2012 Haziran Annelerinin paylaşım alanı...

valla doğurmadım ama benmde 2 gündür aynı öyleydi ben normal sanıyodum meğer o sancıymış kontrol et kendini bence sıklaşınca doktoruna haber ver yada en temizi git doktora [/B]

Gerçek doğum eyleminin en önemli özelliği kasılmaların düzenli aralıklarla oluşmalarıdır. Önceleri daha az sıklıkla ancak yine de düzenli aralıklarla gelen doğum sancıları belli bir aşamadan sonra tipik olarak 10 dakikada üç kez ortaya çıkar ve her bir kasılma yaklaşık 50 saniye sürer. Gerçek doğum eylemi kasılmaları istirahat etmekle geçmez. Şiddeti de zaman içinde giderek artar. Kasılmaları karnınıza ellediğinizde rahatlıkla hissedebilirsiniz. Eğer kasılmalarınız belli bir düzene girmişse ve istirahatle geçmiyorsa hastaneye gitme zamanıdır.

Gerçek doğum eyleminin en önemli özelliği kasılmaların düzenli aralıklarla oluşmalarıdır. Önceleri daha az sıklıkla ancak yine de düzenli aralıklarla gelen doğum sancıları belli bir aşamadan sonra tipik olarak 10 dakikada üç kez ortaya çıkar ve her bir kasılma yaklaşık 50 saniye sürer. Gerçek doğum eylemi kasılmaları istirahat etmekle geçmez. Şiddeti de zaman içinde giderek artar. Kasılmaları karnınıza ellediğinizde rahatlıkla hissedebilirsiniz. Eğer kasılmalarınız belli bir düzene girmişse ve istirahatle geçmiyorsa hastaneye gitme zamanıdır.

canım al benden de o kadar son 4 günümüz kaldı
acayip stres yaptım yürüyüş hurma...vs ama hala girmedi kanala
salıya kadar girmezse 40+2 de normal doğum şansım kalmıyoooooo

tuanacım, aslında % 100 garantili sancı getirme yöntemi var, sancın glince doğal kasılmalarla bebiş doğum kanalına giriyo zaten.
Bebişin dolabı gelsin ben de 40. haftada çalışmalara başlayacağım ki sezeryan riskini ortadan kaldıralım :)

Gebelikte Cinsel İlişki Yasak mı?

lohusa şerbet takımı yaptım şimdi kapı süsü yapıcam bitsin göstercem size :)
canım benim 12 haziran bdt ben yaptım kurabiyelerimi :) baytlamaz inş.
canım ben matbada etiket yaptırcam..
Serbet takimi ben de ariyorum, pasabahceye falan bakicam. Bulamadim dogru duzgun birsey. Sen naptin merak ediyorum Etikette kararsizim, yapiskanli mi yoksa kurdeleye tutturulacak birsey mi olsun?

Biz de tarcinli yaptik, sade bir kurabiye dusunemiyorum ben ama damak zevki tabii...
Benim doguma 13 gun var, bayatlayacaklarini sanmam...

tünaydın annelerr:
dr dan geldim şimdi, hbrler güzel bi yaramazlık yok yani..
paşam 3100gr olmuş
tosbik şey

Yirim ben o tospik oglani, masallah
Kolunu da yakmasaydin iyiymis, zeytinyagini surup ustunu kuru kahveyle kapiyorsun ki hava alip yanmaya devam etmesin, sizisi da gecer hemen hava aldirmazsan. Gecmis olsun.

Canim seninki su an seni emzik olarak kullaniyor sanirim emzirmeden once papatya cayiyla silebilirsin meme ucunu.
Bir de gittigim seminerlerde her bir memeden 10 dk emzirin, memede uyursa uyandirin demislerdi aklinda bulunsun.

Ben olsam sezeryani kabul etmem, daha gunun var acilma olmamasi normal, bebegin ters degilse kanala her an girebilir. Benimki kanala girmedigi icin cati muayenesi yapmadi, bence acele etme.

Ferdacim gozun aydin, yasasin abla kardes ittifaki butun endiselerin korkularin abla destegiyle gececek insallah

Parishilton, canim dogum gunun kutlu mutlu olsun, cocuksuz son dogumgununun tadi sonuna kadar cikartilmali!

Son düzenleme:

bilemedim ki şimdi...bunu okuyunca da yok doğum sancısı değil bildiğin tipik bel ağrısı dedim kendi kendime...
öyle kasılma falan da yok...şiddeti de artmıyor...son 3 saattir bel ağrısı 1 saattir de kesintisiz regl sancısı gibi sancım var...

Ben olsam sezeryani kabul etmem, daha gunun var acilma olmamasi normal, bebegin ters degilse kanala her an girebilir. Benimki kanala girmedigi icin cati muayenesi yapmadi, bence acele etme.

doğru diyosunda doktorum öyle gel sezeryan yapalım diyen bi doktor değil son ana kadar normal doğumu öneriyo ama bide benim psikolojik korkumda eklenince olaya zaten geriye yapıcak bişi kalmadı. ben sezeryanda da korkuyorum ben genel olarak doğumdan ve hamilelikten korkuyorum zaten ama normal bir korku değil şuan tüm vücudum kabarık ve kaşınıyo anestezi uzmanıyla 1 saat konuştuk o bile naapmışsın kendine dedi bide bilsem ben nasıl bu hale gelmişim ne olmuş :26:

aynen öyle valla dün gece korkuttu beni bıçak gibi alta sancı girdi doktora söyledim bugün alttan bi muayne edeyim dedi ama önce ultrasonda bakayım dedi ultrasonda baktı alttan muayne etmicewm şimdi tutabildiğimiz kadar tutalım tetiklemeyelim şimdi dedi haftaya cumartesiye gün verdi tabi o zamana kadar doğurmassam:)))

evet canım bebeklerimiz için herşeye değer, benimde şekerim sınırın biraz üzerinde çıkmıştı doktorum tatlı hamurişi vs. yeme dedi, bende yemiyorum kesinlikle, bazen etraftan ısrar ediyorlar ye yarım dilimden bişey olmaz diye inatla direniyorum kusura bakmayın kendi zevkim için bebeğimi hasta edemem diye, ama Allahtan benim canım çekmiyor , sende şartlandır kendini, çoook canın çekerse eğer sadece tadını alıp nefsini köreltecek kadar küçücük bir lokma ısırırsın ,oda yemekten 2 saat sonra(tabi doktorun izin verirse) bak hem avantajıda oldu bu sayede kilo artışın çok olmamış, benimde öyle.oyüzden hiiç dert etme bunu, onlar sağlıklı olsun bize yeter :)

bugün doktor kontrolümüz vardı 37.ci haftaya girmişiz dün akşam sancım vardı 15 gün daha dursa ıyı olcak dedi doktor ama durcak gibi durmuyo dedi yatıcakmışım heyecanlandım yawww...

:18:Amaninn bebis geliyor yine
Gozun aydin canim

Simdi dahada heycanlandim
Yarin ya öylemi
Ay ne kadar güzel
Benimde bir arkadasim var senin gibi cok korkuyor.Birde videolarmi desen,yazilarmi okumusda okumus iyice korkutmus kendini,
Allahin izniyle hemen atlatican
Alacaksin mis kokulu bebegini kucagina

çok sıkıcı bir günden herkese merhabaa

Merhaba canim.Cidden skci bir gün

Canim Gecen bendede bu sekildeydi.Bir an doguruyorum sandim
Sirtim ,belim kopuyordu agridan
Ustune bide regl agrisi gibi agrilar
Bacaklarim kopuyor gibiydi
Yattim uzandim ,takip etmeye basladim. hemen hemen 1½ saat devam etti. 10 dakikada bir giriyordu sancilar.Ama uzun surmuyordu.
Sonra tekrar olmadi.
Ama doguma hazirlik sanirsam

Ay uyudum biraz,sersemlestim basim catliyor.
Uyumicam diyorum,esim uyumaya gidiyor diye bende pesine gidiyorum

Son düzenleme:

tatlım benimde sanırım dediğin gibi...
umarım geçer günü var oğluşumun zamanında gelsin...

hazır seni görmüşken sorayım cnm...okul parası alacağım falan demişsin...yurt dışındamısın sen???
öyleysen ne iyi valla...çocuk parası vs. derken epey rahat ediyor yurt dışında yaşayanlar...
kuzenimin eşi sırf devletin ödediği para var diye işi bıraktı hollanda da ne gerek var,çocuğuma kendim bakayım dedi...nasıl olsa devlet para veriyormuş...

Ne kadar buyutuyorsun herseyi, zaten zor olan kisim 9 ay tasimak, karninda buyutmek. Dogumun her iki sekli de belli riskler iceriyor.
Sezeryan da %100 guvenli bir dogum sekli degil. Sirf korkunu yenemedigin icin boyle sey olmaz. Sonrasi da travma bunun.
Once kafanda bu durumu halletmen lazim, sagligin elverdigi surece dursun bence bebis. Daha sabah hemsirenin biriyle konustum kizim sakin kestirme kendini dedi, gelecekte bagirsak problemleri yasama ihtimalin cok yuksek olur dedi.

Sen kararini vermissin gerci, annen de doktorun da destekliyor ben aslinda sadece kafani karistirmis oluyorum. İkna olmussun bir kere, hayirlisi olsun...

canım hurma da yiyomusun, merak ettim :44:
bu kadar yürüyüşe masallahh baya baya gelmesi lazımdı senin miniğin

yıyorum cnm cok deıl ama gunde 3 tane yıyorum

canım al benden de o kadar son 4 günümüz kaldı
acayip stres yaptım yürüyüş hurma...vs ama hala girmedi kanala
salıya kadar girmezse 40+2 de normal doğum şansım kalmıyoooooo

aynen bende oyle 7 sıne kadar gırdı gırdı kanala gırmedı dr 7 sınde alalım dedı bu cuma yıne kontrol var ve gırmedıyse 06.06.12 olsun dıcem eger musaıtse dr

Eki Görüntüle 432288 Eki Görüntüle 432287
bunlarda bizim kurabiyelerimiz ama süsleyemedim daha yardımcılarım çabuk pes etti ben daha pembelerini yapcam bunların...
tanselcim tarif için sağol tekrar

kurabıyeler cok tatlı olmus guzelım tarıf ıcın bısı deıl hepımız bırbırımızden ogrendık

yarın bır bebek daha gelıyor ayy ne kadar guzel darısı basımıza dıcemde hııcc ogun gelmıycek gıbı artık karamsarım
bebegını saglıcakla alman dılegıyle

o may gat bu da nerden çıktı..hyırlısı olsun bakalım

bugün doktor kontrolümüz vardı 37.ci haftaya girmişiz dün akşam sancım vardı 15 gün daha dursa ıyı olcak dedi doktor ama durcak gibi durmuyo dedi yatıcakmışım heyecanlandım yawww...

bence heyecanlanma daha çabuk gelir Allah muhafaza.ay bende heyecanlanım şimdi :18:

inşallh canım darısı başınıza olsun bi yarın olsunda alcam sonunda kızımı kucağıma bende heyecan yok suan daha doğrusu heyecan korku bi garibim tarif edemiyorumki bi sürü duygu aynı anda. ben artık çıkıyorum kızlar ne telefonlarım susuyo ne gelen gidenim bitiyo bugün saolsunlar yanlız bırakmıyolar. son hazırlıklarımızı da yapalım artık. çok öptüm hepinizi Allaha emanet olun hepiniz

Gectimi devam mi agrilar?
Danimarkadayim canim
Ögrenci olmasamda devlet hamilelik iznine ayrilan herseke maas basliyor. Doguma 4 hafta kala.
Hollandada ki de hamilelik izni herhal?
Ne yalan söyleyim cok iyi bir sistem
Insan maddi durum yuzunden cocugu bekletiyor. Ama bu okul maasi sayesinde biz daha fazla beklemek istemedik.Benim okuldan alacagim maas ev kirasi ve tum faturalarimiza yetiyor.Mutfak alisverisimizide karsiliyor.

wooowww çok sert kızdırmayın niloyu

fönümü de çektirdim geldimmm, ayyy sıkıntı bastı ama

giyinmeden azcık terim soğusun dedimm, artık sabah akşam duşa giriyorumm..
iyi ki temmuz ağustosta hamile olmicam valla, kesin klimayı koynuma alır yatardım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…