin varsa bence eşinin soyismini al dört isim biraz karışık ve yorucu olabilir bazı durumlarda..benim tek ismim var çift soyisim kullanıcam ama iki ismim olsaydı düşünmezdim:))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…