2012 Haziran Annelerinin paylaşım alanı...

Günaydın hanımlar 11'de uyandım ben Allahım uyuya uyuya şiştim valla dün benimde doktor kontrolüm vardı bebişimin bütün ölçümleri geri çıktı ama doktor sorun olmadığını minyon bir bebek olduğunu söyledi her zamanki gibi kilosu 2955 gr olmuş yediklerimin hepsi bana löp löp yağ olmuş 3 kilo alırmı insan 3 haftada neyse artık meleğim iyi olsun topğlamda 15 kilo almış bulunmaktayım dr ödemin yok çok kilo almış gibide durmuyosun diyerek kanatlandırıyor tabiki beni ama ben yinede hiç hoşlanmadım bu kadar kilodan..bu hafta çatı muaynesi yapmadı haftaya dedi tabi doğurmazsam dün bütün gün evde yoktum bugün evdeyim sanırım bi oturamadım evde :) ama ağrılar tam gaz devam ediyor..
lohusa şerbet takımı yaptım şimdi kapı süsü yapıcam bitsin göstercem size :)
canım doğum günün kutlu olsun..
canım zor bir durumdur eminim oda ilgi bekliyor sendede hamilelik psikolojisi son zamanlar zaten sinirler laçka oluyor sabır diyelim napalım..

canım benim 12 haziran bdt ben yaptım kurabiyelerimi :) baytlamaz inş.
Super olmuslar, ellerinize saglik
Ustune etiket bastirmayi dusunuyor musun? Benimkilerin ustune MELİS yazdik baskiyla ama bir de etiket mi olsa diye dusuncelere daldim.

canım ben matbada etiket yaptırcam..

Günaydin
Bu bacak bacak ustune atma olayi nedir?

cnm koca karı lafımı bılmem ama kanala gırınce bebek anne bacak bacak ustune atamazmıs oyle duydum ama dogrumu ınan bılmıyorum

ayy ıns cnm artık ıyce ustume sıtrest oldu hergece bu gece suyum gelır dıe yatıyorum sabah kalkıyorum tık yok bılıyorum vaktı var ama o vaktı gelene kadar benım sezeryan tarıhım gelcek dıe korkuyorum

Bebegim tam. R.350 gr ve 48 cm olarak 29 mayis gecesi 00:20 de dunyaya geldi.sanciyla hastaneye gittik kalp atislarinda duzensizlik oldugu icin hemen sezeryana alindik

AAAA simdi gordum. Hayirli olsun Allah anali babali buyutsun. surpriz bebek olmus cok sevindim.

kalkıyımda bı kahvaltı yapayım puufff

annem aradı sımdı kadının aklı bende aglıcaktım resmen sınırlerım bozuldu son haftalarda beklemek ne zormus kızlar benı anlayanda vardır vaktı gelınce anlayacaklarda

Bende en iyisi haftaya yapayım 2 haftada bayatlarsada artık idare etsinler çünkü yardım etcek kimsem yok arkadaş çok ama ya küçük çocukları var ya çalışıyolar annemde yemektir temizliktir hem kendi evini hem benim evimi hallediyo zaten öyle şekilli falan beceremez:) Kayınvalideyi hiç bulaştırmam bön bön bakar suratıma anlatana kadar kendim yaparım dün malzemeleri aldık onlarada uğradık dedim artık böle kurabiye veriliyo aa hiç görmedim dedi tek başıma gerekirse bikaç güne yayarak yapmam en güzeli olcak o yüzdende son günlere bırakamam beğenmeyen yemesin artık napim.
Marsmallowdan şeker hamuru yapmayı öğrendim akşamda yaptım güzel oldu ama sanırım uğraşamıcam aldığım onca şekeri afiyetle yeriz yada kurabiyelerin yanına 1'er tane koyarım diyorum pembe gıda boyası aldım çiçek şekilli metal kalıbım var ama bende yüz şeklinde yapmayı düşünüyorum şapkasını pembe boyalı hamurdan yaparım gözlerini damla çikolatadan ağzını burnunuda dr.oetkerin renkli tüpleriyle yaparım diyorum olduğu kadar zaten burda öyle bi moda daha gelişmedi bu kadarına bile kaynanam gibi hayret etcekleri kesin:)
Yalnız şeker hamuru kullanmayacağım için tarçınlı kurabiye yaparsam yüz kısmı çok kara kalcak gibi geliyo bide sevmiyorum o tadı internette hep zencefil tarçınlı tarif yazıyo sizlerde bu tarifimi yaptınız yoksa normal kurabiye tariflerini mi kullandınız?

günaydın güzel anneler :)

kaç gündür giremiyorum doğru dürüst. şöle bi geçmişe bakim dedim ama ıı-ıhhh mümkün değil hepsini okumak :)
doğum yapanların gözü aydın olsun, sağlıkla sıhhatle büyütsünler inşallah. darısı başımıza.
kontrolleri iyi geçenlerin de gözleri aydın.
sıkıntısı hastalığı olanlara geçmiş olsun, tez zamanda atlatsınlar inşallah.
ciciler alanlar güle güle kullansınlar bebişleriyle beraber.
hamarat kurabiye hatunlarının da ellerine sağlık :)

son kontrolümüzde dr en son 9 hazirandaki kontrolünde karar veririz sezeryan tarihi belirleriz dedi. Son dakika dr değiştirmeye karar verdim. ama sezeryan kararından ziyade hastane yüzünden. Medikalpark a gidiyorum sağlık sigortam herşeyi karşılıyor diye biliyordum. son dakika birsürü para çıkarttılar. bu saatte dr değiştirmek çok içime sinmese de değiştirecem. sinir oldum

kızlar PENTI den haber varmı kac gundur gırmıyor ayy dogurmustur ıns oda yaaa

O kadar yorgunum ki, hic birsey yazacak halim kalmadi.
Esrayla 8 saat mesai yaptik, cok yorulduk.
75 tane kurabiye yapmisiz, suslemesi falan cok uzun surdu.
İyi geceler kizlar...

kızlar ellerınıze saglık gercekten cok hos olmuslar bole sızler kurabıyeler yapınca benımde yapasım gelıor fakat yapamıcam sanırım cunku belım kopuyor resmen helede bugun bel agrısı tavan yaptı sabah kahvaltıdaydım annemde.
annemde göbusın tamamen ınmıs ıns bu hafta doguma gıdersın dedı gercekten artık baskı yaptıgını hıssedıorum
bazen sancı bı vuruyor aglıyasım gelıor
bızde artıq bugun karar verdık artıq hastane degıstırıorum sonucta dr pers gununden sonra yok pers randevumuz vardı ama gıtmıcem dırek baska hastane ye gıdıcem tanıdık hemsıremız yardımcı olur ınss hastanedekı dr begenmesemde artık onda dogum yapıcam şansım kalmadı son bı haftada dr ayrılması cıdden basımı agrıttı
bakalım hayırlısı olsun ınss

Bebegim tam. R.350 gr ve 48 cm olarak 29 mayis gecesi 00:20 de dunyaya geldi.sanciyla hastaneye gittik kalp atislarinda duzensizlik oldugu icin hemen sezeryana alindik

ayyy cnm maşşallah kurtulmussun bebısın yanında koklasın bakalım ıns darısı basımıza
artık topıkte doguran dogurana bı ben kalıcam galıba sankı doguramıcakmısım gıbıyım
Allah bı an once bızlerıde kurtarsın ınsss

cnm senın kızın da suan psıkolojıkmen kıskanclık krızıne gırmıs olsun atlatır bebıs bı gelsın oda sevıcektır
valla tum mınıkler öyle bak benım de yegenım var sımdıden kıskanclık yapıo benı cok sevıodu sımdı benım bebegım olucagını anladıgından berı bana kötu davranıo he bıde bebegın elbıselerıne bakıp teyze sen bana bunlardan hıc almadın dıo halbukı hep alırım bıde son zamanlarda taktı bebegı öldurcem dıo

canım bilmiyorum ki dr öyle söyledi,yürü ki dedi aşağıya baskı yapıp orayı esnete esnete kanala girsin.millet yürümüyo doğum anında bekle ki kanala girsin sonra dedi:)

bugün benimde kontrolüm vardı banada aynını dedi doktor yürüyüş yap ki kanala girsin hayırlısı bizde bol bol yürürüz

gectıgımız cuma gunu bene annem yengem ıle 75 tane yaptık marshmelovlu cunkı gıda boyasıyla oyle guzel durmuyor benım fıkrım tabıykı ama yardımcısız cok zor bana yardım eden tecrubelı eller olmasına ragmen 5 saat surdu posetledım ve dolapta duruyor

ben zencefıl koymadım ama tarcın koydum cunkı tarcın cok guzel bı koku verıyor ıykıde koymusum
ama sana tavsıyem bı yardımcı ara tara bul koca gobeklerle tezgaha yaklasmak ıskence zaten

bılmıyorum benımkınlerın resmını gordunmu ama seker hamuru yakısıyor dıye bılırım tatlım

bugün benimde kontrolüm vardı banada aynını dedi doktor yürüyüş yap ki kanala girsin hayırlısı bizde bol bol yürürüz

3 haftadır hergun 1.5 saat ve 2 saat arası kocamla yuruyoruz ama asla ıhmal etmeden bırgun mıyıklanmadık ve ona ragmen kızım hala kanala gırmedı

ben bu yuruyus ısıne ınanmıyorum benım onkere dogurmam lazımdıı

Al benden de o kadar canım benim kız da daha yukarda inmeye de niyeti yok gibi sadece hafif bel ağrım var adet ağrısı gibi baskada tık yok. Normali bekleyelim diyoruz ama neolacak belli değil zeynepyarenim hadi annecim gel artık her bişeyin hazır kızım yaa

arkadaşlar bende yapmak istiyorum kurabiye ama tarifini bilmediğim için yapamıyordum şimdi gördüm elinize sağlık çok güzel olmuş tarif paylaşıldımı daha önce bilmiyorum ama benim için bir kez daha verirseniz çok mutlu olucam bide süslemeleri falan nasıl yaptınız anlatırsanız çok sevinirim

valla bu kurabiye işinde ben şanslıyım, kızkardeşim saolsun yapacam dedi ona güveniyorum. Nişanımda da yapmıştı çok güzel olmuştu. kolay bayatlmıyorlar 2 ay dayanıyorlar. Şeker hamuruyla yapmıştı o. kurabiyenin tarifini de almıştım sizler için ama yolladım mı bilmiyorum. yazayım tekrardan.

1 paket hüner margarin 9 kaşık pudra şekeri iyice karıştırılır 1 yumurta kırılır 2 yemek kaşığı fındık öğütülmüş olcak 1 çay kaşığı tarçın 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya ve ele yapışmayacak hale gelene kadar da unla iyice yoğrulur sora yufka açar gibi az unla oklavayla açılıp kalıplarla kesilir.

yapmayanların işine yarar umarım. :)

aynen bende inanmıyorum ya. senin kadar uzun yürümesemde dün mesela 1 saat yürüdüm bugün bütün bacaklarım kasıklarım ağrıyo çok fenayım. ama kızım hala yukarlarda. dönmüyo. ki esasında sağlık sorunların nedeniyle sezeryan istiyorum (başbakan duymasın:))

canım hayırlısıyla gelsin öyle de öyle iste Allahtan. hem bişeciğin kalmamış azcık daha sabır.

Hepinizin kurabiyeleri çok güzel olmuş saatlerce yardım etcek birilerini bulmam çok zor ve istediğim gibi yapabilcek kimse yok annemler yapsa bile bin türlü laf dinlerim akılları ermiyo böyle şeylere ne gerek vardı lokum verseydin bim türlü tatava ne heves kalır ne bişe cahil insanlar malesef hem işleride çok oluyo alıkoyamam arkadaşlar çalışıyolar vakitleri yok öyle can ciğer olduklarımda yeni doğum yaptı tatile gitti bilmem ne. Gerçi maşallahım var hiç oturmuyorum hiçbiyerim ağrımıyo zaten başından beri hiç hamile gibi olmadım ben o yüzden üşenmiyorum dinlene dinlene yaparım ama şeker hamuru uğraşlı geldi bana yaptığımıda pek beğenmedim açması zor ya yapış yapış oluyo ya sert oluyo pudra şekerinide elemem lazım küçük topaklı çıktı şekerleri mikrodalgada erittim küçük küçük sertlikler oldu falan göze alamıyorum uğraşmayı:)
Gerçekten şeker hamurlu olanı bambaşka oluyor bebişlerede değer ama işte yardımcısız olduğu kadar bakalım her an fikrim değişip uğraşayımda diyebilirim:)

doğum günün kutlu olsun tatlım :))))

ayy sorma çorap konusunu.. eşime diyordum şu insanlar neden çorap giyme makinesi yapmıyolar.. geçen gün gazetede okudum batmanda sanırım kızcağızın biri ninesi çoraplarını giyemiyor diye giydirme makinesi yapmış az vaktim olmasa hemen sipariş verecektim..

kuzucum ben anlamadım,13 haziran bdt olduğu için mi o güne kdr ya da o gün doğurman gerekiyor. bu arada ne kdr güzel hem izin hem maaş hem de okuldayken.. bu sana özel bi uygulama mı kazandığın yoksa rutin mi böyle??

canııııııııımmmm... ben bile ağladım walla bu msjlarına hiç kıyamıyordun sen bi de kızına daha çok küçük diyordun... paylaşmak istememesi çok normal. ben 11 yaşında bile annem bi bebeği sevdiği zaman ağladığımı biliyorum. 20lerde de ağlamaya utanmışımdır ama gözüm dolmuştur...

canım yere otur ayağını diğer ayağının baş parmağı üstüne getirmeye çalış. olmadığı andan itibaren istatistiki olarak 2 gün içinde doğumlar olmuş.. annemin tecrübesiyle sabit

canım ben de devlete gittim hatta uzak olmasına rağmen. gayet iyi davrandılar.. sadece bir ebe dr sana demedi mi ""bu saate kdr neredeydin" diye laf sokup gitti odadan.. iyi ki de 35 te gitmişim. benim dr da haftaya izinli... sonraki hafta çağırdı ben de kontrole gitmeden duramam artık bu haftalarda.. randevu aldım hemen.. sana kötüsü denk gelmiş.. inşallah dr un hemen gelir de riske kalmazsın..

kızlar PENTI den haber varmı kac gundur gırmıyor ayy dogurmustur ıns oda yaaa
ayyy öyle deyince ben de merak ettim.. hakikaten kaç gündür hiç görmüyorum..:44::44: msj falan atsak mı, bdt si 1 haziran mış zaten..

şeker hamurunu netten sipariş edebilirsin, hazır alıyoruz biz. pastanelerden de alınabilir ama pastaneler vermeye pek gönülü olmuyor. uygunda fiyatı, 10 tl falan. yapılmışıyla aynı maliyete geliyor.

Canim bebis önden gidiyormus birde cok kilolu olma ihtimali yuksek.. 13 de suni sanci verilcek buyuk ihtimal,hazirlikli ol demisti ebe.
Burda 18 den uzere DK vatandasi olan ogrencilere maas veriliyor. Hamile oluncada ogrenci isen gitmedende veriyorlar maasi,ala kaydin oldugu icin.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…