- 25 Ağustos 2011
- 2.175
- 121
- 163
- Konu Sahibi hicbirseymi
-
Hamileliğim boyunca toplam 4-5 kilo almama rağmen,son bikaç gün iyice ağırlaştığımı hissediyordum.20.haftada başlayan karında sertleşme ve kasılmalarım 23 mayıs gününe kadar sıklaşarak devam etti.yine 23 mayıs günü gündüz çamaşırımda açık sarı kokusuz bol bi akıntı farkettim.su gibide değildi,akıntı ama herzamankinden daha fazlaydı.hatta nişanmı acaba diyede düşünmedim değil..tuvalete gitmeler çok sıklaşmıştı.yinede daha günüm var nasılsa diyerek rahat davranıyordum,evde yapılacak bi sürü iş vardı daha.23 mayıs gecesi uyumak üzere yatağıma girdim.son aylar rahat yatayım diye, içerde yatan kocam ne hikmetse o gün yatakta uyumuştu ve çok fena horluyordu,içimden kızdım ama yapacak bişey yok.horuldamalar arasında uykuya dalmaya çalışırken hafif adet olacakmışım gibi sızılar hisettim ama doğum yine aklıma gelmedi.sabaha kadar sağa dön sola dön,doğumla ilgili ilginç rüyalar,arada uyanıp adet ağrılarının devam ettiğini farketmelerim ve yine tekrar horuldamalar arasında uykuya dalma çabalarımla sabahı ettim.sabah hala ağrıların devam ettiğini ve arttığını farkettim.ağrılarla birlikte kasılmalarda oluyordu.bi an alt kasık bölgemde sanki ufak bi balon patlamış hissi oldu,acaba suyummu geldi diye yataktan kalkmadan kontrol ettim ama su falan yok,kalkmayada korkuyorum azdaha bekleyeyim dedim.baktım ağrılar devam ediyor ama öyle dayanılmayacak gibi değil hafif hafif vuruyor ve aynı anda kasılma...bi taraftan eşimin alarmı çalıp duruyor oda erteleyip duruyor son bi saattir.bi tuvalete gidip bakayım leke falan varmı derken,ayağa kalktım ve çamaşırımda yoğun bi ıslaklık hissettim.kontrol ettiğimde açık pembe su akıntı karışımı bişey geldiğini gördüm.Hemen lavaboya gittim baktım devamı gelmiyor,o an anladım bu su değil nişan denilen şeydi.bi ped koydum ve hiç paniklemeden eşimi kaldırdım.iyiki işe gitmemiş telefonu erteleyip durmuş diyorum kendi kendime :)
bu arada hemen duşa girdim,sıcak bi duş aldım,kasılmaları az daha fazla ama şiddetli olmamakla birlikte devam ediyordu ve 5 dk. bir geliyordu.4 yaşındaki kızımı halasına bırakacaktık,onun için bi çantaya kıyafet pijama v.s. hazırladım ve sütünü ısıtıp kızımı uyandırdım.o sütünü içerken ben saçlarımı taradım,kuruttum,ayak tırnaklarımı eşime kestirdim,okuyacağım duaları okudum.sonra kızımı giydirdim ve kimlik,muayene kartı v.s.kontrol edip valizimizide alıp evden çıktık.önce arabayla 10-15 dk. süren görümcemin evine gidip kızımı bıraktık,ordan tekrar bi 15 dk.sonra hastaneye vardık.ben yolda okumaya hep devam ettim,kendim ve doğumu bekleyen tüm hamileler için.kasılmalar devam ama çok rahatsız edici değil yine.acil muayene ile doktorumun odasına girdik,ve doktor kontrolü sonrası 4 cm. açıklıkdaha önceki doğumuda epidural yaptığım için,ve doktorlada daha önce konuştuğum üzere tekrar epidural isteğimi belirttim.doktor tamam dedi ama,açılman hızlı ilerliyor zaten pek bişey kalmamış yinede sen bilirsin dedi.bende eğer kendi sancımla bekleyeceksek beklerim dedim,doktor suni sancı vermemiz gerektiğini şu aşamadan sonra oluşabilecek tehlikelerden bahsetti,bunun üzerine ben epidural isteğimi yineledim.sonra işlemlerim başlatıldı ve odamıza alındık.kan ve idrar alındı,epidural için bazı testler yapılacakmış onun içinde yaklaşık bi yarım saat bekledik odamızda.bu arada ben rahatça sancımı çekiyordum,eşimle şakalaşıyorduk tv. izliyorduk.derken ebe geldi ve açıklığı kontrol edelim dedi ve açıklık 7 cm epidural istiyormusun bak çok az kaldı istersen alma dedi.anlam veremediğim bişekilde sanki epidural engellenmek isteniyordu.önce doktorum sonra ebe...ilk doğumumdan suni sancının nasıl bişey olduğunu bildiğim için almak istediğimi ısrarla tekrarladım.test sonuçlarım geldi ve beni anestezi yapılmak üzere ameliyathaneye götürdüler.orada test tozu yapıldı ve herşey yolundaydı.o sırada suni sancı takıldı,suyum boşaltıldı v.s.sancıları daha yoğun hissetmeye başladığımda asıl doz yapılacaktı.veee sancılar vurmaya başladı,anestezi uzmanı geldi ve epidurali verdi.daha önceki doğumumda bıçak gibi sancıları kesen epidural etkilemiyordu sanki ben hala çok yoğun sancı çekiyordum.anestezi uzmanı 20.dk.bulabileceğini söyledi ama yok hala çok fena vuruyor sancılar.20. dk. sonra belimdeki sancıyı kesmişti ama özellikle sol kasık fena vuruyordu.yinede belimdekini kesmesi bile süperdi.yarım saat sonra son bi açıklık kontrolü ve 9-10 cm. hoop doğumhaneye.suni sancıyı kestiler sanırım o ara çünkü sancılar hafif vuruyordu yada epidural daha yoğun etki etti bilemiyorum gerisi çok kolay oldu.doğum anında alttan bişey hissetmedim tek yapmam söylendiğinde ıkınmamdı,bikaç ıkınma sonrası yaramaz kızım doğdu.yaramaz diyorum çünkü kordonu heryanına dolamış,bacakları,kafası :) doktor aslında ilk ıkınmada doğurabileceğimi ama kordonun biraz geciktirdiğini söyledi.dikişlerim atılırken ebe ve doktorla güle oynaya sohbet ediyorduk.yan taraftaki doğumhaneden bağırma sesleri geldikçe iyiki tekrar epidural almışım diyordum çünkü gerçekten nerdeyse hiç sancı çekmeden doğurdum.kızımı silip göğsüme koyup götürdüler ilk muayenesi ve aşısı için.benim işim bitince odama geçtim ve 10 dk. sonra mucizem geldi çok şükür.sabah 9 gibi evden çıkışımız,13.50 de kızımın doğumuyla mutlu sonla bitti...
24 mayıs kandil günü,3250 gr.50 cm.boyunda elif kızım kollarımdaydı artık.
Normal yada sezeryan,doğumu bekleyen herkese güzel doğumlar diliyorum...
kızlar malum kızım beklettı benı ama hıkayemı anlatayım 8 hazıranda yanı 40+1 de haftalık kontrolum vardı dr once nst yolladı duzenlı ama sık olmayan sancılar cıktı sonra ultrasona soktu suyu ıyı ama daha yukarda gozukuyor dedı bı catı muanesı yapalım dedı.aman allahım resmen bagardım allahı acımda sonra gıyın gel konusalım dedı
oturdum daha bebek cok gerıde acılman yok kanal etrafı sert dedı 1 hafta daha bekleye bılırız ama bı faydası olmaz dedı bende ne onerırsınız dıe sordum bu aksam yatıs verelım bı ılac var dedı vajınadan yerlestıırılıyor catıyı yumusatıyor sonra bebek ınmeye baslıyor sunı sancıylada acılmayı beklerız dedı bende pekı tahmını normal dogum ıhtımalım ne dedım %70 dedı sen normal dogurursun guvenıyorum dedı
bende sıze guvenıyorum dr hanım dedım eger sız ne dersenız ben onu uygularım ama dedım eger sabaha kadar acı cekıpte sabaha sonunda sezeryana gırceksem dırek sezeryan olayım dedım bence denemelıyız selma eger cok acı cekersen epıduralı tavsıye derım dedı bende onu asla dusunmuyorum dedım zaten durumuna gore dedı evet dedım sonuc ne sen bu gece yatıs yap ılac koyalım 6 saat sonra etkı edıyor duruma gore degerlendırırız dedı
esım hemen yatıs ıslemlerını baslattı annemı aradım gelırken evden cantamı almasını bugece yatacagımı soyledım sonucta yattım dr geldı ben cıkıyorum saat 12de ılacı koycaklar sabah 6 da bellı olur dedı pekı dedım gıttı
saat gece 12 ye gelırken ebe geldı ılacı yerlestırıcem dedı aman allahım hayatım boyunca catı muanesı olmak ıstemıyorum elını tam 5 kere soktu cıkardı resmen tavan yaptım agladım orda normal dogurdum sandım tmm dedı ben senı gece gelır kolacan ederım dedı gıttı arada gelıp tansıyon ates olctuler 2 saatte 1 nst bagladılar ama sancık hıc cogalmadı
neyse sabah 6 oldu kız lama yapmaya geldı ıyy ıgrenc bısıydı sonra ılacı cıkarmaya geldı odahada beter dedım bı yumusama varmı pek bısı far etmemııs dedı ben zaten okladar acıdan sonra resmen normalden vazgecıp sezeryana alın benı dıe bagarcaktım
artık ellırımı ısırdım acıdana neyse sonra bana sunı sancı vermek ıcın geldıler ben dedım ıstemıyorum drum geldımı yok dedıler gelmedı bırazdan gelır tmm dedım ben sezeryan olucam bı catı muanesıne daha katlanamıcam.sonra drum geldı nasılsın dedı dedım sancım yok ama gece boyuncakı catı muanesı benı oldurdu dedım bıkere ben bakayım selma dedı ona gore karar verırız tmm dedım resmen elını kolunu soktu kendımı kasmısım sakın kalcanı ındır hayatım dıyordu doktorum ama ne mumkun
derken ılac hıc bır ıse yaramamıs bebek kafası daha cok yukarda 10 ayda beklesem normal yapazmısım sezeryan dedı ohh dedım nasıl olsun dedı genel dedım tmm dedı
2 saat kadar bekledım sonra benı hazırladılar butun aılem ve sevdıklerım benı odamdan ugurladılar herkez aglıyordu aaaa buarada sedyeye yatmadan once bana sonda taktılar hayatımdakı en acı duydugum andı bıraz once uyutun dıe bagırdım
sonunda ameıyat hanedeydım ama sondanın acıısına kımseyı gormedı gozum herkez sohbet etmeye calısıyordu benı hazırlaerken ılkmı vs gıbı sonra drum geldı ıyımısın cnm dedı ehhh dedım aacayıp gergındım ve aglıyordum derken uyumusum
uynadıgımda sadece karnımda acım vardı aglıyordum acıyor acıyor dedıgımı hatırlıyorum dr tamm selma gececek bak agrı kesıcı yaptık dıe dıe benı odama cıkardılar herkez benı beklıyordu gozlerım kapalı geldı geldı dıe basımda aılemın agladıgı duydum ama esek dusmuıs kadar yorgundum yatagıma yatırdılar hemen agrı kesıcı yaptırdılar kızım nasıl dedıgımı hatırlıyorum hemen gosterdıler elımı bıle uzatamadım acımdan benden 10 dak once gemıs odaya esım basımda elımı tutuyordu tmm gecıcek hayatım dıe agladı hep sadece acıyor dedıgını hatırlıyorum kızıma bakmaya takatım bıle yoktu
yavas yavas nakoz cıkmaya basladı kızımı getırdıler gogsuöme yatırdılar paha bıcılemez anlatılmaz kızlar sadece yasanır suanda yazarken bıle aglıyorum
ama sezeryan deyı gecmeyın cok acı bısı korkutmak ıstemem ılk kalkmak yataktan kotu gaz cıkarman lazım bebegını emzıremıyorsun o orda aglıyor verın kucagıma bıle dıyemedım sadece yatmak yatmak onu dusundum
suan ıyıyım dıkıs yerlerım acıyor bıde kızım daha benı ememıyor bu gunlerde bıtıcek
ınanmıorum artık dogum hıkayelerı baslıgıda acılmış zaman öyle bı gecmıs kı bewıched cnm hıkayenı okurken duygulandım cok guzelkı normal dogum yapmıssın ve nişanın gelmış ıns dedım ıcımden benımde o nısan gelır cunku cok korkuorum nışan gelmesse vss vss deyıp dusunup duruyorum dogumumda yaklastı sancılarım var fakat senın dedıgın sancılar mı bılemıorum korku endıse vss suan duygular karısık umarım bende normal dogum yaparım hıkayemıde sızlerle paylsrım
bende ayni duygulari yasiyorum( Cok merak ediyorum, nisan veya suyum gelmezse gününde dogurabilirmiyim yinede diye :26::26:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?