Evet benimde tek korkum bebeğim gelişmeyecekmiydi ama hiç alakası yokmuş bir kaç gün önce doktoruma yine sordum hiç takılma bunlara yediiğin kadarı yeter dedi hatta hiç yemesen bile bebek gelişir büyür dedi sende endişe etme hem bak maaşallah hızlada atlamış ileriye ne güzel
shrewgirlüm burda mısın kuzum???
senin kontrol ne zamandı??? aynı tarihe denk gelicez galiba
Cnm hayırlısı olsun bak sen cinsiyet tahmini değiştirdi demek hı bakalım bana ne dicek bana daha hiçbirşey demedi sonuçların guzel çıkmış
Bi cinsiyetlerini ogrenmek icin bize cektirdiklerine bak sipalarin
benim eşim çok güzel yemek yapar ama. ama yemek seçer, çok kaprisli. düşün, ben Türkiyeye yeni gelmiştim, nerden bilcem yayla çorbasını, tarhanayı falan. bi yemek yaptım, başladı patatesleri, falan ayırmaya aynen. ben kızdım, aç kal aklın başına gelsin dedim. nereye aç kalıyo? bi baktım mutfaktan tencere sesi falan geliyo. çok güzel olmuştu, oturduk beraber edik
Hoşgeldin canım. senin bebişle benimkinin ense kalınlığı boyu hemen hemen aynı sayılır. doktor ne dedi? iyimiymiş? bana bişey demedi, direk kan testine gönderdi. bişey olsaydı söylerdi, dimi? :18: sonuçlarımı yarın alcam da. korkuyorum. Allah hepimizin yardımcısı olsun. cinsiyete çok kafanı takma şimdiden ya. boşver. sağlıklı hayırlı evlat olsun yeter ki.
ya benim dr uma kalsa hiçç dert etmiyor. ne yasak listesi var ne olmazsa olmazları. rahat olun diyor başkada birşey demiyor. tabi sigara içki vs kullanmadığımı biliyor. ama yiyecek içecek konusunda hiç birşey demiyor, takma kafana onun canı isterse sana yedirttirir merak etme diyorbüyüsün sağlıklı olsun kuzularımız. ben omega ve multivitamin takviyesi yapıyorum arada zaten
Canım 9unda ben karacabeye anneme geldim özleştik birkaçgündür girmiyordum haftasonu döncem inş
evt cnm inşallah öbür sonuçlarda güzel çıkar :) senin kontrol ne zamandı ben haftaya perş sonuç almaya gidicem..
ne dersin karşılaşır mıyız???
Benim 9unda cnm kontrol işte yani ikili test işte karşılaşamıcaz herhal diğer randevularda inş neden böyle yapmış bu özlem hanım bir erkek bir kız demiş ya kesin dememiş aaaaa
geldim...
geleli saatler oldu ama geldiğimden beri telefonla konuşuyorum tlf kulağıma yapıştı artık..
bi eşime anlatayım, bi anneme, bi kayınvalide derken bi de geçmişi okumakla uğraştım..
eveett gelelim 2li testimin detaylarına...
ense kalınlığı 1.4 müş...
yaklaşık olarak 7.5 cm miş kuzucuğumm
kiloma da baktıkk geçen hafta bakmıştık daa toplamda 600 gr almıştım şimdi de 1kg vermişim
ellerini ayaklarını parmaklarını burnunu gözünü herbişeyini gördüm minişimin...
ammaaa cinsiyet için kafam karıştı...
geçen hafta oğlumuz olacak galiba demişti... bugün sordu tahmin verdimmi diye evt dedim oğlan demiştiniz,
kız gibi görünüyo dedi.. biraz daa baktı yok yok oğlan dedi...
durdu.. en iyisi kafanı karıştırmayım dedi biraz daa bekleyim dedi.. :26::26::26:
kafam çoktan karıştı tabee...
hazırlandıydım pipi görcem resmini çekcem teyzoşlara göstercem derken bi kuku çıktı bi pipi..
anlamadım walla..
test sonuçlarım haftaya perşembe çıkıcakmış.. perş tekrar dr yolu gözüküyor..
yine ultrasona girer miyim ki??? geçen perş girdik.. bu perş yine girdik.. haftaya girersem nolur ki :44::44:
işte böölee...
hatlar karıştı kuzum kusura bakma mesajını sonra gördüm :))
hımm beklesem mi kii seni.. ama nasıl sabretcem püff yine görüşemicez...
kızlar son kontrole gittiğimizde bebeğimi merak etmiştim 2 kriz atlatmıştım ,
neyse ultrasondayken bebeğime bakacam diye kafamı yan çevirmeye çalışırken sonra farkettim eşim karşıdan video kaydı yapıyormuş:)
bozuntuya vermedim normal halime devam ettim..
nitekim bir kaç dk sonra dr arkasını döndü,
kayıtmı yapıyosun gel gel rahat rahat çek dedi
ve tekrardan kalp sesini açıverdi, eşim çekinerek çekip çekiliyordu, dur dur dedi doktor , bide renkli çek ...
ve videoya geçti bebişim
evet canım harika oluyor .. anasının küçüklük fotoğrafı bile yok sayılır ama benim sıpa daha oluşurken videolara geçtisüpermiş yaaa
benim koca yapmaz öle şeyler.. dur söyliiimde 2li teste gittigimizde çeksin
evt canım 1,4 için çok iyi dedi.. zaten 3ten fazla olursa riskli olurmuş.. seninki de bize yakın olduğuna göre demekki seninki de çok iyi
Folic asitten sonra hanigi ilacı verdi doktor bana ilaç vermedide
İKİNCİ ÜÇ AYDAKİ FİZİKSEL DEĞİŞİKLİKLER ve SIKÇA SORULANLAR
• Ağrı ve yanmalar
• Cilt değişiklikleri (gebelik lekelenmeleri, cilt döküntüleri, sivilcelenmeler)
• Kabızlık
• Anemi (kansızlık)
• Bacak krampları
• Kilo artışı
• Vajinal akıntı ve enfeksiyonlar
• Aşermeler
İkinci üç aylık dönem gebeliğin 13. Haftası ile 27. Haftası arasındaki dönemdir.
“Altın dönem” olarak da adlandırılan bu dönemde gebeliğin başlangıcındaki yan etkiler azalmış ve son üç aydaki rahatsızlıklar ise henüz başlamamıştır.
Bu dönemde bulantınız azalmıştır, uykularınız düzelmiştir ve enerjiniz yerine gelmiştir. Ayrıca bu dönemde bebeğiniz size gerçek gibi gelmeye başlamıştır. 16 – 20. haftalar arasında bebeğin hareketlerini hissedebilirsiniz.
4 – 5. Aylarda artık karnınız yavaş yavaş belirmeye başlamıştır. Gardrobunuzu değiştirmenin, 14-16. haftalardan itibaren ultrasonla cinsiyeti görünür hale gelen bebeğiniz için evinizde hazırlıklar yapmanızın zamanı gelmiştir.
Hah bende bu akıntılar, svilceler nereden geldi diyordum. Ben gobek icin 16ya kadar bekleyecem ehrhalde ama Kansızlik, sivilcelenme var. Kilo artisini anmak istemiyorum zaten. Bide gobişimde kıllanma varSivilcelerimden nefret ediyorum
Benim doktor soylemedi cinsiyeti. Taaa 12 Aralıkta ogrenecez. Neyseki asimde gelmis olacak. 16 haftamiz olcak artık kesin ogrenmis oluruz.
Benim 9unda cnm kontrol işte yani ikili test işte karşılaşamıcaz herhal diğer randevularda inş neden böyle yapmış bu özlem hanım bir erkek bir kız demiş ya kesin dememiş aaaaa
Bir dahakine ayarlayalım randevuları sen facebook ta üyemisin haziran annelerine canım bu arada ?
canım hg merak ediodum bende senii çok şükür ii çıkmış ölçümler kan sonuçlarında ii çıkıcak canım inşş :))
cinisiyet konusunda da bunlar bizi meraklandırmak için yapıolar nazlılar bakalım net göstermemiş sneinkii bi dahkine artık :)
ben 11+2 ydim gittiğimde. ense 1mm, boyu da 6.8 cm ydi bebişin. saol canım. içimi rahatlattın valla. yarın bi gidim bakim ne ile geliyorum.
evet canım harika oluyor .. anasının küçüklük fotoğrafı bile yok sayılır ama benim sıpa daha oluşurken videolara geçti
gözün aydın cnm....ohhhh her güzel haberde pek bi rahatlıyorumm....saol canım ınş. sende guzel sonuclarla gelıceksın hersey ıstedıgın gıbı olsun
saol canım inş. hepımız guzel haberler duyarız
walla şekerim ben seni gibi dr umu aldatmam kimseyle
o diilde geçen perş girdim bugün girdim haftaya da ultrasona girersem haftada bir girmiş olucam..
bi de 24 aralıkta bi da kontrol var kuzum allak bullak olucak artık.. o yüzden başkasına gitmem sanırım
Bir dahakine ayarlayalım randevuları sen facebook ta üyemisin haziran annelerine canım bu arada ?
yok canım vermedi. coraspine devam ediyorum sadece . ama bir marka varya bitkisel onun vitaminlerini almaya başlamıştım ben planlı bir gebelik olduğu için. ona devam etttim azalttım ama haftada birkaç kez alıyorum destekler diye. dr umda haberdar durumdan.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?