2012 Gelin Adayları Buyrun Sohbete...

2012 Gelinlerinin yaş ortalamaları...

• Ankete Katılan
    993

Eki Görüntüle 389548

Çay setim bu
Yumurta pişirici ve kahve mak sinbodan aldım klasik

ben tencere tak. kaşık tak. yemek tak. bardak tak. ve kahvaltı tak. 5 sene önce aldım şimdi iyiki almışım diyorum

asıl kavga olayı nederni ne cnm anlat sıkma canını yaa

hayırdır ne konuştunuz benimde öyle hissettiğim zamanlar oluyorda sakinleşmeyi dene istişare et ...

benimde dün akşam oldu canım çok teşekkürler...

kızlar en basından anlatıyorum. kendımı koseye sıkısmıs hıssedıyorum. fıkırlerınıze cok ıhtıyacım var. bıraz uzun olcak ama ıdare edın.

bnm kayınpederımın taksısı var ve kaynım orda calısıyor yıllardır. ve kafasına gore para alıyor kendıne kımse ne kadar aldıgını bılmememkle beraber 4bın aldıgını tahmın edıyolar.ve gerıye ne kadrkalırsa kayınpederıme verıyo onlarda onunla gecınıyo. buraya kadar hersey tamam benı ılgılendıren bısı yok . eltım 14 yıl once evlenmıs ve kendı evınde 2 yıl kadaroturmus ve kaynanamlarla kavga dovus olmuslar agza alınmıcak sozler soylenmıs ve kıraya cıkmıslar ama kaynım hala babasının ısınde calısmaya devam. yıllarca da dogru duzgun gorusmemısler. sımdı eltım bnm dugunum olup onun evının ust katına tasınacagımı bılınce evıne gerı tasındı. ve gelırkende mutfak dolaplarının yenıledı yerlerını yenıledı yatak odası oturma odasını yenıledı halı perdesıne kadar. 2 tane tv alındı bırı mutfak bırı oturma odası. camasır mak yenılendı. oglunu ozel okula yazdırdı kucuk kızını o kurs senın bu kurs benım gezdırmeye basladı. ve bunun karsılıgında kaynım eve goturdugu paradanda kısmaya basladı. kayınpederıme az para gelınce ucu bana dokunmaya basladı o kadar paralık al sukadar paralık al onu sımdı yapamayız paramız yok gıbı cumleler duymaya basladım. ıyıce dolmustum nısanlıma anne kız gıbı konusucam dertlesmek manasında dedım bastan konusma anlamazlar hatta yanlıs anlarlar dedı bn konuscam dıyınce sen bılırsın dedı. neyse bbn dun gıttım konustum. ucu bıze dokunuyor, dugune kadar bıraz ıdare edın bıze demek yerıne onlara desenız dıye falan.konusurken sakın yanlıs analama anne ozur dılerım sadece konusmak ıstedım gıbı cumlelerde kurdum. hatta para alıp almamak mevzu degıl aslında cok bn haksızlıga hıc gelemıyorum ona cok uzuluyorum sızde yetmek ıın kendınızı parcalıyosunuz sızede cok uzuluyorum falan dıye konustum. aksam aılesı nısanlıma bır suru surat yapmıs hıc konusmamıs aksam nısanlımla bulustugumuzda anlattım konusulanları cok gusel mantıklı konusmussun ama anlamamıslardır dedı bnı eve bırakınca gorumcemle konusmus gorumcemde o nıye bunlara karısıyo aıleye gırmeden ona ne ne ıstedıde olmadı gıbı cumleler kurmus. bız gece nısanlımla cok kotu kavga ettık benı yaktın aıleme rezıl ettın herseyı kıza yetıstırdın ortada sorun yokken problem cıkardın falan dedı. iişte öle kavga ettık. ve ben 2 yıldır hıc bısıye laf sölemedım laf sokmadım konusmadım ılk defa konustum dun onuda abarttılarda abarttılar. nısanlım tamam sen haklısın ama anlamıyolar farklı dusuncekler falan dedı ama suan tam manasıyla arkamda olmadıgı ıcın ondan sogudum.

günaydın kızlarrr nasılsınız.aldıklarınızı güle güle kullanınnn.
benim şafağım daaa kınaya 22 gün düğüne 29 gün :)))))

yeni çeyizcikler alanlar güle güle kullanın ccilerinizi.
bence kahvaltı takımını güünlük veya misafirlik diye ayırmaya gerek yok.
ben düz renkli tabaklar oluyoya keramika.onlardan 3 kırmızı 3 siyah aldım zeytinlik reçellik vs aldım takım yaptım 6 kişilik.
günlük yemek takımımın kenarlarıda grili kırmızılı.12 kişilik.yani kalabalık misafir geldiğinde o kırmızı siyah tabaklara patates kızartması yumurta vs koyup ortaya koyarım günlük yemek takımımın servis tabaklarını koyarım herkesin önüne yine takım gibi gözükür.her türlü kullanırım yani.

bi de biz esyayı mondiden aldık.güral porselenden yemek takımı-çatal kaşık bıçak seti ve kahvaltı seti hediye ettiler.
kaynana yemek takımını istedi benim olsun dedi.bende verdim.benm 2 takımımım var o yüzsüzlük yaptıysa ben çirkeflik yapmim dedim.
çatal kaşık seti de benm 1 misafirlik şu çekmecelilerden vardı.ayriyetten 12 kişilikte günlük aldım.hediyeyide anneme verdim.kaynanaya yemek takımını verdiysem ponu da ona veririm dedim verdim.
kahvaltı seti de benim oldu.ama onu kutusundan çıkarmam bile yani.gerek yok.kalabalık misafir gelse 6 kişilik zatn yetmez. e 6 kişi misafirede kırmızı siyah takımım var.o dursun yedekte.canım isterse arada değişiklik yapmak istersem.çok sevdiğim bi arkadasım kahvaltıya gelirse falan anca açarım.işte böyle :) ne çok yazdım la :)))

çiğdemcim neler konuştun.nişanlınla niye kavga ettiniz neler oldu kuzum ya üzüldümmm (

bende önceden aldım ama hala çok seviyorum tabaklarımı :)) bu yemek takımı kahvaltı takımı tencere takımı çeyiz setleri ilk çıktığında almıştım bende bi kahvaltı seti verdiler bana bildiğin yemek takımı bende ona peynir zeytin için kahvaltı seti yumurtalıkla çaydanlık uydurdum ama çukur yemek tabakları vs var bende deim bunu hem günlük yemek hem kahvaltı olarak kullanırım:)) nişanlımada bi takım gelmiş hediye yeter de artak bence

on iki kişinin birden geldiği misafirlik ağır bi misafirlik olur bence bunun içinde özel yemek takımı çıkarılır günlük eşinle kullanacağın yemek takımında 12 kişiye ne gerek var ben anlamıyorum onun için almadım 12 kişilik bende senin gibi lüzumsuz görüyorum

oooo geçen annemle saydık kaç takım bardağım var benim aladım bende çay seti pahalılar biraz yaa dediğin gibi bütçeyide düşünmek lazım

bn bugune kadar hıc lafsokmadım hıc bısı demedım. ılk defa anne kız gıbı konusalım dertleselım uzuntumu paylasayım dedım onuda farklı yerlere cekmısler. keske konusmak yerıne kussem surat yapsam laf soksaymısım belkı o zmn bu kadar problem cıkarmazlardı

kızlar en basından anlatıyorum. kendımı koseye sıkısmıs hıssedıyorum. fıkırlerınıze cok ıhtıyacım var. bıraz uzun olcak ama ıdare edın.

.

kuzummm üzülmeeeee
aynısı olmasada benzer seyler basıma geldi.bende bazı seyleri söyledim falan.onlarda nişanlıma herşeyi yetiştirmişsin demişler vs.ama şimdi ne oldu biliyo musun.nişanlımın yanında bişi konuşmuyolar.laf söyleymeye korkuyolar.
ve sen kaç senedir hiç sesini çıkarmamışsın.iyi niyetle yaklaşmışsın alışmışlar senden böle bi tepki beklemiyolardı demek ki.
ama iyi olmuş boşver.bu senin için bi kırılma noktası oldu bak görceksin.bundan sonra şakayla karısıkda olsa lafını esirgemiceksin.kedini ezdirmiceksin.ilk oldugu için olaylı geçmiş ama iyi olmuş cidden.nişanlında ailesinden ilk kez böle bişi duydu belkide.o da alışcak merak etme.benmki artık arayıp kendisi bile fırçalıyo.zamanla sizde öle bi aşamaya gelceksiniz seni eğer gerçekten seviyosa.

bnn kı bugune kadar hıc problem cıkarmadım onlara herseyı ıdare etmeye calıstım yerı geldı nısanlımla bırbırımızı yedık ama onlara bır kere hıssettırmedım hıc bısı. nısan alısverısı ıcın falan gezerken yerı geldı aa anne pahalı bosver alma dedım yada kullanmıcagım seylere bosver mılletı anne yazık gunah dedım aldırmadım. altın alırken trabzon set alcaktı bn bozdururken bunlarda cok zarar varmıs ha senın cebınden cıkmıs ha benımkınden boswer anne dedım 14 ayar setlerden aldım. ama ınsan oglu kıymet bılmezmıs yazıklar olsun hepsıne

boşver cnnm sıkma canını ne istyosan söle alsınlar madem ona alınıyo güzel bi dille anlat sen çocuğu değilmisinde eltinde kıskanarak gelmiş zaten çok fazla yaklaştırma yanına görümcende heemn atlamış sende sonuçta o evin insanısın demiii boşver takma düzelir. nişanlında aklını başına alsın sen arama o arasın seniii anlar elbet oda bende öle diyodum hep benim arkamda değilsin onlardan taraftasın die epey kavga etmöiştik sonra bişey olmuştu baktım dedim haksızlık yapmışım içindeki kavgayı bilmyosundur evdeki onlar kavga edince üstüne gelmişlerdir nişanlının kimbilir ne ile doldurdular nişanlını sakin ol o seni arasınnn cadolozlarrr

ama mervem cok kırıldım nısanlımın soyledıklerıne onlarınkılerı bu kadar umursamazdım belkı ama onun yanımda olmaması yanlız bırakması cok canımı yaktı.

demekki neymiş.erkek tarafına iyilik yaramazmış.erkek tarafının bi gözü körse diğerinide sen kör etcekmişsin.hep sölerdim bunu ben.
yani bundan sonra laf sok surat yap falan.görürsün ne kadar değerli olcan ki.

benim durum senden biraz daha farklıydı ama bende senin gibi sorun yaşadım anlamadı beni annesi yanlış yerlere çekti babasına da gitti öyle anlattı velhasıl önce sorun yaşadık ama şimdi benim dediğim oluyo şimdi senin nişanlında da şöyle bişi gördüm bu devrelerde hepimiz aynıyız birbirimizi anlarız yani en ufak sorunu kaldıramaz durumdayız stresliyiz gerginiz senin nişanlında sana sorun çıkaracaklarını önceden söylemiş bir kaç kez seni uyarmış buna rağmen konuştuğun için sorunu onların değilde senin çıkardığını düşünmüş işte yani kısacası nazı sana geçmiş ama bence olayın biraz soğumasını ve sakinleşmeyi bekle eminim o zaman durumu böyle kötü görmeyeceksin belkide herşey daha güzel olur herkes kendine bu tatsızlıktan sonra çeki düzen verir sen şimdilik nişanlınla tartışmaktan kaçın sabırlı ol eminim düzelecek herşey

tatlım keşke bu meseleye sen girmeseydin...anne ve oğullar arasına hiç girmiceksin..bunu nişanlının halletmesi gerekiyormuşşş..sonuçta yağılan haksızlık ona yapılıyor..tamam sanada dokunuyor sonu biliyorum ama karışmaman daha iyi olurmuş tatlım...şimdi onlar şöle düşünüyorlar..senin nişanlını kardesinden soğutmaya çalıştığını ve ara bozmaya çalıştığını düşünüyorlar buna eminim..surat yapmalarıda bu yüzden tatlım bence..Nişanlınada kızmışlardır sen herşeyi şimiden anlatıp bizleri bölemi tanıtıosun diye..onlar meselenin içina bakmazlar..sadece dışardan nasıl görünür onunla ilgilenirler..nişanlınla konuş tatlım..bundan sonra sen hallet madem ben karışında böyle oluyor beni koruyamıosun sundan sonra herşeyi sen hallet de tatlım...Üzülme biraz zamanla unutulur geçer böyle şeyler...önemli olan nişanlınla biribirinize kenetlenin...ailesine sakın ve sakın bu konu yüzünden tartıştığınızı hissettirmeyin...yoksa hep bu yoklu denerler sana bişeyler yaptırmak için..ellerine koz vermiş olursunuz.

Oooo maşalahh kuzum sana..düğün artık çok yakın olunca detay düşüncelerde başlamış

ama mervem cok kırıldım nısanlımın soyledıklerıne onlarınkılerı bu kadar umursamazdım belkı ama onun yanımda olmaması yanlız bırakması cok canımı yaktı.

canım sen açıklama yapmaya calıstıkça,işte ben kötü bişi sölemedim kırmadan anne kız gibi konuştum vs dedikçe nişanlında aileside kendilerini haklı sancaklar.sen sakın arama.bir iki gün geçip sular durulunca o seni aricak ve daha mantıklı düşünebilcektir.sende o zaman sölediği lafları yedir ona.erkekler böl işte.sinirlenince ne dediklerini bilmiyolar.ama sonra afedersinde b... yemiş kadar pişman oluyolar

Kesinlikle katılıyorum Canim bir kere kendinden taviz verdinmi bı daha toparlayacaksınız her Sey bizim istediğimiz gibi olcak

bı abla var nısnalımı aramıs az once konusmuslar. tamam cıgdem cok haklı bısı demıyorum ama anlamıcaklar baska yere cekıcekler demıstım ona konusmasaydı keske demıs sımdı evdekıler bana cephe alcak o bozdu o duzeltsın herseyı bn hıc bısı yapmıcam demıs. olaylar nereye gıderse gıtsın bıtrse bıtsın demıs. bnde bugun yemek saatı gıdıcem oraya dun bn sana kotu bısı demedım anne. bız anne kız gıbı oldugumuzu dusundum dertlesmek konusmak tı nıyetım bn sana böle böle dedım sen yanlıs anlamıssın. faıkle aramaz acıldı falan dıcem nısanlımın yanında baktım hala kafa dıkıne gıdıyolar hee tamam bn sızınle anlasamıcam ınsanız konuslaım paylasalım ıstemıstım ama kusura bakmayın dıcem yzugumu bırakıp gelcem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…