- Konu Sahibi hicbirseymi
-
cnm bebek kanala gırmısse son haftanda normal dogum ıstıosan sunı sancıyla dogumu gerceklestırıorlar merak etme benımde öle oldu 40 haftam doldugunda sunı sancıyla dogum yaptım kendı sancılarım baslamıstı ama cok uzun surer dedıler bende beklemek ıstemedım
ben epidural spinal karisik sezeryan oldum
tarih 15 haziran, beklenen doğum tarihinden 9 gün önce
spinal kesinlikle etkilu ve guzel bir yontem
sabah 8de hastanedeydik, yatışım yapıldı, önlüğü giyip beklemem söylendi
ilk lavman yapildi,tum dogum aninda hissettigim teksey oydu
kendimi kastim diye sokarken azcik acidi ama acisi hicbisey tabi
ikinci sezeryan bendim, saat 9:30 gibi odama geldiler
ameliyathaneye gidiyoruz hazir misin deyip beni aldilar odadan
o an cok heyecanliydi babam agladi ben de aglamayim diye kastim kenimi
esim ameliyathaneye kadar geldi
kapida optu beni el salladik ayrildik
orda iyice duygulandim esimi ilk kez bu kadar endiseli gordum
hemen anestezi uzmani geldi ekibiyle
kadin ne yaptigini anlatarak yapti
igneyi sokarken normal igne acisi hissettim ilaci skinca bacaklar isindi hemen uyustum
ekibi beni sedyeye aldi
hemsireler cocuk doktoru doktorum vs geldi
hepsi tek tek nasil oldugumu sordu
hemsirenin biri surekli basimdaydi
muzik actilar
konusa konusa basladik
kisa surede oglum cikti mosmor sekilde
hemen agladi
doktorum kordonu kesmeden gosterdi bana
sonra kordon kesildi cocuk doktoru aldi kontrole
o kontrol edilirken ben gormedim hic gorus alanimda degildi
o kadar tuttum kendimi o orda aglarken basladim ben de aglamaya
herkes sordu mutluluktan de mi diye evet dedim
cocuk doktoru geldi bebegimin saglikli oldugunu soyledi
sonra oglumu getirdi hemsireler koydular yanagima optum oglumu
tabi ben agliyorum hala
resmimizi falan cektiler oyle
sonra aldilar oglumu
uyuyacak miyim simdi dedim
evet dediler ve uyumusum
daha once defalarca bayildigim icin bayilip ayilma aninda ne hissediyorsan aynen oyle ayiliyosun
derin bi uykudayim ve gozumu zor aciyorum
ben gozumu acmaya calisirken dikislerim atiliyordu sanirm
tam kendime gelmeden cikardilar beni isim bitti
bu ararada hicbisey hissetmedim ameliyatta
sadece dokunduklarini ve oglumu cikarmak icin midrmden bastirdiklarini hissettim
sonra da orda bi bosluk
ameliyathaneden cikarken sersen gibi ama ayiktim
esim kapida bekliyormus
gordunmu oglumuzu dedim hayir dedi uzuldum
cok tatli dedim
o da iyi olup olmadimi sordu hemen
iyiyim dedim ki gercekten iyi hissediyordum
herkese tesekkur ederek ciktim yukari odama
dun gun boyu cekilmez olmayan sabcim oldu
gece biara epey yogunlasti
hemsireye soyledim epiduralden sonra agri kesici yapti
epidurlin etkisi heralde sag omzum fena aciyodu ama agri kesiciden sonra gecti
4 saatte bir belimdeki baglntidan ilac veriliyor
sancilatim cok siddetli degil dayanilabilir
yururken ve hareket edince aciyor norml olarak
ama eve gitmekten korkuyorum acikcasi acim artar diye
hemsire zor kısmi atlattigimi bundan sonra evde 4 saatte bir parol icmemin iyi gelecegini soyledi
ertesi gün doktorum ve çocuk doktoru gelip gerekli kontrolleri yapıp çıkabileceğimi söylediler
bu arada ilk gün akşam 5-6 gibi gazımı ancak yaptım, sonra da tuvalete gittim tekrar
şimdi oğlumla evimizdeyiz
2 günlük olduk, yanımda uyuyor meleğim
ağrım sancım da yok denecek kadar az
çıkarken antibiyotik ve ağrı kesiciler verdiler
onları kullanıyorum
allah herkese hayırlı doğumlar nasip etsin
ozaman bende gününde suni sanci isterim olmazsa, kendi gelmezse, peki suni sanciyi verdikten sonra
nekadar sürede dogum yaptin canim ?? dogumun daha zor olabiliyormus rahim agzi acilmadigindan dogrumu ?
Sezeryan doğumda bu gaz çıkarma olayı nedir? bildiğimiz gaz mı, tuvalete gidip ıkınıyor musunuz? Merak ettim???
kızlar inanılmaz normal bi doğum yaptım.. tamamiyle kendi olağan sürecine bıraktı benim harika dr um.. tamam biraz uzun sürdü ama içim çok çok raht.. düşünün lavman bile yapılmadı yani.. şimdi gelelim hikayemize..
13 haziran akşamı bebiş görmeye gittik gece 1 de eve geldik. günlerdir 1 de yatıp 5 te kalkıyordum zaten-ki siz bunu sakın yapmayın birazdan anlatacağım yan etkisini- yine öyle oldu. zaten iki gündür feci belim ağrıyordu. 5 ten sonra yine yatamadım ve bi baktım 10dk da bir belime ve kasıklarıma ince ince sızı giriyor. adet ağrısının 10 da biri bile değil. saat 9 a kdr takip ettim evet düzenli,belden giriyor dolayısıyla doğum sancısı olabilir. hemen son hazırlıklar için giyinip kuaföre gittim. tüm elden geçtik oğlumlanormalde dr um bebeğin çok yukarıda olduğunu söylyip cumaya çağırmıştı. neyse kuaförden çıktım eve geldim. hala ort 10 dk da bir bel ağrısı şeklinde yokluyo.. bi de wc ye gittim yıkarken elime kanlı sümüksü birşey geldi aktı. nişan olduğunu anladım. annemle eşime müjdeyi verdim 2 haftaya kdr bebiş geliyo diye.. annem inanılmaz panik yaptı ve dr a gitmem gerektiğini söyledi. dr umu aradım kv si hastaneye kaldırılmış onun yanındaymış. hastanedeki diğer dr a gözükmem gerektiğini söylediler. neyse girdik.. kadına lekelenmemi söyledim alttan muayene istemiyorum dedim duruma bakarız dedi.. önce karından baktı hiçbirşey söylemedi,sonra pat diye elini alttan soktu o an suyum gelmiş. bana suyun gelmiş senin haberin yok servise yatışını yaptır açılma yok suni sancıyla başlıyoruz dedi sandalyeden bi kalktım her taraf su içinde, o an patlatmış.. muayenehaneden çıktım başladım eşime ağlamaya "ben sezaryen istemiyorum,böyle hayal etmemiştim" diye.. çok sakin davrandı ve henüz sezaryenlik bi durumun olmadığını söyleyip beni sakinleştirdi. olası bi enfeksiyonu önlemek için servise antibiyotik iğne olmaya çıktık,bana anestezi kağıdı imzalatmaya kalkıştılar hemen olay çıkarttım,aşağıdaki dr u aradılar o da dr umu.dr um kendisi gelene kdr hiçbi işlem yapılmamasını tembihlemiş sağolsun. saat 14'te yatış oldu. hemen hurma aldırdım eşime oksitosin etkisi yapsın diye. yarım kg ya yakın hurmayı saat 4 e kdr bitirdim. o sırada eşim eşyaları almaya eve gitti. hemen tlfnu elime aldım,herkese msj attım dua edin normal olsun diye.. saat 16 da sancı 5 dk da bir e inmişti. 6 gb dr um geldi kontrol etti ve açılma çok az beklicez dedi. sancı çok sık geldiğinden epidural istediğimi söyledim. anestezi uzmanı prensip gereği normal doğumlarda epidral yapmıyormuş,bunu doğumda öğrendim dr um moral verdi ve gitti. bu arada 1 cm açılma olmuştu henüz.. suyumun asıl kısmı da henüz patlamamıştı. sancıyı odada çekiyordum dışarı çıkmama merdiven inip çıkmama izin yoktu. odada volta atıyordum sancı geldiğinde de 1 dk kdr sancıyı çekiyordum. arada nst ye bağlandım ilk nst de 80 e varan hissetmediğim sancılar çıkarken,sonraları 60 lara varmayan sancılar için 100 e vurdu galiba diye ortalığı yıktım meğer bana zor gelmesinin sebebi günlerdir vücutta biriken yorgunlukmuş. bütün gün yürüyor,evi temizliyor,akşamları . bebek zorlasa da ortada açılma olmazsa sezaryen dedi isterse 10 cm açılsın.. :18::18::18: sonrasını zar zor hatırlıyorum hem hurmadaki oksitosin etkisinden hem de sürekli uyumaya çalışmaktan saat mevhumunu kaybettim.. 5 misafirliğe gidiyor,geceleri de uykum kaçıyo uyuyamıyordum. acısı fena çıktı anlayacağınız.. sonra saat oldu gece 11.. dr um geldi baktı açılma 4 cm. şok haber.. bebek zaten yukarıda onu biliyorum yalnız açılma ortadan başlayacağına sağdan başlamışdk da bir sancı insanı uyutmuyo bi türlü.. en son 4 gb bi daha kontrol oldu 6 cm di.. iyice umudumu kaybetmiştim. eşim müthiş destek oldu,ebeler de moral verdi sağolsun. sonrası yarım saatte 1 cm açılma ve 10 cm e vardığında saat 5 gbydi.. ıkınma hissi başlayınca çağır dediler bu sefer de ıkınma yok. ıkınma olmazsa yine sezaryen dediler. anladım ki normal doğum olma ihtimali çok daha zormuş.. tüm riskleri geride bırakmak gerekiyormuş.. neyse ıkınma hissi geldi biraz ıkındırdılar o sırada da kontrol ettiler. bu arada çatı muayenesi sancı sırasında beni daha da rahatlatıyordu. neyse artık doğumhaneye gideceğiz ama benim tansiyon her zaman olduğu gb yine düştü. birşey yiyemediğimden dizlerim titremeye başladı. ayakta duramıyordum. olduğum yere çöktüm,bayılacak gb oldum az kaldı diye kaldırdılar hemen sandalyeye oradan doğumhaneye.. asansörde eşim birşeyler sordu anlamadım bile. sonradan anlattıklarına göre başım düşmüş,baygın bi haldeymişim. beni öyle görünce canım eşim ben doğumhaneye girer girmez çökmüş olduğu yere ağlamaya başlamış doğumhaneye girdik saat 5.30. bi güç kuvvet geldi o an bana. 20 dk içinde 5-10 ıkınmayla doğum oldu. bizim minik,kesiden biraz daha fazla yırtarak gelmiş. ilk çıktığında sesi çıkmadı yan odaya götürdüler,ödüm patladı. sağlıklı mı diye bağırırken ağlama sesi geldi. meğer çıkarken yaramazlık yapıp su yutmuş azıcık.. sonra da 20 dk dikiş bekledik. yırtık ve kesiye rağmen toplamda 6 dikişim var. kendimi çabuk toparladım çok şükür.. hala ufak tefek sızılar devam ediyor ama en fazla bir haftaya geçermiş öyle diyolar.. kızlar doğumlarda korkulacak birşey yok. bunu tam 24 saat sancı çekmiş biri olarak söylüyorum. 13 saat boyunca da 5 dk da birdi üstelik. bitince bitiyor bunu size söylediklerinde motive oluyorsunuz.. Allah herkese gönlündeki doğumu hayırlı,sağlıklı şekilde nasip etsin.. öpüyorum sizleri.. şimdi minik uyanmadan annemlere geçmem lazım. orada net yok kib..
işte benim doğum hikayem
1 haftadır ara ara sancılarım vardı.Ama o gün iyice artmıştı.İki gündür karnım düşecekmiş gibiydi.Çok sarkmıştı.Bebeğim de o gün neredeyse hiç oynamıyordu.Karnımın üst kısmı boşalmıştı.Akşam kocamla biraz yürüyelim dedik.Yürüyüşte sancılarım 5 dk da bir geliyordu.Yalancı sancıdır dedim.Eşim güldü inanki doğum sancısı bu dedi.Şakalaştık.Terlemiştim.Eve geldim duşa girdim uzun uzun yıkandım.Kocaman bir kap dondurma aldım anneme gittim.Önce çay içtik sonra da dondurma yedik.Bu arada sancım bazen kesiliyor bazen 5 dk da bir gelmeye devam ediyordu.Ama biz ciddiye almadık gülüp geçtik.Zaten doğuma 8 günüm vardı birde erkek çocukları geç doğarmış.Bacak bacak üstüne atmayı denedim atamadım.Ayaklarımın birini diğerinin üstüne koymayı denedim yapamadım.Gülerek 2 güne doğuruyorum dedim.Biz hala işin gırgırındaydık.O gece çok huzursuzdum.Eve geldim.Eşime git uyu uykunu al dedim gülerek.O da hemen gidip uyudu.Ben de kk ye takılayım dedim.Saat 1 gibi çok uykum geldi gidip yattım.Bir türlü uyuyamıyordum sancım azalmıştı fakat çok kasılmam vardı.Bir de kendimi çok sıkışmış hissediyordum.Neyseki uyumuşum.Sabah namazı için alarm çaldığında bir ıslaklık hissettim.Terlemiş miydim?hemen banyoya gittim baktım suyum gelmiş gelmeye devam ediyor.Suyum yemyeşildi.Bunun ne demek olduğunu biliyordum.Bebeğim kakasını yapmıştı.Koşarak aşkım kalk dedim.Yüzüme bile bakmadan önce sen namazını kıl sonra beni çağır dedi.Aşkım suyum geldi dememle hadi ya deyip yataktan fırlaması bir oldu.Ben hemen banyomu yaptım.Çantamı son kez kontrol ettim .Giyindim.Bu arada annem kız kardeşim geldiler.Hemen hastaneye gittik.Nst ye bağlandım sancı 13-15 arasındaydı.Ama beni bayağı rahatsız ediyordu.2 santim açıklığım vardı.Dr um geldi ve çok riskli bebeğin dayanmaz acil sezaryene alalım dedi.Hemen sonta takıldı.Annemlerle vedalaştım eşim elimden tutup ameliyathaneye götürdü.Narkoz verildi.Uyandığımda bebeğim nasıl? diye öyle çok sormuşum ki sadece çok iyi demelerini hatırlıyorum.12.06.2012 de bebeğim doğdu.Bebeğimi emzirmem için yanıma getirdiler hemen yapıştı.Allahım çok küçüktü.2680 gr minicik bir şey.Ama o ne güzel bir duyguydu.Sadece kokladım.Sonra aldılar benden kakasını yediği için böbrek değerleri yüksek çıkmış.Ciğerleri çok hassasmış ilk nefesi alırken ciğerinin birinin bir köşesi patlamış.5 gün küvözde kaldı.Çok şükür hepsi geride kaldı.Şimdi evimde bir melek var.Ve şuan mıkırdanıyor.
selam kızlar.şu hikayeyi yazdığım günleri hayal ediyordum şimdi çok mutluyum
geçen yıl 18 haziran günü bizim kına gecemizdi eşimle o günü konuştuk yatarken nasıl heyecanlı olduğumuzu falan anlattık gülüştük.sonra uyumuşuz gece saat 2.30 gibi ben hafif bir bel sancısı ile uyandım.kalktım yataktan bir ıslaklık ama su desem su için az akıntı için fazla.anlamadım ne olduğunu tuvalete gittim iç çamaşırımı değiştirdim yine uyudum 15 dk sonra yine aynı şeyler.baktım iç çamaşırı değiştirmeyle baş edemiyorum bir de acaba su mu ki diye düşünmeye başladım sancı da daha şiddetliydi.giydim hasta bezimi ohh mis gibi ak artık istediğin gibi dedim
40+2 olduğum için artık bekliyordum gittim hurmamı yedim açılmaya yardım eder diye sonra doğum dualarını okudum bu arada sancılar 6 dk da bir geliyordu düzenli olarak.annemin yanına gittim anne ben doğuruyorum dedim o daha erken dedi kaç haftalık doğurmamı bekliyordu bilmiyorum artık
eşimin yanına gittim dedim kalk suyum geldi sancım geliyor paşam rüya görüyormuş tahsildar mısın diyor bana.dedim ne saçmalıyorsun kalk doğuruyom anlamadı bide sinirlendi onun sorduğu soruya cevap vermiyorum ya
neyse ayıldı algıladı sonunda kalktı. o arada annem de kalktı.bu arada sancılar şiddetlenmeye başlamıştı.ben rahatlayım diye sıcak duşa girdim acaip rahatlatıyor ağrılar azaldı biraz.sonra hazırlandım giyindim baktım annem ütüye başlamış anne napıyosun dedim erkenden gitmeyelim hastaneye dedi ben daha önceden ona hastaneye erkenden gidip saatlerce tek başıma sancı odasında yatmak istemiyorum demiştim ondan oyalanıyormuş.anne 4 dk da bir sancım geliyor gitmemiz gerek dedim annem panik yapıp acele ettiğimi düşündü.neyse zor zar çıktık evden ki 2-3 saat daha dursalar evde doğum yapıcakmışım.hastaneye vardığımızda saat 5.30du 3 dk da bir geliyordu sancı.korktuğum için o zamana kadar alttan muayene olmamıştım hep kaçmıştım baktım artık kaçış yok ebe baktı 6 cm açıklığın var dedi.nst ye bağladılar ben suni sancı vermeyin diye yalvarıyordum çünkü kendi sancılarıma zor dayanıyordum.ebe gerek yok zaten senin sancın iyi dedi oh çok şükür dedim.sancılar sıklaştı iyice doktorumu aradılar şansıma onun da toplantısı varmış hastanedeymiş zaten geldi hemen o da baktı 8 cm olmuş çabuk açılıyorsun iyi dedi.ama sancı geldiği zaman çok zorlanıyordum normalde de canım tatlıdır benim zaten.7.30 gibi tekrar baktılar tam açık dedi doktorum doğumhaneye aldılar beni ama ben artık sezeryana al beni diye yalvarıyordum doktora o da ne saçmalıyorsun doğurcan 5 dk ya dedi.anlattılar sancı geldiğinde şöyle ıkıncan hiç kesmeden sürekli ıkın dedi.o ara şiddetli sancı geldi ıkın dedi ıkındım hadi 1-2 kez daha ıkınsan çıkıcak çok güzel ıkınıyorsun aferin sana falan dedi ben gaza geldim tabi
sonra tekrar sancı geldi ıkındım doktor sürekli kesme devam et devam et diyordu sonra oğluşumu gördüm fırça gibi saçı vardı ağlıyordu.saat 7.45ti.
ben hala doktora biraz dinleneyim diye yalvarıyordum o da kanaman var kesi yerini hemen dikmem gerek dedi.sonra bebeğimi getirdiler o arada dikişlerim atıldı.gözlerini yarım açmış bana bakmaya çalışıyor gibiydi çok güzel bir duyguydu. sonra beni giydirdiler bebek kucağımda tekerlekli sandalyeyle beni odaya götürdüler baktım eşimin gözleri dolmuş annem ağlıyordu.
çok şükür kısa süren normal bir doğum oldu.
çok güzel bir duygu Allah tüm isteyenlere nasip etsin inş.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?