- Konu Sahibi TwoPrincess
-
- #33.261
canım al benden de o kadar son 4 günümüz kaldı
acayip stres yaptım yürüyüş hurma...vs ama hala girmedi kanala
salıya kadar girmezse 40+2 de normal doğum şansım kalmıyoooooo
Serbet takimi ben de ariyorum, pasabahceye falan bakicam. Bulamadim dogru duzgun birsey. Sen naptin merak ediyorumlohusa şerbet takımı yaptım şimdi kapı süsü yapıcam bitsin göstercem size :)
canım benim 12 haziran bdt ben yaptım kurabiyelerimi :) baytlamaz inş.
canım ben matbada etiket yaptırcam..
Bende en iyisi haftaya yapayım 2 haftada bayatlarsada artık idare etsinler çünkü yardım etcek kimsem yok arkadaş çok ama ya küçük çocukları var ya çalışıyolar annemde yemektir temizliktir hem kendi evini hem benim evimi hallediyo zaten öyle şekilli falan beceremez:) Kayınvalideyi hiç bulaştırmam bön bön bakar suratıma anlatana kadar kendim yaparım dün malzemeleri aldık onlarada uğradık dedim artık böle kurabiye veriliyo aa hiç görmedim dedi tek başıma gerekirse bikaç güne yayarak yapmam en güzeli olcak o yüzdende son günlere bırakamam beğenmeyen yemesin artık napim.
Marsmallowdan şeker hamuru yapmayı öğrendim akşamda yaptım güzel oldu ama sanırım uğraşamıcam aldığım onca şekeri afiyetle yeriz yada kurabiyelerin yanına 1'er tane koyarım diyorum pembe gıda boyası aldım çiçek şekilli metal kalıbım var ama bende yüz şeklinde yapmayı düşünüyorum şapkasını pembe boyalı hamurdan yaparım gözlerini damla çikolatadan ağzını burnunuda dr.oetkerin renkli tüpleriyle yaparım diyorum olduğu kadar zaten burda öyle bi moda daha gelişmedi bu kadarına bile kaynanam gibi hayret etcekleri kesin:)
Yalnız şeker hamuru kullanmayacağım için tarçınlı kurabiye yaparsam yüz kısmı çok kara kalcak gibi geliyo bide sevmiyorum o tadı internette hep zencefil tarçınlı tarif yazıyo sizlerde bu tarifimi yaptınız yoksa normal kurabiye tariflerini mi kullandınız?
tünaydın annelerr:
dr dan geldim şimdi, hbrler güzel bi yaramazlık yok yani..
paşam 3100gr olmuş
tosbik şey
dilex gözün aydın canım kavuşmuşsun yavruna Allah uzun ömürler versin.
utopya ablanlar için bayağ zor bir yolculuk olmuş ama sağ salim kavuşmuşsunuz çok şükür.
kızlar bugün benim minik 6 günlük oldu ama sanki yıllardır benimleymiş gibi çok güzel bir duyguymuş.
göğüs çatlağım oldu ilk 3 gün dayanılmazdı ama yılmadan emzirdim bebeğim memeden inmeyen bir bebek elinde olsa ağzından hiç çıkarmayacak tok evin aç kedisi lakabını koydu görenler öyle böyle değillansinoh fayda etmedi sadece şuan emzirmeden önce sürüyorum biraz rahatlatıyor, doktora söyledim garmestan pomad yazdı aldım sürdüm bayağ etkili iyileşti şuanda sıkıntım yok bence hastaneye bunu götürün ama emzirmeden önce yıkamak gerekiyor pamuklu suyla yıkarsınız.
esra bi de akşam ütüyü açtı, bugün akşam giyeceklerini ütüledi kocasıyla kendisininkinin
ama iyiyim bugün, sabah oğlumu gördüm geldimm mutlu oldum o yüzden...
kaşlarımı da aldırdım gelirken, akşam bi de fön çektiririm
eh işte bi hamileden ancak bu kadar olur
sizinkiler de çok güzel olmuş cnmmm
Ben olsam sezeryani kabul etmem, daha gunun var acilma olmamasi normal, bebegin ters degilse kanala her an girebilir. Benimki kanala girmedigi icin cati muayenesi yapmadi, bence acele etme.son dakika haberimizi veriyorum doktora kontrole gittik nst ye girdik sancı çıktı ama açılma yok bebekte dönme yok bende tık sancı yok çatı muayenesnden sonra normal yapamazsın sen dedi annemle bir oldular 4 te doğurtuyolardı beni az kalsın. ay kafamdan aşağı kaynar sular döküldü hayır hayır bugün olmaz dedim yarın olsun. yarın saat 11de yatışım var 12 de spinal sezeryanım var bana dua edin nolur. gerçi suan korku felan kalmadı amao an ölcem sandım bi tansiyonum düştü
Gerçek doğum eyleminin en önemli özelliği kasılmaların düzenli aralıklarla oluşmalarıdır. Önceleri daha az sıklıkla ancak yine de düzenli aralıklarla gelen doğum sancıları belli bir aşamadan sonra tipik olarak 10 dakikada üç kez ortaya çıkar ve her bir kasılma yaklaşık 50 saniye sürer. Gerçek doğum eylemi kasılmaları istirahat etmekle geçmez. Şiddeti de zaman içinde giderek artar. Kasılmaları karnınıza ellediğinizde rahatlıkla hissedebilirsiniz. Eğer kasılmalarınız belli bir düzene girmişse ve istirahatle geçmiyorsa hastaneye gitme zamanıdır.
Ben olsam sezeryani kabul etmem, daha gunun var acilma olmamasi normal, bebegin ters degilse kanala her an girebilir. Benimki kanala girmedigi icin cati muayenesi yapmadi, bence acele etme.
doğumlar arka arkaya geliyor ya ne güzel hadi hayırlısı canım dualarımız seninle bizi haberdar etmeyi unutma
yat tatlım sende bak bizde kendimizi yollara vurduk yürü babam yürü çok inatçı çıktı beni paşa zade gelmicem de gelmicem diyo bu beişler için yatmak gerekiyosa yatıcaz yürümek gerekiyorsa yürücez yeter ki sağlıklı hayırlısıyla gelsinle dünyaya annelerinin kucağına mis kokulular
mrb arkadaşlar ben biraz yazma özürlü olduğum için foruma çok fazla yorum yapanlardan değilim.öncelikle herkese hayırlı doğumlar diliyorum.sanki son zamanlar hiç geçmiyor.bazen hiç doğurucam gibi gelmiyor bana nedensesanki hep böyle hamile kalıcam.benimde dün doktor kontrolüm vardı.3 kilo olmuş bebeğim.burayı takip ettiğim kadarıyla genelde siz bebekleriniz kilo alsın istiyorsunuz.benimde tam aksi.bebeğim çok kilo almasın diye uğraşıyorum.çünkü bende gebelik şekeri çıktı.2 aydır ne çektiğimi ben bilirim.diet yapıyorum daha doğrusu yapmaya çalışıyorum.eğer yapmazsam bebeğim çok kilolu olabilir ve normal doğum şansım olmaz.bunun dışında obez olma riski artar ve ikimizinde şeker hastası olma riski artar.bu gebelik şekeri olayı çok şükür kalıcı değil doğurunca geçicek ama ben bebeğimi riske atmak istemediğim için katlanıyorum mecbur.iki üç aydır canım neler çekiyor ama nafile yiyemiyorum :2: şekeri hayatımdan çıkardım hamurişi yasak.kepek ekmek yiyiyorum ve mutsuzum :2: zaten sadece 10 kilo aldım düşünün.53tüm 63 oldum sadece.ama doğurunca acısını çkarıcam sanırım çok kilo alıcam ama şu anda tok evin aç kedisi gibiyim
bugün doktor kontrolümüz vardı 37.ci haftaya girmişiz dün akşam sancım vardı 15 gün daha dursa ıyı olcak dedi doktor ama durcak gibi durmuyo dedi yatıcakmışım heyecanlandım yawww...
son dakika haberimizi veriyorum doktora kontrole gittik nst ye girdik sancı çıktı ama açılma yok bebekte dönme yok bende tık sancı yok çatı muayenesnden sonra normal yapamazsın sen dedi annemle bir oldular 4 te doğurtuyolardı beni az kalsın. ay kafamdan aşağı kaynar sular döküldü hayır hayır bugün olmaz dedim yarın olsun. yarın saat 11de yatışım var 12 de spinal sezeryanım var bana dua edin nolur. gerçi suan korku felan kalmadı amao an ölcem sandım bi tansiyonum düştü
çok sıkıcı bir günden herkese merhabaa
kızlar saat 13:00 ten beridir belim ağrıyordu...şimdi de hafiften kasıklarımda regl sancısı gibi sancı var :18:
doğum belirtileri mi bunlar???
doğuranlar neredesinizzzzzzzzzzzzzzz???
gelin bir el atın bu işe...içimi rahatlatın...
feneyım şu an((
Canim Gecen bendede bu sekildeydi.Bir an doguruyorum sandim
Sirtim ,belim kopuyordu agridan
Ustune bide regl agrisi gibi agrilar
Bacaklarim kopuyor gibiydi
Yattim uzandim ,takip etmeye basladim. hemen hemen 1½ saat devam etti. 10 dakikada bir giriyordu sancilar.Ama uzun surmuyordu.
Sonra tekrar olmadi.
Ama doguma hazirlik sanirsam
doğru diyosunda doktorum öyle gel sezeryan yapalım diyen bi doktor değil son ana kadar normal doğumu öneriyo ama bide benim psikolojik korkumda eklenince olaya zaten geriye yapıcak bişi kalmadı. ben sezeryanda da korkuyorum ben genel olarak doğumdan ve hamilelikten korkuyorum zaten ama normal bir korku değil şuan tüm vücudum kabarık ve kaşınıyo anestezi uzmanıyla 1 saat konuştuk o bile naapmışsın kendine dedi bide bilsem ben nasıl bu hale gelmişim ne olmuş :26:
canım hurma da yiyomusun, merak ettim :44:
bu kadar yürüyüşe masallahh baya baya gelmesi lazımdı senin miniğin
canım al benden de o kadar son 4 günümüz kaldı
acayip stres yaptım yürüyüş hurma...vs ama hala girmedi kanala
salıya kadar girmezse 40+2 de normal doğum şansım kalmıyoooooo
Eki Görüntüle 432288 Eki Görüntüle 432287
bunlarda bizim kurabiyelerimiz ama süsleyemedim daha yardımcılarım çabuk pes etti ben daha pembelerini yapcam bunların...
tanselcim tarif için sağol tekrar
son dakika haberimizi veriyorum doktora kontrole gittik nst ye girdik sancı çıktı ama açılma yok bebekte dönme yok bende tık sancı yok çatı muayenesnden sonra normal yapamazsın sen dedi annemle bir oldular 4 te doğurtuyolardı beni az kalsın. ay kafamdan aşağı kaynar sular döküldü hayır hayır bugün olmaz dedim yarın olsun. yarın saat 11de yatışım var 12 de spinal sezeryanım var bana dua edin nolur. gerçi suan korku felan kalmadı amao an ölcem sandım bi tansiyonum düştü
günaydun bacular...
canım bebişler her an dönebiliyor. geçen gün hastanede kadın ultrasondan çıkmış tersmiş bebek,nst de kalbini ararken ebe normal doğum pozisyonunda dedi ki 38-39 gb birşeydi haftası..
belli olmaz tabi bu bebişlerin işi, yarın öğreniriz bakalım :)
bugün doktor kontrolümüz vardı 37.ci haftaya girmişiz dün akşam sancım vardı 15 gün daha dursa ıyı olcak dedi doktor ama durcak gibi durmuyo dedi yatıcakmışım heyecanlandım yawww...
:18:Amaninn bebis geliyor yine
Gozun aydin canim
Simdi dahada heycanlandim
Yarin ya öylemi
Ay ne kadar güzel
Benimde bir arkadasim var senin gibi cok korkuyor.Birde videolarmi desen,yazilarmi okumusda okumus iyice korkutmus kendini,
Allahin izniyle hemen atlatican
Alacaksin mis kokulu bebegini kucagina
tatlım benimde sanırım dediğin gibi...
umarım geçer günü var oğluşumun zamanında gelsin...
hazır seni görmüşken sorayım cnm...okul parası alacağım falan demişsin...yurt dışındamısın sen???
öyleysen ne iyi valla...çocuk parası vs. derken epey rahat ediyor yurt dışında yaşayanlar...
kuzenimin eşi sırf devletin ödediği para var diye işi bıraktı hollanda da ne gerek var,çocuğuma kendim bakayım dedi...nasıl olsa devlet para veriyormuş...
Ne kadar buyutuyorsun herseyi, zaten zor olan kisim 9 ay tasimak, karninda buyutmek. Dogumun her iki sekli de belli riskler iceriyor.
Sezeryan da %100 guvenli bir dogum sekli degil. Sirf korkunu yenemedigin icin boyle sey olmaz. Sonrasi da travma bunun.
Once kafanda bu durumu halletmen lazim, sagligin elverdigi surece dursun bence bebis. Daha sabah hemsirenin biriyle konustum kizim sakin kestirme kendini dedi, gelecekte bagirsak problemleri yasama ihtimalin cok yuksek olur dedi.
Sen kararini vermissin gerci, annen de doktorun da destekliyor ben aslinda sadece kafani karistirmis oluyorum. İkna olmussun bir kere, hayirlisi olsun...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?