2012 İkiz Anneleri, Gelin Dertleşelim

çocuk doktoru kontrollerde derdi öyle birşey olsaydı. kalbini dinliyordur herhalde. ultrasonla bakıyorlar bebek acı çekmiyor. doktor üfürüm yok dediyse hiç takma kafana. içini ferah tut.

Arkadaşlar bebekler hızla büyüyor. Gündüzleri daha çok uyanıklar artık.Sürekli ilgilenmemi istiyorlar .çığlık atarak gülmelere başladılar bu arada :) Oyalamak zorlaşıyor gitgide.... nasıl vakit geçirtiyorsunuz. birde benim bebeklerim çok kucağa alıştılar. Yanlız baktığım için çok zor oluyor tabi. Gündüzleri nekadar uyutuyorsunuz blirli uyku saatleri var mı yoksa kendi mi karar veriyor

Gecmis olsun Allah şifa versin inşallah.

canım bizim gündüz bakıcı ablaları oldugu için evde o ilgileniyor gündüzleri uyuyolar benimkiler zaten uyumadıklarında hırçın oluyolar başlıyolar ağlamaya ama gecede bana çok zor oluyor ikiside uykuyu aldıkları için gündüz gece zor uyuyolarr. saatlerini kendileri belirliyolar kıyamıyorum ağlamalarına yanlız bakmakta hakkatten çok zorrr Allah kolaylık versin hepimizeeee

Herkese merhaba..

Tecrübeli anneler, yine yardımınıza ihtiyacım var. Doktorum 30. haftada ciğer geliştirici iğne vuracağını ve 1 gün hastanede yatıracağını söyledi. Sizde hastanede yattınız mı ve iğnenin adını biliyor musunuz ?? Riskleri nedir ??

ciğer geliştirici iğneyi benim dr. yaptırdı ama hastanede falan yatmadım ben iğnenin adını hatırlamıyorum 2 doz yapıldı çok şükür küvezde falan kalmadı bebeklerim riski oldugunu düşünmüyorum bebeklerin ciğerlerinin gelişmesi için yapılıyor neden dr. yatacagını söyledi inan bende anlamadım

İnternetten biraz araştırdığım kadarıyla, iğneler erken kasılma başlatabiliyormuş. Sanırım o sebeple yatıracak.

Cevap yzdığın için teşekkür ederim.

Nadidem canim ignenin adi Celeston 2 doz seklinde vurulur. Sabah 1 Aksam 1
Eğer doktorun uygun görürse ileri haftaların da yalnızca 1 doz seklinde Hatırlatma dozuda vurdurabilir.
Bebeklerini saglıkla kucağına alman dileğiyle..

Birde hastanede yatmak senin için daha iyi altusttu 1 gün diyorsun
Benim öyle olmadı, ben zaten 25. Haftamdan 33. Haftama yani doguma kdr hastane yatagimda 4 duvar arasindda yattığım için ÖYLE 1gun yatıralım diye birsey olmadı tabi. Doktorun daha iyi bilir güven ona..

çocuk doktoru kontrollerde derdi öyle birşey olsaydı. kalbini dinliyordur herhalde. ultrasonla bakıyorlar bebek acı çekmiyor. doktor üfürüm yok dediyse hiç takma kafana. içini ferah tut.

evet her kontrolde dinleniyor.teşekkür ederim.annelik işte tedirgin oluyorum.

benimkilerde maşallah eller ayaklar hep hareketli tepine tepine agu yapıp yüksek sesle gülüyorlar hele oğluşum maşallah.birde iyice sesi çıkmaya başladı aaa uuu yapıyor hoplatıp zıplatın diyor resmen hopladıktan sonra durunca yüze bakıp ayaklarını hareket ettiriyor at diye :):):) bir de zıplatırken kahkaha atıyor haylaz :):) artık anlıyorlar herşeyi :)

anneanne ,baba sürekli ilgileniyorlar ilgi manyağı oldu çocuklar annem gidince ne yapcam bilmem ama allahıma şükür hiç zorları yok çekyata yatırıyurm yatağa yatırıyorum kendi kendilerine gülüp aguluyorlar bi acıktıkları zaman , birde çok sıkıldıklarında ağlar gibi aaaaa yapıyolar.ama alıştırana kadarda annem ilgilendi gittiğinde zorlanmıyım diye..rabbim razı olsun.
sanırım annem gidince pek zorlanmicam ama boynumdan korkuyorum kucağa alamadığım için.o konu da zorlanabilirim.

ama sana çok imreniyorum maşallah kendi kendi bakmak zor . annem yanımda olmasaydı düzenleri zor olurdu sanırım.

herkes diyor ki "biz bir tanesi ile zor uğraştık Allah yardımcınız olsun".halbuki öyle olduğunu düşünmüorum mama saatleri ,uyku düzenleri olduktan sonra birde hasta olmazlarsa o kadar eğlenceli ki .

sizler ne düşünüyorsunuz ?

çok teşekkür ederim. bebişlerini sağlıkla büyütmen dileğiyle :)

merhaba ne zamandır karşılaşamadım seninle merak ediyordum iyi olduğuna sevindim Hem çalışıp hem bakmakda çok zor Allah kolaylık versin sanada. Uyku düzeni seninde bemimkiler gibiymiş gündüz uyuyorlar öğleden sonra başlıyorlar benimkilerde gece uykusuna ikide geçiyorlar ancak. Bir düzene koymak gerek aslında yoksa böyle gidecek Sürekli kucak istiyorlar benimkiler uyanıkkende
Bende 29. hafta da olmuşdum Celestone 2 dozdu sanırım. Açıkcası risklerinden pek bahsetmedik bebekler için bir önlem olduğunu belirtmişti İyikide olmuşum 34. haftada sorunumuz yokken geldi bebeklerim ve küveze girmediler. Hastane konusunda bişey diyemem ben yatmadım Sen yinede doktorunu dinle vardır bir bildiği Sağlıklı doğumlar olur inş.

maşallah onlara gülmeleri dünyaya bedel Çook zevkli ama bir o kadar da zor Tecrübe işte annenin düzeni oturtması çok güzel. Bebekler düzeni isterlermiş Bu yüzden benim uyku saatlerine düzen koymam gerek yoksa çok zorlayıcı değil.En azından yatış saatlerini 22:00 e çekmem lazım Tek bakmak zor tabi ama her zaman değil eğer düzen kurulduysa rahat eşiminde benimde aileler kalabalık her gelen kucağa aldı Biraz erken keşvettiler kucak keyfini :) Düzenleri bozuldu istemeden. Gündüzleri salonda ana kucağında duruyorlar müzk dinletiyorum onlara . beni çok izliyorlar yanlarından uzaklaşsam ağlıyorlar sürekli emzikleri düşüyor :) Herşey ilgilerini çekiyor takipteler yani:) Havalar güzelleşti dışarı çıkarıyormusunuz. Biz hiç çıkartmadık daha yenide bebek arabamız geldi yakında deniycez bakalım nasıl olucak....

maşallah onlara gülmeleri dünyaya bedel Çook zevkli ama bir o kadar da zor Tecrübe işte annenin düzeni oturtması çok güzel. Bebekler düzeni isterlermiş Bu yüzden benim uyku saatlerine düzen koymam gerek yoksa çok zorlayıcı değil.En azından yatış saatlerini 22:00 e çekmem lazım Tek bakmak zor tabi ama her zaman değil eğer düzen kurulduysa rahat eşiminde benimde aileler kalabalık her gelen kucağa aldı Biraz erken keşvettiler kucak keyfini :) Düzenleri bozuldu istemeden. Gündüzleri salonda ana kucağında duruyorlar müzk dinletiyorum onlara . beni çok izliyorlar yanlarından uzaklaşsam ağlıyorlar sürekli emzikleri düşüyor :) Herşey ilgilerini çekiyor takipteler yani:) Havalar güzelleşti dışarı çıkarıyormusunuz. Biz hiç çıkartmadık daha yenide bebek arabamız geldi yakında deniycez bakalım nasıl olucak....[/QUOTE]

evet uyku saatleri çok önemli biz bile uykunun en tatlı yerinde uyanmayalım diye akşam 22 ,23 bazen uyurlarsa 4 saate veriyorum gece 12 oluyor mama veriyoruz o zaman rahat uyuyoruz :) tabi bebişlerde .çünkü sabah 4 ten sonra bi tatlı uyku oluyor kii :):) geceleri dört saate bi veriyorum mama gündüzleri uyumadıkları sürece üç saat.

ama sabah sekiz bazen dokuz gibi kalkıyorlar.uyandırmamıza gerek kalmıyor.bu arada dün akşam çok nazar değdirdim bebişlere herhalde gaz sancıları yok düzenleri iyi diye :):):) gece hiç uyutmadı hınzırlar gaz sancıları vardı bugünde banyo yaptılar uyuyorlar şimdi :)

şimdi böyle güzel konuşuyorum da bakalım annem gidince nolucak :18:
bizim bebişlerde gündüzleri uyanık oldukları zaman ana kucağında akşamları yataklarında oluyorlar.bizim bebişlerde müzik ,ilahi ,türkü dinliyorlar.sağolsun anne aneleri alıştırdı.bende espri yapıyorum anneme mozarttan da olsun diye birde annemin kulağı duymuyor açıyor sesi bebişler de alıştı.ben hep dezavantaj olarak düşünürdüm ama herkes ses alıştır çok faydasını görürsün dediler.gerçekten de annemle ev yemek işi görürken çok işime yaradı.
o emzik işini kızım güzel yapıyor ağzında emzik bırakıyor etrafa bakıyor biri gelir mi diye sonra ıııaaa diyor ağzına koyuyorum tekrar hiiç emmeden suratıma bakıp emziği bırakıyor.illa konuş diyor konuşuyorum başlıyor gamzeli gamzeli gülmeye.
bugün babası da gördü yaparken gülmekten katıldı.

bizim bebişlerde öyle takip ediyorlar herşeyi artık herşey ilgilerini çekiyor.bazen yanyana yatırıyorum birbirine dokunmaya çalışıp ellerini kollarını yüzer gibi hareket ettiriyorlar.kucağıma aldığımda birini diğeri bakıyor.hiç gözünü ayırmıyor bu sefer diğerini alıyorum öteki bakıyor.rabbim evlatlarımıza sağlık versin inşallah büyücekler de anne baba dicekler :):):)

daha bize nasip olmadı dışarı çıkmak.arabamızın geldiği günün ertesi günü havalar bi bozuldu yağmurlar yağdı ama hava sıcak.hastalık havası gibi.bugün sabah hava güzeldi çıkar gezeriz diye düşünürken hava kapandı.türkiyeye bahar geldi mi ?bu arada yarın doğum günüm.
hava güzel olsa da ailecek gezmeye gitsek.

Bizimkilerin gece uykuları 2,5-3 saat oluyor. Saat 9-10 gibi uyuyorlar ama aksam 6 gibi gaz sancıları başlıyor 9 a kadar ağlaya mizirdana geçiriyorlar en sonunda uyuyolar bende 1 2 saat dinleniyorum onlar uyuyunca. Sabah'ta 6 da yine ıkınarak uyanıyorlar 9 a kadar uyur uyanık sonra hepberaber güne başlıyoruz zaten.Geceleri sadece anne sütü veriyorum birkaç saat uyuyunca birikiyor. Gündüz uykuları belli olmuyo genelde uyanıklar toplamda 3-4 saat ancak uyuyolardir. Bizdede gülmeler ses çıkarmalar başladı inanılmaz güzel başından ayrılasım gelmiyor bende tek başıma idare etmeye çalışıyorum ev işleri kalıyor yemek yapabilirsem şükür ediyorum tek başlarına ana kucağında en fazla 10 dak. Kalıyorlar sonra ilgi istiyorlar. Sizinkilerin kiloları nasıl ilk aradaki fark devam ediyormu? Benim kızım biraz Nazlı gaz olunca veya bir sıkıntısı varsa ne emiyor ne mama yiyor ne uyuyor oğlum maşallah ne olursa olsun kusana kadar yiyor. Aralarındaki fark 200 gr dı şimdi 1 kg ya yakın sanırım. Acaba kızda bi problem mi var diyorum ama öyle anormal bi durum gözükmüyor.sizinkiler nasıl çok merak ediyorum?
Birde 2. Ay aşısı var Çarşamba günü 3 tane aşı olcaklarmış nasıl cocuklarda aşı sonrası sorun oluyor mu? Şurup falan verdinizmi asi öncesi yada sonrasında ? Sizlerden çok şey öğreniyorum paylaşımlarınız için çok teşekkür ediyorum arkadaşlar.

avcı merhaba bu aylarda gaz sancısı uyku problemleri olması normal.bende yemek yaptıysam o gün şanslı günüm sayıyorum.bazen uyumuyorlar ilgi istiyorlar ilgileniyoruz.oğlum 2 ay aşısına götürdüğümüzde 5.100 kız ise beş kg ye çok yakındı ama kız bu aralar çok yemiyor desem yeridir.çok nazlanmaya başladı şaklabanlık yapıyorum resmen yedirmek için emzirmek için.oyun oynuyor.dediğin gibi oğlan karnını doyuruyor gazını çıkarıyor agulamaya başlıyor maşallah.tabi iki gündür keyifsizler nazarım değdi sanırım :):) özellikle oğlum az az kusuyor normal az kusmaları ama normalde pek kusmadığı için anormal geliyor.şükür bizim aşırı kusmamız ,gazımız olmadı.sıkıldıkları zaman mızmızlanıyorlar.tabi iki çocuk olunca bu düzene oturtana kadar zaman harcadık annem sağolsun gidince zorlanmayım diye uyku saatleri ,mama saatleri ,eğlenmeleri ve bazı püf ama önemli şeyleri aşıladıktan sonra bana pek birşey kalmadı uygulamam konusunda.şimdi bebişlerle başbaşa kaldığımda neler yaşicam onu bilmiyorum ama şu kadarını biliyorum inanılmaz güzel ve eğlenceli.rabbim herkese tattırsın bu güzel duyguyu.

2. ay aşısında ben sürekli yarım saatte bir ateşlerini kontrol ettim.oğlumda ateş olmadı fakat kızımın ateşi çıktı iki gün sürdü.37.3 olduğu anda calpol şurubu hazırladım.hast.şırınga ile daha kolay olur vermek dediği için hemşireler şırınga ile 2.5 ml verdim.ince giydirdim ve koltuk altına ıslak pamuk koydum.mızmızlanıyorsa eğer ellerimi ıslatıp bacaklarına masaj yaptım.ateşi düştü.eğer ateşi tekrar çıkarsa 4. saatte bir daha calpol verdim hast.hemşireler öyle demişti. ve bu anlattıklarımı uyguladım.ateşi olduğunda bebek mızmız olur ağlar,endişelenme.ve çok şükür kontrollü bir şekilde atlattık.bebişleri aşıdan bigün önce duş aldırmıştım aşıdan sonra iki gün yıkamadım nolur nolmaz diye.

bu arada kızlar benim bugün doğum günüm.eşim ile annem bana sürpriz yapmışlar.eşim pasta almış.ben yatmaya gitmiştim saat oniki olunca annem odaya gelip "bebişlerin ateşi var galiba bi bakar mısın "dedi. ben "allah allah noldu ki şimdi durup dururken "diyip ateş ölçerleri yanıma alıp salona gittim kapı kapalıydı bi açtım eşim pastanın başında "iyi ki doğdun aşkım "deyip sarıldı.o kadar mutlu oldum ki.

yeni güne çok güzel bir şekilde merhaba dedim.

en kötü günlerimiz böyle olsun kızlar.bebişlerimizle bir ömür sağlıklı huzurlu ve mutlu yaşayalım. ( amin )

Son düzenleme:
Çok zor inanki ama ne yapacaksın mecbur işte, hele onlardan ayrılmak dahada zorrr,onlar iyi olsunda ben herşeye razıyım kızım biraz kucak meraklısı oğlum öyle değiil neyseki kucaga alıştırmadık birde o olsaydı yanmıştım ben şimdilik uykusuzluğa ragmen herşey güzel ilerliyor Allahım herkese nasip etsin inş..

canım ben aşıya gitmeden önce 1 çay kaşığı calpol verdim öyle gittik aşıya çok şükür ikisindede problem olmadı gayet rahatlardı aşı sonrası 3 gün banyo yok dedi hemşiremiz banyo yaptırmadık o kadar inş. seninkilerde de problem olmaz canım...

canım doğum günün kutlu olsunn bebişlerinle ve eşinle birlikte bir ömür mutlu ol inş...

Gercekten yorucu olduğu kadar eğlenceli bide dışarıya çıktığımızda acayip güzel oluyor ünlüler gibi yolda yürüyemiyoruz bi ilgi bi ilgi milletin gözü kalıyor insan ne kadar özel olduğunu hissediyo. Biz 3 haftadır her hafta sonu birkaç saat çıkıyoruz iyi geliyo onlardan seviyorlar gezmeyi.
Kızımın gelişim durumuna yarın saglık Ocağı'na gidince bi bakicam olmazsa bi cocuk dr. Una götürürüm oğlanla arasındaki fark baya açıldı çünkü. İnsaallah su ası olayını hayirlisiyla atlatsak bakalım Allah kolaylık versin hepimize..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…