2012 Haziran Anneleri Doğurdu

Anneler benim hic istahim yok ya.. Su iciyorum insallah sütümü etkilemez bu istahsizlik..Sadece kahvalti yapiyorum..Oda anca ögle vakti..

anı durum bende de war. bide burası cok sıcakkk.. krkuyorm sütüm azalcak diye. zaten öyle aman aman değil

bizim kız da günde bi kaç kez yapardı, şimdilerde daha azaldı bi de koyuluk da oluyo bazen ve kokusu da daha ağırlaştı, normal mi bilmiyorum ama, hergün nerdeyse sebebini bilmediğimiz ama kolik diye tahmin ettiğimiz ağlamaları var ne yapsak susmuyo, dün de yine çok ağladı, gaz sancısı mı ne bilmiyoruz, gaz damlası da var metsil, zeytinyağı da veriyoruz bazen ama sanki pek etkilemiyorlar.

selam
biz de iki gündür kaka yapamıyoduk nedense,şimdiye kadar hep günde iki kez yapardı en az,ay dönümü mü geçiriyoz acaba?
baktım olmicak,popoya zeytinyağı sürdüm,accıkta ilk in tarif ettiği gibi deliği açtım elimle,bi yaptı,pir yaptı yavrum
memeye ben çok zorla alıştırdım,zaten açken hiçbi şekilde almıyo da,tokken beni meme yerine kullanmasından kurtuldum çok şükür
ayrıca dışarda da çok işe yarıyo,arabada ya da kucağımda,bi yan sallnıp,bi yan meme ağzında olunca kuzu gibi oluyo çok şükür.

Kizlar ruzgar tam 30 gunluk oldugu gun anne dedi 2 kere hatta birini babasida duydu ve bozuldu anne diyo bu eşogluesek dedi :)) 32. gunumuzde yine 3 kere anne dedi bu mumkun mu yani anlamsiz cikardigi sesleri ben mi benzetiyorum dicem ama babasida sahit oldu sizce ???

slm kızlarrr 43 gunluk olduk bız bu arada cınsellık konusunda denedık hıç bır sekılde acı yoktu eskısıyle aynıydı =) ama korunmak ıcın spral taktırmak ıstıyorum adetın 3. gununde takılıomş sizler spral hakkında ne bılıyorsunz

hoşbulduk çok tşk ederim cnm

biz eski korunma yöntemimiz olan prezervatife devam edi,yoruz.
eşim o konuda titiz davranıyo güveniyorum..
spinal den oldum olası korkmuşumdur..

süpermiş bende mei tai istiyordum..zaten eylül gibi anca çıkarız gezmeye bu sıcaklarda gezmem..çıkmak gerekirsede portbebeyle çıkıyoruz..
fiyat çok iyiymiş bende sipariş vereyim sağol canım

mei tai dediğimiz şey kangurumu?
eğer oysa çok güzel kızım çok seviyo
hemen uyuyo içinde..

emziğe nasıl alıştırdınız? ben bi türlü alıştıramadm iki tane emziği var kesinlikle kabul etmio

bende bi kaç kez denedim almıyo bir türlü..

cnm benim kız da bazen anlamsız seslşer çıkarıyo
bende benzetiyorum ama sanırım daha çok erken..

slm hanımlar inş butun bebişler ve anneler iidir
bu sıcaklarda camasır yıkaması cok kolay oluo ama utulemesi cok zor ben artk utulemıorum bebişin kıyafetlerini dalinin yumusatıcısını kullanıorum siz yumusatıcı kullanmaya basladınız mı?

Merhabalar
bdt miz hazirandı ama 4 temmuzda suni sancıyla doğum yaptım. normal sancı ile arasındaki farkı bilmiyorum ama dayanamayıp epidural aldım. epidural olayım da anestezi uzmanı bayağı ugrastı. az kalsın bünyem kabul etmeyecekti son denemesinde oldu. sancım kesildi sadece kasılmaları hissettim. ebe bana epidural olanların hiç bişey hissetmediğini söyledi ama ben doğum anını canlı canlı hissettim. zor oldu ama çok şükür Rabbim'e kavuştum kızıma. o gün bugündür anneliğe alışmaya çalışıyorum. bi yandan yanımda kimse yok tek basımayım. eşim izinli oldukca yanımda. elim ayağıma dolaşa dolaşa, uykularım iştahım kaça kaça, bazen sinirli, bazen panik, bazen durmadan ağlayarak, bazen kendini çok suçlu hissederek, kafam karman çorman geçiriyorum bu günleri. ve beni vicdan azabından kıvrandıran ise bebeğime sütüm yetmiyor diye mama vermeye başlamak

nette çok arastırdım sorabileceğim biri yok ve tatmin edici bi cevap bulamadım sizlere sormak istiyorum. bebeğime meme verdiğimde ilk basta emiyor sütün geldiğini hissediyorum sonra meme boşalıyor aslında çekse belki gelecek ama ağlamay baslıyor diğerini veriyorum o da aynısı olunca baslıyor ağlamaya. aç kaldı bebeğim diye vicdan azabı, suçluluk bi yandan o telaşla koşup hemen mama yapıyorum. ilk verdiğim de çok zoruma gitti oturup ağladım ama şimdi kafam karmasık durumda. bi yandan aç kalıyor diye düşünüyorum ( ama bundan emin değilim işte) bi yandan da sütüm olsun diye dua ediyorum elimden geleni yapıyorum süt vermek istiyorum devamlı. mama vermek istemiyorum ona alışır emmez diye korkuyorum

bana bi tecrübeli anne nolur akıl versin bu karmaşadan nolur kurtarsın beni. ne yapayım ben söyleyin bana lütfen

Bebeğin hayırlı olsun canım...
Sütünü sağmayı denedin mi hiç ?
Göğüslerinin yumuşadığını hissettiğin an sıktığında süt geliyor mu hala ?
Birde bebeğin karnının doyup doymadığı bezinin ağırlığından ve kaka sayısından belli olur mutlaka.

Canım seni en iyi ben anlarım herhalde. Ben doğumdan sonra 6 saat boyunca kızımı emzirmekle uğraştım. Perişan olmuştum :) İlk 2 gün sütüm gelmedi ama emzirmeye devam ettim sonra gelmeye başladı hatta manuel süt sağma makinesi aldım sütümün geldiğinden iyice emin olmak için baktım geliyor. Ama kızım saatlerce göğüsümde kalmak istiyor emiyor emiyor kalmıyor artık süt günde 2 kerede mama veriyorum. Ben bir anne olarak yeterince uğraştm mücadele ettim canım vicdanım rahat herkes birşey söylüyor ama doymayınca ağlıyor aman ağlasın bişey olmaz mama yemesin diyemem ve önemli olan anne sütü alması bir damlada olsa alabilmesi. Kendini sakın üzme moralini yüksek tut inan moral çok önemli. İnş. sütün emzirdikçe artar ve hiç mama vermezsin ki emin ol öyle olacaktır.

emziğe nasıl alıştırdınız? ben bi türlü alıştıramadm iki tane emziği var kesinlikle kabul etmio

ilk dogdugu gun denemiştik bikaç dk sonra gunlerle birlikte dkkalrda uzadı
cnku çenesi yorulur emmez fln demişlerdi
öyle yavaş yavaş alıştı..
çenesi güçlendikçe emziğide istemeye başladı
şimdi emzik için ayrıca aglıyoruz:) iyimi kötümü bende bilmiyorum ama akşamları huysuzluk saatlerinde bitek emzikle sakinleşip uyuyo!
ben sallamıyorum bebeğimi o yuzden şimdilik emzikle uyumasınıda engellemiyorum..

wala zamane çocukları böyle herhalde bizimkiside aglarken annnnneee diyo babasıda hemen al annesi seni istiyo diyo hoop benm kucaga veriyo

Canim niye vicdan azabi cekiyosun ki benimde sutum yetmiyo gunde 1 yada 2 kere mama veriyorum 2 gundur kestim ama huysuzlugu ustunde devamli memede gerekirse yine vericem biberona alisip memeyide birakmadi hic uzulme

1 aylik imkansiz dedim ilk duydugumda sonra babasinin kucaginda soyledi :)) dedigin gibi zamane cocuklari ama duyduguma gore zeki oluyolarmis boyle erken mizildayanlar hadi hayirlisi

Yumusaticiya baslamadim ama bende utulemiyorum artik zaten bi basima cocuga ev isine yemege zor yetisiyorum utude olmayiversin ben kurutma makinasinda kurutuyorum ordaki buharla yeterince kiriliyodur mikroplar filan herhalde ::)))

öncelikle bebeğin hayırlı olsun
bizde de aynı durum vardı sütüm başta çok azdı bebeğim memye yaklaşınca çıglıklar atıordu ama ben yılmadım 40dk sagıyordum makinayla ancak 30ml cıkıyordu bende cıkanı veriodum üstünü mama ile tamamlıyordum sagdıkca sut çogalıyor şimdi hiç mama vermiorum
kendini hiç kotu hisstme süt azlıgının annelikle alakası yok mamayla beslenen bebeklerde saglıklı sen sütünü artırmaya calış netten araştır ne sütü artırır her kadına farklı seyler etki edebilior emzirmeyi de ihmal etme unutmasın memeyi inş sütün artar bebeğinde büyüdükçe çenesi geliştikçe daha verimli emer
bol bol öp kokla bebeği moralini bozup onu ihmal etme

bizimki her fırsatta elini emiyoda ona alışmasın diye emzik vermek istiyorum ama beceremedim yavaş yavaş hergun deniyim bende senin gibi

bizimki her fırsatta elini emiyoda ona alışmasın diye emzik vermek istiyorum ama beceremedim yavaş yavaş hergun deniyim bende senin gibi

Gece 22.45te dogurdum sabah 7de emzik verdim ogun bugundur 34 gundur cok rahatim hele disari dra falan yola gittik mi ha bide asida ignelerde :)))

hayırlı olsun bebişiniz, güzel günler görün hep inş. ben de senin gibi ruh halleri yaşadım, ama zamanla azalır, biter. bizim bebiş de emme konusunda anlattığın gibi yapıyor. ben de mama veriyorum her gün, ama azaldı gibi biraz sayısı, burda biri yazmıştı sağolsun, sütünüzü sağın gelmiyo diye bırakmayın, bi birini bi diğerini bi kaç kere sağın diye, hakkaten ilk başta çok az gelmiyo gibi ama devam ettikçe biraz daha artıyo. inş hepimizin sütü yeter bebişlere.

eger emmıyosa elektrıklı pompa ıle sagabılırsın sagdıkca gelıyo cunku.benımkıde ılk emmedı ben sagıp verdım.bıraz buyuyunce kendıne gelınce de memeyı daha ıyı tutuyo.o zaman baslarsın.ben yetmeyınce mama da verıyorum kafanı fazla takma ılk bende oyleydım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…