2012 haziran annelerinin doğum hikayeleri

normal doğum yapmışsın neden sonda taktılar peki?

Doğum hikayem
11,06,12 de sancılarım sabahın en erken saatlerinde başlamıştı öğlene kadar hiç seilmedi ara ara dewam etti bende elimde kağıt kalem hep sancılarımın geliş gidiş saatlerini yazdım öğleden sonraya kadar arttı sancılarım eşimi aradım saat 5de geleceğini söyledi annemler k.valdemler hep yanımızdaydı Allahtan yalnız değildim eşim saat 5de geldi sancılarımın daha sıklaşmasını istedi hastaneye götürmek istemedi hemen belki o da kendince haklıydı ama ben o an korku ve panik içindeydim ve beni önemsemedğini düşündüm babam da ısrar edince mecbur götürdü ona göre erkendi daha herneyse saat 20:22 de ayvalıktan edremite doğru yol aldık yaklaşık 40dk sonra hastanedeydik saat 10 sularında hastanede kontrolüm yapıldı 2 cm açıklığım varmış bana lağman yaptılar hemen sonra serum taktılar beklemeye başladık sabaha karşı doğurursun dediler bir saat kadar sonra tekrar kontrol ettiklerinde açıklğım 5 cm olmuştu bile ben hemen heyecanlandım o zaman açıklğım çabuk ilermeişti bana göre sonra dr.um geldi beni kontrol etti suyumu patlattı doğumu hızlandırmak için yaptğnı söyledi saat 11:30 sularında tam tamına doğum sancılarını hissetmeye başladım ben ki sessiz sakin bir kızdım eskiden ama her sancıda nasıl bir bağırdım ki anlatamam sonunda kasıklarımdan aşağıya çatır çatır bir şeyin indğini hissttim ama hastaneye çok acil bir doğum gelmiş ebeler beni 5 10 dk beklettiler o sırada bir ebe bana sancı gelince ıkınma dedi ama ben ıkınadan bile aşağı indğini hissetmiştim ama ebe öyle diyince korktum sıktım kendimi ve o sırada yaptğim hatanın boyutnu doğuma girdğimde anlayacaktım bebeğimin kafası sıkışmış çatıma herneyse gece 12ye doğru beni aldılar doğumhaneye o sırada sancılarım vardı ama ebe bebeğin kafası görünüyor ha gayret bundan sonra biraz daha çabalamalısın dedi ama ben ne kadar ıkınsamda kızımı dışarı itmeyi başaramıyordum yardımcı ebeler karnıma çökmüşlerdi hem karnım acıyor hemde çatı kemiklerim acıyordu tüm kemiklerim kırılırcasına bir acı yaşıyorum sebebi ise bebeğimi dışarı çıkartamam ıkınmam yetersiz kalıyordu ebe bana tatlı sert bir kızdı sonra hadi yavruvum gayret et diye zamanımız azalıyor dedi o sırada kızımla buluşamayacağım korkusu içime dolmaya başladı annemde ilk evladını aynı bu şekilde kaybetmişti aynı şeyi yaşama ihtimali içimi kemirmeye başladıkca kötü oldum sezeryana alın diye bağırdım içerde bu arada ebeler hala karnımın midemin üstünde tepiniyorlar nerdeyse bir iğne yaptı doğumu yaptıran ebe ve kesiği attı iğneden sonra biraz rahatladım gibiydi artık ne sancı hissediyorum nede başla bir şey bir ara ellerim düşüverdi tutundğum yerden fark ettim ama engel olamadım sonra beni tokatladılar yardımcı ebelerin biri dudağıma pamukla su sıktı kendime geldim o sırada bana doğumu gerçekleştiren ebe kım yavrucum hadi ne olur son bir ıkınma istiyorum senden en son gücünle dedi o sırada ne belimi nede kasıklarımı hissettim yardımcı ebenin biride artık nerdeyse doğum sandalyesinin üstüne çıktı karnımı yumrukluyordusonra etrafıma bir bakındım ebeler çekildi bir sessizlik kapladı odayı ama belki saniyeler sürdü sadece bana ise asır gibi geldi doğumu yaptıran ebenin elinde beyaz kanlı bir şey gördüm ardından gelen ince kibar nazıik ve naif bir ağlama sesi aman allhım oldu başardım meleğim doğdu bir anda kendimi zor bir savaştan başarı ile çıkmış biri kral gibi hissettim aman allahım oldu allahım sana şükürler olsun bir süre ağzını falan temizlediler sanırım o sıra arkama yaslandım ameliyathanenin ışıklarına baktım daha önce hiç fark etmemiştim o kadar parlak olduklarını.. meleğimi yeşil bir beze sarıp getirdi ebeler aman allahım minicik o eller o kollar kıpır kıpır ağzı kocaman açmış son ses bağarıyor yanağımı yanağıma dayadılar sonra annecim dedimmm burnumu emmeye çalıştı annem benim dedim o sırada çektğim tüm acılar puff dedi uçtu gitti sanki yeniden doğdum prensesime aşık oldum meleğim benim sonra içimi başladılar dikmeye heryeri parçalamış benim yaramaz kızım içten başladılar dikmeye sonra dışlarıda dıktiler kendi attıkları keside yani ama ben meleğimi seyrettğim için dikiş ipinin uzun tutmasına bile kızamadım miniğimin silinip cicilerinin giydirilmesini seyrettim doya doyaaa tek kişi girdğim o soğuk doğumhaneden artık iki kişi çıkıyorduk yaz gelmişti ama biz presnsesimizle bahar yaşıyorduk zor bir doğumdu ama normal doğum yaptğıma hiç pişman değilim…
prensesim 40. haftamda 12,06,12 saat 00:15de 50 cm 3400 kg doğdu

Merhabalar,

23 haziran cumartesi gunu esim evde yanliz kalma dedi ve beni annemlerin yazlik evine birakti, hava aksama doru cok bozuldu ve sogudu yagmur yagmaya basladi cok usudum orada. Aksam saat 9 gibi esim geldi eve gittik cok usudugum icin sicak bir banyo yaparsam usumem gecer diye dusundum. sicak suyu acip banyo kapisini kapattim ve iceriyi iyice isittim, sonra girdim iceri 1 saate yakin suyla oynadim dusun icinde. dustan cikincada uyudum hemen. gece 3.5 gibiydi ani bir bel agrisi ile uyandim, yagmurdan usuttugumu dusundum geri uyudum 4 de tekrar ufak bir bel agrisi ile uyandim, uykum kacti bel agrisina sicak su iyi gelir dedim bir daha banyoya girdim 15- 20 dakika suyun altinda oturdum. ciktim kurulanip tekrar yataga girdim, 4.5 -5 arasi bel sancilari 10 ar dkka ara ile vurmaya basladio zaman anladim bel agrisinin dogum sancisi oldugunu :)) 5-5.30 arasi sancilar 4 dkka da bir olmaya basladi ama dayanilmaz degildi esimi uyandirdim hadi gidiyoruz dedim neye ugradigini sasirdi adamcagiz, saat 6 da hastaneye varmistik beni hemen sanci odasinda nst ye bagladilar ama sancilar duzenli fakat cok az cikiyordu 35-40 gibi hemsire kiz cok az sanciniz var dedi ben ama daha yogun hissetmeye baslamistim sancilari, ebe geldi bu kadar duzenli sancilarin bu kadar az olmasi imkansiz diger nst cihazina baglayalim dedi ve o da nesi sanci 80-90 :))) ebe muayne edelim dedi ilk defa alttan muayne oldum hamilelikten beri doktorum hep sanci gelmeden muayneye karsiyim diyordu veee acilma 8 cm cikti :))) ne zaman basladi bu sancilar dedi 4.5 gibi dedim nasil yani 8 cm aciklik olana kadar duz duvara tirmaniyor insanlar dedi doktorumu aradilar saat 8 de doktorumuz geldi. muayne etti aciklik hala 8 cm dedi suyu patlatalim hemen baslar dogum dedi suni sanci verelim birde dedi. suyu patlatti, hemsire geldi suni sanci takmak icin Allah yuzume bakti damar yolu tikanti o esnada benim son sanci tavan yapti doktor bunu gorunce tamam suni ye gerek yok hazirlanin doguma basliyoruz dedi :)) Doktorum Allah razi olsun cok iyi motive etti hersey sana bagli dedi guzel ikinirsan 15 dkka da biter 45 dkkada surebilir dedi. sonrasi tam bir komedi idi doktorum bana hep kiziyordu dogum oncesi kurslara katilmadigim icin :) ikin simdi diyor ama ben ikinmanin nasil birsey oldugunu bilmedigim icin agzimi acip bagirmaya basladim doktor kafasini kaldirdi ne yapiyorsun dedi , ikiniyorum dedim bu nebicim ikinma diyor ne biliyim filmlerde hep boyle oluyor dedim, herkes gulmekten yerde bu arada benim sanci tavan yapmis durumda yerimde duramiyorum sanci gelince ikinilacakmis megerse ama benim srekli bir agrim oldugu icin sanci hangisi ayirt edemiyorum durmadan soyledikleri gibi abidik gubidik hareketler yapiyorum baktilar olmayacak nst yi bagladilar sancinin ne zaman geldigini kendileri soylediler nitekim butun bu samataya ragmen dogumhaneye girdikten 15 dkka sonra bebis cikti, hayatimda bu kadar haz duyup rahatladigim baska bir zaman yoktur bebege bakamadim bile rahatliktan aglamasini duydum sadece sonrasi acaip kolay zaten plesantayi cikardilar tek bir ikinma ile, ben onu cok merak ediyordum, bakabilirmiyim nasil bisey bu plesantta dedigimi hatirliyorum :) dikislerin atildigini hissetmedim bile, sonrasi mutlu sooonnn....

İste hersey 5 saatin icinde boyle oldu bitti :)) ama kesinlikle sunu soyleyebilirim ki doktorum ve ebelerde ayninseyi soylediler bilmeden aldigim o sicak duslarin acaip faydasi oldu kesinlikle :)) simdi bebisimiz iyi cok sukur emmeyede basladi ufak ufak :)) 24.06.2012 saat 09:44 de 3381 gram mini minnacik bi bebisimiz var artik :))

canım gözün aydın,çok rahatlatıcı ve çok güzel bir hikayen var.allah bebişine de sana da sağlık versin.sen de biizim gibi sona kalanlardandın değil mi yani kaçıncı haftada doğum yaptın?senin de hiç sancım yok falan dediğini hatırlıyorum çünkü..o konuda da yazarsan ii olur ben hala bekliyorum çünkü

Allah anali babali buyutsun

Ilk defa kahkaha ile okudum bir dogum hikayesini
Alemsin ya

Ne guzel hizli gecmis :))

Evet sonlardaydik bizde bdt miz 25 hazirandi, 39+6 da geldi bir gun oncesinde. Pazartesi yani bugun doktorumuzla son kontrolumuz vardi zaten sali ya dogmazsa sunni ile dogurtacakti bende hep dua ettim Allah im suni ye kalmadan kendi kendine gelsin diye. Ama cok fazla sanci cekmesemde hep dua ettim, sizler icinde kolayliklar versin diye :)) İsimlerinizi bilmedigim icin ve sona kalip sanci bekliyenleri az cok nickleri ile bildigim icim ve sesli dua eden biri oldugum icin " Allah im olipps'ede yardim et" diyorum esim yanimda cins cins bakiyor :)) ne diyorsun sen diye :)) ama aklima gelen herkes icin nicki ile dua ettim :)) insallah hepiniz kolayca dogum yaparsiniz, ama kesinlikle sicak dusun cok faydasi var, gerek yok kuvet falan doldurup oturmaya zaten bizim evde kuvette yok ayakta yikanincada rahatliyor insan.

Allah razı olsun canım,inş.biz de sağ salim kavuşuruz bebişlerimize:)ben de az sonra duşa gireceğiz,uzun süre duş alayım ardından kuran okuyayım allahın izni ile suniye gerek kalmadan doğar inş.

normalde sizin topiğinizde değilim çünkü inş. Ağustos annesi olacağım .. ama takip ediyorum hikayeleri büyük bir merak ile.. ama ilkkez senin hikayende ıkınma durumunu okurken birden kahkahalara boğuldum ve yanımda eşim tip tip baktı ona da okudum o kısmını o da gülüyor.. çok mutlu oldum böyle kolay doğumunuzu okuyunca.. Rabbim hepimize hayırlı kolay doğumlar nasip etsin inş.

Rabbim bebeğinizi analı babalı huzur dolu bir yuvada büyütmeyi nasip etsin inş.

21.06.2012 de gece saat 03.15 de wc için kalktım ve nişanım geldi hemen doğum olmayacağını bildiğim için panik yapmadım eşime söyledim hastaneye gidelim dedi bende emin olamadım çok hafif sancım vardı hastaneye telefon ettim ve gelmemi söylediler gittik nst ye bağlandım ufak sancılar çıktı alttan kontrol etti açılmam yoktu eve geri döndük.ertesi gün yine aynı saatte sancılarım başlamıştı bu sefer eşime söylemedim sıklaşmasını bekledim saat 5 e kadar oturdum 5 dk bi giren sancılarım vardı adet sancısı gibi belden kasıklara doğru ama dayanılmayacak kadar çok değil tekrar hastaneye gittik nst ye bağlandım 60 ı bulan sancılar çıktı tekrar alttan kontrol ve 2 3 cm açılma doktor yatış verdi bizde son kez eve gelmek istedik kahvaltımızı yaptık son işlerimizi halledip saat 09.30 da tekrar hastaneye gittik doktorum izinliydi başka bi doktor önermişti onada kontrol olayım dedim tekrar alttan kontrol etti bana baktı ve sen çok iyisin yatış yapmayalım evine git güç topla uyu yemek ye dinlen sancıların iyice artsın anne diye bağırana kadar gelme dedibebek kanala yerleşmişti ve çatım müsaitti doktor kesinlikle normal doğum yapmalısın çatın çok müsait kolay doğum yaparsın dedi.evimize geldik akşam saat 21.30 a kadar evde sancımı çektim pilates topunun üzerinde zıpladım duşuma girdim yemeğimi yedim vs..yatışım yapıldı doktor geldi kontrol etti açılmam 4 cm o kadar saat sadece 1 cm daha açılmam olmuş sabaha anca doğurursun dedi benim sancılarım çoğalmıştı artık dayanamıyordum 100 e vuran sancılar çıkıyordu ama açılmam çok yavaş ilerliyordusancılarıma rağmen sesimi çıkarmıyor dişimi sıkıyordum ayakta dolaşıyordum yürümek iyi geliyordu.ara ara nst ye bağlıyorlar yatakta beklemek çok daha zor geliyordu.saat gece 2 oldu doktor geldi tekrar muayene ve 6 cm açılma sonra suyumu patlattı sancılarımın daha da artacağını söyledi ve benim dayanılmaz sancılarım asıl şimdi başlamıştı sesim hastaneyi inletiyordu kendimden geçmiştim 1 saat sonra kolumdan bi iğne yaptı ve ıkınma hissimin geleceğini artık bağırmamam gerektiğini gücümü kaybedeceğimi söyledi o iğne neyin nesiydi öyle vurduğu an vücudum titremeye başladı ellerim uyuştu ve sanki büyük tuvaletim gelmiş gibi hissediyordum bağırdım beni tuvalete götürün çabuk altıma yapacağım diye annem kaldırdı tuvalete gittim bişey yok doktor hemen yatmamı söyledi tekrar yatağa geçtim artık bağırmıyordum çünkü sonum sezeryan olsaydı çok üzülürdüm saatlerce acı çekmiştim artık sona yaklaşıyordum gözüm kararıyordu kendimden geçmiştim annem sürekli dua ediyordu bi kayınvalidem bi annem belimi ovuyordu.saat ilerlemişti 4 gibi artık bayılacağım sandım yalvarıyordum ne olur beni kurtarın ben ölüyorum diye başımda konuşuyorlar ama ben hiç bişey duymuyorum anneme falan baya bağırmışım susun kesin sesinizi ben ölüyorum siz anlamıyorsunuz diyeeşim zaten sesime hiç dayanamıyordu durmadan dışarı çıkıyordu annem ağlıyordu kayınvalidem moral vermeye çalışıyordu durmadan yüzümü ıslatıp su içiriyordu kabus gibiydi.son kez doktor geldi ve yatakta bacaklarımı kendime doğru çekip yavaş yavaş ıkınmamı ve doğru nefes almamı söyledi.kendini kasma bebeğin kafası geri kaçar çok az kaldı dedi ve son kez bebeğin kalp atışlarını dinlemek için nst ye bağladı bebeğimin kalp atışları düşmüştü artık kafası ve saçları görünüyordu beni hemen doğumhaneye aldılar.çatalda bacaklarımı uzatmadım kendime doğru çektim çenemi göğsüme yaslayıp uzun uzun ıkındım çok güzel ıkınıyorsun hadi bi daha bi daha derken 3.ıkınmamda oğlumun başı çıkmıştı resmen ölüp yeniden dirilmiştim gözüm açılmıştı ve inanılmaz rahatlamıştım anlatılmaz yaşanır.oğlumu aldılar hemen temzilediler giydirdiler ve yanağıma koydular gözyaşlarımı tutamıyordum saatlerce acı sancı çektim ama onu görünce hepsi geride kalmıştı sağlıklıydı sağ salim doğmuştu bende onunla yeniden doğdumoğlumu odaya götürdüler doktor bi taraftan benimle konuşmaya başladı bi taraftan karnıma bastırıp içimi temizliyordu karnım bomboş kalmıştı sonra dikişlerimi attı çatın çok müsaitti gerçekten doğumun kolay oldu dedi ve doğum çok kolaydı ama sancılar beni mahvetmişti ama oğluma değerdi.doğumhaneden gülerek çıkmıştım eşim bekliyordu kapıda korkmuş ben oğlumdan 10 dk sonra falan anca çıktım.sonuç pazar sabahı 04.35 de ezandan sonra oğlum gözlerini dünya ya açmıştıAllah ım isteyen herkese nasip etsin onun hala bana ait olduğuna inanamıyorum harika bi duygu herkes tatmalı.24 saat sancı çektim şimdi hepsi geride kaldı

uzun bir süreç olmuş,ama ilk sancılarını oldukça rahat ve soğukkanlılıkla geçirmişsin.
öyle ya da böyle sağlıkla bebeğine kavuştun ya darısı başıma:))Allah bebeğine sağlık,sana da süt versin:))

merhaba arkadaşlar herkesin bebişi hayırlı olsun rabbim sağlık sıhhat versin inşallah
buraya gelip okuyorum hikayelerinizi hem biraz gözüm korkuyor hemde çok mutlu oluyorum rabbim banada sağlıklı bir normal doğum nasip eder inşallah

Canim ya, hayirli ugurlu olsun bebegin...bende cok korkuyorum dogumdan ama sezeryan istemiyorum yinede..
darisi bizlere...
Allah bebegini anali babali büyütsün, saglikla büyüt insallah

21 haziran sabah 03.00 gibi idrar kaçırıyormuş gibi su geldi hiç sancım yoktu başlarda...annemi uyandırdım annem sancın gelirse hastaneye gideriz dedi...bekledim bekledikçe suyum daha çok gelmeye başladı hafif pembemsiydi...sonra eşimi uyandırdım valizimizi alıp Lokman Hekim Hastanesinin yolunu tuttuk...taksi sarstıkça bende 10 dk bir sancı gelmeye başladı...hastaneye vardığımızda sancı 5 dk da bir girmeye başladı...doktor odaya aldı 3 cm açılman var çatın müsait normal olur dedi...ondan sonra bende sancılar arttı birazcık hastaneyi inlettim...annee diye:)))bir yandan da anneme ''sen nasıl 3 tane yaptıınn??''diye bağırıyorum...eşim sakin ol biraz dedikçe onada bağırıyorum beni anlamıyorsun diye..derken doktor 10 dk bir gelip bakıyordu açılmam sabah 9:00 sularında 8 cm oldu...ve ben tam yeterr artık alın beni doğuma diye bağırdım:))doğumhaneye aldılar...bebişin elbiselerini istediler...artık mutlu sona kızıma kavuşacağım ana yaklaşmıştım heyecanlıydım....hemşirelerin talimatlarını dinledim kuvvetli nefes alıp.nefesimi tutup ıkındım...hemşire karnıma çöktü(ki hala kaburgam ağrıyor:S)kızımın sesiyle rahatladım...o rahatlama öyle bir şey ki tüm acılar sancılar bir anda silinip gitti...kızımı bakmaya doyamadım dr benle uğraşırken bende kızıma odaklandım...çok şükür diye ağlıyordum...koklattılar..öptüm mis kokulu cennet kokuluydu...Rabbim o an herşeye değerdi...çok şükür normal yaptım ve o anları yaşadım...Şimdi evdeyiz minik kızım uyuyor...

bende lokman hekimde doğum yaptım canım
benide çok bağırttırdılar hemde hiç ilgilenmediler sana en azından 10 dk bi bakmış doktor
10 cm olana kadar doğuma almadı odada yatakta ıkındırdı bebeğin kafasını görüyorum dedi
hala bekledi nabız düşmeye başlayınca doğumhaneye aldılar.
doktorun kimdi?

normalde Aylin hanımdı ama o izine çıktığı için Günnur hanım baktı...

Canim ya, hayirli ugurlu olsun bebegin...bende cok korkuyorum dogumdan ama sezeryan istemiyorum yinede..
darisi bizlere...
Allah bebegini anali babali büyütsün, saglikla büyüt insallah
doğum çok kolaydı canım karnıma falan bastırmadılar
sancı zor oluyor ama geçiyor işte ikiniz içinde hayırlısı olsun

Merhabalar sabah basladığım mesajı anca bitirip yollayabiliyorum

30 haziran da 40. hafta doldu. 29 haziranda doktora gittiğimde hiç bir belirti yoktu .
30 haziran akşamı hadi bi avm ye gidip son alışverişlerimizi de yapalım uzun süre ugrayamayabılırız dedık.
AVM de bir magazaya girmemizle bikac damla altıma kacırır gibi hissetmem bir oldu.
Hemen dışarı cıkalım ya da eve gıdelım ya suyum gelıyor ya da altıma kacırıyorum tuvaletımı tutamıyorum dedım eşime...
o da yolda tutturdu hastane yakın önce doktora gidelim içimiz rahatlasın eve gitmeyelım...
neyse hastanede nst ye bagladılar muayene ettıler baktılar kı suyum azar azar gelmeye baslamıs 1 cm acıklık var ama hıcbır sancı belırtısı yok biz doktorunuza haber verdik. Sizi müşaade altında tutmalıyız eve gönderemeyız dedıler
olurdu olmazdı cumartesı aksamı 10 da yatışım yapıldı. ailelere ne zmn hbr verelim vermeyelım derken sabahı beklemeye karar verdik.
Sabahleyınde doktorum geldı muayenemı yaptı durumda bır degısıklık yoktu 1 cm acıklık vardır ...
sancılarım baslamıstı duzenlıleşti 116ları vurdu fakat acılma olmadı. Suni sancı verdiler acılmayı artırmak ıcın devamlı yürüdüö fakat yıne acılma olmayınca aksam 6 da sezeryana aldılar sezeryan sırasında gördük ki prensesimiz kakasını bile yapmış
neyse pazzar akşamı 18.14 de bizde prensesimize kavuşmuş olduk:) darısı tüm bebek bekleyenlerın başına...
prensesimizle cok zor 4-5 gün gecırdık uyum problemı yasıyoruz ve bebegımız her gece sabaha kadar aglıyo

Merhaba anneler
Sonunda kavustum bende yavruma

Pazartesi 41+2 haftalik hamile iken hastaneyi arayip sali gunu 41+3 iken randevu verdiler. öglen 12 de gittim hastanede.Ilk basta ultrasonda ölcumler yapildi.Nst e baglantim.Hersey guzel yolunda dendi.Sadece suyun azalmaya baslamis ve pek aktif degilmis oglum.
Ordan ebeye yönlendirildik. Onunla konusupda nst de bagli kaldikdan sonra ,acilmam kolaylassin diye hap vermeye karar verdiler.O gun 16da donduk eve. Hafif hafif adet sancilarim baslamisti.Tekrar nisan geldi..
Aksam 20-23 e kdr uyudum sonra.O gece sancidan uyuyamadim.Rahatsiz etti ama okadar cok degildi..
Sabah 7de hastanede tekrar randevum vardi. 41+4 olmustuk artik.
Hastanede 3-4 cm olmam oldugu ortaya cikti ve rahim agzi yumusamisti.Hersey dogumun baslatilmasi icin guzel gorunuyordu..
8De odamiza cikarildik.Once esim ile kahvalti yaptik filan derken 10 da suyum patlatildi..
Artik 10cm olmami beklemek kalmisti..
Her 1½ saatde ebe kontrol etmeye basladi.Ve hizla aciliyordum,herseyde cok guzel gelisiyordu.Oglumun kalp atislari bi ara hep ayniydi.Ozaman endiselendiler..
Sancilarimda sklasmisti artik
Doktor geldi.Oglumun kafasindan kan almalari gerektigini söyledi..Ben ne dedilerse tamam dedim.Bana acimiyacagini oglumun hissedecegini ama agri olmiyacagini soylediler.Neyse igne soktular asagidan,dürbün e benzer birsey ile.Kan alindi,esimde o ara o durbunde bakiyordu.Oglumun kafasi gorunmus:)
Saclari kap kapa ayni senin gibi diyordu
Neyse sonra sonuclar geldi hersey cok guzel,normal cikti.Oglun uyuyor o yuzden buyuk ihtimal dendi..Saat 19 da 10cm acilmam olmustu.Ebe ikinmamami soyledi.Daha inmemisti oglum.Agrilari icin akapunktur yapildi.
Saat 20 gibi cok kotu olmaya basladim.Oglum inmiyordu bir turlu.Sancilarim cok kotuydu 1dk da bir girip duruyordu,bazen daha sIk.
Artik ebeler ikindirtmaya basladilar beni.Bir carsafin ucundan ben tuttum birinden ebe.Ikindikca cektik ikimizde.Bir yandan nefes alipda onu tutmaya konsantre olmak zordu.Tabi yaninda tavan yapmis sancilar..
21e kdr boyle devam etti.Artik mahvoldum,enerjim kalmamis.Oglum hala inmiyor.Kayiyor gibi olup tekrar yukari cikiyordu.Ebeler benim elimden geldigimi yaptigimi ve bana daha fazla aci cektirmenin manasi olmadigini soyledi.Onu der demez bende bagirdim sezeryan yapin bana
Doktordan onay geldi sezeryan icin.Esimden dogum odasinda benimleydi tum surecde.Adamcagiz bir su verio bir yandan terimi silip soguk bez ile siliyor alnimi boynumu
Neyse alindim sezeryana 21:30 da ..
21:58 de tonton oglum dogdu.Masallah tosunum 4kilo 320 grmdi.
Esimide aldilar gittiler oglum ile.Oksijen verildi 2 saat.
Yavrum korkmus o surede. Dikislerim atildi 22:30 da odaya alindim.Gözetim altindaydim 00:30 a kdr.Ordan direk ogluma goturduler. 2 saat dösümde yatti.Sonra kan sekeri testi yapilacakti.Ikinci sonucu beklemeden odaya indirdiler beni.
sabah 4de geldi kuzum odama

Suan evdeyiz misil misil uyuyor

zorlu bir süreç olmuş ama sağlıkla kucağına aldın ya gözün aydın:))allah bebişine de sana da sağlık versin.hı bu arada eşim su verdi falan demişsin,bana doğumda bi yudum su içirmediler yayalvardım resmen,daha doğum başlamadan da bir yudum zemzem suyu içeyim dedim olmaz demişlerdi.bak sana vermişler ama ya:))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…