2012 haziran annelerinin doğum hikayeleri

ozaman bende gününde suni sanci isterim olmazsa, kendi gelmezse, peki suni sanciyi verdikten sonra
nekadar sürede dogum yaptin canim ?? dogumun daha zor olabiliyormus rahim agzi acilmadigindan dogrumu ?

Oğlumla evimizde ikinci günümüz. Emzirdim. Altını değiştirdim ve şu an eşimle aramızda mışıl mışıl uyuyor.

Doğum hikayeme gelince;

13/06/2012 günü randevumuz vardı. 40+3 olmuştum artık. Bir yandan artık acilmam, sancım olsun bugün dogurayım diyordum. Bir yandan da sezeryan demesin doktorum biraz daha bekletsin diye dua ediyordum.çünkü ne sancım vardı, ne açılmam. Oğlum da daha kanala girmemişti.
Net ye girdim muayeneden önce iki kez. Sancılarım çıktı. Sevindim çok. Sabırsızlıkla doktoruna görüşmeyi bekliyordum. Girdik yanına. Sancim var bi de alttan bakalım dedi.oğlum çok gerideydi ve açılmam da yoktu. Ultrasonla baktı. Suyu azalıyor dedi. Bugün alalim seni artık dedi. Önümüzde iki seçenek var. Suni sancı verip açılma olmasını ve bebeğin kanala girmesini bekleriz ya da direk sezeryana alırız dedi. Ben ilkini tercih ettim. Hemen işlemlere başladım. Eşimi aradım. Ben doğuma giriyorum evden çantaları al gel dedim. Bi de sakin ol sen gelene kadar doğurmam dedim.
3 saat suni sancı verdiler.hiç hissetmedim. Doktorum 3 kez muayene etti. Oğlum kanala girmedi. Açılma da olmadı. Alıyoruz artık dedi ve dogumhaneye gidiyordum artık.
Dogumhanede tanımadığım 3 kişiyle yalnızdım. O kadar savunmasız hissettim ki kendimi. Anestezisti bana yapacaklarını anlatmaya başladı. Çok şeker bi adamdı. Beni çok rahatlattı. Epiduralimi takarken sürekli benimle konuşarak oyalamaya çalıştı. Bir anda belden aşağıyı hissetmemeye başladım. Çok rahatsız edici bir durumdu. Felç böyle bişey mi diye sordum. Şimdi bunları düşünme dedi anestezist. Sonra doktorumu çağırdılar ve artik eşimi de aldılar yanıma. O ana kadar kendimi zor tutan ben başladım ağlamaya. Eşim elimi sımsıkı tutarken doğum başladı. Ben ne olduğunu anlamadan da bitti. Bebeğini karşı masaya aldılar. Ilk önce ağlamadı. Ben panik halde onun ağzından hortum sokup çıkarmalarını seyrederken ağlamaya başladı. Hemen getirip yanıma koydular. Gözlerini kocaman açmış beni seyrediyordu. O an Allah a şükürler ettim binlerce kez. Oğlum bizi korkutmuştu. Içerde kakasini yapmış ve belki bir gün daha fazla kalsa sıkıntı olabilirdi. Allah a şükürler olsun ki şu an benimle.
Allah im isteyen bekleyen herkese bu duyguyu yaşatsın.

ben epidural spinal karisik sezeryan oldum
tarih 15 haziran, beklenen doğum tarihinden 9 gün önce
spinal kesinlikle etkilu ve guzel bir yontem
sabah 8de hastanedeydik, yatışım yapıldı, önlüğü giyip beklemem söylendi
ilk lavman yapildi,tum dogum aninda hissettigim teksey oydu
kendimi kastim diye sokarken azcik acidi ama acisi hicbisey tabi
ikinci sezeryan bendim, saat 9:30 gibi odama geldiler
ameliyathaneye gidiyoruz hazir misin deyip beni aldilar odadan
o an cok heyecanliydi babam agladi ben de aglamayim diye kastim kenimi
esim ameliyathaneye kadar geldi
kapida optu beni el salladik ayrildik
orda iyice duygulandim esimi ilk kez bu kadar endiseli gordum
hemen anestezi uzmani geldi ekibiyle
kadin ne yaptigini anlatarak yapti
igneyi sokarken normal igne acisi hissettim ilaci skinca bacaklar isindi hemen uyustum
ekibi beni sedyeye aldi
hemsireler cocuk doktoru doktorum vs geldi
hepsi tek tek nasil oldugumu sordu
hemsirenin biri surekli basimdaydi
muzik actilar
konusa konusa basladik
kisa surede oglum cikti mosmor sekilde
hemen agladi
doktorum kordonu kesmeden gosterdi bana
sonra kordon kesildi cocuk doktoru aldi kontrole
o kontrol edilirken ben gormedim hic gorus alanimda degildi
o kadar tuttum kendimi o orda aglarken basladim ben de aglamaya
herkes sordu mutluluktan de mi diye evet dedim
cocuk doktoru geldi bebegimin saglikli oldugunu soyledi
sonra oglumu getirdi hemsireler koydular yanagima optum oglumu
tabi ben agliyorum hala
resmimizi falan cektiler oyle
sonra aldilar oglumu
uyuyacak miyim simdi dedim
evet dediler ve uyumusum
daha once defalarca bayildigim icin bayilip ayilma aninda ne hissediyorsan aynen oyle ayiliyosun
derin bi uykudayim ve gozumu zor aciyorum
ben gozumu acmaya calisirken dikislerim atiliyordu sanirm
tam kendime gelmeden cikardilar beni isim bitti
bu ararada hicbisey hissetmedim ameliyatta
sadece dokunduklarini ve oglumu cikarmak icin midrmden bastirdiklarini hissettim
sonra da orda bi bosluk
ameliyathaneden cikarken sersen gibi ama ayiktim
esim kapida bekliyormus
gordunmu oglumuzu dedim hayir dedi uzuldum
cok tatli dedim
o da iyi olup olmadimi sordu hemen
iyiyim dedim ki gercekten iyi hissediyordum
herkese tesekkur ederek ciktim yukari odama
dun gun boyu cekilmez olmayan sabcim oldu
gece biara epey yogunlasti
hemsireye soyledim epiduralden sonra agri kesici yapti
epidurlin etkisi heralde sag omzum fena aciyodu ama agri kesiciden sonra gecti
4 saatte bir belimdeki baglntidan ilac veriliyor
sancilatim cok siddetli degil dayanilabilir
yururken ve hareket edince aciyor norml olarak
ama eve gitmekten korkuyorum acikcasi acim artar diye
hemsire zor kısmi atlattigimi bundan sonra evde 4 saatte bir parol icmemin iyi gelecegini soyledi
ertesi gün doktorum ve çocuk doktoru gelip gerekli kontrolleri yapıp çıkabileceğimi söylediler
bu arada ilk gün akşam 5-6 gibi gazımı ancak yaptım, sonra da tuvalete gittim tekrar
şimdi oğlumla evimizdeyiz
2 günlük olduk, yanımda uyuyor meleğim
ağrım sancım da yok denecek kadar az
çıkarken antibiyotik ve ağrı kesiciler verdiler
onları kullanıyorum
allah herkese hayırlı doğumlar nasip etsin

canımm tekrar tebriklerr sen yazdın ben okurken çok duygulandım..
en çokta eşinin ameliyattan çıktığında ilk seni sorması çok güzel yaa nasıl bebişimiz fotoları bekliyoruzz

evet gelelim benim hikayeme geç oldu ama anca fırsat bulabildim....
........................
sabah 8:30dayatıiımı yaptırdım odaya alındım önlüğümü giydim ve hemşire geldi serum taktı serum yarım olunca
bana söyle dedi serum daha yarım olmadan sedye geldi arkadan baktığımda görümcem oğlumu getirmiş
onun bakışları beni mahfetti amelyathaneye girerkende beni öpmesi öldürdü beni ama zor tuttum kendimi ağlamadım
herkesin bakışları bendeydi duygulandılar tabiki bende içeri girdim masaya yatırdılar beni pozisyon verdiler başımı ve bacaklarımı
karnıma çektiler anestezi uzmanı iğnemi yaptı ve uyuştum ben miden bulanınca haber ver dediler o arada tanıdık ebe vardı
bizimkiler fotoğraf makinası vermiş o sırada mide bulantım başladım nefes alamadım beni bayıltın dedim tamam dediler ama sakinleştirici
yaptılar hemen mide bulantısı iğnesiyle hemen geçti tabi orada bayıltın derken bebek çıkmış bile ebede bütün resimleri çekmiş keserken felan
doktorumla çekmiş bebek kucağındayken de kistimi bile çekmiş bebek kafası kadar vardı kızlar çok büyüktü sol tüpüm yapışmış bağırsaklarım
tıkanmış hep o arada bebeğimi gösterdiler öptüm aynı oğlumdu sonrada diktiler beni sondayı taktılar ve çıktım amelyattan gayet iyiydim gülüyodum
herkes maşallah diodu yatama yatırdılar bebeğim geldi hemen oğlumun kucana verdirdim 2 yaşında ççünkü garipleniyo hemen sonradan saat 5 gibi
gazımı çıkardım çok ağrım olmadı bu hemşireler geldi sildiler giydirdiler sondayı çektiler acımadı hiç kaldırdılar beni biraz zorlandım ama kalktım amelyattan
sonra hemen bisküvü ve çay içebildim spinal olduğum için ertesi günde taburcu oldum

bugün 5 günlük olduk bebeğimde biraz sarılık var gayet iyi ilk doğum yapmış gibi hissediyorum rabbim herkese kolay doğum nasip etsin amin........

oğluşum uyumuşken hikâyemizi anlatalım...

Beklenen doğum tarihimde 40+0 da sabahtan hafif hafif adet sancısı gb sancılarım vardı
Bir gün öncesi ise gece bebişim acayip hareketliydi
Ben pek sancıları takmadım çünkü son zamanlarda hep vardı :)
Eşimle alışverişe falan gittik ara ara beni yoklayan sancılar devam ediyordu
Doktorum da 40+2 de çağırmıştı beni
Bebek çok yukardaydı gelmeye pek niyeti yok demişti
Sancılar saatte bire derken bir baktım 14.00 da 5 dk bire düştü
ama hala ihtimal vermiyordum çünkü dayanılmayacak bir ağrı değildi
Yaklaşık 1 dk sürüp geçiyordu
doğum sancısı bele vuracak demişti dr ama belime de vurmuyordu
saat 17.00 kadar böyle sürdü
sonra sancılar 3 dk bire düştü
hastaneyi aradık durumu söyledik tabi pazar olduğu için başka bi doktor vardı
Kendi doktorum yoktu
neyse ebeler beni karşıladılar nst ye bağladılar ama beni yürüyerek rahat bi şekilde gördükleri için hiç oralı olmadılar

nst de sancılar 90 lara 100 vuruyordu
Senin baya baya sancın varmış doğum başlamış dediler
Doktor ebe hepsi başıma toplandı
Çatı kontrolünü orda oldum emin olmak için 2 kere yaptı
Baya canım yandı 5 cm açılmam olduğu söylendi
O ara kendi aralarında konuşmalardan ters bir durum olduğunu anlamıştık ama
Ne olduğunu anlayamıyorduk
Eşim ve annem başımda sürekli dua ederlerken
Ekranda bebeğin kalp atışlarının 150 lerden bi anda 80–90 düştüğünü hatta bir ara hiç
Ölçmediğini gördük benim tansiyonum da 7–5 düşmüştü
Ne olduğunu sorduğumuzda bebeğin ya kordonu doladığını ya da kakasını yaptığını söylediler
Acil sezaryene alınacaktım
O kadar açılma olmuştu ve ben normal doğum istiyordum
Riske atamayız dediler halada bebek yukardaydı
İnmemiş olması normal doğumu bu durumda kaldıramaz dedi
veee sezaryen için ameliyathaneye götürüldüm
Şaşkındım korkuyordum tarif edilemez duygular içindeydim
Belimden iğne çok zor yapıldı
Dördüncü denemede takabildiler
bir bacaklarımda anda elektrik çarptı gb bir his oldu
lamanı uyuştuktan sonra yaptılar
hiçbir şey hissetmedim
oğluşumun ağlama sesini duydum
Doktorun dediği gb kakasını yapmış
Temizlediler yanıma getirdiler
Mosmordu kiraz dudaklıydı
Ağladım öptüm kokladım
Sonra beni uyutmuşlar
Odaya getirmişler hemşireler geceliğimi giyindirmiş
Hiç birini hatırlamıyorum
Kendime geldiğimde inanılmaz üşüyordum
Üzerime iki pike örtüler
odaya geldiğim andan itibaren bebeğimi verin bana demişim hep
annem kaç kere bebeği veriyoruz tutamazsın diye geri alıyoruz
Tekrar tekrar istiyorsun diyor
hiç hatırlamıyorum
6 saat sonra yürüttüler
Sonrada ben hep yürüdüm
Ne kadar ayağa kalkarsan o kadar çabuk iyi olursun dediler
Maşallah ben hep ayaktaydım
Evde de hiç yatmadım hiç ağrım olmadı
Yalnız ilk dklarda belden yapılan iğne bana alerji yaptı
Kaşın kaşın öldüm onun için 2 kere iğne yaptılar
Sonrasında ise şiddetli baş ağrısı çektim
Spinal sezeryanda bazı bünyelerde baş ağrısı yapıyormuş
Tam 1 hafta sürdü nescafe ve bitter çikolata yememi söyledi
Doktorum anında kesildi ağrı falan kalmadı

Buarada ertesi gün tekrar çoçuk doktoru muayene etti oğlumu
Kakasını yuttuysa enfeksiyon kapmış olabilirdi öyleyse kuvezde kalıcaktı
Çok şükür enfeksiyon çıkmadı
Ama doktorumuz yüzde 80 ölü bebek bekliyordum ben dedi
Allahıma şükürler olsun paşam sağlıklı çok üzldüm çok ağladım
Ama rabbim yüzümüze güldü

Herkese sağlıklı doğumlar diliyorum

ozaman bende gününde suni sanci isterim olmazsa, kendi gelmezse, peki suni sanciyi verdikten sonra
nekadar sürede dogum yaptin canim ?? dogumun daha zor olabiliyormus rahim agzi acilmadigindan dogrumu ?

cnm saat 10 da verdıler sunı sancıyı saat 2 de de dogum yaptım yoooo öle bısey yok cnm yaa 5 dk da dogum yaptım ıkındıktan sonra sorun yok hemen dogum yaparsın yeterkı kendını kasmadan ıkın..

Dizlerim mi titriyor ne!!!
Sesini duymam lazım...
dr. hemen açıyor sesini...dünyanın en güzel şarkısı çalıyor sanki...nasıl bir karmaşadan sıyrılıyorum o an...
yavaşça baktığım ekrandan minik kuzum bana teminat veriyordu sanki...
güçlü ol annem ben geleceğim yanına...
2011 ekimin de 7 haftalıkken yukarıda yazdığım cümleler yaşanmıştı yüreğimde...nasipse 14 haziran düğünümüz,bayramımız olacaktı...

ve evet Rabbime sonsuz şükürler olsun ki yanıma geldi söz verdiği gibi bademim...
10 haziran doğum günüm...o gün başlayan olağan dışı kanamam sezeryan olacağımı garantilemişti 11 hazirandaki dr.mun kararıyla...
12 haziran...korku,endişe,sevinç,heyecan,hüzün...
yatış işlemlerimden sonra,odama alındım...korkuyorum sanırım...yok ama farklı bir şey bu...tam olarak korkuda değil ancak tarifte edemiyorum...
işte bu duygu seliyle birlikte,çevremdeki insanların yoğun heyecan ve sevinç davranışları arasında ağlamaklı bir halde ameliyathaneye alındım...
anestezistin beni konuşturması...çevremde dolanan insanlar...sondanın o nefretlik hissi...bebeğimin isminin sorulması...
çağan deyişim,dr.mun sesini duyuşum,hadi bakalım Ada oğluna kavuşma vakti........yüzüm uyuşuyor demeye çalışmam....ve saçları ne renk diye ağlayarak uyanışım...işte bunların hepsi...bu muhteşem kavram 45 dk.lık zaman dilimine tekabül etti...
ayıldıktan sonraki zamanı ise anlatabileceğim bir sözcük bulamıyorum...
mutluluk gözyaşlarımı bir türlü tutamadığım ve hoşgeldin Çağan'ım,hoşgeldin annemmmmmm diye ağladığımı hatırlıyorum ama ilk karşılaşma anımızda...bir de şunu belirtmeden geçemeyeceğim...kadınlığımdan daha önce böylesine gurur duyduğumu hatırlamıyorum...kadın olmak...anne olmak...bu çok gurur verici...

işte böyle kızlar Çağanım...tüylü bamyam...6 gündür evimizde...anlatamayacağım yoğunlukta geçiyor günlerim...örneğin doğum hikayemi öğlen 13:00 gibi yazmaya başlamıştım...şimdi bitirebildim...gerisini siz düşünün

şimdi uyuyor yavrummmm...ben de rezene çayım eşliğinde dinleniyorum...

kızlar inanılmaz normal bi doğum yaptım.. tamamiyle kendi olağan sürecine bıraktı benim harika dr um.. tamam biraz uzun sürdü ama içim çok çok raht.. düşünün lavman bile yapılmadı yani.. şimdi gelelim hikayemize..
13 haziran akşamı bebiş görmeye gittik gece 1 de eve geldik. günlerdir 1 de yatıp 5 te kalkıyordum zaten-ki siz bunu sakın yapmayın birazdan anlatacağım yan etkisini- yine öyle oldu. zaten iki gündür feci belim ağrıyordu. 5 ten sonra yine yatamadım ve bi baktım 10dk da bir belime ve kasıklarıma ince ince sızı giriyor. adet ağrısının 10 da biri bile değil. saat 9 a kdr takip ettim evet düzenli,belden giriyor dolayısıyla doğum sancısı olabilir. hemen son hazırlıklar için giyinip kuaföre gittim. tüm elden geçtik oğlumla normalde dr um bebeğin çok yukarıda olduğunu söylyip cumaya çağırmıştı. neyse kuaförden çıktım eve geldim. hala ort 10 dk da bir bel ağrısı şeklinde yokluyo.. bi de wc ye gittim yıkarken elime kanlı sümüksü birşey geldi aktı. nişan olduğunu anladım. annemle eşime müjdeyi verdim 2 haftaya kdr bebiş geliyo diye.. annem inanılmaz panik yaptı ve dr a gitmem gerektiğini söyledi. dr umu aradım kv si hastaneye kaldırılmış onun yanındaymış. hastanedeki diğer dr a gözükmem gerektiğini söylediler. neyse girdik.. kadına lekelenmemi söyledim alttan muayene istemiyorum dedim duruma bakarız dedi.. önce karından baktı hiçbirşey söylemedi,sonra pat diye elini alttan soktu o an suyum gelmiş. bana suyun gelmiş senin haberin yok servise yatışını yaptır açılma yok suni sancıyla başlıyoruz dedi sandalyeden bi kalktım her taraf su içinde, o an patlatmış.. muayenehaneden çıktım başladım eşime ağlamaya "ben sezaryen istemiyorum,böyle hayal etmemiştim" diye.. çok sakin davrandı ve henüz sezaryenlik bi durumun olmadığını söyleyip beni sakinleştirdi. olası bi enfeksiyonu önlemek için servise antibiyotik iğne olmaya çıktık,bana anestezi kağıdı imzalatmaya kalkıştılar hemen olay çıkarttım,aşağıdaki dr u aradılar o da dr umu.dr um kendisi gelene kdr hiçbi işlem yapılmamasını tembihlemiş sağolsun. saat 14'te yatış oldu. hemen hurma aldırdım eşime oksitosin etkisi yapsın diye. yarım kg ya yakın hurmayı saat 4 e kdr bitirdim. o sırada eşim eşyaları almaya eve gitti. hemen tlfnu elime aldım,herkese msj attım dua edin normal olsun diye.. saat 16 da sancı 5 dk da bir e inmişti. 6 gb dr um geldi kontrol etti ve açılma çok az beklicez dedi. sancı çok sık geldiğinden epidural istediğimi söyledim. anestezi uzmanı prensip gereği normal doğumlarda epidral yapmıyormuş,bunu doğumda öğrendim dr um moral verdi ve gitti. bu arada 1 cm açılma olmuştu henüz.. suyumun asıl kısmı da henüz patlamamıştı. sancıyı odada çekiyordum dışarı çıkmama merdiven inip çıkmama izin yoktu. odada volta atıyordum sancı geldiğinde de 1 dk kdr sancıyı çekiyordum. arada nst ye bağlandım ilk nst de 80 e varan hissetmediğim sancılar çıkarken,sonraları 60 lara varmayan sancılar için 100 e vurdu galiba diye ortalığı yıktım meğer bana zor gelmesinin sebebi günlerdir vücutta biriken yorgunlukmuş. bütün gün yürüyor,evi temizliyor,akşamları misafirliğe gidiyor,geceleri de uykum kaçıyo uyuyamıyordum. acısı fena çıktı anlayacağınız.. sonra saat oldu gece 11.. dr um geldi baktı açılma 4 cm. şok haber.. bebek zaten yukarıda onu biliyorum yalnız açılma ortadan başlayacağına sağdan başlamış. bebek zorlasa da ortada açılma olmazsa sezaryen dedi isterse 10 cm açılsın.. :18::18::18: sonrasını zar zor hatırlıyorum hem hurmadaki oksitosin etkisinden hem de sürekli uyumaya çalışmaktan saat mevhumunu kaybettim.. 5 dk da bir sancı insanı uyutmuyo bi türlü.. en son 4 gb bi daha kontrol oldu 6 cm di.. iyice umudumu kaybetmiştim. eşim müthiş destek oldu,ebeler de moral verdi sağolsun. sonrası yarım saatte 1 cm açılma ve 10 cm e vardığında saat 5 gbydi.. ıkınma hissi başlayınca çağır dediler bu sefer de ıkınma yok. ıkınma olmazsa yine sezaryen dediler. anladım ki normal doğum olma ihtimali çok daha zormuş.. tüm riskleri geride bırakmak gerekiyormuş.. neyse ıkınma hissi geldi biraz ıkındırdılar o sırada da kontrol ettiler. bu arada çatı muayenesi sancı sırasında beni daha da rahatlatıyordu. neyse artık doğumhaneye gideceğiz ama benim tansiyon her zaman olduğu gb yine düştü. birşey yiyemediğimden dizlerim titremeye başladı. ayakta duramıyordum. olduğum yere çöktüm,bayılacak gb oldum az kaldı diye kaldırdılar hemen sandalyeye oradan doğumhaneye.. asansörde eşim birşeyler sordu anlamadım bile. sonradan anlattıklarına göre başım düşmüş,baygın bi haldeymişim. beni öyle görünce canım eşim ben doğumhaneye girer girmez çökmüş olduğu yere ağlamaya başlamış doğumhaneye girdik saat 5.30. bi güç kuvvet geldi o an bana. 20 dk içinde 5-10 ıkınmayla doğum oldu. bizim minik,kesiden biraz daha fazla yırtarak gelmiş. ilk çıktığında sesi çıkmadı yan odaya götürdüler,ödüm patladı. sağlıklı mı diye bağırırken ağlama sesi geldi. meğer çıkarken yaramazlık yapıp su yutmuş azıcık.. sonra da 20 dk dikiş bekledik. yırtık ve kesiye rağmen toplamda 6 dikişim var. kendimi çabuk toparladım çok şükür.. hala ufak tefek sızılar devam ediyor ama en fazla bir haftaya geçermiş öyle diyolar.. kızlar doğumlarda korkulacak birşey yok. bunu tam 24 saat sancı çekmiş biri olarak söylüyorum. 13 saat boyunca da 5 dk da birdi üstelik. bitince bitiyor bunu size söylediklerinde motive oluyorsunuz.. Allah herkese gönlündeki doğumu hayırlı,sağlıklı şekilde nasip etsin.. öpüyorum sizleri.. şimdi minik uyanmadan annemlere geçmem lazım. orada net yok kib..

Canim yaa...Allah anali babali büyütsün insallah...darisi artik bana :)
yalniz hurma ne etkisi yapiyor, neye iyi geliyor anlamadim ben yaa :/ anlatabilirmisin acaba ? oksitosin ne bilmiyorum da :/

işte benim doğum hikayem
1 haftadır ara ara sancılarım vardı.Ama o gün iyice artmıştı.İki gündür karnım düşecekmiş gibiydi.Çok sarkmıştı.Bebeğim de o gün neredeyse hiç oynamıyordu.Karnımın üst kısmı boşalmıştı.Akşam kocamla biraz yürüyelim dedik.Yürüyüşte sancılarım 5 dk da bir geliyordu.Yalancı sancıdır dedim.Eşim güldü inanki doğum sancısı bu dedi.Şakalaştık.Terlemiştim.Eve geldim duşa girdim uzun uzun yıkandım.Kocaman bir kap dondurma aldım anneme gittim.Önce çay içtik sonra da dondurma yedik.Bu arada sancım bazen kesiliyor bazen 5 dk da bir gelmeye devam ediyordu.Ama biz ciddiye almadık gülüp geçtik.Zaten doğuma 8 günüm vardı birde erkek çocukları geç doğarmış.Bacak bacak üstüne atmayı denedim atamadım.Ayaklarımın birini diğerinin üstüne koymayı denedim yapamadım.Gülerek 2 güne doğuruyorum dedim.Biz hala işin gırgırındaydık.O gece çok huzursuzdum.Eve geldim.Eşime git uyu uykunu al dedim gülerek.O da hemen gidip uyudu.Ben de kk ye takılayım dedim.Saat 1 gibi çok uykum geldi gidip yattım.Bir türlü uyuyamıyordum sancım azalmıştı fakat çok kasılmam vardı.Bir de kendimi çok sıkışmış hissediyordum.Neyseki uyumuşum.Sabah namazı için alarm çaldığında bir ıslaklık hissettim.Terlemiş miydim?hemen banyoya gittim baktım suyum gelmiş gelmeye devam ediyor.Suyum yemyeşildi.Bunun ne demek olduğunu biliyordum.Bebeğim kakasını yapmıştı.Koşarak aşkım kalk dedim.Yüzüme bile bakmadan önce sen namazını kıl sonra beni çağır dedi.Aşkım suyum geldi dememle hadi ya deyip yataktan fırlaması bir oldu.Ben hemen banyomu yaptım.Çantamı son kez kontrol ettim .Giyindim.Bu arada annem kız kardeşim geldiler.Hemen hastaneye gittik.Nst ye bağlandım sancı 13-15 arasındaydı.Ama beni bayağı rahatsız ediyordu.2 santim açıklığım vardı.Dr um geldi ve çok riskli bebeğin dayanmaz acil sezaryene alalım dedi.Hemen sonta takıldı.Annemlerle vedalaştım eşim elimden tutup ameliyathaneye götürdü.Narkoz verildi.Uyandığımda bebeğim nasıl? diye öyle çok sormuşum ki sadece çok iyi demelerini hatırlıyorum.12.06.2012 de bebeğim doğdu.Bebeğimi emzirmem için yanıma getirdiler hemen yapıştı.Allahım çok küçüktü.2680 gr minicik bir şey.Ama o ne güzel bir duyguydu.Sadece kokladım.Sonra aldılar benden kakasını yediği için böbrek değerleri yüksek çıkmış.Ciğerleri çok hassasmış ilk nefesi alırken ciğerinin birinin bir köşesi patlamış.5 gün küvözde kaldı.Çok şükür hepsi geride kaldı.Şimdi evimde bir melek var.Ve şuan mıkırdanıyor.

Canim yaa...ne güzel yazmissin...bir an benim dogum hikayemmis gibi hissettim sanki, bende senin gibi düsünüyorum, erkek cocuklari gec gelir diye, ara ara sancim oluyor ama yalanci sanci deyip geciyorum...ayrica benimde doguma 1haftam kaldi ve bebegim
2,5kilo civariymis dedi doktor....kendimden bir cok sey buldum dogum hikayende...
dilerim bebegini saglikla büyütürsün insallah...
darisi da bana...bebegimi koklayabilecegim günü iple cekiyorum...

selam kızlar.şu hikayeyi yazdığım günleri hayal ediyordum şimdi çok mutluyum
geçen yıl 18 haziran günü bizim kına gecemizdi eşimle o günü konuştuk yatarken nasıl heyecanlı olduğumuzu falan anlattık gülüştük.sonra uyumuşuz gece saat 2.30 gibi ben hafif bir bel sancısı ile uyandım.kalktım yataktan bir ıslaklık ama su desem su için az akıntı için fazla.anlamadım ne olduğunu tuvalete gittim iç çamaşırımı değiştirdim yine uyudum 15 dk sonra yine aynı şeyler.baktım iç çamaşırı değiştirmeyle baş edemiyorum bir de acaba su mu ki diye düşünmeye başladım sancı da daha şiddetliydi.giydim hasta bezimi ohh mis gibi ak artık istediğin gibi dedim
40+2 olduğum için artık bekliyordum gittim hurmamı yedim açılmaya yardım eder diye sonra doğum dualarını okudum bu arada sancılar 6 dk da bir geliyordu düzenli olarak.annemin yanına gittim anne ben doğuruyorum dedim o daha erken dedi kaç haftalık doğurmamı bekliyordu bilmiyorum artık
eşimin yanına gittim dedim kalk suyum geldi sancım geliyor paşam rüya görüyormuş tahsildar mısın diyor bana.dedim ne saçmalıyorsun kalk doğuruyom anlamadı bide sinirlendi onun sorduğu soruya cevap vermiyorum ya
neyse ayıldı algıladı sonunda kalktı. o arada annem de kalktı.bu arada sancılar şiddetlenmeye başlamıştı.ben rahatlayım diye sıcak duşa girdim acaip rahatlatıyor ağrılar azaldı biraz.sonra hazırlandım giyindim baktım annem ütüye başlamış anne napıyosun dedim erkenden gitmeyelim hastaneye dedi ben daha önceden ona hastaneye erkenden gidip saatlerce tek başıma sancı odasında yatmak istemiyorum demiştim ondan oyalanıyormuş.anne 4 dk da bir sancım geliyor gitmemiz gerek dedim annem panik yapıp acele ettiğimi düşündü.neyse zor zar çıktık evden ki 2-3 saat daha dursalar evde doğum yapıcakmışım.hastaneye vardığımızda saat 5.30du 3 dk da bir geliyordu sancı.korktuğum için o zamana kadar alttan muayene olmamıştım hep kaçmıştım baktım artık kaçış yok ebe baktı 6 cm açıklığın var dedi.nst ye bağladılar ben suni sancı vermeyin diye yalvarıyordum çünkü kendi sancılarıma zor dayanıyordum.ebe gerek yok zaten senin sancın iyi dedi oh çok şükür dedim.sancılar sıklaştı iyice doktorumu aradılar şansıma onun da toplantısı varmış hastanedeymiş zaten geldi hemen o da baktı 8 cm olmuş çabuk açılıyorsun iyi dedi.ama sancı geldiği zaman çok zorlanıyordum normalde de canım tatlıdır benim zaten.7.30 gibi tekrar baktılar tam açık dedi doktorum doğumhaneye aldılar beni ama ben artık sezeryana al beni diye yalvarıyordum doktora o da ne saçmalıyorsun doğurcan 5 dk ya dedi.anlattılar sancı geldiğinde şöyle ıkıncan hiç kesmeden sürekli ıkın dedi.o ara şiddetli sancı geldi ıkın dedi ıkındım hadi 1-2 kez daha ıkınsan çıkıcak çok güzel ıkınıyorsun aferin sana falan dedi ben gaza geldim tabi
sonra tekrar sancı geldi ıkındım doktor sürekli kesme devam et devam et diyordu sonra oğluşumu gördüm fırça gibi saçı vardı ağlıyordu.saat 7.45ti.
ben hala doktora biraz dinleneyim diye yalvarıyordum o da kanaman var kesi yerini hemen dikmem gerek dedi.sonra bebeğimi getirdiler o arada dikişlerim atıldı.gözlerini yarım açmış bana bakmaya çalışıyor gibiydi çok güzel bir duyguydu. sonra beni giydirdiler bebek kucağımda tekerlekli sandalyeyle beni odaya götürdüler baktım eşimin gözleri dolmuş annem ağlıyordu.
çok şükür kısa süren normal bir doğum oldu.
çok güzel bir duygu Allah tüm isteyenlere nasip etsin inş.

süper bir hikaye yine ağlama moduna girdim..özellikle 40tan sonra normal bi doğum beni yüreklendirdi,ayy benim oğlum da hayırlısı ile gelse:26:
bu arada maşallah bebişine,allah sağlıklı ve hayırlı bir evlat olmasını nasip etsin.

37. haftamda açıklığım 5 cm di doktor bugün yarın doğurursun dedi ama ben 39+3 te doğurdum :)))

cuma günü 4 yaşında ki biri benim oğlum diğeri arkadaşımın kızı iki velete balkonda havuz sefası yaptırdım sonra market sonra bozulan asansör nedeniyle elimde paketler ve oğlumun bir eli 9 kat merdiven sonunda saat 16 gibi yatıp uyudum . saat 19 gibi kalktım ama belim ağrıyordu. salondaki koltukta yattım 1, 2 saat sonra arada düzensiz ve keskin adet sancıları girmeye başladı... 3-4 gündür akıntımın içindeki cılız pembe lekenin dahada arttığını farkettim. doktoru aradım. açıklığın var doğumhaneye git dedi.
21:40 da doğumhaneye girdim. yolda düzensiz (5 dk, 10 dk da bir )sancılarım devam etti. doğumhanedeki doktorları prof olan doktorum aramış (kendisi doğuma girmicekti) bilgilerimi almışlardı. biraz öle bekleme koltuğunda bekletip muayene ettiler. açıklığım 7 cm olmuştu. üstümü geri giyip gene bekleme koltuğuna geçtim . adet sancısı kıvamında ağrılarımı ayakta dolanarak geçirdim. sonra sancı odalarından biri boşaldı beni aldılar. elbise giydirdiler lavman yaptılar. wc ye yetisemediğim için bir takım rezillikler yaşadım (( elbise kalmadığı için bana 1950 yapımı bir hastane elbisesi giydirdiler galiba yırtıkları ve yamaları vardı. bi tarafından popom bi tarafından memem gözüküyodu. neyse 3 - 4 kere daha wc ye gitmemden sonra "tamam mısın hadi yatıyosun" dediler. nst yi bağladılar yatırdılar beni. işteeeeee o dakkadan sonra cehenneme düştüm 4-5 kere çılgın sancı geldi sonra muayene ettiler 9- 10 cm açıklık dendi. doktor artık ıkınmamı istedi. sancı gelince bacaklarımın altından tutup ıkındım . bu sırada acildeki kıdemli doktor kıdemsiz doktor savaşları başladı.bağrış çağrış azar. benim de başıma paparayı yemiş yorgunluktan gözü kaymış bir kızcağızı diktiler . arada bacak arama bakıp" ıkın ıkın ıkın "deyip duruyo sonra kendini azarlıyan doktora sövüyo gelen giden doktorlarla dırdırlanıp duruyodu. sordum "ne alemdeyim bebek ilerliyo mu? çatlıcam ağrıdan" diye "hı hı ilerliyo sen ıkın "dedi ilgisiz ve bıkkın bir ifadeyle . sonra kıdemli doktor geldi sonda yaptı bana ve 2 parmağını içime sokup o bölgeyi gerdi ve ıkındırdı beni . daha da kıdemlisi gelip oda aynını yaptı . nefesim bitipte çatlıyana kadar ıkındırdılar ve haydi dur artık gidiosun dediler. doğum odasına gidene kadar ıkınmamı tutmakta çok zorlandım. masaya çıktım çok uzun ve imkansız bir ıkınmadan sonra tamam baş çıktı ıkınma dediler . gene ıkınmamı durdurmam zor oldu ama derin nefes alarak durdum sonra bir omzu pıt diğer omzu pıt diye çıkışını hissettim içimden fışt diye çektiler mor ayaklarını gördüm ağlamasını duydum . apar topar götürdüler.saat 23:30 du. sonra plesentanın çıkarılması ve olusan ufak yırtığın dikilmesi . bebeğimi kıdemli doktor giydirildikten sonra getirdi "sumo bebek bu yanaklara bak" dedi.. bana çok çirkin geldi o an hala da pek güzelleşmedi komik bi tipi var kızımın. neyse odaya çıkardılar beni sandalyeyle. biraz emzirdikten sonra kendi başıma kalıp bacaklarımı yıkayıp hasta bezimi taktım, geceliğimi giydim elimi yüzümü yıkadım sonra eşimle kızımı seyrettik .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…