2012 İkiz Anneleri, Gelin Dertleşelim

Son düzenleme:
ben 20. hafta civarında hissetmeye başlamıştım tek bebekle aynı diye biliyorum. eğer ikinci bebeğinizse daha erken hissedilebiliyormuş.

öylemiiiianladım sağol
bende diyodum 2 tane olunca şiddeti biraz fazlamı olurbenimde ilk bebeklerim allah kısmet ederse

doğru söylüyosun.kızım 2370 oğlum 2650 doğdu.şimdi kızım 3800 oglum 4200 44 günlükler.oğlum 60cc kızım 45cc yiyor ama iki saati bulmadan yeniden emmek istiyorlar.internetten 2 saatten az emzirmenin gaz sorunlarına sebep olduğunu okudum.bazen bekleyemiyorum 2 saati.bide sizlerdede oluyomu mamadan sonra hazımsızlıkmı oluyo nedir baya bi ıkıldanıyorlar.aptamil 1 kullnıyorum bide conformil varmış sindirimi daha kolaymış kullnan varmı aranızda?

kızlar merak ettiğim birşey varrr ben hamile olduğumu 13 nisan öğrendim beta hcg 154 çıkmıştı 17 nisan salı tekrarladım 1406 çıktı beta hcg biraz fazla yükselmiş ikiz gebelik belirtisi olabilirmi sizlerin beta hcg değerleri nasıl artmıştı pzt dr kontrolüm var çok heyecanlıyım :)

Canım beta hcg hergun ikiye katlanarak artar ilk öğrendiğinde adetinin kaçıncı günüydü ilk deger yüksek güzelde yükselmiş ama en kesin sonucu usg verir.

Canım beta hcg hergun ikiye katlanarak artar ilk öğrendiğinde adetinin kaçıncı günüydü ilk deger yüksek güzelde yükselmiş ama en kesin sonucu usg verir.

10 nisanda adet olmam gerekiyodu 13 nisanda test yapdım 3 gün yani sonra 4 gün sonra tekrar yaptım baya yükseldi, ikiz olsun çok istiyorum inşallah öyledir ne dersin?

merhaba gzdgl, benim ilk testte 159 çıkmıştı, sonrasında 2 gün sora yaptırdım 664 çıktı, ama doktorum usg'de ikinci keseyi görene kadar ikiz bebekten bahsetmemişti. ikiz olduğunu görünce de çok şaşırdı:)))inşaallah dilediğin gibi olur.

merabalar bende çok istiyorum ama şunu iyi anladımki böyle bir ihtimal var buda beni mutlu etti... ilk hamileliğim ve çok istiyorum ikiz olsun :))

merhaba nurtencb bir önceki sayfa da bebeklerin kg lerini yazmıştım sanırım görmedin.şu anda oğlum 5.100 kızım 4.870 yada 4.780 idi.3 saate 90cc ile besliyorum aralarda sürekli emziriyorum.doğduklarında ise oğlum 2.500 kızım 2230 kg doğdu.iki saate 30cc ile başladık yavaş yavaş doymadıkça arttırdım.bebeklerin midesi 2 saatte boşaldığı için ilk iki saate besleyin diyor hastde dr..bebeklerin isteğine bağlı.bunu prematüre olmayan bebeklere de iki saate besleyin diyorlar.prematüre ile bi alakası yok.kimi bebek doymaz 150 cc içer kimi bebekler 90 cc ile doyar tabi anne sütüne de bağlı.

ikiz anneleri slm bende kısmetse 5.5 haftalık hamileyim ve ikiz olucak A llah izin verirse ama dün akşam kananmam başladı su gibiydi birden oldu anlayamadım çok şükür bebeklerimm ii ama lekelenmelerim azda olsa devam ediyor sizde butürşeyler yaşadınızmı

10 nisanda adet olmam gerekiyodu 13 nisanda test yapdım 3 gün yani sonra 4 gün sonra tekrar yaptım baya yükseldi, ikiz olsun çok istiyorum inşallah öyledir ne dersin?

İnsallah Allah gönlüne göre versin canım. Ama herseyden önce hakkında hayırlısını iste çok zor bişey çünkü:))

QUOTE=avci82;24195850]

ccleri ve beslenme süreleri normal.sen anlarsın doymadıklarında.ağlamalarının nedeni gazları olduğundandır.benim kızımda öyle emiyor ağlıyor , ağlıyor emiyor.emdikçe gazı oluyor gazı oldukça emiyor.acısını öyle bastırmaya çalışıyor.şu ana kadar gözlemlediğim bebeklerin hepsi öyle.birde belirli saatlerde ağlıyorlar.geri kalan saatlerde de uyuyorlar yada bakınıyorlar.ama her bebek için geçerli değil.oğlum ise tam tersi mesela.kızların biraz daha hassas.
sen her istediklerinde meme ver.iki saate ise mama ver.ben öyle yaptım çünkü.zamanla sütünde yetmicek ccleri artıcak ama mama sürelerini yavaş yavaş uzat.örneğin üç saat 90. cc yap aralarda her istediklerinde emzir. ( not : mamadan bir saat sonra su ver bikaç damla yada istediği kadar.)

doğru iki saatten az süre de yeniden emzirmek gaz yapar ama bebekte aç bırakılmaz ki.kızım sürekli emmek istiyordu bir hafta oldu emzik verdim mesela kızım emziği aldı oğlum almadı emziği.eğer doyduklarını düşünüyor ve gazı olduklarını da biliyorsan emzik verebilirsin.sadece bir tavsiye de bulunucam sürekli verme bu seferde mamaya azaltıyorlar yada meme fazla almıyorlar.

mama zaten hazımsızlık yapar.birde aptamil bazı bebeklerde kabızlık yapıyor.malesef benim bebeklerde kabız oldular yine bebelac a geçeceğim.zaten kızımda tadını beğenmedi ama oğlum yedi.ilk bebelac kullandık değiştirince kabızlık yaptı galiba.doğduklarından beri aptamil kullansaydık belki olmazdı bilemiyorum.burada da yürüyüş mesafesinde değil ki heryer uzak.bebelac bulamayınca mecbur aptamil aldık
conformil hakkında bilgim yok

Çok teşekkür ederim inanılmaz güzel ve açıklayıcı bilgi vermissin çok faydalı olacak inşallah uygulamaya çalışacağım. Gündüz uyku düzenlerinide bir oturtabilsek mama duzenide oturur herhalde gecelerimiz çok düzenli ama gündüzü ayarlayamadik bir türlü hayırlısı bakalım.bebeklere yalnız mı bakıyorsunuz yardım eden varmı tek basıma kalicam yarından itibaren inşallah idare ederim

offffff kızlar lütfen bizlerede dua edin sağlıklı alalım bizde kucaklarımızaaa

öyle korkuyorum ki anlatamam hala atlatamadım tedirginliğimi hep içimde erken doğum gibi kötü düşünceler var allah yardımcımız olsunnnn

rahat olabilmem için bana her hangi bir tavsiyeniz varmı?

slm bayanlar uzun zaman oldu bebek arbası aramakla meşguldum sonunda buldum inş pişman olmayız bebelerim çok şükür ii ne mama kullanıyorsunuz öğrenebilirmiyim şuan emdikleri için çok fazla mama vermedim ama yetmemeye başladı sanırım dr da günde 2 defa versen yeter dedi tavsiyelerinizi bekliyorum...

Eklentiler

• $8016_kucuk.webp
    5,3 KB · Görüntüleme: 51
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…