Hangi Rahatsızlıklara iyi gelmektedir
Yaban mersini Damarlar üzerinde oldukça etkilidir. Bu durumda yaban mersini, damarla ilgili olan
Varis
Basur(hemoroid)
Romatizmal ağrılar
Kan damarlarının tıkanması
Damar sertliği
Akciğer amfizemi
Zayıf kılcal damarların güçlendirilmesi.
Artrit(eklem iltihaplanması) rahatsızlıklarının tedavisin de yardımcı faktördür.
Diğer yandan yaban mersini gözde olumlu etkileri olan bir besindir. Bu durumda
Göz yorgunluğu,
Miyopluk,
Katarakt,
Karasu (Glokom: Göz tansiyonu),
Şeker hastalığından kaynaklanan görme bozuklukları (Diyabetik retinopati),
Gece körlüğü, gibi rahatsızlıklarda oldukça etkili bir meyvedir.
Tavuk karası (retinitis pigmentosa) hastalığının ilerlemesini yavaşlatıcı
Gözle ilgili olarak başkaca
Gece görüşünü artırıcı,
Göz kamaşmasını giderici,
Retinayı güçlendirici, olarak ta kullanılabilir.
Mide rahatsızlıklarıyla ilgili olarak yaban mersini
Bulantıyı baskılayıcı
Mide kramplarını önleyici ,
Ülser önleyici olarak kullanılır
tabi canım zor çocuk gibi ilgileniyodum ben onla aaay hiç unutmuyorum bi kere moralim falan bozuktu işten geldim etrafımda döndü döndü bi okşadım sonra bırakıp gittim yattım başımda döndü döndü döndü mırıl mırıl konuşuyo uğraşamıcam git şimdi gelicem ben dedim gitti 1 saat falan gelmedi sonra şıngır şıngır gelip kapıdan baktı hala yatıyom çıktı tepeme koluma vuruyo noldu diyom mırıldanıyo derdimi sorar gibiydiooyy kuzum benim napıyo acaba
aman aman.. atlamadan duramadım.. yaban mersini gebelikte yasak olanlardan... erken doğum yada düşüğe yol açabiliyor..
evet bende çok istiyorum dediğin gibi çok pahalı yanı bebeğin bi eksiğini alırım onla benimde arkadaşım var o fotoğraf çekiyor ben çekicem diyor :) seninde teyzoşu çekecekmiş :))çok güzeldi canımmmm bende istiyorum doğum fotoğrafçısı ama biraz pahalılar gibi bakalım o zamana kısmet olursaa yaptırmak istiyorummm en olmadı ikizim benimle birlikte girecekmiş doğuma yanlız doğuramazmışımm o çeker çileğimin fotolarını eeee teyzanne olacak kolay değil dimi
aynen bende canım çok güzel bi an..ağladım gitti
allahım bize de nasip etsin
http://testforall.narod.ru/t_o_pol.htm
KIZLAR BURDAN ESIMINIZIN VE KENDINIZIN DOGUN GUNU YILI DOLDURUN EN ALTADA HAMILE KALDIGINIZ AY YANI SON ADET YAZIN
BIR COK ARKADAS ONLARDA DOGRU TUTUGUNU SOYLUYO HATA BENDE KIZIMDA TUTU SIMDI KINE ERKEK DIYO EN SON ESIM KANINI YENILEMIS
üzülme cnm biraz bebeğe odaklan o büyüsün geri alırsın onu kediler 15 sene yaşarlar...alırsın sonra
bugün devlet semt polikliniğinin kadın doğumuna göründüm görünmez olaydım
öyle suratsız ki,ultrasona bayramdan sonra gel demişti yine bakmadı hala çok erkenmiş 11 12 haftalarda ultrasonla bakarmış....
kendi dr.mun istediği toksoplazma ve rubella testlerinin yapıldığını laboratuvardaki adamdan öğrendim ama hanımefendi yapılmıyor dedi.....öyle canım sıkıldı ki,boşuna ssk varken niye parayla yaptırayım dedim hemen başka bir devlet hastanesinden randevu aldım yarına :)))))
bu arada yenilenen idrar testimde idrar yolu iltihabının geçmediği göründü onun içinde birşey yapmadı,nasıl kadın doğumcu anlamadım....Aile hekimime gösterdim sonucu o da çok şaşırdı,yarın bir göster bakalım diğer dr. ne söyleyecek ne verecek dedi....bakalım yarın ne macera bekliyor beni....
öyle suratsız ki,ultrasona bayramdan sonra gel demişti yine bakmadı hala çok erkenmiş 11 12 haftalarda ultrasonla bakarmış....
kendi dr.mun istediği toksoplazma ve rubella testlerinin yapıldığını laboratuvardaki adamdan öğrendim ama hanımefendi yapılmıyor dedi.....öyle canım sıkıldı ki,boşuna ssk varken niye parayla yaptırayım dedim hemen başka bir devlet hastanesinden randevu aldım yarına :)))))
bu arada yenilenen idrar testimde idrar yolu iltihabının geçmediği göründü onun içinde birşey yapmadı,nasıl kadın doğumcu anlamadım....Aile hekimime gösterdim sonucu o da çok şaşırdı,yarın bir göster bakalım diğer dr. ne söyleyecek ne verecek dedi....bakalım yarın ne macera bekliyor beni....
bebiş iyi sanırım miraycım bilemiyorum en son 11 gün önce dr.muz bakmıştı ve 1 cm.di kendisi :)))))
şu kansızlığım ve idrar yolu iltihabım bir düzelse ben de daha iyi olacağım
senin nasıl gidiyor
ben de mide bulantısı yok öyle güzel yiyorum ki(((( bu gidişle sağlam kg. alacağım sanırım.....
bebiş iyi sanırım miraycım bilemiyorum en son 11 gün önce dr.muz bakmıştı ve 1 cm.di kendisi :)))))
şu kansızlığım ve idrar yolu iltihabım bir düzelse ben de daha iyi olacağım
senin nasıl gidiyor
ben de mide bulantısı yok öyle güzel yiyorum ki(((( bu gidişle sağlam kg. alacağım sanırım.....
kendi dr.um özel hastanede ben de tahlilleri falan devlette yaptıram diye onlar da beni takip etsin istiyordum
neyse bugün gittiğim semt polikliniği ve devlet ssk geçiyor ama dr. gıcık çıktı
işte yarın randevu aldığım başka bir devlet hastanesi canım :))))
sevindim bebişine üşütme dikkat et...idarar yolu iltihabı için bol bol su iç....bide soğan kaynatıp içyolardı iyi gelirmiş ama hamişe zararı varmı araştır..
midemi çıkarıp atacam birgün yetti...:26:
öyle miii
hatırlattığın iyi oldu canım teşekkürler
bulantı için önermişlerdi de
bende dün devlet hastanesine gittim hay gitmez olaydım.Bin pişman oldum nasıl bi doktor oluyolar bi de bayan doktor ya.Kadın kadının halinde anlamaz mı.Girdim odaya kolay gelsin dedim yüzüme bile bakmadı.öle oturdum 5 dakka başka bişeylerle ilgileniyodu.Sonra özelde çektirdiğim ultrason görüntülerini gösterdim ilk resme boş gebelik dedi ikincide kalbi dinlenmiş dedi.Boş gebelik deyince ben tabi şoklardadedin ne boş gebeliği.der demez başladı söylenmeye hanımefendi.ben bişey demedim söylediklerimden anlam çıkarma işte kalbini dinlemişsiniz, ben bişey söylemedim nerdeyse inkar edecek ya.O an üstüne atlayıp kafasını bilgisayara vurmak geldi:):) ben hamileyim kadın sen benle dalga mı geçiyosun demek geldi içimden.Sonra hastayım dedim 3 haftadır atamadım üstümden dinlen ilaç falan alamazsın ıhlamur iç otur dinlen dedi ya.Allahım ne diye bunları doktor yapasın eyy Yarabbimmm.Bende daha gitmem gel dedi bana hahayyy ben gelirmiyim sana daha.Bak hala sinirleniiyorum.Başka doktora gidicem.Ya da artık özele devam heralde üfff yani seni çok iyi anlıyorum.:2:
rica ederim canım.. böyle otlar çaylar falan araştırmadan kullanmayın zaten..
ki mide bulantısına beyaz leblebi, çubuk kraker.. peynir ekmek.. bunlar bastırır..
tabi ben bulantının ne olduğunu bilmediiğim için konuşmak kolay geliyor..
6-7 haftalıkken tiksinti geldi sadece yoğurt çorbası içebildim.. ki hamile olduğumu öğrenmeden önce sütün tadı değişik gelmeye başlamıştı
sıcak ve tarçınlı içerdim.. sonradan içemez oldum 1-2 ay boyunca soğuk içtim..
ballı içenler de sütü çok ısıtmadan karıştırsın balı.. süt çok sıcak olduğunda (40derece üstü) bal faydalı etkisini kaybeder zehirlemeye de yok açabiliyormuş.. otçu doktorlardan biri demişti onu..
tabi işten atılma korkusu yok rekabet yok
sallabaşı al maaşı zihniyeti ne diyim
höt diye boşgebelik denir mi hamile kadına
ıhlamuru bile kontrollü iç sen 2 fincanı geçme!!!
bende dün devlet hastanesine gittim hay gitmez olaydım.Bin pişman oldum nasıl bi doktor oluyolar bi de bayan doktor ya.Kadın kadının halinde anlamaz mı.Girdim odaya kolay gelsin dedim yüzüme bile bakmadı.öle oturdum 5 dakka başka bişeylerle ilgileniyodu.Sonra özelde çektirdiğim ultrason görüntülerini gösterdim ilk resme boş gebelik dedi ikincide kalbi dinlenmiş dedi.Boş gebelik deyince ben tabi şoklardadedin ne boş gebeliği.der demez başladı söylenmeye hanımefendi.ben bişey demedim söylediklerimden anlam çıkarma işte kalbini dinlemişsiniz, ben bişey söylemedim nerdeyse inkar edecek ya.O an üstüne atlayıp kafasını bilgisayara vurmak geldi:):) ben hamileyim kadın sen benle dalga mı geçiyosun demek geldi içimden.Sonra hastayım dedim 3 haftadır atamadım üstümden dinlen ilaç falan alamazsın ıhlamur iç otur dinlen dedi ya.Allahım ne diye bunları doktor yapasın eyy Yarabbimmm.Bende daha gitmem gel dedi bana hahayyy ben gelirmiyim sana daha.Bak hala sinirleniiyorum.Başka doktora gidicem.Ya da artık özele devam heralde üfff yani seni çok iyi anlıyorum.:2:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?